Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Resimli] Tost Yapma Tutoriali


ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Efenim, bir tane varmış ta resim falan yoktu içinde, şöyle orta karar bir tane tutorial biz hazırlayalım dedik o yüzden de

resimlere geçicem, önce malzemeler ve birkaç püf nokta geçelim

Malzemeler

1-) Dil peyniri ( ben bahçıvan kullandım ama sütaşın kiler daha güzel oluyor
2-) Domates ( şöyle bol hormonlusundan, sert bir domates işinizi görür)
3-) Sucuk ( bu tutorial de yok ama sucukla cok cok güzel oluyor)
4-) Yağ ( marka fark etmez, kahvaltılık ya kullanmayın ama yine de)
5-) Ekmek ( tost ekmeği de kullanabilirsiniz ama ben tat almıyorum ondan, ikili veya tekli ekmeğin yarısı işinizi görür)
6-) tost makinası, ekmek bıçağı, kahvaltı bıçağı, maşa,falan fistan



Püf Noktalar

1-) Ekmek taze olursa, sonradan yerken daha bir hoş olabiliyor, doğrudur genel izlenim tostun bayat ekmege yapılacagı konusundadır ama yeniliklere açık olun=)
2-) Tostu hazırlarken tost makinasını kısık ateşte ocaga koymanız önemli, böylece hem tostun kırmızı tonunu yakalaması sağlanabilir, hem de çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde pişmesi ayarlanabilir.
3-) Üstteki ile bağlantılı en önemli konulardan birisi, tostu makinaya koyduktan sonra sakın makinayı cevirmeyin, soğuk olan kısmı alta geleceğinden dolayı uzun süre beklersinizi ve tostun tadı kaçar, onunn yerine tostu maşa ile çevirin
4-) Peynirlerden birazını tostun tam kenarına koyarsanız tost piştikten sonra makinada ufak bir ziyafet daha cekebilirsiniz

gelmedi aklıma başka, gelirse eklerim sona

[hline]
[hline]
[hline]


[spo1=Malzeme][/spo]

Malzemelerimiz, maşa eksik galiba burada bir tek

[spo2=Hazırlıklar][/spo]

tost makinasını ocaga koyduk, eğer kolamız yoksa yanında en güzel gidecek şey olan çayımızı da koyalım ( beinm ki önceden demlenmişti, sizin demlemeniz gerekir,ya da en iyisi poşet çay kullanın)


[spo3=Peynirler][/spo]

dilimlenen dil peynirlerimiz, bahçıvan peynirleri biraz sorun cıkarttı gördüğünüz üzere, o yüzden dağılmayan bir dil peyniri kullanın=)


[spo4=Peynir - Ekmek][/spo]


ilk sıraya mutlaka düzgün dilimlenmişleri koyun, çünkü üstüne domates koyacagız ve domateslerin dagılmasını, ekmek içinde garip şekillerde durmasını istemeyiz


[spo5=Hormonlu Domates][/spo]


Aşırı hormonlu domatesimizi dilimliyoruz=)


[spo6=Peynir - Ekmek Domates][/spo]

domatesleri ekmeğin içine simetrik olacak bir şekilde diziyoruz, burada önemli olan nokta ise domateslerin büyük dilmler halinde durmamaları. Aksi takdirde tostu yerken koskoca bir domates parçasını çekebiliyorsunuz beraberinde...


[spo7=İkinci Sıra][/spo]


bunların hemen üstüne geride kalan peynir parçalarını genel olarak boşlukları dolduracak bir şekilde serpiyoruz


[spo8=Yağlama Tava][/spo]

tostu hazırlama işimiz bittiğinde ocakta yeterince ısınmış olan makinanın tabanını güzelce bir yağlıyoruz


[spo9=Yağlama Ekmek][/spo]


ardından da ekmeğimizin hem üstünü hem de altını yağlıyoruz, mide kazınmaya başladı tabi


[spo10=Ekmek - Makina Aşkı ( böeak)][/spo]


ekmeğimizi makinaya koyduk, sıkıştırma kopçasını en uç noktaya getirip diğer hazırlıklara yöneliyoruz...



[spo11=Tabak Hazırlama Faslı][/spo]


tostu koyacagımız tabagı hazırlıyoruz, burada önemli olan tabağın dört tarafına kenarları biribine denk gelecek ve köşeleri ortada buluşacak şekilde dört tane peçete koyup, ondan sonra tostun altına gelecek olan yere 2 tane daha peçete koymanız, bende biraz peçete hastalığı var ancak bu şekilde yerleştirmeniz hem tostu yerken sizi zahmetten kurtaracak hem de güzel bir görünüm oluşturacak. Fincanı da unutmayalım arada...


[spo12=Yağlama Tost ver. 2][/spo]


tostumuza geri dönelim, bir iki dakika sonra makinayı açıyoruz, tostun üstüne biraz daha yağ sürüp ters çeviriyoruz, kapatıyoruz...bekleme sürecine girdik yine


[spo13=İkram][/spo]


Beklerken lokum alır mıydınız?



[spo14=Sonlara Geliyoruz][/spo]


yine birkaç dakikalık aralar ile tostu ceviriyoruz, sonlarda iyice hızlanıyor bu olay, ne zaman alacagınız sizin zevkinize ve tostun görünümüne bağlı, buradaki gibi nar kırmızısına eriştiğinde (

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
siz tahtada yaparsınız, ben cok actım walla=)


ama doğru, tahtada falan cok daha rahat


gerçi peynir sorunluydu biraz, doğrama tarzından da anlayabilirsiniz ( benim beceriksizliğim değil yani)[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Ay Sonunda resimli Ayvalık tostu ile gelicem ama resim çekme mekanizmam yok napcaz bilmem

aç kalın ehueue[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

[b][b]Böyle yazmak çok zevkli şimdilik burda böyle bi yazı var.Under cons hesabı güzel bir özlü söz bulup kondurucam buraya...[/b][/b]
bLogger oLdum ben!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dil peynirli tost inan ki muhteşem oluyor

bahçıvanın peynirleriden almayın ama mümkünse
sütaş iyi olmuştu bi kere yaptığımda, onu tavsiye edebilirim
peyniri de eritmeyin dışarıda falan kesinlikle, mümkün oldugu sürece dolapta kalsın, dilimlerken sert olsun[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...