Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarı Biyonik Adam

mentalman

Öne çıkan mesajlar

Jesse Sullivan, yapmak istediği her hareketi beyninden giden komutlarla birkaç saniye içinde, 360 derece dönebilen, yapay eline yaptırabiliyor.ABD’de kaza sonucu kollarını kaybeden bir kişiye, düşünerek hareket ettirebildiği biyonik kollar takıldı.ABD’de bölgesel yayın yapan Local 6 News isimli televizyon kanalı, elektrik hattına kazayla dokunarak iki kolunu kaybeden 54 yaşındaki Jesse Sullivan’ın “dünyanın ilk gerçek yarı-biyonik adamı” olduğunu bildirdi. Habere göre Sullivan, bugüne kadar tasarlanmış en karmaşık yapay kolları deneyen ilk kişi oldu. Doktorların Sullivan’ın kol sinirlerini göğsündeki sağlıklı kaslara bağladıkları belirtilirken, Sullivan’ın ellerini kapatmayı düşündüğünde bu arzusunun bir taşıyıcı yoluyla yapay eline ulaştığı kaydedildi. Sullivan’ın yapmak istediği her hareketi beyninden giden komutlarla birkaç saniye içinde, 360 derece dönebilen, yapay eline yaptırabildiği ifade edildi. Söz konusu biyonik kolların ve ellerin daha da geliştirilerek parmak uçlarına takılacak duyargalar aracılığıyla, bir maddenin dokusunu ya da sıcaklığını hissedebilir hale getirileceği belirtildi. Chicago Rehabilitasyon Merkezi doktorları, söz konusu yeni gelişmeyle kolları olmayan sakatların, felç geçirenlerin ya da kalp krizi kurbanlarının hayatının değişebileceğini ifade ettiler. Biyonik kolun üretim maliyetinin ise yaklaşık 6 milyon dolar olduğu belirtiliyor.[signature][hline]Lineage Geyikleri...
-çinli: you sex ?
-ben: what ?
-diger çinli sanırım arkadaşına söyledi: she sex
-ben: what the fuck are you talking about ?
-çinli: sex HAHAH sex sex HAHAH
Sosyal ağlarda paylaş

gavur yapıyo =)[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

omurdan geçen sinirlerin üzerindeki elektriksel farklılığı farkeden bi bilgisayar yapmışlardı, fakat çok stabil değildi sanırım bu onun gelişmiş hali. bilgisayar 6 ay sonra çalışmıştı fakat bilgisayarda herhangi bi değişiklik yapılmadı sadece bağlı oldugu beynin sahibi nası çalıştırıcagını öğrendi :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tAKA, 30 Temmuz 2005 00:05 tarihinde demiş ki:
resim ve kaynak yokmu?

okuduğum yerde hiç resim ve kaynak yoktu. ama geçenlerde discovery channelde bu adamla ilgili bir belgesel syrettim[signature][hline]Lineage Geyikleri...
-çinli: you sex ?
-ben: what ?
-diger çinli sanırım arkadaşına söyledi: she sex
-ben: what the fuck are you talking about ?
-çinli: sex HAHAH sex sex HAHAH
Sosyal ağlarda paylaş

discovery de bunun belgeseli vardı başka bi adam hakkında.o bahsedilen adam kolunu dirsekten kırabilmek için biceps leri kasıyor, elini kullanabilmek için tricepsleri fln(yani buna benzer bişey tam hatılamıyorum). kola takılan protezde o kasların hareketini algılıyordu, sinirleri değil.sanki kol yerine yeni bi uzuv takmış gibi adam onu kontrol edebilmek için yeni bi kas koordinasyonu öğretiyordu vücuduna. cok basarılı vala[signature][hline]Fly the ocean in a silver plane
See the jungle when it's wet with rains
Just remember till your home again
You belong to me

[Bu mesaj Aegean tarafından 08 Ağustos 2005 21:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bence yeni bir çağın başlangıcı bu gelişme, son yılların en önemli buluşu olarak görüyorum. insan sinirleriyle mekanik ve elektronik aksamların bu denli başarılı entegre edilebilmesi bugün insanların hayal bile edemeyeceği bambaşka bir geleceğe doğru yol almamızı sağlayacaktır..

özetle ghost in the shell.. 8-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten öle ilerde uzaydı aydı marstı felan gidilip yıllarca yaşanacak/maden kolonileri kurulacaksa , gits tarzı bir sistem olması şart. 20 sene astronot eğitimi bile alsan insan vücudu uzayda bikaçyüz saat bile kalınca saçmalıyor sonuçta.

bilmem biliyormusunuz japonyada klonlama çalışmaları yasak değil takır takır çalışıyor adamlar, veri ileten yapay deridir, yapay organdır felan şudur budur yaratıyorlar. çok değil en fazla 25-30 sene bekleriz tahminim :).[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II
Training is nothing, Will is everything
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 16 Ağustos 2005 11:56 tarihinde demiş ki:
bence yeni bir çağın başlangıcı bu gelişme, son yılların en önemli buluşu olarak görüyorum. insan sinirleriyle mekanik ve elektronik aksamların bu denli başarılı entegre edilebilmesi bugün insanların hayal bile edemeyeceği bambaşka bir geleceğe doğru yol almamızı sağlayacaktır..

özetle ghost in the shell.. 8-)
[signature][hline]MeLiKeJiK.!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...