Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sivilce için en işe yarar sabun/yüz yıkama jeli

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

benim çok olmasada bir sivilce sorunum var ve kullandıgım ilaç gayet güzel geçiriyo sivilceleri (benzamycin + cleocin T) aman nazar değmesin :)

ama ben buna ek olarak derimi yağdan iyice arındıracak bir sabun yada jel kullanmak istiyorum şu anda seba med kullanıyorum ama sanki normal sabundan pek bi farkı yok gibi geliyor bana çünkü ph'ı 5.5 oldugu yazıyo ama piyasada gördüğüm çoğu sabun artık ph 5.5 üretiliyor.

siz ne kullanıyorsunuz yada iyi sonuç aldınızmı yardım ederseniz sevinirim.[signature][hline]siyah, ama buz?
Sosyal ağlarda paylaş

benim çok aşırı değil ama kontrol yöntemi yüzü temiz tutmak..
ter zaten felaket arttırıyo..
ben clean&clear kullanıyodum şimdi hergün yıkarım sabunla yüzümü.. en azından sivilce çıkmasını engelliyo..kuru tutuyo yüzü[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

yancak abi zaten temizlendiğinin belirtisiymiş o
öle diolar çok kişi kullanıyo..herkes dediğini dedi başta
bi süre sonra alışıyosun ama
bazı ciltlerde tahriş yapıyo..dikkat et derim :)[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

Yüzünüzü temiz tutmak yetmez, yağlı abur cubur şeyler de yememeniz lazım. Bunlar sivilceleri azdırır, çikolata, sucuk salam, patates kızartması, cipsler falan bu tür yiyeceklerdir. Yüzünüzü günde 10 kere yıkasanız da bunları çok yerseniz önüne geçemezsiniz. Bu sabıkalılara artı olarak yumurta da özellikle sıcakta sivilce yapabilir.

Yüzünüzü normal sabunla yıkamayın, çünkü cildi kurutur. PH 5.5 geyiği oradan geliyor zaten, normal bazik olan sabunlar, normale göre asidik olan cilde sürüldüğü zaman nötrleştirip kuruma yaratır. Aşırı kuru cilt de ince ince çatlar, sonra buralar daha pis sivilce olabilir.

Clean& Clear ve Sebamed iyidir. Ergenlik dönemindeyseniz hormonal aktivitelerin durmadan değişmesi (abazalık olarak algılamayın, tüm hormonlar testosteron veya ostrojen değil) sonucu cilt çabuk yağlanır. Bunu kontrol ederek günde en az 2 kere yüz yıkamak iyidir (sabah kalkınca- akşam yatmadan).

Bir de bazı ciltler çok sivilce yapar ve lekeleri kalır, böyle bir cilde sahipseniz bir dermatoloğa gitmeniz şiddetli tavsiyedir. İleride bu izlerin kapatılması acayip zor çünkü.[signature][hline]Paticik.com'a yarayacaksa, bu bölüm bir reklama ayrılmıştır... Herhalde yapsam yapsam Nescafe reklamı yaparım, süper bir şey ben günde 25 fincan içiyorum.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

kurumasını istiyosanız kükürtlü sabun derim
biraz sağlam kurutuyor ama demedi demeyin[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Malkavian, 11 Ağustos 2005 06:01 tarihinde demiş ki:
normal sabunla yıka her gün üzerindeki yağları at spor yaparak geçer hepsi
+1 hemde en sağlıklısı[signature][hline]Penthesilea 10 Kasım 2004 11:53 tarihinde demiş ki: İbret olsun diye sallandıracan senin gibileri. Ah 4. Murat aah, erken gittin.
Lexius 02 Temmuz 2005 22:33 tarihinde demiş ki: bu adam dağları deler o şeyle :D
Sosyal ağlarda paylaş

Doktor a gidin en iyisi. Roachutan diye bi ilaç var doktor uygun görürse kullanmanız için reçete yazıyo. Kesin Çözüm. Ben kullandım şimdi hiç sivilce çıkmıyor. Yalnız karaciğerinize uygun olmayabilir ve yan etkileri fazla olan bir ilaç. Kesinlikle doktor kontrolünde ayda 1 kan testi olarak kullanılmalı. Cildi ve dudakları çok kurutuyor. Krem kullanılması şart yoksa ağzını açamıyosunuz heryer çatlıyor. Doktor uygun görmezse kesinlikle kullanmayın. Gerçi raporsuz verimeyen bi ilaç ama yinede söyleyim.[signature][hline]Diablo2 1.11 patchi çıkmıştır hayırlı uğurlu olsun...Pek de yenilik yokmuş :(
Sorceress ve Barbarian hakkında sorusu olanlar varsa özel msj atarsa yardım edebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım bahsettiğin ilacı doktor reçetesiyle kullandı. çok güzel geçti bi kaç ay tertemiz gezdio. soa yüzü hiçbizaman olmadığı kadar kuru oldu. çatlaklar falan oluştu. herif zombi gibi oluyo bazen.

adam gibi yüzünüzü yıkayın dove'la... spor falan yapın. ilaca bulaşmayın[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Sosyal ağlarda paylaş

O dediğin ilaç genelde karaciğer tahribatıyla ünlüdür ve doktor tavsiyesi+reçetesi olmadan kullanılmaması gerekir. Yüzünde ciddi lekelenme vs olduğu için kullanan arkadaşlarım var, 3 ay düzenli kullanımdan sonra genelde 1-1.5 ay mola veriyorlar karaciğer toparlansın diye, hoppadanak kullanmak çok zararlı olabilir.

Bu bakımdan ciltte problemler varsa dermatolog diyorum tekrardan.[signature][hline]Paticik.com'a yarayacaksa, bu bölüm bir reklama ayrılmıştır... Herhalde yapsam yapsam Nescafe reklamı yaparım, süper bir şey ben günde 25 fincan içiyorum.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

roaccutane içtim hayatımın en kötü 2 ayını geçirdim ve hiç bir işe yaramadı. gerçi eskiden çok fenaydı o ilacı kullandıktan sonra biraz azaldı.

aknefug demiş bir arkadaş onu da kullandım o da mahvetti.

ama şuan kullandıgım ilaç gayet güzel zaten dediğiniz gibi şu çukur çukur izler bırakan türden değil sivilcelerim sadece üst deride kırmızı lekeler kalıyo ki zaten sivilcelerim öyle acayip çok değil.

kükürtlü sabun kullandım pek işe yaramadı.
şu clean and clear'ı biraz daha deneyeyim en iyisi zaten kullanmamanım sebebi yanması diil işe yaramadıgını düşünmem.
yada şu dove'u deneyebilirim.
kararsız kaldım :)[signature][hline]siyah, ama buz?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben dermatolog a gittim zaten. Yaklaşık 6 ay kullandım ve hiç ara vermedim. Ama sürekli kan testleri yaptırıp kontrol ettiler. Şimdi sivilce çıkmıyo artık. Eskiden bi çıkardı burnumda 2. burun olurdu resmen. Cildi kuruttuğu için doktor roche nin bi dudak kremi bi de yüz kremini vermişti onlarla durabildim yoksa cild iğrenç oluyo. Benim karaciğerimede etkisi olmadı ama olan insanlarda tanıyorum. İlacı bırakmak zorunda kaldılar. En iyisi doktora gitmek.[signature][hline]Diablo2 1.11 patchi çıkmıştır hayırlı uğurlu olsun...Pek de yenilik yokmuş :(
Sorceress ve Barbarian hakkında sorusu olanlar varsa özel msj atarsa yardım edebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
trapt, 11 Ağustos 2005 05:43 tarihinde demiş ki:
benim çok aşırı değil ama kontrol yöntemi yüzü temiz tutmak..
ter zaten felaket arttırıyo..
ben clean&clear kullanıyodum şimdi hergün yıkarım sabunla yüzümü.. en azından sivilce çıkmasını engelliyo..kuru tutuyo yüzü
acaip yakıo yüzü ilk kullanımda pek hissetmiosun ama 2. 3. kullanımda baya yakmaya başlıo[signature][hline]By Neron
Khazab, 08 Ağustos 2005 19:12 tarihinde demiş ki :
dilenciler sevişmiyor mu sanıyosunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...