Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Waffen (Silahlı) SS Tümenleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Adolf Hitler'in iktidara gelişinden sonra güvenliğini sağlamak için silahlı muhafız birlikleri olan SS Leibstandarte `Adolf Hitler birliği Sepp Deitrich tarafından Hitler'in emri ile 17 Mart 1933'de kuruldu. 120 kişilik bu birlik elit SS birimleri içinden seçildikleri için elitlerin elitleri olarakda bilinir. Zaten SS tarihi incelendiğinde İkinci Dünya Savaşının en iyi birimlerinin bu birlikler olduğu rahatlıkla görülecektir.

SS'in ilk üyeleri alman ırkının en seçkin kişilerinden seçilmişlerdi. Ancak ilerleyen yıllarda savaşında zorlaması ile ağırlıklı olarak Kuzey ülkelerinden olmak üzere bir çok yabancı gönüllü de SS saflarına katılmıştı. Toplamı 700.000 kişiyi bulan SS alman ordusunun neredeyse %10'luk bir kısmını teşkil etmekteydi ki bunlarında yarısı yabancı gönüllülerdi.

SS tümenlerinin listesi aşağıdadır. Özellikle Hitlerjugend, Das Reich, Wiking, Nord gibi tümenler cephede gösterdikleri başarılar ve en zor şartlar altında bile, kayıpları ne olursa olsun çok büyük bir azimle savaşmaya devam etmeleri sonucu düşmanlarının korkulu rüyası olmuştu. Düşman birlikleri için bu tümenlerden birisine karşı savaştığını bilmek morallerinde çok büyük bir yıkıma yol açmaktaydı.

1. SS Panzer Tümeni `Leibstandarte Adolf Hitler`
2. SS Panzer Tümeni `Das Reich`
3. SS Panzer Tümeni `Totenkopf`
4. SS Mekanize Piyade (Polis) Tümeni
5. SS Panzer Tümeni `Wiking`
6. SS Dağ Tümeni `Nord`
7. SS Gönüllü Dağ Tümeni `Prinz Eugen`
8. SS Süvari Tümeni `Florian Geyer`
9. SS Panzer Tümeni `Hohenstaufen`
10. SS Panzer Tümeni `Frundsburg`
11. SS Gönüllü Mekanize Piyade Tümeni `Nordland`
12. SS Panzer Tümeni `Hitlerjugend`
13. SS Dağ Tümeni `Handschar`
14. SS Piyade Tümeni
15. SS Piyade Tümeni
16. SS Mekanize Piyade Tümeni `Reichsführer SS`
17. SS Mekanize Piyade Tümeni `Gotz von Berlichingen`
18. SS Gönüllü Mekanize Piyade Tümeni `Horst Wessel`
19. SS Piyade Tümeni
20. SS Piyade Tümeni
21. SS Dağ Tümeni `Skanderbeg`
22. SS Gönüllü Süvari Tümeni `Maria Theresia`
23. SS Gönüllü Mekanize Piyade Tümeni `Nederland`
24. SS Dağ Tümeni
25. SS Piyade Tümeni `Hunyadi`
26. SS Piyade Tümeni
27. SS Gönüllü Piyade Tümeni `Langemarck`
28. SS Gönüllü Mekanize Piyade Tümeni `Wallonien`
29. SS Piyade Tümeni
29. SS Piyade Tümeni
30. SS Piyade Tümeni
31. SS Gönüllü Piyade Tümeni
32. SS Gönüllü Piyade Tümeni `30.Januar`
33. SS Piyade Tümeni `Charlemagne`
34. SS Gönüllü Piyade Tümeni `Landstorm Nederland`
35. SS Piyade Tümeni
36. SS Piyade Tümeni
37. SS Gönüllü Süvari Tümeni
38. SS Piyade Tümeni `Nibelungen`

[Bu mesaj fedaykin tarafından 04 Kasım 2004 08:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Başlarda iyiydide bu nazi sempatizanlığı mı desem, alman merakımı yoksa hitler sevdasımı sıktı artık. 3 topicten biri hitler, almanya, nazi vs.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Mesaj tarihi:
Tarih genel olarak savaşlar tarihidir. En yakın büyük savaşta II. Dünya Savaşı olduğundan en çok onun ilgi çekmesi çok doğal. Örneğin sinema sektörüne de baksanız en çok filmi çekilen savaşın II. Dünya Savaşı olduğunu rahatlıkla görürsünüz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
eheh boccob bende kendime ayni soruyu sordum
ama korkmaya gerek yok ,turklerden nazi sempatizani olsa bile bisi olmaz ,cunku almanlar turkleri sevmiyor
karsiliksiz bi ask olur en fazla
Mesaj tarihi:
Yahu fedaykin karşı çıktığımdan değil de -zira hoşuma gidiyo Alman Ordusu ile ilgili bilgiler- neden sırf Almanya ile ilgili bilgi veriyosun?[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Volfied, 15 Ekim 2004 13:39 tarihinde demiş ki:
kucuk emrah ile aranda bi fark var elvyn
kucuk emrah kurgusal bi karakter
Mesaj tarihi:
Herkezin bir ilgi alanı vardır doğal olarak en çok bilgiyede o konuda sahip olur. Benim ilgimi de Almanlar çekmişti zira ilkokuldan itibarem maket yaparken hep alman araç gerecinin maketini yapmıştım. Bence göze en güzel görünen araçları almanlar yapmış hemde özellikleri ile insanı ayrı bir heyecanlandırıyorlar. Hepsini geçtim ikinci dünya savaşında çarpışma azmi ve bu konudaki becerileri konusunda hiç bir müttefik ülkesi onların eline su dökemez. Sadece Japonlar konusu biraz tartışmaya açık o kadar. O sebepten Almanlar benim esas ilgi alanım.

Bir başkasının ilgi alanı örneğin İngilizler olur, Churchill tankları, Birmanya muharebeleri gibi konularda bilgilerini bizimle paylaşır hepimiz çok daha mutlu oluruz :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
SS tümenlerinin kurulmasının nedenlerinden biri de, Hitlerin komutanlarına güvenmemesi ve komutanlarının bir şekilde kendisine karşı darbe yapacağından korkmasıdır diyebilirmiyiz sizce?
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Ben oldum olası 2.dünya savaşını bildim bilelei nazi sempatizanlığım war ama yahudi katliamını duydum duyalıda tam tersi bi durum war.
Adamlar ozaman dunyanın demıyelım ama avrupanın ve afrikanın buyuk bir bolumunu elının avcunun içinde tutuyormuş.
Biliyorsunuzkı almanya 1.dunya savaşından yenik çıkmasına rağmen tekrardan hızlı bir oluşum içine girmiş ve 2. dunya savaşını açıcak ve avp.yı ele geçirecek kadar güçlenmiştir .Bu öle geçiştirilicek i konu deil.Geçenlerde biri çıkıp nie türk tarihini incelemiosunuz yazmıosunuz diye çıkıştı ..
Zaten zamanında okulda saatlerce okumuşuz okuaycağımızı haada bilmediğimiz şeyler olabılır ılgınç bişi bulurlarsa veya biz edinirzsrk yazılır tartışılır tabiki.
Burda en yakın savaş 2.duynya savaşı daha ustunden ir nesil geçti geçmedi.O zamanla bu zaman arasında askeriye oalrak dengeler deişsede hala ekonomık olarak almanya dunyanın sayılı sanayi dewletlerinden her nekadar şuan krizde olsada...
Mesaj tarihi:
said:
Xanthe, 24 Kasım 2004 18:13 tarihinde demiş ki:
...Geçenlerde biri çıkıp nie türk tarihini incelemiosunuz yazmıosunuz diye çıkıştı ..
Zaten zamanında okulda saatlerce okumuşuz okuaycağımızı haada bilmediğimiz şeyler olabılır ılgınç bişi bulurlarsa veya biz edinirzsrk yazılır tartışılır tabiki...

okulda okuduklarınızı unutup, güvenilir kaynaklardan bir daha okumanız gerekir :)
nazi almanyasına ilginin bu kadar yoğun olmasının en büyük sebebi bence hollywood. sonra diğer etkenler...
red baron vardı, pilot. o waffen ss falan mı acaba? merak ettim şimdi.[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Mesaj tarihi:
red baron birinci dünya savaşındaydı, ikide değil.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Fedaykin bir iki kaynak kitap söyleyebilirmisin. 2. Dünya savaşı Alman tarihi benimde çok ilgimi çekiyor çocukluktan beri.
Mesal ben sana roman olarak ikinci dünya savaşında 6 yıl boyuncü bütün cephelerde savaşmış birisinin kitaplarını tavsiye edebilirim. Sven HASSEL . Gerçek hikayeler...[signature][hline]Why is it every move I make turn out to be a bad one
Where's my guardian angel
need one, wish I had one
Mesaj tarihi:
Sven Hassel bende okumuştum. Gerçekten okunmaya değer. Nazi Alman Ordusunun gerçekleri ve savaştaki insanların psikolojik durumunu anlatan okunması son derece keyifli seriler.

Serinin ilk kitabı Lanetliler Taburu. Seriye başlamayı düşenen varsa mutlaka okusun derim.
Mesaj tarihi:
Ben okuldayken okumuştum, yani nerden baksan 7 yıl falan geçti. İsimlerini dahi pek hatırlamıyorum kitapların. O polonlyalı çavuşun adı neydi ?[signature][hline]Why is it every move I make turn out to be a bad one
need one, wish I had one
Mesaj tarihi:
Sven hassel gerçek yazmıo.Adam kitaplarının sonunda ölüo nası gerçek olabilirki:DAma gerçekten ww2 de sawaşmış olabilir...
Ama harika hikayeler gerçekten...[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar...

[Bu mesaj Maxuth tarafından 17 Ağustos 2005 12:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sven Hassel'in kitaplarından kısa özgeçmişi.

Savaştan önce Danimarka asıllı işsiz bir gençti. İşsizlik ve çaresizlikten kurtulmak için Alman ordusuna katıldı. Devlet yönetimi Nazilerin eline geçince ordudan kaçmış ve yakalanıp disiplin birliğine gönderilmiş.

Gönderildiği bir Tank taburuydu, savaşın en kanlı yerine, en tehlikeli cepheye sürülen, bir cehennemden ötekine atılan bir tabur. Savaş bittiği zaman altıbin kişilik taburdan sağ olarak dönen bir kaç kişiden biriydi Sven Hassel. Savaş bittikten sonra olanları kaleme alması baya bir zaman aldı. Sonunda ölen bütün arkadaşlarına veren sözü tuttu ve "sağ kalan savaşın bütün iğrençliğini dünyaya duyurdu". Savaşa katıldığı taburun lakabı Lanetliler taburuydu. Lanetliler taburu adlı ilk kitabını yazdığında çok beyenildi. Almanca dışında her dile çevrildi. Halen İspanyada ailesiyle beraber bir çiftlik evinde yaşamakta.

Sonuçta adam bir savaş tecrubesi, yazdıkları tecrubelerinden aktırılarak yazıldı. Kendiside mütevazi bir tip. İlk kitabı dışında diğer kitaplarında hep pasif biri olarak görünüyor. O yüzden de kendini her kitapta karakterler ölürken başka bir seride tekrar canlanıyor. Söylentiye göre kitapta adı geçen savaş arkadaşları cephede kaybettiği arkadaşlarıymış. O yüzden öldürüp başka bir kitapta yeniden diriltiyor:)

[Bu mesaj caferi tarafından 17 Ağustos 2005 14:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
muhaha
sven hasselin alamn ordusunda görev yaptığı hiç kanıtlanmadı bile
sven hassele finlandiyada 1940da savaştığını bile iddaa eden bi adam
ciddiye alnımadan eğlenmek için okunmalı kitapları.[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
İçin dostlarım benim için
için için...
Mesaj tarihi:
Yahu zaten kaynak bir kitap değil tabiiki. Roman olarak okunabilir. 2. Dunya savaşını sevenler için. Kaynak derseniz William Shirer ın 3 ciltlik Nazi İmparatorluğu var.[signature][hline]Why is it every move I make turn out to be a bad one
need one, wish I had one
  • Yeni Oluştur...