Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eğitimin Geleceği...

mardox

Öne çıkan mesajlar

Aşağıdaki yazı Emin Çölaşan'a aittir. Yapılan haksız benim sinirimi acaip bozdu sizinle paylaşmak istedim.
SEVGİLİ okuyucularım, AKP iktidarının yaptığı haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlikler konusunda bilgi ve belge yağıyor.

Bu süreçten herkes payını alıyor. Onlardan yana olmayan herkes, özellikle devlet memurları yıldırılmak isteniyor. Şimdi size somut bir örneği, yine belgeleriyle veriyorum. Bunlar Kırıkkale İdare Mahkemesi dosyasında.

Hamdi İyidoğan Kırıkkale ilinde Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Müfettişi. Görevi gereği bir Kuran kursunu denetlemeye gidiyor. Kurs yöneticileri kendisini Bakanlığa şikayet ediyor. Bakanlık soruşturma için Rüknettin Kullop isimli bir müfettişi gönderiyor. Müfettiş raporunu yazıyor. Sonrasını "Milli" Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci imzasıyla "sanık" Hamdi İyidoğan'a gönderilen 37945 sayılı yazıdan -özetle- izleyelim:

"Bakanlık Müfettişince hakkınızda düzenlenen raporda Bahşılı Merkez Kız Kuran Kursunda 'Hizbullah buralardan çıkıyor. Okuyup üflüyorsunuz. Çayı da üflediniz mi? Biçki dikiş kurslarına gitseniz ya...' şeklinde kursiyerleri rencide edici ifadeler kullandığınız.

Daha önce yapmış olduğunuz teftiş sırasında 'Kütüphanenizde Atatürk'le ilgili kitap mevcut mu? Gerçi olsa da okumazsınız ya' gibi öğrencileri RAHATSIZ EDİCİ ve ÜZÜCÜ İFADELER kullandığınız.

Kuran Kursunun denetiminde dersliğe bu kursta görevli olmayan bir öğretmenle girdiğiniz belirtilmektedir.

Hakkınızda yapılacak işleme esas olmak üzere savunmanız için 7 gün süre verilmiştir. Belirtilen sürede savunma yapmadığınız takdirde savunmak hakkınızı kullanmış sayılacağına bilgilerinizi rica ederim.

Prof. Dr. Necat Birinci. Müsteşar"

Devletin bir müfettişi, Kız Kuran kursunda Atatürk kitabı olup olmadığını soran devletin bir başka müfettişini "öğrencileri rahatsız edici ve üzücü ifadeler kullandığı" gerekçesiyle suçluyor ve sürgün edilmesini istiyor! Devletin Müsteşarı ise cezanın altyapısı oluşsun diye savunmasını istiyor.

Üstü kapalı olarak verilen mesaj şöyle: ";Kuran kursunda Atatürk'ten söz etmeyeceksin"

Bu gidiş nereye? Milli Eğitim Bakanlığı kimlerin eline bırakılmış?

Peki sonra ne oluyor? Yine mahkemedeki dava dosyasından aktarıyorum. İlköğretim müfettişi bu yazıyı aldığında kendisinin ne ile suçlandığını bilmediğini, savunma verebilmesi için müfettiş raporunun kendisine iletilmesini istiyor. Raporun sadece sonuç bölümü kendisine veriliyor.

İyidoğan savunmasını hazırlamaya başlıyor. Daha savunmasını vermeden, kendisine Bakanlık kararı tebliğ ediliyor:

Muş'a atandınız!

Atama kararı 7 Temmuz'da çıkıyor, savunmasını 26 Temmuz'da veriyor! Savunma veriliyor ama iş işten geçmiş!

Evi Ankara'da olan, her gün Kırıkkale'ye gidip gelen, çocuğu Ankara'da Anadolu lisesinde okuyan bir devlet memuru şimdi Muş'a sürgün gidecek!

Savunmasında, bu ihbarların düzmece olduğunu söylüyor. Her şey Kuran kursu görevlilerinin iddialarına dayanıyor. Ortada somut bir şey yok.

Ama olsa da fark etmez, olmasa da!

Şimdi Kırıkkale İdare Mahkemesi'nde dava açılmış, mahkemenin sonucu bekleniyor.

Hırsız değil, namussuz değil, yolsuzluk yapmamış. 25 yıllık bir devlet memurunun, bir eğitimcinin başına gelenler işte böyle. Belgesiyle birlikte!

Kuran kurslarında Hizbullah'tan söz etmeyeceksin, oralarda Atatürk kitabı sormayacaksın!

İlköğretim müfettişlerinin Kuran kurslarını denetleme yetkisini kaldırdılar. Her şey adım adım, planlı bir biçimde gidiyor. Laik, çağdaş, Atatürkçü kadrolar tek tek tasfiye ediliyor, yerlerine kendi adamları getiriliyor. Yineliyorum:

Güzel gidiş bu gidiş, eğer sonu gelirse!

kaynak : http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~5@sid~9@nvid~613560,00.asp ya da bugünkü(05.08.05) Hürriyet Gazetesi[signature][hline]

Edit: ing. xp'nin azizliğine uğradım :) onları düzelltim

[Bu mesaj mardox tarafından 05 Ağustos 2005 10:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Laik Devlet efsanesi 1950 li yıllarda bitti. AKP nin bunları yapması bişeyi değiştirmedi[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

[b][b]Böyle yazmak çok zevkli şimdilik burda böyle bi yazı var.Under cons hesabı güzel bir özlü söz bulup kondurucam buraya...[/b][/b]
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

yani bir hocayı okuldan srdürmek için ahanda bu eleman atatürkçü demek yetecek artık ha hmm hmmm...[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

Ahhah çok ironik bir olay yaw!
[yanılıyorsam düzeltin]
TCK nın 263. maddesinin değiştirilmesiyle, "kanunlara aykırı eğitim kurumları" kisvesinden kurtuldu bu Kuran kursları ve sanırım valilik onayı ile falan açılma haklarına sahip oldular. Yani olay kanuna göre ters değil! (Nası ilginç di mi? Bundan sonrası daha da ilginç...)
Kaldı ki görevli kişi yukarıda yazılanları söylediyse gerçekten suçlu duruma düşmüş demektir.(özlük haklarını ihlale de giriyor galiba) Bu arkadaşın bu kuraldan haberi olmaması da kurtarmıyor onu (TCK 44 sanırım)
Nasıl! Tam komedi yumağı değil mi? Bu arkadaşın -söylemiş olduğunu kabul etsek dahi- o sözler yüzünden ceza almaması ve diğer tarafın (kuran kursu) suçlu olması lazım mantığa uygun gidersek... Ama yasalara göre değil pek!
Takiyye bu mudur?[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chiptech, 05 Ağustos 2005 14:19 tarihinde demiş ki:
bu ülkeden gitmek için neler vermezdim ki..

ya niye kaçıp gidiyorsun kalıp bunların olmasına izin vermesene[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Naa, 05 Ağustos 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
Siyaset yasak degilmi?

pati yerine akp yazalım istiosan bi de sana
siyaset yasak ama bu konu konusulur nasıl kanuna göre adma nie atatürkle ilgili kitap yok diyince ceza alıyorsa ama bu mantıga aykırıysa..[signature][hline]Bornozlu Canavar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SEVGİLİ okuyucularım, AKP iktidarının yaptığı haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlikler konusunda bilgi ve belge yağıyor

Bu cumlede bir partiye agir ithamlar bulunuyor..
ve patidede siyaset haliylede siyasi partileri konusmak yasak oldugundan bende Bende siyaset yasak dedim ne var bunda...[signature][hline]Bakınız! Na
Buyrun! Mail=MsN
Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Başlıcam siyasetinize

Laiklik gidiyor Milliyetçilik gidiyor ulus yozlaşıyor
siyaset yasak diyip susuyorsunuz.

Umarım gerçekte böyle yapmıyorsunuzdur...[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

[b][b]Böyle yazmak çok zevkli şimdilik burda böyle bi yazı var.Under cons hesabı güzel bir özlü söz bulup kondurucam buraya...[/b][/b]
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

siyaset yasak olduğu için bişey diyemiyorum ama kimse bu AKP Din Ticareti Lti. Şti'i savunmasın... Tek bir örnek: Başka kim Atatürk'ün resmini ulusa seslenişlerinde kaldırdı?? >.<

Emin Çölaşan'a kolpa diyenlere acıyorum bunlar dogmalarla o kadar gözleri kapalı ki gerçeği göremezler... Eğer bunlar kolpa olsaydı emin ol tayyip, E. Çölaşan'ı sustururdu.. Adamı kedi çizdiler diye yıkıldı ortalık

Benim amacım ülkemizin ne hale geldiğini bir nebze gösterebilmek.. Merak edenler her gün Hurriyetim.com 'dan yazarlar kısmından E. Çölaşan yazılarını takip edebilirler, gerçketen harcadığınız zamana deyercek şeyler öğrenirsiniz.

[Bu mesaj mardox tarafından 05 Ağustos 2005 21:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"Emin Çölaşan'a kolpa diyenlere acıyorum bunlar dogmalarla o kadar gözleri kapalı ki gerçeği göremezler... "
peki emin colasan'in yazdigi her seye inanmak gozlerini kapatmak degil mi? akp'yi desteklemiyorum, ama onun karsisinda duranlar da onlardan farkli degiller (hepsinden bahsetmiyorum). bireysel olan idealistliklerini, ayni akp gibi, baskalarina dayatmaya calisiyorlar.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 05 Ağustos 2005 23:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Riglous keşke yorumundan once bi yazdığım kaynaklara baksaydın. Adam imzalı belgeler göstermiş ama işine gelmeyene yetmez tabii...Ama bi kez açıp okumadan, kulaktan dolma bilgiyle böyle tanıman normal Çölaşan'ı... Zaten Türkiye'de bi elin parmağını geçmicek hakkıyla gazetecilik yapan var bari onlar hakkında sacmalamayın

[Bu mesaj mardox tarafından 06 Ağustos 2005 12:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yo okuyorum elimden geldigince
ama su lafindan sonra soylediklerinin gercekliginden suphe etmeye basladim; "o kadar cok olay yolluyorsunuz ki e-posta yoluyla, herkese yetisemiyorum. e-postalara telefonlarinizi da yazin."
tabi bu farkli dusununce farkli anlamlar ifade eder ancak adamin yazdiklarini baska insanlardan ogrenmesi, sonra ombudsman gibi bunlari halka aktarmasi, belge gosterse bile dusunceleri belli bi yone cektigi iddiasini curutmez. tabi belge gosteriyor bu cok iyi bi sey, ancak ortada ya gosterilmeyen belgeler varsa? ya inandirmak icin, manipule etmek icin bazi belgeleri gormezden geliyorsa? tamam o yapmamis olsun, ya ona bu olayi anlatan kisi olayi kendi istedigi gibi yansitiyorsa?

bahsettigim koru korune inanmak olayi burda iste. adam kose yazilarinda olan olaylari anlatiyo, ancak buna dogrudan inanirsaniz, siz de bu sefer o veya onu da kandiran kisilerin istedigi gibi dusunmus olursunuz. yanildigim noktayi soyler misin?[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...