Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost Highway ya da Kayıp Otoban

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

Lost Highway' i seyrettikten sonra Bombacı' ya hak vermemek elde değil. Gerçekten kafasına ne gelirse ardı ardına dizmiş ve sürreel bir film yapmış diye düşünüyor insan. Özellikle Lynch' in seyretmiş olduğum eski filmlerini düşününce adamdaki değişim beni şaşırtıyor. Mulholland Drive ile karşılaştırdığımda ise -Her ne kadar insanlar onu da anlamadığını söylemiş olsa da- Mulholland Dr. anlaşılması çok daha kolay bir film olarak karşımıza çıkıyor. Lost Highway' de ise olayın tam anlaşılabilmesi için gerekli ipuçlarını ya vermemiş ya da fazla iyi saklamış olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunun dışındaki tek ihtimal BombacıM.' nin tezidir ki eğer öyle olsaydı bu kadar eleştirmen tarafından daha şimdiden kült filmler kategorisi verilmezdi.(Kral çıplak hikayesini bile düşündüm aslında)
Çok uzun bir süre önce seyrettiğim Lost Highway' ı aslında tekrar seyretmem gerektiği geldi şimdi aklıma. Belki bu kadar zaman sonra tekrar seyretmek filmi anlamak adına iyi bir adım olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Mulholland Drive' ı seyrettin mi Fizban?
Eğer seyretmediysen muhakkak seyret ve onu anladığında David Lynch' ın tarzını biraz daha anlamış olursun. Sonra bir kez daha Lost Highway,' ı seyredersen belki anlayabilirsin. Yok zaten Mulholland Dr. yi seyrettiğim ve anladığım halde bunu anlamadım diyorsan hiç kasma bence, değmez.
Sosyal ağlarda paylaş

lost highway olsun diger leri olsun david lynch bizim insanlik tarafindan "uzayli" sifatini yedi yillar once...

film pek cok yoruma acik zati...kesin bu budur boyledir denilmemesi icin yapılmıs..

en elle tutulan yorumlardan biri L. highway de ozet olarak parallel evrenlerde gecen hikayeler ic ice serpistirilio denilebilir...

bunun gibi zilyon adet daha yorumu olmasi lazim..
izlenmesi gerek derim
mulholland daha tatli kacio highway e gore oda güzel hayli

kolay gele...[hline]...mono
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
marilyn manson filmde "apple of sodom" ve "I put a spell on you" yu sölüyo..Rammstein ın ve David Bowie nin sarkıları da gayet gergin ve gizemli bi hava veriyo.. film de o kdr zor deil sadece alışılmadık olduu için gerçekten farkını ortaya koymuş ve bence hedefine de ulaşmış başarılı işte.. beendim[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın!
Sosyal ağlarda paylaş

ben mulholand ı izledim iyi hatırlıyorum. divx i vardı koydum cd yi bitti cd si filmin sonunda o sarışın kadın kendisine masturbasyon yapıyor falan işte neyse bitti cd sonra ikinci cd yi aradım baktım kutuda yok ikinci cd lan dedim cd ci vermemiş gene allah belanı versin diye söylene söylene gittim cd ciye abi dedim bunun ikinci cd si yok bu kutuda. abi dedi o tek cd nasıl dedim film yarım kaldı ya dedim böyle bitmez ki film dedim bi bok anlaşılmadı yani.. abi dedi o film david in filmi yani başka türlü bitemez.. aptal aptal geri döndüm bi daha syerettim gene saçma geldi böyle nasıl biter falan.. halada ikinci cd sini arıyorum o filmin ama yok galiba gerçekten.:)
kayıp otobanıda seyretmedim geçen bi mevzu olmuştu bizimb i arkadaş dvd sini bulmuş abi konusunu sordum adam abi konu yok dedi filmde. abi anlat dedim biraz abi anlatıcak bişiey de yok ama çok skat film dedi:) rammstein da soundtrackini yapmıştı sanırım. vala seyretcem ben onda alıp ama onunda başı sonu yokmuş sanırım :)[signature][hline]
"kadınlara mı gidiyorsun? kırbacını unutma!"
Sosyal ağlarda paylaş

bi filmi başı sonu var die izlemek mi lazım.. filmde bi olay mı olması lazım. o zmn sadece scary movie-the girl next door-geçen yaz ne yaptıını biliorum gibi saçma sapan filmlerle dolardı her yer..
lost highwayde mükemmel bi kapı bırakmış david lynch herkes nası isterse öle algılayabilio adamı .
-nerde tanışmıştık?
-evinde . bu olaya bittim bence herşey çok açık filmde sadece dikkat gerektirio. kolay anlaşılan filmlere yönelmek saçmalık zaten. derinlik var filmde düşündürüyo ve geniş bakıosun olaylara ama herşeye dikkat etmek lazım. mesela reneeyle sevişirkenki müzii sonra alicele de duyuyoruz.. buna dikkat etmemiş olan birinin filmi anlaması beklenemez zaten. ayrıca bütün kadınların ojeleri koyu renk (siyah-lacivert) ve odalar kırmızı... dikkatli izleyen çıkması gereken anlamları çıkarır ve filmde olay olmasa da durum ve karakter tahlili üzerine kurulmuş bi yapıt olduunu anlar![signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın!
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
[spo1=spoiler olabilir ]Az önce izledim. Cidden son zamanlarda izlediğim en iyi film. Bölük pörçük film, sona doğru birleşen parçalar ve fred'in kişilik bölünmesi, zamanının ötesinde bir film cidden..[/spo]

vay be çok etkilendim..
edit: vizyonda niye değil yahu..
[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 11 Ağustos 2005 00:11 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 11 Ağustos 2005 00:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Süperdir! Özellikle beni evinden ara sahnesi koparır Lynch in her filmi güzeldir tabi...Ancak tekrar tekrar izlenirse alınan zevk artar. Çünkü yakalanan detaylar artar =)
Harbi niye vizyonda değilmiş ki..[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten aklıma takılan bi sürü nokta var. Tek seferde izlenip anlaşılacak bir film değil bebnce..
Bi sürü küçük ayrıntı var zaten filmde..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 11 Ağustos 2005 00:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Yeni izleme fırsatı buldum.

beğendim filmi, çok farklı sıradışı olmuş. Okadar basit bi film degil detaylar muazzam. Tekrar izlemek gerekebiliyor elbette. Yoruma açık bir konu var.

paralel evrenler teorisi aklıma yattı biraz konu hakkında. Olay örgüsünün karışık olmasının getirdigi gariplikten bile zevk veren bi film.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...