Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Enerji İçeceklerine Yaş Sınırı

equable

Öne çıkan mesajlar

Showtvnet

ENERJİ İÇECEKLERİNE 18 YAŞ SINIRI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, enerji içecekleri konusunda yeni düzenleme yaptı. Enerji içeceklerindeki kafein miktarı düşürüldü ve satışlarda 18 yaş sınırı getirildi.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan düzenlemeye göre, enerji içeceklerinde litredeki maksimum kafein miktarı 350 miligramdan 320 miligrama düşürüldü.
İçecekler de 'yüksek kafeinli' ve 'düşük kafeinli' olmak üzere ikiye ayrıldı.

Buna göre litresinde en fazla 150 miligram kafein bulunduran enerji içecekleri 'düşük kafeinli', litresinde 150-320 miligram kafein içeren içecekler ise 'yüksek kafeinli' olarak değerlendirilecek.

'Yüksek miktarda kafein içerir' uyarısı

İkinci sınıftaki içeceklerin ambalajında, diğer uyarıların yanı sıra, 'yüksek miktarda kafein içerir' uyarısı da yer alacak.

Ayrıca, 18 yaşın altındakilere enerji içeceği satışı yapılmayacak.

Bakanlık, firmalara, yeni düzenlemeye uyum için altı ay süre tanıdı.
Sosyal ağlarda paylaş

bence tamamen kalksın
malum 20 yaşında mal bile diemeyeceğim oldukça newbie bi şahsiyet
3 şişeyi sabaha akdar ayakta kalayım diye yuvarlamış hastanede komada ölmüş[signature][hline]-DoruK-, 03 Şubat 2005 21:16 tarihinde demiş ki:
ahah bunun şeyle bi benzerliği olabilir mi aliağada tansaçtan bikaç şey alıyodum kızın biri geldi benim sepete orkid attı aynı şey mi
Apache, 05 Şubat 2005 20:24 tarihinde demiş ki:
karnemde delikanlı kızlar ne ister gibi bir reklam görürsem yırtarım o karneyi
rexx, 05 Şubat 2005 18:17 tarihinde demiş ki:
Yarın bir gün okul çeketinin arkasında bu alana reklam verebilirisniz yazsını görürsen şaşma meb bu ..
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bu enerji içeceklerinin çoğu votkayla iyi giden cinsten :)
redbull du burn dü bunu alıcak olana alkol de lazım aynı kapıya çıkıo alkolde teoride 18 yaşın altına yasak
powerade gibi sporcu içeceklerine gelince de hiç tasvip etmıorum
MUZ YİYİN KARDEŞİM
bakın tenisçiler ne güzel muz yiyo set aralarnıda
muz vücuda kaybedilmiş enerjiyi en çabuk geri kazandıran meyvaymış :)[signature][hline]sheref, 20 Ocak 2005 02:34 tarihinde demiş ki:
seviştik sonra konuyu kapatıp arkadaşlığa devam ettik tabi eskisi gibi olmadı illaki...
Sosyal ağlarda paylaş

lazım abi eskiden bizim lisedeyken ilkokul tarafından çocuklar (spor falanda yaptıkları yok öyle dolaşıyolar) sırf özentilik ve reklam yüzünden alıp alıp içiyolardı şişe şişe onlardan.[signature][hline]Beş Hececiler
''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 07 Şubat 2005 17:24 tarihinde demiş ki:
Aranızda 18 yaşından önce alkol almamış kaç kişi var?

Sonuç olarak pek bir şey değişmeyecek... Ama teoride güzel bir uygulama..

Ben hiçbir şekilde alkol almadım...[signature][hline]No one knows what i need
Sosyal ağlarda paylaş

Rew'in bahsettiği o değil.

"Ben alkol almadım" demek ne kadar saçma almadın cunki istemedin şu anda değil 18- lere satılan alkolü tinerci olduüu biline biline sokak cocuklarına satılan tinerleri düşünün.

"Ben alkol almadım" diye atlamanın manası yok.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...