Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lens hakkında bilginiz varsa aydınlatırmısınız ?

SolidSnake

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar göz muayenesinden geliyorum gözlerim daha tam belli olmadı ama bozukluk 0.75 1.0 arasında bisi ve gözlük takmak istemiyorum.Çünkü hem karizma hemde basketbol cok oynarım kırılır diye.
-Sizce Lens ın zararı varmı 18- ye ?
-Lens kullanırken nelere dikkat etmeli
-Nası takıp çıkarcaz napçaz netçez ?

bi detaylı anlatabilcenizmi saolun.[signature][hline]BattleNet : MaGe_SoLid
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kullanıyorum. Gözlere bildiğim bi zararı yok. göz damarlarını deforme edip ilerde ameliyat şansını yok ediyomuş diye duydum ama sadece duydum. Temizlik, takıp çıkarma olayınıda zaten doktorun iciğinie ciciğine kadar annatır.[signature][hline]Kido Süt ve Lahmacunları
Damak zevkinize göre...
MMMMm Nefissss.
Sosyal ağlarda paylaş

bu gibi detayları zaten lens almaya gittin yerde sana açıklarlar, hiç kasma buralarda, bi zararı olmas ama kesinlikle yumuşak lens al, sert lensin kullanımı zorudr, zırt pırt düşer, hemen takamazsan kurur vs. bi de tozlu topraklı rüzgarlı günlerde aşırı dikkat gerektirio tabi. bu arada süekli numaralı gözlük ya da lens takmak ii bişii diil, çünkü böölelikle göz tembellii denen durum ortaya çıkıo ve gözlük ne kadar sık kullanılırsa numara o kadar ilerlio, bi süre soora göz gözlük yardımı olmadan görememeye başlıo çünkü... benden söölemesi. bu tabi hafif vakalar için geçerli, ciddi göz sorunları için diil.[signature][hline]şeyim hıyar diyene bi avuç tuzla koşmayın

[Bu mesaj Trojanmistress tarafından 09 Temmuz 2004 11:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

0.75 ile 1 arasındaysa takmayabilirsin pek sorun çıkarmaz(mış). (ben direk 2.50 den başladığım için bilemicem :))

bu arada gözlük karizmayı çizer lafını da kınıyorum. karizmayı çizse ben şimdiye ohooo :D[signature][hline]Could you ever kill the pain in my heart?
Even though they say angels don't kill...
Sosyal ağlarda paylaş

Lens göz kuruluğuna şöyle sebep oluyor ;

Solüsyonunu düzgün kullanmaz ve gözünüzde sürekli olarak lensle dolaşırsanız, öyle oluyor.

Benim gözlerim inanılmaz derecede bozuk, ama hala ne gözlük ne lens takıyorum ehurf.[signature][hline]- Pardon, siz aşık mısınız?
- Hayır, biz Lathander'e tapıyoruz.
- Anlamadım?
- Yanlış oldu galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

bence gozluk kullan gayet guzel yani..daha saglikli..[signature][hline]Bathory, 07 December 2003 21:43 tarihinde demiş ki:
butun kız arklarım cok sevmisti cok rahat alıolar ellerine
Emaleth, 24 December 2003 12:33 tarihinde demiş ki:
"bok sıçtım"
Halfmumi, 15 February 2004 21:21 tarihinde demiş ki:
ehem,yumurtada yemiyoruz herhalde?oda civcivden çıkıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

gozluk daha saglıksız aksine eger lense gerektigi ozeni gosterirseniz. 3-4 sene gozluk tkatm 3 senedir lens takiorum lens hayattır derim :)

her hafta tabletlerle temizledikten ve aksam ve sabah tkarken guzel temizledikten sora hicbi problemi yok valla. ayrica gozlukte asai dustu gzummu agritti kirildi fln bisuru dert var, odagi kayarsa gozunde baska bozukluklara da yol acabilir ama lens sabit durdugu icin daha guzel.

ayrica gozune toz fln direk temas etmedigi icin gozunu 10dk kirpmadan fln durabiliosun :P balik gibi takiliosun[signature][hline]
FANTAMANYAA FANTAMANYAA FANTAMANYAA FANTAMANYA!

[Bu mesaj Sintisyzer tarafından 09 Temmuz 2004 13:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

smd sorulari cvplayalim :)

18- ye mali acidan lense dikkat etmeyip söle yada bole yirtarsan kurutursan acik birakirsan fln zarari olur.

eger ozenli olmazsan yani sık sık temizlemezsen mikrop vs. yuzunden gozune de zarari olabilir, senin elinde ama her 2side.

nelere dikkat etmeli; bol bol temizliceksin, elinden geldigince denize havuza girmiceksin ( ha ben giriorumda noluo? lensin omru kisalio ) her hafta tabletle ilaca koyucaksin, asla kurumasina izin vermiceksin, yirtmican cizmicen, haşin davranmican :) lensle uyumican ( eger senelik fln aldiysan tabi )

takmak valla kisiden kisie deisir benim doktor cok feci bi sekilde gostermisti asla o sekilde takamadim. ben alt goz kapaimi asa indirip obur parmaimla lensi takarim direk. cikarirkende gene alt gozpakaini asa cekip lense hafifce yanlardan bastirarak cikaririm. ama gozun lensi ztn vakumladigi icin kurumadigi surece dusmesi gibi bi problem olmaz. lense dokundugun zmn yani lens gozundeyken, gozun acimaz o yuzden cikarirken problem yasicani sanmam[signature][hline]
FANTAMANYAA FANTAMANYAA FANTAMANYAA FANTAMANYA!

[Bu mesaj Sintisyzer tarafından 09 Temmuz 2004 14:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

carl zeiss optik lensler en kalitelisiymi$ mesela,teleskop-gozluk yaptiracaksan tavsiye ederim..biraz pahali tabi[signature][hline]Ranger : Hero : Druid (Excalibur)
Hunter - you share a special connection with animals. Whether you rely on bows or firearms, you consider your weapons and pets to be your only true friends.

Hunter - you share a special connection with
animals. Whether you rely on bows or firearms,
you consider your weapons and pets to be your
only true friends.

What WoW Character Are You?
brought to you by Quizilla
">What Kind of WoW Character Are You?
Leathas.com,Her turlu Yemek Servisi Yapilir

Sosyal ağlarda paylaş

Göz retinasını inceltir biraz dediler... 20+ yaş sonrası lazer ile gözümü ameliyat ettirmek istediğim için şimdilik lens kullanmasan senin için daha iyi olur demişlerdi. Ama kaliteli bir markanın lensinin sorun yaratacağını zannetmiyorum. Ben yine de söyleyeyim dedim.[signature][hline]Beni de evlendirin, ben de baba olacağım
Sosyal ağlarda paylaş

1 yıldır kullanıyorum, zararını görmedim. Lens sanılanın aksine özellikle sportif faaliyetlerde çok yararlı oluyor. Kafana arkandan saatte 100km ile bi top gelirse en fazla lens düşer. Ama lensin göze batma gibi bir olayı yok. Göz kuruması olmaması için bilgisayar veya tv başında lens takma. Uzun süre kullanma yatarken mutlaka çıkar. Açıkçası gözlüğü bir ayda harita metod kıvamında çizikli hale getirdiğim için lens sağlık olarak çok daha yararlı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

1993 yılından beri lens kullanıyorum.

18 den küçük başladım lens kullanmaya ve sürekli olarak kullandım. Göz numaralarımda beklenmedik bir artma veya azlama olmadı.

Lens kullanacaksan tek dikkat etmen gereken temiz kulanmak. Yani spor yaparken biri elini gözüne sokup karıştırmadığı sürece hiç bir şey olmaz lense. Dirsek yumruk vs. ne olursa olsun lensi etkilemez.

Astigmatın yoksa çok uygun fiyatlara 1 ay kullanımlık lensler var. Son 3 yıldır ben de 1 aylık lens kullanıyorum. Bunun artısı öyle extra temizleme malzemelerine ihtiyaç duymuyorsun 1 ay kullanıp (Yada 30 sefer takmalık) atıyorsun ve fiyatıda da 1 yıllık veya uzun kullanımlık lenslerden daha ucuz.

Göz ameliyatında bir sıkıntı yaratmıyor. İlerdeki göz ameliyatlarında sıkıntı yaratan şey laserle gözünü çizdirmektir ki o bile daha 100% kanıtlanmış bir şey değil.

Her ne kadar lens kullansanda mutlaka gözlük de almayı unutma sonuçta evde bilgisayar başında uzun süre lens kullanmak lensi kurutur ve baş ağrısına yol açabilir.

Son olarak... sert lens falan demişsiniz de Sert lens hala kullanılıyomu ki? Bu gidip Pentium 166 bilgisayar tavsiye etmek gibi bişi olmuş.[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

lens superdir, lens kullanmaya alisildiktan sonra (yani normal insan gorusune sahip olmaya) gozluk takilamiyo. mesela ben 8 senedir lens kullaniyorum, hic sorunum olmadi ama artik gozlukle ne araba kullanabiliyorum ne de merdiven inebiliyorum.
lensi her gun cikartip solusyonuna koydugun surece hicbir problem cikartmaz. tabi yani bi gece icin falan gozunde kalabilir, o zaman da birsey olmuyor. ayrica spor icin de kesinlikle ve kesinlikle lens diyorum. gozlukle terledigin zaman hic hos olmuyor, ki kosarken de fazla saglam durdugu soylenemez.
ayrica gozluk daha saglikli diye birsey yok, bilakis goze bir darbe olmasi durumunda lens daha iyi. ama iste temizligine dikkat edecen (temizlik denilen sey de gece uyurken solusyonun icine koymak, tabi solusyonu hergun deistirecen :) aylik degistirilen lenslerden al, o zaman tabletle temizlige falan da gerek yok)
edit: bi de arama bolumunden konu disindaki lens ile ilgili basliklari bi arativer, ben arattim bikac tane buldum, oralarda da tartisilmis bu konu, bi yarari olabilir sana da
[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

[Bu mesaj edi tarafından 09 Temmuz 2004 16:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm postları okuyamadım zamanım yoktu hemen bildiklerimi söyleyeyim.
Ben lense çok karşıydım, sağlıksız olduğunu düşünüyordum ama gerekli önlemleri alırsan (doktor anlatacaktır) tam tersine çok sağlıklı ve rahat. Hele bu yaz aylarında, gözlük paletleri sürekli terden kayıyor ve tik yapıyor adamda.
Ne büyük rahatlıkmış lan bu diyorsun ve bir daha çıkarmak istemiyorsun.
Sol gözüm 5, sağ gözüm 4.75 miyop ve her ikisinde de 1.5 astigmat var. Bu yüzden lensler yurt dışından 1.5-2 ayda falan geliyor ama stok yaptığımdan bir sorun olmuyor. Çok rahat kesinlikle öneririm.[signature][hline]MSN = [email protected]

Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 09 Temmuz 2004 20:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 09 Temmuz 2004 20:06 tarihinde demiş ki:
hazır konu varken sorayım,kırmızı renk-numarasız [numaralıda olur]
bulabileceğim bir yer varmı türkiyede?

Göz doktorlarına gidersen, istediğin her rengi bulursun (doktor adam gibi olsun :) )[signature][hline]MSN = [email protected]

Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
Sosyal ağlarda paylaş

gözlük sevmiyorum diyenler bence gidip operasyona girsinler. Böylece gözlerine dışardan bişey sokup çıkarmak zorunda kalmazlar. Ha ben alevli bir insanım gözüm rengarenk olsun derseniz o sizin kendi tercihinizdir.[signature][hline]mesela beş
Sosyal ağlarda paylaş

aylık gece çıkarılmadan gözde duran lenslerden kullanıyorum.
ne tak çıkarla uğraşıorum adam akıllı, ne bişi. ara sıra damla damlatıyorum.. 2 haftada 1 temizliyorum, 1 aylık her bi çift 2 şer ay gidio. 3 ay da gider ama o kadar riske gerek yok.
ilk 2 hafta alışması zor oluo, ama gece çıkarılmayanlardan alırsan tak çıkarla çok uğraşmassın zaten.
gözlüğe de alışman 2 hafta sürüceği için lens al daha iyi.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...