Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

urartuca konusan amca

duende

Öne çıkan mesajlar

kars kalesinde 45yil boyunca bekçilik yapan amca orada kendi kendine urartuca ogrenmis (nasil olduguna dair hiç bir fikrim yok) su anda bu dili bilen 18 insandan birisiymis ve uraruca yazabilen tek insanmis simdi amca kalede bekçilik yapmakla kalmayip istedgnz seyi tahtaya(urartular gibi) istedgnz seyi urartuca kaziyip satiyo
ya amcaya hasta oldum ben harika bisi yapmis ancak nasil oldugunu bilmiyorum benim tahminim kaledeki yazilarin yaninda cevirileri olur ya onlardan ogrenmistir 45 yil tabi[signature][hline]bunun kadar guzel imzalar istiyorsaniz
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuklarına ögretirse, ailece köseyi dönebilirler, ayrıca dil cok güzel bir dildir sanırım, farklı bir dil, ben bilsem of ne güzel olurdu, bu adam isi götürürse şaşmam.[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
trgdy, 14 Haziran 2005 19:02 tarihinde demiş ki:
su anda bu dili bilen 18 insandan birisiymis ve uraruca yazabilen tek insanmis

discovery e alalım o amcayı.

kültür vasıtasıyla ulaşıp ve çeşitliliği kutlayalım hep beraber..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv******
Sosyal ağlarda paylaş

bence sallamadır ya ohaa nası öğrencek yani,çok zor...[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

------------------------------------
''ağlamak ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması, bir boyut değiştirme çabasıdır...''

Sosyal ağlarda paylaş

Evet öyle birşeye benziyor, sanırım öyle zaten.[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Sosyal ağlarda paylaş

kimse yazmayı bilmiosa dayımın yazdıklarının urartuca oldugunu nası anlıolar..dayım iki kelime ögrenmis biliom die gecinio bence :/[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:
neye inanmadıgınızı anlamadım ben. neye inanmadınız?

cs:WooK[cVk]wook o'hara
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim edebiyat hocamız bu adam haberlere çıkmadan önce anlatmıştı. Hatırladığım kadarıyla aktarıyorum.
Bu amcamız bi arkeolojiste ya da bilim adamına sormuş bir gün ne yazıyor burda vs. şeklinde. O kişi de terslemiş amcamızı demiş napacan, ne işine yarayacak şeklinde. Amcamız da kasmış, hırs yapmış, araştırmış, öğrenmiş.
Biraz geyikmiş gibi oldu ama bu kadarını hatırlayabiliyorum. Sonuçta hoca anlatıodu, anlattığı diğer şeyleri aktarsam gerçekten çok gereksiz şeyler. O açıdan çok yoğun bir şekilde dinlemiyordum hocayı, kulak dolgunluğuyla bu kadar işte..

Düzeltme: Bu arada uydurmamışım :)
"Kitap Okudum ilk yıllar, bol bol kitap okudum. Bu, beni Urartucayı öğrenmeye itti. İlk olarak kazı ekiplerinde bulunan hocalardan yardım istedim. Pek öğrenebileceğime inanmadılar. İnatçılığımı görünce birkaç kitap verdiler, dille ilgili.."[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
Webmaster >> www.FAOto.com & www.FAEmlak.com ---- Hayatına çeşni kat!

[Bu mesaj McsPeyn tarafından 14 Haziran 2005 22:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...