Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mage PvP Guide

GladricSpirit

Öne çıkan mesajlar

vn boards ta dolasirken buldugum super bi yazi lvl 60 bi mage tarafindan yazilmis.. butun mage arkadaslarin kesinlikle okumasi gereken bi yazi bence.....

-----------------------------------------------------------

Disclaimer: This is a guide only. Not a do this and you will win every time. It's meant for Arcane/fire mages, sorry I just dont have enough frost experience to help you frost mages out there. It assumes that you have Presence of Mind (hereby Refered to as PoM), Arcane Power (Not a must but I mention it, hereby Referred to as AP), Pyroblast, and Arcane Explosion (Hereby referred to as AE). Also please bear in mind that all this is MY opinion. Your all free to your own opinions as well

Terms I might use in this post.

AoE/AOE/aoe = Area of Effect
PvP = Player vs Player
PK = Player Killer
PKing = Player Killing
War = Warrior
Pally = Paladin

Ok to start off a mage is a solid 1v1 and group pvp character. Group PvP is a lot like 1v1 pvp, but its different as well. Solo and group tactics are similar and different. There are SO many things you can do in group pk that I will avoid the entire group pk subject. The way to get good at group pk...is first solo pk get good solo with duels with friends, then go and RAID! Experience will make you better. Some of you will learn quickly, others slowly, but WoW pk isnt that complicated. Eventually you ALL can be good.

Lets break down the way you pk vs the different classes.

Warrior

A War is the easiest class for a mage to beat. They have lots of hp, and can only really hurt us melee. How do you beat them? Fairly simple, unload a sheep, keep your mana shield up. Fireball, Instant cast pyroball (due to PoM), fireblast, frost nova (they rooted again) run back a few steps, fireball, fireblast, and AE's/Fire blast's to kill them off. They shouldnt get to hit you more than a few times. Be wary of their stuns and of pummel, but long as you play it smart, you will beat a war most every time.

Rogue

Against rogues, a well built mage has an advantage. Its not huge but its there. Rogues rely on stunning you and killing you. Many go for stun lock builds, to keep you stunned all the time till you die. As a mage you should have HEAVY investment into Stamina and Int, therefore have lots of hp. Also as off this last patch you can blink out of a stun. Very useful. Rogues are also a class I sometimes waste a PoM+Sbeep vs to get away if they gank me while I'm on a mob. Their stealth abilities can be very annoying. A rogues strenght is not facing you face to face, they will lose EVERY time if you both are of equal level and skill. A rogues strenght is that they can sneak up to you and unload HUGE amounts of damage fast. You need to react quickly, blink away, mana shield up, sheep them! Bandage, evocation, back to full stats. Sheep them again! Then finish them up the same way you kill a war. Dont go too far from them, or they will fade away and get away. Rogues are very good at this

Hunter/Warlock's

Fighting these two classes is a pretty even fight. I'd say mage has a tiny advantage. Sheep the hunter/warlock, kill their pet. Sheep them. Bandage up (evocation if you can). Now proceed with a AP/Fireball, PoM+Pyroblast, Fireblast. By now their HP is low. A warlock would try to fear you, a hunter will unload high damage on you. The key is to kill them first. Counterspell the warlock when you think they are low hp and about to fear you. Then fireblast/AE's for the win. If they too far away for AE's then go for Arcane Missiles. You want to keep these two classes close to you.

Paladin
Prepare for a LONG fight. Dont waste AP/PoM early on. Sheep them, fireball, fireball, fireblast, frost nova, step back, fireball, fireblast, A few arcane explosions, whatever it takes to make them use divine shield. They will shield/heal up. Moment shield falls SHEEP them. Bandage/evocation or Eat/drink whatever you need to get mp/hp back. For round 2, unload AP, Fireball, PoM+Pyroblast, Fireblast, frost nova, fireball, fireblast, and finish up with your instant cast damage spells. When they try to heal, COUNERSPELL. 10 seconds more of no healing for them. They as good as dead.

Shaman
Like a war/paladin or even a rogue you dont want them on you melee. Keep them away. They will tear you up close up. They have decent damage spells from a far. Challenging fight. Some will say their advantage, IMO its DEAD even. First thing I do when I see a shaman 1v1 is COUNTERSPELL. Keep them from hurting me. Then sheep. Take out your big gun. AP/Fireball, PoM+Pyroblast, Fireblast. Now if they happy to stay at casting distance than Arcane missiles/fireballs and fireblasts work. If they come up close, throw a frost nova and stay back. Never run into their totems. Keep away from them. Distance is your friend. Shaman will try to heal, thats when you counterspell, and unload on them. Now you have a dead shaman.

1v1 a shaman is
Sosyal ağlarda paylaş

ABI İNANILIR GİBİ DEĞİL
herhavzindibayni accountunun şifresini unuttum
3 tane mail kullanirim 5 senedir herhalde şudur diye girdim sifremi kaybettim bölümüne maili
bi geldi mail Baal accountunuz şifresi şudur diye
inanmıyorum OHA !
5 sene önce açıp 2. gün şifresini unutup geri alamayip
5 senedir şopar gibi 'baaluo' diye dolanmiştim ortalikta
şansa bak ki çok komik bir şekilde buldum accountu
ve 5 senedir silinmemiş HAH! cık cık ya çok garip oldu akşam akşam

neyse bu yazıyı yazan arkadaşı ben full hp de üstünde mob yokken stundan çikarmadan keserim ben kesemezsin diyen gelsin warsong if ah arkasina keserken izletelim :) warrior u bile kestim stundan cikarmadan mage kimmiş , hatta vidyoyu blizzardin sitesinede koyacam , şuan benden başka bu tekniği kullanan görmedim ama abarti bir olay , totalde 4+6+10+4+5+10+4+5+10 = 28
saniye boyunca adami hareketsiz tutabilirim pingim 250 ve altinda ise ve bunda gouge yok bile
bide onu kullansam ne olur bilemiyorum (ki onu zaten ping yüzünden 1 saniyelik adam çıkıverirde kaçar diyerek kullanmiyorum gerçi ) priest falan kesiyorum 3 gündür böyle , fear atamiyor , birde şu movie çekme programinin adini yada elinizde varsa linkini koyarsaniz çekeyim yarina bir kaç vidyo bir kaç class ile
Sosyal ağlarda paylaş

+1 şey daha var
ben mainhandde dagger kullandiğim için malum biraz chance to hit düşük
2/10 da olsa arada kidney shot yada cheap shot missleyebiliyor ve adami kurtarabilecek tek şeyde zaten benim misslemem , main hand sword falan olsa öyle bir şans da olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BaaL, 09 Ocak 2005 02:04 tarihinde demiş ki:
ABI İNANILIR GİBİ DEĞİL
3 tane mail kullanirim 5 senedir herhalde şudur diye girdim sifremi kaybettim bölümüne maili
inanmıyorum OHA !

neyse bu yazıyı yazan arkadaşı ben full hp de üstünde mob yokken stundan çikarmadan keserim ben kesemezsin diyen gelsin warsong if ah arkasina keserken izletelim :) warrior u bile kestim stundan cikarmadan mage kimmiş , hatta vidyoyu blizzardin sitesinede koyacam , şuan benden başka bu tekniği kullanan görmedim ama abarti bir olay , totalde 4+6+10+4+5+10+4+5+10 = 28
saniye boyunca adami hareketsiz tutabilirim pingim 250 ve altinda ise ve bunda gouge yok bile
bide onu kullansam ne olur bilemiyorum (ki onu zaten ping yüzünden 1 saniyelik adam çıkıverirde kaçar diyerek kullanmiyorum gerçi ) priest falan kesiyorum 3 gündür böyle , fear atamiyor , birde şu movie çekme programinin adini yada elinizde varsa linkini koyarsaniz çekeyim yarina bir kaç vidyo bir kaç class ile

Blink(instant cast)= karakteri stundan çıkararak 15 yard ileri teleport eder. Daha sonrada adamın dediği taktikler güzel zaten. Yani stun edemezsin öyle hemen instantları var.
Sosyal ağlarda paylaş

evet jezz inde dedigi gibi mage i oyle stundan cikmadan keserim diye bisi yok instant cast blink "stun root mezz" i cure ediyo vede 15 yard ileri atiyo ilerdeki lvl larda dahada uzaga bi yere atiyo. bu arada bilgine rogue mageler icin oldurmesi en kolay siniflardan biri hatta soyle en kolay warrior sonra rogue.[signature][hline]Gladric RR10L3 Mercenary ML7 Banelord - Kay
Anchorite lvl 24 Çoban - Shadow Moon
Sosyal ağlarda paylaş

yuh .rouge mage i samar yapar naptiniz ya. ben tum chrleri oynadim hemen hemen , hepsinin +41 lerini gordum orada yazilan skillerle olmuyor bu a+b+c=d gibi.poision u var kick i var iviri var ziviri var.adam gibi rouge ole malak malak karsidan merhaba ben geliyorum die gelmez.geldiinde zaten ahanda nolyuor zaten ya olmush yada olmek uzere kalirsiniz. duel olarak bakmayin herseye. kalbalik actyion esnasinda bi anda dibinizden bi rouge cikar sizi essek cennetine gonderir gorunmez olur oteki hedefe gider, boledir bu . neyse herkez uber zaten artik[signature][hline]
http://www.yourgameshop.com

Eger wow da nasil oynarim napicam diosaniz bi okuyun once su yazani allta sonra sorun
forum.paticik.com/view.php?id=101193
Sosyal ağlarda paylaş

acilista stunmi vurcan kickmi vurucan buna karar vermen gerekiyo kick vurusan buyu cast edemez adam ama bu sefer stun olmaz froat armordan dolayi %60 yavaslarsin adam yuruyerek uzaklasir senden sende cripling vurursun veya poison surerim diyecen en fazala 1 2 kere daha vurrusun sonra gene blinkler gene koyun yapar. bu konuda cok iddaliyim bu forumlarda insanlar roguelari tanri falan saniyo surekli olarak kendimden yuksek lvl roguelarla karsilasiyorum ve buyuk bi cogunlugunu kazaniyorum kaybeetiklerimde cok high lvl oluyo buyuleri resistliyo (7 8 lvl ust olanlar) neyse daha oncede demistim 60 olunca bi movie yapcam orada daha detayli olarak goruceksiniz anlatmakla olmuyo bu isler[signature][hline]Gladric RR10L3 Mercenary ML7 Banelord - Kay
Anchorite lvl 24 Çoban - Shadow Moon
Sosyal ağlarda paylaş

Bir Priest Charla oynarken Mage oldurmek genelde kolay oluyor. Dusuk lvl de iseniz, yani 50-60 arasi degilseniz uzerinize saldiran bir mage'in sadece manasinin bitmesi beklemeniz yeterli cunku priest olarak cok rahat savunabiliyorsunuz kendinizi. Power Word Shield, ilk basta atilan bir buyu degil kanimca. ben combatin ortasinda atiyorum kendi saldiri sistematigim icinde boylelikle shield altinda saldirmaktansa savunma yapip heal buyulerim ve mana potionlarimla ugrasiyorum. Aslinda her char arasindaki denge cok iyi ayarlanmis, is biraz da oyuncularin bilgisine kaliyor. Avrupa serverini bekleyen ve daha once oynamamis arkadaslarin arada sirada duel yapmalari tecrube icin en iyi yol.
Paladinla ugrasirken ise her sey biraz daha zor Priestler icin. Paladinler gercekten ama gercekten zor ölüyorlar. Onlarin bir anda manalarini health cevirmeleri cok guzel bir ozellik. ne var ki PWS ile korunsanizda bir yere kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
adam gayet yararlı bilgiler weriyo nasıl yapcağını açıklıyo hemen niye atlıyonuz ben keserim diye ki bırakın bilmeyenler faydalansın msj kalabalığı yapmayın boşu boşuna olayı bilader seni çok pis döwerim moduna getirmeyin hangi class ın foruma baksam aynı tip mesaj
said:
BaaL, 09 Ocak 2005 02:04 tarihinde demiş ki:
ABI İNANILIR GİBİ DEĞİL
inanmıyorum OHA !

[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Yetersiz bi yazı gibi geldi bana.
Rogue
Açılış avantajına sahiptir genelde
Cheapshot hemen akabinde gouge acilisi yaparlar blink engelleyip mis gibi combo toparlamak icin timer bitişinde evis atip blind + backstabla bitirler ortalama mageleri.
yda ambush+backstab evis kasarlar sıklıkla.
Cheapshot = blink + sheep blink arkasi vanish basabilirler hemen mana shield tazeleyip rank 1 arc expo ile ortamda patlamak yada mesafeyi koruyup + blinkle arayi acip hemen yemege oturup 3-5 sny tazelenmek iyi olur.
sheep ertesi şak die trinkete basıp tekrar sheep yiyen nooblar harici fire ball casting range ini fire blast rangesinde tutmak iyi olur cunki sheep breakeden sonra combattan cikip tekrar stealth a gecebilirler
Trinket de geçiştirildikden sonra açılışı fireball + frostbolt rank1 le yapabilirsiniz bizim serverde min 120-130 fire resistle gezdikleri icin ben frostbolt fireball rank 1 kullaniorum sprint basarsa hemen novalayip prep i varsa vannish icin kullanmaya zorlayin sonrasida daireler cizip blast coc ile rahatca indirmeye bakiyor.
Kaliteli roguelere karşi genelde böyle kapişiorum bandaj bozulmasini dert etmiyorum zaten frost mage im ard arda 3 kere bandaj basabiliorum.

Warrior lar garibim zaten özellikle ud lere karşi immo shout da kulanmiorlar zaten trinket olayi çok berbat. :p
sheep start mesafe acip ister normal açılış yapin ister frost bolt kasip intercept e zorlayin sonra tekrar sheepleyip yarin keyifinize kalmiş.

Mage vs mage 1-2 resist bile bitirebilir ama uzunda sürebiliyor pek leziz değil acıkcası ayna ile savaşir gibi.

Shaman rank 1 blast la grounding i avlayip sheepleyin bandaj + 2 sheep daha recently bandaj timerini yarilayip fireball rank 1 frostbolt acilisi yapin (kalkar kalkmaz grounding atanlar icin) sonr mesafeyi koruyarak savasa devam edin fire iseniz scorch baslt frostsaniz menzilden oynamaya calisin şamanin manasi azalmiş sizinde caniniz azalmişsa tekrar sheepleyin manasi az kalinca shock gidemeyecek yada heale donemeyecekdir sizin yenilenme avantajınız var onun yok.
yinede yetenekli bi shaman öttürebilir.

locklara karşi decursive açık oynayin :P
remove curse cs fire ward destegi ile nukelemeye calişin succubus a dikkat succubus varsa hemen lock a sheep basip succubus a cd + 2x arch missle yaslayin normal oyuna dönün frost iseniz ice block + bandaj yapabilirsiniz dotlar icin 7-8 k hp li değilse çok zorlamayacakdir.

Priest biraz cs timing ine bakiyor ama frost mage iseniz ud ise deveuring palagueyi koyana kadar bekleyip sheepleyin ice block + bandaj atip dalin arayi çok acmayin weakened soullar 15 sny dicipline ile
Shadowformda ise hizli bi nuke çok kolay indirebilirsiniz
fire ise scoch blast pom pyro ile nukeleyip heale zorlayin fake heallere dikkat yinede 3.5k alti hp li mageler icin en zoru gene priest.

Druidlere ise açılışdan ns kullanmaya zorlayin nukeleyip blink arti evoc kasin malum sheep root vs yemiyor uyuz şeyler :P
Feral cage char süresinde ve ilk 1 sny dmg vermez bandajinizi yirtmaz bandaja bastirginiz gibi feral ckarsa siz genedemin 750 hp almiş olursunuz druid icin en az 6k mana gerekior.

Pala healcox lara dikkat edin bu ayilar sheepden ciktiklari gibi heale basarlar cs kullanmaya iterler melee rangeyi yakaladiklarinda cleanse spamlyip neredeyse ice armordan etkilenmeden dalarlar engineerler daha da tehlikelidir iron granade + holy light
ayrica dueler palalar % 90 olarak Honored viking helm taşirlar http://www.thottbot.com/?i=4732
sizi sillyledikden sonra çöker bi güzel su ve ekmek le tazelenir mana yetersizliğine iterler özellikle blinkinizi hammer of justice icin saklayin ay uzklaşımda büyü atim diye kasarsaniz blink ertesi yediginiz hammer of justice caninizi yakacakdir
Auralara dikkat edin mutlaka detect magic ile bufflarini takip edin gerekirse uzmanliginiz olmayan okulun büyüleri ile saldirin akilli ve engineer palayi manasi bitmeden öldürmek çok ama çok zordur.

benim oyun tarzım budur herkeze de öneririm.
Elderone stat+Crit based engineer frost mage[signature][hline] Once laughed so hard, I milked all over the floor.

Darkhoof
Elderone
Antuan
Ashkar
Shadowthief
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu pvp guidelerine versiyon sistem gelsin :) mesela bu taktikler genel yapı olarak çok iyi ve birkaç yerde daha yazıyor ama eski pvp guide'ı sayıyorum ben bunları yaniokurken yenilkleride katıyorum, temel olarak bu gibi guideleri ve arcaneMfury vidyolarındaki atması örnek alıyorum ama başarılı sayılamam, yenilmem doğal çünkü ne full set var ne de yeterli düzeyde alıştırma/pratik.

yani mesela palaidn frost novayı bozuyor, druid poly yemiyor, corporal trinketi var herkesde işte bunlar o eski mage guidelerindeki başlıca sorunlarım çünkü bunlar hesaba katılmadan yazılmış durumdalar
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak çoğu hala geçerli taktikler. Trinket varsa tekrar sheep etmek çok zor değil.

Benim tavsiyem kendi guildinizden adamlarla duel yapın, sonra adamlardan neyi yanlış yaptığınızı veya neyi daha iyi yapabileceğinizi tartışın. Çünkü her class ın diğerlerine karşı bir takım taktikleri var ve bunları bilmek önemli, her class ı oynayıp inceliklerini öğrenmek imkansız.

Shaman lar dışında Ally mageler için bu tip antremanlar faydalı olacaktır. Shaman da oynaya oynaya alışılacak ve % 60-70 kaybetme riskiniz olacak, bunu bilin sinirlenmeyin.

Horde magelerin zaten Shaman derdi olmadığından ve WoTF (undead racial skill, horde mage oynamak isteyen zaten undead açmalı) sayesinde feardan yırttıklarından bu tip çalışmalar onlar içinde faydalı olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de Melee classlardan kimse savaşırsanız savaşın ile 10sn inden sonra instant ve 1.5 sn casting süresi olan büyülerin dışında bir büyü kullanmak pek mümkün değil. Vur kaç (kite) mage in yapması gereken tek şey.

Rank1 frostbolt, biraz uzaklaşıp scorch, fireblast, cooldown dolduğunda Frost nova, ardından Frostbolt veya firebolt, scorch veya Cone of cold, kaçarken fireblast.

Curse-gamingden CoolDownHud addonunu indirin çok faydalı. Gözünüz cooldownlarda olsun, cooldown dolana kadar kite edin.
Sosyal ağlarda paylaş

rank 1 frost nova 55 mana up to 8sec
rank 4 frost nova 145 mana up to 8sec

rank 1 frostbolt 1sec cast(talentla) 5sn slow efekt
rank 10 frostbolt 2.5sec cast(talentla) 9sn slow efekt

mümkün olan en hızlı ve en az mana harcayan büyüyle yavaşlatmak.yani rank 1 frostbolt la adam kesemezsin kite edersin.

bunun dışında grounding totem için rank1 fireblast, rogue bulmak içinde rank1 arcane exp kullanabilirsin.

[Bu mesaj EarS tarafından 17 Ağustos 2005 11:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

muzcu nova 1 sp az yiyor ve etkısı aynı,cokaz damage farkı var ve sp harcamaya degmedıgınden herkes rank 1 kullanıyor.boltta ise gene yavaslaıyor ve cast tıme diğerine göre yarı yarıyadan bıle kısa, 1,5 sec ti yannıs hatırlamıyorsam.adama uygun zamanda frostbolt atarsan melee charların seni yakalaması cokcok zor oluyor.
genelde rankları mobun healthına göre kullanarak sp oranını ayarlayabılırsın.mesela ortalama 300 hp kalmıs moba blizzardın en yuksek rankını kullanmak sadece sp kaybına yolacar,onun yerıne dusuk rank kullanılır.gene aynı sekılde yavaslatmaksa amaç coc unda dusugu.veya büyü cast tıme suresını uzatmak ıstıyorsan rakıp mageın rank 1 arcane missile eniyisidir[signature][hline]mart ayı süresince yoğun işlerimizden dolayı kapalıyız
Sosyal ağlarda paylaş

peki bu rank1 ile son rankın aynı etkiye sahip olması frost ve nova için yavaşlatma bağlamında doğruymuş sayenizde öğrendim teşekkürler

peki poly içinde aynı şey söz konusu mu, ve gerçekten teşekkürler, paladine frost çakana kadar gelmesin diye kaçmaya çalışırken akla karayı seçiyordum :)[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Sosyal ağlarda paylaş

polyde aynı sey sözkonusu degıl,soylekı polyde rank atladıkca sheepde kalma zamanı artıyor.oyüzden mumkun oldugunca yuksek rank kullan.bu taktıklerın aynısını ınstance lardada kullanabılırsın,aynı seyler ordada gecerli,aggro aldıysan direk rank 1 bolt yolla,sana gelene kadar biri kesın alıyor tekrar.[signature][hline]mart ayı süresince yoğun işlerimizden dolayı kapalıyız
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...