Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

orjinal şarkıyı katleden club mixler


Bone

Öne çıkan mesajlar

adamın teki çıkıyor
alıyor eline plağı
bir iki kere vıcı vıcı yapıyor
adının başına dj takısı ekliyor
kürşat ismini cureshot, micheal ismini mycool yapmak gibi garip bir isimle sahneye çıkıyor

bu tip kişilere uyuzum.
melodisi ahenkli, sözleri anlamlı şarkıları alıyorlar, orası laçkalaştırıyorlar, burasını kırpıyorlar, arkaya bir dımtıs koyuyorlar, sonra bunu müzik yaptım diye insanlara dinletiyor.

ortaokulda popüler müzik dinlediğim zamanlarda bile buna uyuzdum
mariah carey, jennifer lopez felan çıkıyor, güzel bir şarkı söylüyor.
ardından biri çıkıp bunun club mix'ini yapıyor, şarkının içine ediyor.
ve ne yazık ki etrafta orjinali değil o dandik club mix'ini dinlemek zorunda kalıyorsun.
TV'lerde, radyolarda, takside, süpermarketlerde, lokantalarda, sokakta, cep telefonlarında... hemen heryerde o -müzik diyemiyeceğim- berbat ses çalıyor.

Şimdi daha da uyuz ediyor beni bu tarz şeyler.
80lerden bir şarkı çıkıyor, "aha ne güzel nostalji olcaz" derken, "bi bi bi cıs tak bi bi bi cıs cıs tak cıs" gibisinden bir melodi şarkıyla birlikte eşlik ediyor, şarkının en güzel yerleri kesiliyor, ve orda nostalji değil sinir oluyorsun.
Anlamı ne? Madem nostaljik değeri olan bir şarkıyı seçtin, ne diye asıl şarkıdan bambaşka bir şarkı çıkartırsın ki ortaya adam.

Aynı şey son günlerde Kill Bill'den bir şarkı için yapılıyor.
"I love killer song killer song killer song killer song killer song killer song killer song killer song killer song" diye c/p edilmiş saçma sapan, uyuzluk çıkartan bir şarkı gene heryerde. "Popüler oldu" ya bu şarkı, hemen herkes cep telefonuna melodi olarak kullanılıyor. Gittiğim alışveriş merkezlerinde felan bu şarkı çalıyor. Gözümü açıyorum bu şarkı, gözümü kapatıyorum gene bu şarkı.
İşin en kötü yanı da, ahengini sevdiğin bir şarkıyı resmen öldürüyorlar. Sonra sen de bu öldürülmüş şarkıyı heryerde dinlemek zorunda kalıyorsun.

Benzeri birşey, geçen aylarda TV'de "Moby - Why Does My Heart Feel So Bad" klibi çıktı.
Sevindim, hoşuma giden bir şarkı ve klip. Rahatlatıcı bir şarkı, oturdum televizyon karşısına, izlemeye başladım.
"these open doors" kısmı tekrar edip duruyordu, klibin gidişatı hatırlamadığım bir değişikliğe uğruyordu. "dur ya, klibi unutmuşumdur, herhalde birazdan asıl şarkı başlar" felan dedim.
yok, şu arka ses olarak kullanılan "these open doors" sürekli tekrar ediyordu. klip bitene kadar sadece o kısım çaldı. başka hiç bir söz veya kısmı dinleyemedik. meğersem mix'iymiş, klibin sonunda yazdı :)

Neden böyle yapılır anlamam.
Oraya çıkıp dj neden şarkıyı öldürür, kendini birşey mi zannetmektedir? Müzikten anlamadığı için güzel şarkıları öldürmeyi kendine görev mi etmiştir?

Neden heryerde şarkının orjinalini değil de bu mixini çalarlar? Bizim ülke tümden clubber mı? Yoksa bu club mixi yapanlar, tv/radyolara bolca para akıttıkları ve çok sık çalındığı için mi bu kadar popülerleşebiliyor?

Hadi "hiç bir şarkıya mix yapılamaz" diye bir tez atsak diyorum.
E, club olmadan mix yapabilen gayet güzel şarkılar var?
Mesela Depeche Mode - Enjoy The Silence'ı Linkin Park sanırım mixlemiş. Orjinalinin ruhunu taşıyan, ama biraz daha sert bir şarkı ortaya çıkmış. Şarkının sözleri aynı, orasını burasını kırpmamışlar. Şarkının ahengi ve melodisi de aynı, orasını burasını laçkalamamışlar.
Dinlerken çok hoşuma gidiyor.
Mixleri geçersek, başarılı coverlar da var.

Cidden club mix hazırlayanları anlamakta zorlanıyorum. Mis gibi şarkıların neden içine ederler, bizim de beynimizi şişirirler. Anlamak mümkün değil. Keşke tümden yasaklansa club mixler. Yoksa düzgün bir şarkı dinlememiz mümkün olmuycak. "I Love the killer song killer song killer song killer song killer song..." duyucaz sadece.

Neyse, içimi döktüm bir nevi, okuyanlara, okuyacaklara teşşekürü bir borç bilirim :)[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe! Aynı şeyden ben de şikayetçiyim... Tabi biraz faklı bir şekilde. Nuber One isimli iğrenç müzik çalmada bir numara olan kanalın rezil, nerden bulduklarını dahi bilemediğim, berbat mixleri karı,kız görüntüleri eşiliğinde "aha müzik budur" şeklinde sunması rahatsız ediyor beni... Hayır deli gibi müzik dinlerim azcık anlarım kaliteli nedir ne değildir. Bu adamlar direk kalitesizlerinden seçiyorlar şarkıları!
Mix kötü değildir. Envayi çeşit mix dinledim. Hatta mixlenmiş şarkının üzerine mix yapılmış versiyonunu da dinledim. Örnek olarak Nadia'nın dı sanırım Rapture şarkısı. 98'de mixi vurdu İbiza'yı falan. Tabi Türkiye'de etkilendi. Şarkının kendisi çok iyi değildi. Iio Mixi harikaydı. DeepDish mix'i mükemmeldi, Armin van Buuren mixi tartışılmaz dahi...
Ancak son zamanlarda yayınlanan mixlere bakıyorumda, bir iki kişi ts404 makinasını almış üzerine iki dıptıs ve eski şarkının sample larını (sample değil aslında almış şarkının %25'ini kopyalamış) koyup al sana mix demişler...
Çıkan ürünün iğrençliğine mi yanayım yoksa bu berbat ürünü tüketen tüketici sayısının çokluğuna mı bilemiyorum.
Ekleriz daha sonra bi şiler...(yemek zamanı :D)
Uzunca yazmıyacağım bir nokta daha var. Şarkıları toplayıp bir tracklist oluşturup sonra bunların bpm sine göre sadece şarkıdan şarkıya geçişlerini halledenler var ki bunlarda Dj falan değil![signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog

[Bu mesaj dasaaa tarafından 07 Ağustos 2005 16:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Iıo'nun sarkisi zaten Rapture, Nadia bilmemne de vokal yapan bayan o ikilide. neyse.

bonecrusher, dj'lik remix yapmakla alakali bir is degildir, produktorler o isi yapanlar. ha hem dj hem produktorluk yapanlar da var orasi ayri.

akabinde bahsettigin parcalar herhangi bir degeri olmayan, citir cerez parcalar. elektronik muzik diyince number one hits'den oteye gidemeyen birikim sahiplerinin boyle dj cikiyo iki vici vici yapiyo remix oluyo demesi ayri bi komik.

nostaljik parcalari dinlemek istiyosan ona gore radyolari acarsin sorun biter. killer song calarken diiiceeey koppar bizii diiceey koppar bizi diyen kirobirlara da hastayim.[signature][hline]TOiO
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca... bir de essential mix ve Back 2 Back olayları vardır ki... Tadından yenmez. Essential mix'ler için BBC Radio 1 ve Back 2 back ler içinse DI FM (forumları açıldı yeniden :D) kullanılabilir. İşte bu performanslar sırasında hiç beklemediğiniz bir parçanın inanılmaz mixlerine şahit olabilirsiniz. Essential da Judge Jules, Seb Fontaine, Paul Oakenfold kesin dinlenmelidir falandır fıstıktır...

Essential Mix olayı BBC Radio'nundur ancak sonra her tür sağlam performansa essential demeye başladılar (netradiolar vs) yanlıştır yapmayalım :D Mesela bana gelen Gabriel and Dresden Konser kayıtlarında Essential Mix ....(konser verilen yerin adı) yazıyor!!

Back 2 back te iki sağlam Dj belli aralıklarla sırt sırta çalarlar bir nevi atışırlar...Güzeldir tabi

Ve Unutmadan popüler (veya popüler olmayan) şarkıların mixlemesinde benim en sevdiğim Dj sanırım Dave Seaman'dir.Norman Cook'ta (fatboy slim) iyidir. Keza sektöre girişi sanırım başka şarkıların mixlerini hazırlayarak olmuştur

Çok uzun bir not yazmış oldum :)
[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

why does my... a da mı yaptılar, pfff=(

dj muhabbetinden pek anlamadığım için thread e pek katılmayacagım ama çok ilginç ve takip edilesi bir tartışma olacaga beniyor ( yani inşallah9[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle katılıyorum harbıden cok gzl sarkılardan cok ırenc sarkılar yaratıolar tabii hepsi deıl bazı cover lar cok hos oluo dıelım personel jesus ın cover ı flm cok gzl(Manson) daha yenı gzl seyler varda su an o calıo winamp da:D[signature][hline]Spiker olmuş her denyo Savaşı gülerek sunmuş...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aha süper konuya değinmişsin.Mix yasaklansın, cezası idam olsun hatta.Uyuz oluyorum coverlara ve remixlere.Sevdiğim bi kaç tane cover var ama nefret ettiklerim yanında baya az kalıyo.Ya bozmayın kardeşim şarkının orjinalini.Yeni şarkı yapın bişiler yapıcaksanız alla alla.

said:
80lerden bir şarkı çıkıyor, "aha ne güzel nostalji olcaz" derken, "bi bi bi cıs tak bi bi bi cıs cıs tak cıs" gibisinden bir melodi şarkıyla birlikte eşlik ediyor, şarkının en güzel yerleri kesiliyor, ve orda nostalji değil sinir oluyorsun.

bu kısmada tamamen katılıyorum ekleyeceğim bişi yok yani.resmen öldüresim geliyo bunu yapanı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dasaaa, 07 Ağustos 2005 16:07 tarihinde demiş ki:
Nuber One isimli iğrenç müzik çalmada bir numara olan kanalın rezil, nerden bulduklarını dahi bilemediğim, berbat mixleri karı,kız görüntüleri eşiliğinde "aha müzik budur" şeklinde sunması rahatsız ediyor beni...


o senin gördügün şeyler paul van dyk tiesto dada vb djlerin dvdlerinin içinde bulundugu orjinal klipler..
bide numberone günün 24 saati o işi yapıyormuş gibi numberone i kkötülemek çok saçma sonuçta müzik kanalı. gündüz paşa paşa her tür müziğini dinliyorsun. Gece de adamlar dj lerin dvdlerinden oluşan parçalari dinletiyor.[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bonecrusher benim içimdekileri de dökmüşsün sağol...
Bi' de böyle dj lik yapıyomuş gibi kasılan tipler varya "cd değiştiren" onlar yarıyo zaten...öeh...[signature][hline][Bob Marley]---Me, myself, helö lölehelele
Gazeteci-Bir "rastaman" olmam için ne yapmam gerek?
Bob Marley-Yeniden doğmalısın...
Tüm haklarım yaratıcıya aittir aynı şekilde yaratılamam, klonlanamam.All rights reserved.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konu hakkında yorum yapmayı oturduğum ortamda zorla "stairway to heaven" ın 300-500ünü dinlediğimde bıraktım.
içim acıdı resmen, ne bedduada bulunsam azdır diyorum...[signature][hline]Borbag=kaleidoscopic
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

For those About to ROCK..
We SALUTE you

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence hatalı başlık açılmış.. yani orjinal şarkıyı katletMEYEn club mix ler diye başlık açsak sayması daha kolay olur kanısındayım :)[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her şarkıyı mixleyenlere ben de kıl oluyorum ama bazıları hakkaten çok şaşırtıcı derecede uyuyo birbirine.
2 many djs tavsiye ederim.
ayrıca cnbce'de scratch die bi belgesel vardı. gerçekten kolay deil. yani sırf vıcı vıcı die bakmayın olaya.
beck vs. prodigy
kraftwerk vs. beatles falan bunları bi dinleyin.
ıyy mıyyy die de yaklaşmayın. hepsi çirkin veya hepsi güzel olacak diye bi kaide yok ne de olsa[signature][hline]Dextra, 29 Ekim 2001 00:40 tarihinde demiş ki:
Minoc'da fisherman'e Igor buy dedim. Göctük.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biraz önce tv de gördüm üstüne üstlük bu başlığı görünce yazıyım dedim

..... nun teki Alice Cooper dan Poison adlı çok sevdiğim bir parçayı o bahsettiğiniz rezilliğe döndürmüş.

aslında herkes bu yolla iğrençleşen bi mix i buraya yazcak olsa bu topic paticiğin en çok msj atılan topic i olurdu heralde.[signature][hline]http://www.myspace.com/misanthropehus

name :Misanthropic
race :Troll
class :Priest
server : Bladefist
guild : Yok guild falan!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şarkıların katledildiği kanısına klesinlikle katılmıyorum.Çoğu sıradan parçaların djlerin elinden geçtikten sonra çok hoş hallere geldiğini sizlerde biliyosunuz.Türkiye'den de en son Candan Erçetin Remix albümü çıkardı ki çokda güzel olmuş.Djler pikapları artık zaten pilağı takıp döndürüp şarkı çalıp milleti oynatmak için kullanmıyorlar.Artık pikaplar tamamen müzik aletine dönüştü.Kullanmasını bilen kişilerin elinde de gayet başarılı olduğunu düşünüyorum.[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün Djlere bir kin kusma yok zaten topikin genelinde. Yalnızca bazı kötü (berbat) mixlerin iyiymiş gibi milletin önüne sunulmasından rahatsızlık duyduğumuzu belirttik.
Pikap olayına gelince. Pikap avrupa ve takipçisi elektronik müzik icra edenlerde "gerekli" bir şov aracına dönüştü. Yani genel mixler bilgisayarlar başında hazırlanır, altyapılar, drum machineler ayarlanır üstüne müzik giydirilir. Dolayısı ile pikap şarkıların kendi formatlarını yaratanlar için zaruri bir güzellik olmanın ötesine geçemiyor. Tabi Djliğin sınırlarının geniş olması da sınıflandırma konusunda bizi zora sokuyor. Keza her büyük Dj in iyi bir prodüktör olması da tezimi destekler nitelikte.
Candan Erçetine'e gelice dinlemedim ben ya... Ancak kim yapmış mixlerini merak ettim açıkçası.
Bir küçük ekleme daha yapalım. Ben müziğimi "çiğ" severim Yani elektronik olsa dahi pek işlenmemiş anlık yeteneğe bağlı ürünlerden haz alırım. Dave Seaman'in eski şarkılara yapmış olduğu mixleri parça parça edip canlı performansları arasında alt yapıda veya geçişlerde kullanması ve iyi dinleyicilere "siz anladınız benim burada ne çaldığımı ;)(blink!)" gibisinden ince olaylarını severim. Mix leri pikaplı (tabi ki bilgisayar destekli hepsi) ve anlık bir daha aynısı üretilmeyecek derecede anlık severim.
Biraz yaydım konuyu ama neyse, uyku mahmurluğuma bağlayın[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes öylebi yüklenmişki djler sanki şeytanmış gibi gösteriliyor :) Bu arada Candan Erteçetin'in şarkılarının prodüktörlüğünü dinamo'dan Ali Şahinbaş yapmış.Çok başarılı gayet güzel bi çalışma dinlemenizi tavsiye ederim.Zaten gazetedeki ropörtajında Candan Erçetin'de bende bu kadarını beklemiyordum dedi.[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoo şeytana haksızlık etmeyelim lütfen:)

dj ler daha beter:D ya modern pop parçalara bir şey demiyorumda şöyle güzelinden eskilerin rock paraçlarına elleşmeyin bari kardeşim[signature][hline]http://www.myspace.com/misanthropehus

name :Misanthropic
race :Troll
class :Priest
server : Kor'gal
guild : Yok guild falan!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...