Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Illidan

KenshinHimura

Öne çıkan mesajlar

said:
spawn77, 12 Ağustos 2005 12:03 tarihinde demiş ki:
Cüce bu ne uslup... Burda kankinle babanın oğluyla konusmuyosun. Ben seni tanımam sen beni tanımazsın. Hepimiz belirli bi yaşı geçmiş Olgun insanlarız. Karşıdakini ezicek, rencide edicek şekilde konusman Güzel bi olgu değil. Tartışma üslubu denilen bişey var. cık cık cık sana.

Şimdi bidakka. Hiçbirzaman Thrall suçlu yada Thrallın babası suçlu demedim. Frostwolf kabilesnin bu iki üyesine saygım vardır. ama Sen iki kişi karşı çıktı diye bütün bi Horde un suçunu silemezsin. hadi frostwolf kabilesi diyecem oda değil Onlarda savaşmışlar girişmişler humanlara. Şu an bilinen sadece 2 Kişi karşı çıkmış ve bu işte onlara saygım var diğerleri ise sıfır...

Ayrıca highbornlarla druidizm le ilgilenen NE leri karıştırıyorsan senin bileceğin iş ne diyim. 1ci si çok sonra demişssiniz HEMEN sürüldüler kalan highbornlar 2cisi. Bi çok highbornda zaten NAGA olarak denizin dibini boyladı. o zman sizin deyiminizle nagalarda aynı NE lerle onlarında yaptıklarını atalım NE lere.

Lütfen bu Highelflerle Nİghtelfleri birbirine karıştırma tartışması boşuna Highbornlar Normal NE lerden KAt kat farklı 2 ırktır VE Birbirleriyle Savaşmışlardır bunların yaptıklarını aynı yola koymak saçmalıktır....

O elinden gelse trolleri öldürürlerdi lafı havada kalmış demicem uzaya çıkmış gibi :) ...

Hayır neye dayanarak bunu söylüyosun onu anlayamadım. Humanlarla orcları Kendi ormanlarına girmek kendi ağaçlarını kesip evlerini yıkmak karşılığında Öldürdüler Hiçbirzaman hiçkimsenin evine gidipte Soykırım yapmadılar...

Yo grom a ONURLU diyerek ironi falan yapmadım. Kısmen onurlu olarak görüyorum onu. Hiçbir onurlu savaşçı savaşı kaybedeceği için Gidipte Demonların kontrolü altındaki belirsiz bi güç taşıyan(ki demonic power Ki beni shamanım uyarmış gitme lan diye) İçmez. Ölümde bi onurdur...

Şimdi Entleri Konu alalım saruman entlerin ormanının yarısını yaktığında gidip sarumana dalmalarınu hiçbirimiz yanlış bişey olarak görmedik?? neden biliyordikki ordaki herbir ağaç aslında Entlerin arkadaşı, kardeşi. Peki nightelflerde bu durumu niye çözemedik. Ormandaki herbir ağaç Ne lerin dostu, kardeşi, yakını Druid için AĞAÇTAN daha önemli bişey yoktur. İnsan orc troll Farketmez. Eğerki birisi gelip benim Dostlarımı kesip kendine ev yaparsa, kardeşlerimi öldürüp baraka oluşturursa Kafasına sadece okla değil elimde ne varsa hepsini kullanarak dalarım....

Bu arada bi arkadaşımız NE lerle Highelfler çok sonra ayrılıyor falan demiş. Alakası yok hemen ayrılıyorlar yarısı naga olarak yerin dibine geçiyor diğer yarısıda olabildiğince çabuk sürülüyor.

Ayrıca yine aynı arkadaş Yalan söylediğimi falan söylemiş troll katlıamında Nelerde varmışmış.... KAYNAK göster. İnsanları suçlamak kolay söylediklerini kanıtlamak zor BEKLİYORUM....

Nelerle Highelfler Ortada Orclarla humanlar gibi bi savaş olmamasına karşı savaş içindedir. Birbirlerini kendi içlerine kabul etmezler Hor görürler. tyrande Ilidiana da yardım etti. Kurallara çokda uyan bi priestess olduğunu söylüyemem. Troll katliamında Nelerin yardım etmemesi gibi. Büyük bi şey çıktığında Nightelfler gidipte Highelfleri savunmazlar.

Ayrıca şunuda öğrenelim Ilidian Highborndur yani highelftir. Tek farklılığı onlar suratlarını güneşe açarken ilidian kapalı kapılar ardındaydı.

Bi arkadaşımızında dediği gibi. Wc1,2 de BL tehlikesi tam olarak ortada değildi. Asıl BL tehlikesi Orclar değil Demonlar, netrazimler, pitlordlar sergeras tır. O zmanlar orcların BL ye dahil olduğunu orclar bile bilmiyodu ki NE ler nerden bilsin.

Diğer Irkların archimondeyi kesme konusundaki uraşlarını göz ardı etmem. Ama sen Furion a laf atmışsın hiçbişey yapmadı diye Çok fazla iş yaptı İster kabul et ister etme.

Şu %5 Olayınıda benmi göremiyorum yoksa senmi anlatamıyosun anlamadım. Araştırdım herhangi bi kaynakta rastlamadım. Oyunlarındada yok böyle bişey geçmiyo hiçbiyerde Demekki YOK böyle bişey. biz eskiden sözlerimizi kanıtlamak için kaynak gösterirdik. Bununda kaynağını BEKLİYORUM.

Ayrıca elune o şahsiyetin gerçek adıdır. doğa ana gibi şeylerde söylenebilir ama elunedir adı :)

ayrıca ne şekilde söyledindiği değil hangi kavramı dile getirdiği önemlidir ha zirtoxzasd demişsin ha musluk demişsin. aynı kişiyi dile getiriyosa sorun yok.

legolas ve bütün elfler ÜSTÜNDÜR middle earthta. Hiçbir kusurları yoktur. İlk yaratılan ırktırlar en iyi onlar savaşır mutlak barış ülkesinde onlar yaşarlar. Sonsuza dek yaşarlar. herşeyi en iyi yaparlar. Bkz: silmarilion
Okumanı tavsiye ederim iyi kitaptır. Bana elflerin hala middle earthtte üstün ırk olarak gösterilmediğini söylüyorsan senin bileceğin iş :)

Jander Sunstar ''ravenloft sislerin vampiri '' kitabının Baş karakteridir. Çok güzel işlenmiş bir karakterdir. kendi zayıflıkları korkuları vardır ama tam bir kahramandır. Elf nasıl olmalı?? ya cevap uçmalı kaçmalı eliyle kuş tutmalının olmadığını tanıtan insandır tavsiye ederim okumalısın

dipnot: Jander le Kovanın alakasını kuramadım.
Sosyal ağlarda paylaş

bisiyi kacirdim yada kitaplarda büyük harflerle yazioda benn okumadigimdan bilmiyorum sanirim
simdi orclarla ne ler in ilk karsilasmasi
orclar girmish ne ormanina agaclari bicior..
burdaki ilk karsilasma olai dogruysa acaba elfler gelip kendi dillerinde "sshhtt kardees burasi bizim kesmeyin o agaclarida onlar agac deil" dese orclar arasinda bi tercumanmi vardida anlicakti? yada evrensel tercüme cihazi filanmi takio bu orclar? yada dier irklari sallamayip kendi icine cekilmish bu elfler daha önce görmedikleri orclarin dillerinide biliodu da kullanmaya gerek duymadi?

gayet vahsi bi irki böle barissever etliye sütlüye dokunmayan sadece onlara saldirdiklari icin elfleri kesen bi irk olarak gösterionuz o daha bi komik gelio yada belki orclar icindeki bilinmeyen aristokrasi filam? aslinda orclar cokkkk barisseverler o kadar ulularki :p cözmüsler hayatin sirrini
neymish bl ile savasmak icin odun lazimmish ta filanda falanda ^^
+ bisi daha var
entler sarumanin ordusunu bi tarafina taksaydi o agaclarin kesildigini görmeden cok önce dalardi
hatirlamiosan o bölümü tekrar izlemeni tavsiye ederim
ent meclisinin karari entlerin savasta tarafsiz kalmasi idi..
taki agacsakalin ormanin büyük bi kisminin yok edildigini görene kadarda sarumanin ordusu mordusu kimsenin bi tarafinda deildi :p agacciklar direk berserk olup giristiler yani uzun uzun düsünüpte lan bu saruman evil ordu kuruyo gidip insanlari kescek sonra bize napar lan bu adam demedilerki

[signature][hline]
"All those moments will be lost...In time...like tears...in rain." /Bladerunner

Deviant

[Bu mesaj Creel tarafından 12 Ağustos 2005 16:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dil layına gelince warcraft3de bütün ırklar birbirlerinin konuştuklarından anlıyor bakınız:thrallla jaina,utherla blademaster,arthasla(undead) uther yani birşeyin tercüme edilmesine gerek yok , Ortak lisan var[signature][hline]Sadece yaşamak için öldür

[Bu mesaj Engin2 tarafından 12 Ağustos 2005 16:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@creel
night elfler çok mu medeniyet sahibi görgü sahibi?
bak orclar ve humanlar birbiriyle konuşabiliyor.
aynı zamanda nightelfler humanlarla da konuşabiliyor.
demek ki orclar da nightelflerle konuşabilir.

"ormanını" koruyan kişi uygar ve efendi oluyor da,
kendi binalarını ve evini koruyan kişiler angut mu oluyor? ben de bunu anlamadım :)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bone tarafından 12 Ağustos 2005 16:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Engin2, 12 Ağustos 2005 16:33 tarihinde demiş ki:
Dil layına gelince warcraft3de bütün ırklar birbirlerinin konuştuklarından anlıyor bakınız:thrallla jaina,utherla blademaster,arthasla(undead) uther yani birşeyin tercüme edilmesine gerek yok , Ortak lisan var

nasil var ya belki sonradan ögrenmisledir ama orclarla ilk kez tanisiliosa orclarda daha yeni geldiyse.. nasil bi ortak lisan olurki?
+ orclarla humanlar savasta elflerle direk kapisiolar
bu arkadaslar oturup ortak bi lisan yapalim daha iyi kavga ederizmi diolar? :p[signature][hline]
"All those moments will be lost...In time...like tears...in rain." /Bladerunner

Deviant
Sosyal ağlarda paylaş

düşün orclar yıllarca azerothta savaştı.
hiç kalimdoru bilmiyordu bile.
ashenvale civarlarına gidince orda night elflerin olduğunu nerden bilsinler? gidip "ee biz geldik de, biraz odununuz var mı diye soralım dedik"

orclar nightelflerin şehirlerini istila etmedi. sadece ağaçlarını odun yapma amacıyla kesti. peki ne için kesti? nightelflerin yıllar önce savaştığı şu burning legion'u durdurmak için kesti.
peki nightelfler niye çığlık çığlığa bağırıp orcların üstüne atladı? sırf birkaç ağaç kestiği için mi?

hadi onu geçtim, orcların ve humanların kurduğu kampa da tyrande saldırıp birçok orcu ve insanı öldürmüştü orda.

sen buna nefsi mudafaa diyorsun da, orcların orda nightelflere karşı direnişi barbarlık mı oluyor? :)

söylüyorum, orclar ve ogreler ne kadar barbarsa, night elfler de o kadar barbardır :)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bone tarafından 12 Ağustos 2005 16:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

of ya, internete ancak akşamları girebiliyorum artık bütün tartışmayı kaçırmak kötü oluyor...bi geliyorumki benim mesajım (ve verilen cevaplar) taaa üç sayfa önce konuşulup bitirilmiş bile...neyse, eylülün sonuna kadar artık böyleyiz :/ öncelikle bone ve neverhood, sanırım ben anlatmak istediğimi yeterince anlatamadım. benim demek istediğim şey fantastik/bilim kurgu dünyalarında mantık olmaması değil. zaten bu evrenlerin kendine göre bi manığı olmazsa kitaplarını okumanın, oyunlarını oynamanın vs. hiçbir zevki kalmaz. oyun/kitap boyuca "ee bu nasıl oldu şimdi, bu ne biçim iş" diyip bi süre sonrada sıkılıp bırakırsınız. evrenler belirli kurallara ve çerçeveye dayandırılarak yaratılır. benim söylemek istediğim şey bu evrenleri "gerçek dünya mantığı" ile incelemenin yanlış olabileceği. belki adam öyle bir evren yarattıki konuya tamamen başka bi açıdan yakaştı? gerçek dünyada mantıksız, hatta "absürd" sayılabilecek şeyleri (belli kurallar ve çerçeve içerisinde elbette) evreninde kullandı. bu yanlışmı? belkide warcraft dünyasında yaşayan ne'ler ağaçların oluşturduğu o ormanı tamamen evleri olarak kabul ediyorlar? belkide her bir ağaç onlara bir birey gibi geliyor? belkide onlara göre o ormandaki ağaçları kesmek cinayet gibi bişeydir? gerçek dünya mantığıyla düşünüpte "ilk ne'ler saldırdı orclar sadece odun topluyordu" demek olaya taraflı yaklaşmak demektir bence...haaa bu demek değilki ne'ler sütten çıkmış ak kaşık. tam tersine ne'ler bencil, sadece kendi ormanlarıyla ilgilenen, bunun dışında etliye sütlüye karışmayan, "bağnaz" olarak niteledirebileceğimiz bir toplum. ama bunu gerçek dünya mantığıyla düşünerek söylüyoruz elbetteki...

bu arada dikkat ettimde tartışma baya alevlenmiş, sanki bunlar gerçektende olmuş gibi herkes bi taraf tutmuş tartışıyor...insanoğluda böyle garip bi yaratık işte :P[signature][hline]Bi zamanlar PUMA'ydım ben.hazır nick değiştirme hala aktifken değiştiryim dedim ve değiştirdim.yaa işte öyle...
Sosyal ağlarda paylaş

Cidden anlayamıyorum....

80 90 defa söyledim Neler için ağaç kardeş, Hanım, oğul gibidir diye. Sen gelipte adamın çocuğunu kesersen. İster orc ol ister insan İSTER ANGEL. adam sana bütün gücüyle dalar.

Örneğin birisi gelip bana abi senin çocuğu kestik yedik. ama pardon biz bilmiyoduk onun senin çocuk olduğunu biz onu öküz sanmıştık affet bizi dese...

Kafasına baltayla dalardım baseyi yıkmak bi yana kökünü kuruturdum. Sen gelip benim topraklarıma yerleşirsen bide üstüne benim çocuklarımı kesip yakarsan, kendine ev, eşya yaparsan Baseni YIKARIM. Mantık budur....

Ayrıca ne diyim film izlemekle olmuyo böyle şeyler Kitabı okursan söylediğinin ÇOOK yanlış olduğunu görürsün. Entler Sarumana ordu kurcak dünyayı kırcak diye dalmadı. Ağaçları kesip ormanı yok ettiği için daldı AMA hiçbirimiz Entlere Kötü barbar :D demedik??[signature][hline]Still im Hunted
Still im Hated
Now my blind eyes see other Can NOT

[WoW]Valandir nightelf warrior[60]
Burning Legion

[Bu mesaj spawn77 tarafından 12 Ağustos 2005 19:02 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj spawn77 tarafından 12 Ağustos 2005 19:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Soru cevaplı bir kısım yazacam şuraya yok ağaçttı cici elfti diye kafam ütülendi bi yere kadar dayanabildim,

Bu alttaki kısımda en ufak bir tarih yok sadece Warcraft III Reign of Chaos zamanı var yani oyunda anlatılanlar.

1- Thrall başta rüya görmüyor mu? içinde prophetin parmakla onu gösterdiği?
2- Bu rüya sonucunda Prophet gelip, Burning LEgion gelip sizi düzecek bu yüzden al halkını ordunu defol git deniz aşırı kalimdora demiyor mu?
3- Bir orc baseini kurmak için ağaç gerekli değil mi? Yoksa o zamanki Warcraft Evreninde ÇElik Konstrüksyon, Ytong, Çimento gibi inşaat yapı elementleri icat edilmişte gizleniyormuydu?
4- O muhteşem ötesi Oto Legolas Elfler, ORclar ve Humanların önce gebermesiyle Burning LEgionu yenmiyomuydu?
5- Grom Zorda Kaldığı ve Savaşçı doğası gereği intelligenece düşüklüğünden o gerzek demona inanıp Kanının içmiyomuydu.
(bu kısımda hatırladığım gromun o kuyuda muhteşem bir güç olduğu söylentisi gelmesi ve bu söylentitin kaynağının oraya kanını damlatan o gerzek demon oluşu)
6- Orclar Kalimdora gitmeseydi ne ağaç katliyamı olurdu ne de night elfler uyanırdı BL savaşı için, işte bu yüzden en son elflerle oynuyoruz.
7- Orclar sadece yaşamak için kendilerine yer aradılar ve nasıl her canlı yaşamak için bir şeye ihtiyaç duyarsa (ihtiyaç : eksikliği insana acı veren etmenler diyebiliriz bassitçe) ve ihtiyaçlarını bir yerden veya çevreden karşılamak zorunluluğu hissediyorsa orclarda ağaç kesmiştir buna mecburdur yanlış mı?
8- Orclar böyle mi demiştir? Aaa elflerin gerzek ormanları hadi ağaçları kesip öldürelim yok edelim?

ben bunların cevaplarını istiyorum. :D Orc mantığı her zaman budur, Kendimize güvenli sığınacak bir yer bulalım ne durup duruken biz birisine karışalım ne de birisi bize karışsın ama ihtiyaçlarımız olan gerekeni de alalım. Zaten ne olursa gerekenden oldu :D

Neyse illidiana gelince tarih yaısında bir yerde sanki The Mealstrom un altında NAGA şehri var dniyordu yanlış mı hatırlıyorum, belki bir eklentiyle orası da eklenebilir oyuna. Belkide Arthas ı öldürtürse ileride raid instance hesabı illidiandan yardım gibi fantaziler deneyebilir.

Birde diyosunuz ya adamın kankasını çocuğpunu kesmiş agaç diye benim evimi çocuumu kesmerlerse ne olur diye?
Şahsen Benim Oturduğum ev ne ağaca benziyor ne de ben bir kütüğe benziyorum oramdan buramdan dallar çıkmıyor, sonuç olarka beni kesmeye gelen birisi benim insan olduğumu bilir gidiptte ağaç diye beni kesmez, ee orclar da müneccimdi ya neyse. Orcları savunmuyorum burada 2 tarafta haklı bence orclar ağaç kesti ne ler kendini savundu vs vs vs
[signature][hline]Gaiseric LvL-60 Hunter @ Burning Legioun EU
LvL 60 time -> 12 days 06 hours 38 minutes Play time

[Bu mesaj Asphodel tarafından 12 Ağustos 2005 19:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu ilidian normal elf diil mi daha yeni fark ettim. Arthas la kapışmasını seyrederken ayakları toynak tı. Yarı geyik falanmı bu. Bide Silahlarının üzerinde kızgın bir panderan resmi varmış onu da yeni gördüm..[signature][hline]I sense much beer in you! Beer leeds to intoxication! Intoxication leeds to hang over! Hang over leeds to suffering!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
progamer, 12 Ağustos 2005 23:29 tarihinde demiş ki:
bu ilidian normal elf diil mi daha yeni fark ettim. Arthas la kapışmasını seyrederken ayakları toynak tı. Yarı geyik falanmı bu. Bide Silahlarının üzerinde kızgın bir panderan resmi varmış onu da yeni gördüm..
Evet çok önceden o resim benimde dikkatimi çekmişti ama o silahın üzerinde o resim ne arıyor ne alakası var bende anlayamadım[signature][hline]Sadece yaşamak için öldür
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...