kermit Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Adettir; heykellerin kaidesine, o şahsın özlü bir sözü yazılır ya, Oğuz Aral'ın heykelinde de şöyle yazıyor: Gereksiz Taramalardan Kaçının. Bence,sadece karikatüristler değil, yazarların, şairlerin, öğretmenlerin, politikacıların, din adamlarının, aile babalarının, vergi tahsildarların, akbil dolum gişesi memurlarının, hatta otopark değnekçilerinin bile kulağına küpe olması gereken bir söz bu. Çünki Türkiye, kelimenin tam anlamıyla Gereksiz Taramalara Cumhuriyeti'dir. Üç tane güzel dize bulan, altına sekiz sütun da gereksiz tarama atıyor, al sana şiir. Piyasa henüz olgunlaşmamış, ham romanlarla dolu. Yarısını kırpıp atsan, belki sıkı bir roman çıkacak ortaya. Üç satır güzel bir şey yazan, altına üç satır da hezeyan döşüyor, uzattıkça uzatıyor muhabbeti. Maksat kitap kalın olsun, rafta dik dursun. Tuğla da kalındır ama içine bak; tın tın... Peki, müfredat programları nasıl oluşturuluyor, biliyormusunuz ? Yüz gram gerekli bilginin üztüne dokuz yüz gram gereksiz, ipe sapa gelmez, saçma sapan cehalet tohumu ekersin, al sana bir kilo kitap. Vur öğrencinin kafasına, senin gibi bilgisiz, görgüsüz, tutarsız ama işini bilen, fırıldak, üçkağıtçı vatan evladı olsun. Çıkın Karaköy'e, Taksim'e, Beyoğlu'na bakın... Bize çok ağır gelen tarihi mirasın nasıl tarumar edildiğini görürsünüz. Beş yüz yıllık tarihi bir binanın giriş katını işkembeciye çevirmek, ikinci katını da umumi tuvalet olarak kullanmak hayata gerekesiz tarama atmaktan başka nedir ? Gereksiz vücut taramalarından söz etmeye gerek bile duymuyorum. MR, tomografi, ultrason gibi tarama yöntemleri, devlet destekli tıp esnafının elinde nasıl para basma makinesine dönüştürülür, hiç anlatmayayım... Başım ağrıyor diye gidin büyük ve lüks bir hastaneye, prostatınıza bile bakar, baş, boyun, kelle, kulak arkası... her bir yerinizin MR'ını çeker, sonra yazarlar reçeteye Novalgin'i. İlacı içince geçer tabi baş ağrısı, ama önce vezneye birkaç milyar yatırmak kaydıyla. Sadece heykeline değil, memleketin dört bi köşesine yazılmalı Oğuz Aral'ın bu sözü. Mesela Meclis'e yazılsa fenamı olur ? Kürsünün tam üstüne: Gereksiz Taramalardan Kaçının! Altay Öktem Penguenden alıntı 4 Ağutsot sayısından yazının sadece bi bölümü hastasıyım tekrardan bu adamın...[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır [Bu mesaj kermit tarafından 09 Ağustos 2005 08:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 doğru söze ne denir.Meclisi karşısına koymak lazım.tabi anlayana[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Fflar strikes back Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 güzelmiş cidden de, doğru ve yerinde tespitler[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt raistlinn i kalbimde yaşatıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 her hafta penguen almam için iyi bir sebep Altay Abi[signature][hline]Yazık ki böyle şeyler çok sık olmuyor. Kölnlü Panter K. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Ben de Kermit yazmış sandım... Dedim helal olsun elemana, döktürmüş valla :D Yanlış anlama kurbanıyım[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 cok guzel yazi..[signature][hline]your face, your ass, what's the difference? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Pengueni alınca 1)yiğit özgür 2)Altay öktem i okuyorum. Gerisi fasa fiso. hastasıyım bende aynen.[signature][hline]sahte yüzlerden kaçıp sevgini ararken ... çok uzaklardan onun sesini duyarken.... sana huzur veren gelir mi seslenirsen? sen de benim kadar yalnız ve ümitsizsen..... ağla ağla ağla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 dasaa gibi oldum bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 şu tıp konusuna katılmıyorum. bazıları gerekli gereksiz her testi yapıyor, ancak bazı "önemsiz" gibi gözüken testler sandığınızdan önemli çıkabiliyor. her baş ağrısında novelgin'i verip yollayan kişiler var. nasıl olsa popüler ilaç ya. ama meğersem tümörü varmış, çok geç farkediliyor, ölüyor. e adam sana uzaktan bakıp hastalığını tespit edebilecek değil ki. test yapılınca birşey çıkmassa suçlusun, test yapmayınca birşey çıkarsa gene suçlusun. önlemini almak laızm. ama dediğim gibi işi ticarete dökenler yüzünden tüm doktorlara karşı önyargıyla yaklaşılmaya başlandı.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 cok güzel bi yazi cideen[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar