ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Efenim, bir tane varmış ta resim falan yoktu içinde, şöyle orta karar bir tane tutorial biz hazırlayalım dedik o yüzden de resimlere geçicem, önce malzemeler ve birkaç püf nokta geçelimMalzemeler 1-) Dil peyniri ( ben bahçıvan kullandım ama sütaşın kiler daha güzel oluyor 2-) Domates ( şöyle bol hormonlusundan, sert bir domates işinizi görür) 3-) Sucuk ( bu tutorial de yok ama sucukla cok cok güzel oluyor) 4-) Yağ ( marka fark etmez, kahvaltılık ya kullanmayın ama yine de) 5-) Ekmek ( tost ekmeği de kullanabilirsiniz ama ben tat almıyorum ondan, ikili veya tekli ekmeğin yarısı işinizi görür) 6-) tost makinası, ekmek bıçağı, kahvaltı bıçağı, maşa,falan fistanPüf Noktalar 1-) Ekmek taze olursa, sonradan yerken daha bir hoş olabiliyor, doğrudur genel izlenim tostun bayat ekmege yapılacagı konusundadır ama yeniliklere açık olun=) 2-) Tostu hazırlarken tost makinasını kısık ateşte ocaga koymanız önemli, böylece hem tostun kırmızı tonunu yakalaması sağlanabilir, hem de çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde pişmesi ayarlanabilir. 3-) Üstteki ile bağlantılı en önemli konulardan birisi, tostu makinaya koyduktan sonra sakın makinayı cevirmeyin, soğuk olan kısmı alta geleceğinden dolayı uzun süre beklersinizi ve tostun tadı kaçar, onunn yerine tostu maşa ile çevirin 4-) Peynirlerden birazını tostun tam kenarına koyarsanız tost piştikten sonra makinada ufak bir ziyafet daha cekebilirsiniz gelmedi aklıma başka, gelirse eklerim sona [hline] [hline] [hline] [spo1=Malzeme][/spo] Malzemelerimiz, maşa eksik galiba burada bir tek [spo2=Hazırlıklar][/spo] tost makinasını ocaga koyduk, eğer kolamız yoksa yanında en güzel gidecek şey olan çayımızı da koyalım ( beinm ki önceden demlenmişti, sizin demlemeniz gerekir,ya da en iyisi poşet çay kullanın) [spo3=Peynirler][/spo] dilimlenen dil peynirlerimiz, bahçıvan peynirleri biraz sorun cıkarttı gördüğünüz üzere, o yüzden dağılmayan bir dil peyniri kullanın=) [spo4=Peynir - Ekmek][/spo] ilk sıraya mutlaka düzgün dilimlenmişleri koyun, çünkü üstüne domates koyacagız ve domateslerin dagılmasını, ekmek içinde garip şekillerde durmasını istemeyiz [spo5=Hormonlu Domates][/spo] Aşırı hormonlu domatesimizi dilimliyoruz=) [spo6=Peynir - Ekmek Domates][/spo] domatesleri ekmeğin içine simetrik olacak bir şekilde diziyoruz, burada önemli olan nokta ise domateslerin büyük dilmler halinde durmamaları. Aksi takdirde tostu yerken koskoca bir domates parçasını çekebiliyorsunuz beraberinde... [spo7=İkinci Sıra][/spo] bunların hemen üstüne geride kalan peynir parçalarını genel olarak boşlukları dolduracak bir şekilde serpiyoruz [spo8=Yağlama Tava][/spo] tostu hazırlama işimiz bittiğinde ocakta yeterince ısınmış olan makinanın tabanını güzelce bir yağlıyoruz [spo9=Yağlama Ekmek][/spo] ardından da ekmeğimizin hem üstünü hem de altını yağlıyoruz, mide kazınmaya başladı tabi [spo10=Ekmek - Makina Aşkı ( böeak)][/spo] ekmeğimizi makinaya koyduk, sıkıştırma kopçasını en uç noktaya getirip diğer hazırlıklara yöneliyoruz... [spo11=Tabak Hazırlama Faslı][/spo] tostu koyacagımız tabagı hazırlıyoruz, burada önemli olan tabağın dört tarafına kenarları biribine denk gelecek ve köşeleri ortada buluşacak şekilde dört tane peçete koyup, ondan sonra tostun altına gelecek olan yere 2 tane daha peçete koymanız, bende biraz peçete hastalığı var ancak bu şekilde yerleştirmeniz hem tostu yerken sizi zahmetten kurtaracak hem de güzel bir görünüm oluşturacak. Fincanı da unutmayalım arada... [spo12=Yağlama Tost ver. 2][/spo] tostumuza geri dönelim, bir iki dakika sonra makinayı açıyoruz, tostun üstüne biraz daha yağ sürüp ters çeviriyoruz, kapatıyoruz...bekleme sürecine girdik yine [spo13=İkram][/spo] Beklerken lokum alır mıydınız? [spo14=Sonlara Geliyoruz][/spo] yine birkaç dakikalık aralar ile tostu ceviriyoruz, sonlarda iyice hızlanıyor bu olay, ne zaman alacagınız sizin zevkinize ve tostun görünümüne bağlı, buradaki gibi nar kırmızısına eriştiğinde ( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 oh be artık dışarıdan yemek sölemicem[signature][hline]Karanlık mı git karanlıkta dolaş ne olduğunu hisset ve anla,gizlilik mi ağzını kimseye açma,sessizlik mi sabırlı ol ve o anın gelmesini bekle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 hemen şimdi bi tane yapim..[signature][hline]- Aya inemiyoruz? - Neden, modül mü bozuldu? - Yok, Kültür Bakanlığı sit alanı ilan etmiş, bilet almamız lazımmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 vaniLLus says: cok ayippp vaniLLus says: can cektirme topiii. vaniLLus says: ekmek banicam ekrana simdi[signature][hline] Bazi yalanlar güzel,bazi gercekler aciymis.... Bazi ölümler uzun,bütün hayatlar kisaymis... lylide.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Zaug'na Khaldun: aynen öle Zaug'na Khaldun: son resimde terler boşanıyor artık alnımdan Zaug'na Khaldun: kastım=) ehehe[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 *ağzının suları akar*[signature][hline]Ucanadamla msn sohbeti: boğaç (seçilmiş kişi): kadın olmak ister miydin Lexius || Alkoliğim ben...: hastır lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 zaguna ne pis iş yapmışsın ya peynir tezgahta mı dooranır :-P doğrama tahtasına koysana evlaadım :)[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 siz tahtada yaparsınız, ben cok actım walla=) ama doğru, tahtada falan cok daha rahat gerçi peynir sorunluydu biraz, doğrama tarzından da anlayabilirsiniz ( benim beceriksizliğim değil yani)[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt raistlinn i kalbimde yaşatıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Vallahi bayat ekmek insanların bayat ekmeklerini değerlendirmeleri için uydurulmuş bir şey :D[signature][hline]İmza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Bu Ay Sonunda resimli Ayvalık tostu ile gelicem ama resim çekme mekanizmam yok napcaz bilmem aç kalın ehueue[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında [b][b]Böyle yazmak çok zevkli şimdilik burda böyle bi yazı var.Under cons hesabı güzel bir özlü söz bulup kondurucam buraya...[/b][/b] bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Benim bildiğim o tost Ayvalık ekmeği ile yapılıyor? Yani bence başka bişey yap. :D Burdakilerin %90 ı bulamaz heralde :P[signature][hline]İmza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 O tost makinalarından kaldı mı hala, bu devirde? Antika...[signature][hline]My name is Guybrush Threepwood, and I wanna be a pirate! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 antika mantika ama tostun süperliğini görüyorsunuz=)[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt raistlinn i kalbimde yaşatıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 dil peynirli tost güzel oluyormuki?[signature][hline]34'life. fun, music, events = life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 fantastico.[signature][hline]Fülfül Muharrem sizleri pek severdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 dil peynirli tost inan ki muhteşem oluyor bahçıvanın peynirleriden almayın ama mümkünse sütaş iyi olmuştu bi kere yaptığımda, onu tavsiye edebilirim peyniri de eritmeyin dışarıda falan kesinlikle, mümkün oldugu sürece dolapta kalsın, dilimlerken sert olsun[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt raistlinn i kalbimde yaşatıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Biraz kucuk olmamış mı resimler acaba?[signature][hline]Lütfen domain name almam destek olun:http://mysolarpower.tk Pati Ebook Unofficial geliyo Huun demiş ki: ilk basta sumeliler misirlilar icin pramitleri yapan taseron uzaylilalarla anlasmisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedele Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 said: tAKA, 09 Ağustos 2005 16:49 tarihinde demiş ki: dil peynirli tost güzel oluyormuki? katılıyorum ve ekliyorum taze ekmekten tost olmazzzzzzzzzz.......[signature][hline]By Neron Khazab, 08 Ağustos 2005 19:12 tarihinde demiş ki : dilenciler sevişmiyor mu sanıyosunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 şu yaptığım şekilde bir dene bence "olmazzzzzzzzzz" yazana kadar[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt raistlinn i kalbimde yaşatıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 ellerine saglik ama resimleri biraz optimize etseydin yaw :D anam agladi resimleri gorucem die[signature][hline]Para Kazanmak Istermisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar