Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Italya - Güney Fransa


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Yarim saat oldu eve gireli, harika bi tatil gecirdim valla biraz da sansin ve iyi bir gruba düsmemin yardimiyla. Italyan kizlari + Pizza + Az Pismis Dana Eti + Kirmizi Sarap ftw!

Roma, Napoli, Capri, Floransa ile basladik tura ilk olarak, oradan Fransa'ya gecip Nice-Monaco yu gezip tekrar Italya'ya indik ve Venedik'te bitirdik turu, Murano, Burano gibi adalarini falan da gezip.

Öyle teker teker anlatip uzatmayayim ama bircok yer gezdim, dün ve bugünü bir arada görebileceginiz, güzeller güzeli bir ülke Italya, belki de en güzel ülke. Akdeniz insani (KIZLARIII), akdeniz yemekleri zaten kendini hemen farkettiriyor :) Güney Fransa'da da turizm önp landa oldugundan kuzeydeki gibi burnu havada degil insanlarin, en azindan ingilizce konusuyorlar : ) Iki yere de kesinlikle gidin firsat bulursaniz.

Her yer cok güeldi ama özellikle Vatikan inanilmaz bir ülke. Gercekten St. Pietro Bazilikasina girince, Sistine Sapeline girince aramizda hristiyan varsa kendini sansli hissedecek o kadar söylüyorum. Dini inancim yoktur ama öyle büyük bir etki birakti ki o Vatikan bende, anlatamam anca yasamaniz lazim, hele ki benim gibi dini sanata ilginiz varsa. Oyle böyle degil ya, Michelangelo manyaginin yaptiklari yeter zaten, St. Pietro'daki Pietra (veya Pieta simdi hatirlayamadim, Italyanca da ayak, Isa'nin ayaklarina odaklandigi icin, resim asagida), Sistine sapelindeki ünlü Yaradilis resmi vs.

[spo1=Meryem Ana ve Ölü Isa][/spo]

Yemekler harikaydi, zaten benim gibi az pismis et ve domuz eti seviyorsaniz etlerinin hastasi olacaksiniz : ) Yanniz fiyatlar feci pahali, 17 Euro su asagidaki bonfile ya, gire cika normal geliyo artik Türkiye'de "ahahah cok ucuz lan bu" diye neler alcam acaba simdi : ) Hayatimda yedigim en güzel et bu asagidaki, yoksa öyle her bi halti cekmem : )

[spo2=Az pismis et ftw][/spo]


Bir de son olarak bir olayi anlatip, ailenizle gitmeyine baglayayim. Kardesim 16 yasinda kiz, onla aksam yemegi yiyoruz Roma'da bir restoranda. Arkamizda 6 tane erkek konusup gülüsüyor falan, ben killandim iyice, yan masamizda da bebek gibi 2 kiz var, 17 civarinda ama Avrupali olduklarindan (domuz eti saolsun, adamlar insan gibi besleniyor) 20 civari gösteriyolar neredeyse. Nese önce arkadaki elemanlardan biri kalkti, fotografinizi cekebilir miyim dedi bi kiza, cekti fotorafi oturdu yerine. 2 dakka sonra diger eleman resim cekilebilir miyiz dedi, kiza ahtapot misali kolunu atip kendini cekti ve resim cekildiler. 5 dakka sonra ellerinde kagit kalem kizlarin masada kizlarin telefonlari yaziyolardi. 7-8 dakka sonra erkeklerden o 2si ve 2 kiz birlikte ayrildilar, kisa geelcekteki olaylari anlayacak kadar da latin dili bilgim + olayi yorumlama kabiliyetim de vardi yani : ) Kisacasi OMFG o_O. Adamlar birseye benzemiyolardi bu arada cidden, ya kanser oldum oturdugum yerde var ya, kardesime satis koymayi düsündüm bi ara haha.

Monte Carlo'da kumar oynadim ehe : ) 2 tane araba kazandim, sagdaki Mercedes'i Dela'ya hediye edicem, soldaki Ferrari benim. Saka bi yana, o gün gördügüm Rolce Royce, Ferrari, Porsche lardan dibim düsecekti, insanlar sirf motor sesiyle sov yapmak icin yol veriyorlar ya yayalara, kalkarken vınnn yapsin diye :D

[spo3=Kumarci Bab][/spo]

Napoli'den Capri'ye giderken hayallerimin kiziyla karsi karsiya denk geldik teknede ve yol boyu konustuk, baslarim lan ben de yavsicam diyerekten turist misiniz ayagina konusmaya basladik valla ama hayallerim 40 dakka sonra suya düstü, kiz tipki benim gibi ailesiyle gelmis babasi harrasladi tekne durdugu anda, tek bi resmini bile cekemedim ama aile resimlerimizi arastiracam otururken resmi olabilir bleki :D

Ayrica Capri'de restoran cikisinda ailemi beklerken arkamdan "Burasi da restoran galiba" diye bi ses duydum. Cotark diye döndüm tabi ve Cem Yilmazla burun buruna geldim o_O. Yaninda Cansu Deremidir nedir o iste. Bakistik bi o anda ama Robocop'u gören Türk misali olayindan hem nefret ettigim hem de tatilinde rahatsiz etmek saygisizlik olacagindan bisi demedim öle gecti gitti.

Cok güzel bir tatildi, rehberimiz ve grubumuz da öyle güzeldi ki maillist kuruldu sonbaharda toplanip yemek falan yicez. Herkese kesinlikle Italya öneriyorum, eger yazin gidiyorsaniz Güney Fransa'ya da ugrayin, Nice öyle böyle degil yani : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?


[Bu mesaj Penthesilea tarafından 17 Ağustos 2005 02:16 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sekil yapmiom olm asil sen ac bi baslik interrail düsünüyorum ben seneye, neler yasadin anlat ki secimimizi kolaylastir pls.

Nice kizlari < Italyan kizlari jnms[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet ben canli donersem bi topic acicam nasil interrail yapilir diye kismetse.
ama hala tehlikeli bolgedeyim ve dun gece agir komaya girdim.az daha acile gidiyodum yaban ellerde.
gerci bi gunum kaldi.
muhtemelen olmem.
bu arada
yunan kizlari > fransiz kizlari kesinlikle.
cunku yunanistanda kizlarin yuzde 90i cok guzel.o yuzde 90lik kismin gogusleri a$iri buyuk (sapikliktan degil,bariz $ekilde dikkati dagiticak derecede buyuk),ama bu iki grubun yuzde 100u a$iri suratsiz.suratsiz olduktan sonra guzel olsa ne yazar diyebilirsin ama olsun.guzeller i$te heh.[signature][hline]just g3nk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...