Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topsuz Kablosuz Pilsiz Mouse Aldım (yoksa almadım mı?)

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Efendim bugün karayolu projeyi beceriksizce yapmaya çalışırken 2 mousumunda aynı gün içerisinde bozulması sonucu saat 17 sularında mouse almak için ev yakınındaki süppper store a koşturuverdim... Bir sürü mouse arasında işgüzarlık edip bunu aldım (aaslında ellerinde kalan mouselar çok baba şeylerdi Ucuz fiyatlı olanlarsa benim bozulanlardan kötüydü) Herneyse buradan görebilirsiniz ne menem bi şiymiş nasıl çalışırmış...
Güzel ve inanılmaz hafif olmakla beraber elektromagnetik indüksiyon yüzünden ekrana yaklaşınca ekranda "dalgalanma" yaratıyor (yaklaşık 20cm uzakta tutun diyor manuel de)
Ha bu arada Süpppperstoore larda trackball da satmaya başlamışlar (logitech) önceden istemiştim yoktu, bugün benim vaktim yoktu.. Bir ara sorar yazarım fiyatlarını vs..[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

Trackball ben de görmüştüm de, çok merak ettim, ne için kullanılır? sadece meraktan soruyorum.
pilsiz&kablosuz mouseların çok kullanışlı olmadığını duymuştum, ki ben hala intellimouse ile sürünüyorum:D gerçi ilk çıktığında optik almıştım ama kendisini sert bir yumrukla mouse cennetine gönderdim :/[signature][hline]beş hececiler
H.B.E
10 Temmuzda!
Sosyal ağlarda paylaş

Valla şöyle rahat değil birinci bozulan mouse microsoft o eski toplu seriydi. Ağırdı yani ikinici bozulan mouse logitech ti ama piller vs epey ağırdı. Bu tüy gibi bişi. Uçuyor sağa sola ekranda! Elim hala alışamadı buna...
Trackball internet gezginin dostudur.. :D Mouse u sağa sola sallamadan elini trackballın üstüne koyar topu çevirtirsin alışması kolay bırakması zordur..
ben zati tembel adamım bilgisayar konusunda... Opera Mousegestures sayesinde yeni sayfa açma kapama vs için bile uğraşmıyorum. Pek severim trackball olayını :)

Alet elimi biraz fazla terletiyormuş gibi geldi Üzerine digital termometre koydum... Yoo tablet masa üstüyle aynı ısıda.. Psikolojik olsa gerek[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

o fareyi bende gördüm abi sen niye hem kablosuz hemde pad e mahkum bi fare yaparsın anlamamki..kablosuz fare dediğin, zaman zaman uzaktan (özellikle film izlerken) kullanılır.walla bunu yapan garanti bizim oralı :D[signature][hline]- bir saattir izliyorum sinirlerime hakim olamadim. bence programiniz cok bayagi, cok ucuz!
- efendim biz programimizi herkes alabilsin diye ucuz yapiyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
said:
Heffer, 13 Temmuz 2005 18:50 tarihinde demiş ki:
Trackball ben de görmüştüm de, çok merak ettim, ne için kullanılır? sadece meraktan soruyorum.

trackball'un esas amacı mimarlar içindir. Özellikle CAD çalışırken çok işe yarıyormuş.
onun dışında tabii trackballu istediğin gibi kullanabilirsin ama bir mouse rahatlığı veremez, özellikle oyunları hesaba katarsak.

said:
Catscratch, 13 Temmuz 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Nayır nolamaz, bir kere kablosuz mouse denedim. Hiç sevmedim. Kablolu olsun 20 metre olsun :D

şahsen ben de kablolu mouselardan kaçmak için elimden geleni yaptım. şu günlerde optik ama kablolu mouselar çok moda olmasına rağmen hiç sevmiyorum onu.
Taa 90 yılından beri kablolu mouse kullanırım. Oldum olası sevemedim.
Birincisi kablo mutlaka dolanır. Sen yanına getirmek istediğinde kablo takılır, biraz ileri götürmek istediğinde kablo etkiye tepki verir zorlar.
İkincisi kablo yüzünden istediğin yerde, istediğin şekilde kullanamıyorsun.
Şimdi kablosuz optik mouse'um var çok rahatım. Kablonun takılma derdi olmadığından istersem hoparlörün önünde, sağında, solunda, hatta istersem dizimin üstünde bile kullanıyorum. Oyun oynarken çok işe yarıyor. Çünkü masada bazen ileri doğru gitmek bazen sağa doğru kaymak istiyorsun. En azından kablosu olmadığından takılma derdi olmuyor çok rahat :)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bone tarafından 15 Ağustos 2005 22:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Trackball un en büyük kullanım alanı bizim gibi tembel internet kullanıcıları ve uzun süre bilgisayar karşısında iş yapanlar...
Mouse ve klavye yapısı gereği çeşitli anatomik sorunlara sebep oluyor.(Bkz da bkzRSI ve Carpal Tunnel Syndrome) Bu acı veren rahatsızlıkları ortadan kaldırmak için mouse yerine trackball tavsiye ediyorlar. Oyun oynama ihtimalin yok gibi. Belki kastırırsan bişiler başabilirsin =) Ancak nette gezinmek çok kolaylaşıyor. Elin kolun yorulmuyor falan...

Bu arada; RSI falan bana dokunmaz demeyin arada bileklerinizi, kolunuzu falan sallayın çevirin. Olursa çok canınız yanar! Feci canınız yanar! Tedavisi uzundur ve hastalık geri dönüşlüdür. Aslında daha fazla bilgi toplayıp topic açsam daha bile iyi olabilir. Hmm iyi fikir..[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

kablosuz olunca rahatsızlık duyuyorum eskı alıskanlık bırde kablosuzlarda oyunlarda mılımlık gecıkmeler oluyor bazen sınır olup bırakmıstım toplularda kırlenıp uyuz edıyor su anda ms optık kullanıyorum,sımdıye kadar kullandıklarım arasında en rahatı en guzelı.elede uyuyor,hafıfte daha ne ısteyeyım :)[signature][hline]shinsetsu desu..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...