Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blizzard glossary(a.k.a kısaltmalar ve anlamları)

St_Dreamer

Öne çıkan mesajlar

Oyuna ekim gibi başlıcam şimdilik araştırıyorum,forumları okuyorum.Pek çok kısaltmaya rastlıyorum ama anlamlarını bilmiyorum.Bugün blizzard ın sitesini gezerken bu sayfayı buldum.Forumlarda araştırdım baktım kimse yazmamış dedim işin ne otur çevir yeni başlıyanlara yardımcı olur belki.Bu arada düşük ingilizcem ve oyunu oynamamayışım yüzünden çevirilerde düşüklük olabilir olabilecek olanları belirttim onun haricinde yanlış çeviri ya da düşüklük bulduğunuzda bu başlık altında yazarsanız daha yararlı olacaktır.

[spo1=kısaltmalar ve anlamları]AV-Zırhınızın sınıfı ya da defans
Alt-Hesabınızda ki ana karakteriniz haricinde sahip olduğunuz karakter(ler)
AoE-Area of Efect Damege(alan etkili damege) Warcraft 3 teki Blizzard gibi belirli bir alandaki yaratıklara hasar veren bir büyü
Add-Devam etmekte olan bir savaşa katılan ekstradan bir yaratık
AE-Alan etkili
AFK-Away from keybord.Kullanıcı bilgisayarının başında değil anlamına gelir
Aggro-Yaratıkların size karşı sinirli olduğu ve onları saldırmak için hareketlendirdiğiniz anlamındadır.Bu durumda size ulaşıp saldırma çabası içinde olacaklardır
Aggro Radius-İçine girdiğinizde yaratıkların uyanıp size saldıracağı sınır(yarıçap)
AGI-Agility
AH-Auction House(mezat evi)
AV-Alterac Valley Battleground
BRD-Blackrock deeps
Buff-Bir yaratığa yada oyunca çeşitli avantajlar sağlayan büyüler(atma)
Carebear-PvP deki oyunculara saldırmaktansa yaratıklarla uğraşan oyunculara yardım etmeyi seçen diğer uyuncular.
Caster-Arka sıralarda kalarak büyü yapmak yada iyileştirmek görevini üstlenen mage gibi karakterler.
Cheese-Oyundaki bir dengesizliği ve ya bugu sömürmek.
Combat Pets-Oyuncu tarafından kontrol edilen bir NPC.Döğüş sırasında oyuncuya ve takım arkadaşlarına yardımcı olur.
CR-Corpse Retrevial(retreviali bulamadım)
Creep-Yaratık,canavar
Creep Jacking-Warcraft 3 ten gelen bir terim.Bir grup oyuncunun yaratıklarla uğraşan başka bir gruba saldırması.
Critters-Karşı saldırıda bulunmayan yaratıklar.Tavşan,geyik gibi
CTF-Warsong Gulch Battleground
DD-Direct Damage.Bütün hasarı süreye yaymadan bir seferde veren büyüler.
DMG-Damage(hasar)
DOT-Damage over time
DPS-Damage per second(saniye başına düşen zaman
De-buff-Yapılan kişinin bazı güçlerini azaltan negatif büyüler.
FH-Full health
FM-Full mana
Gank-Herhangibi yaratıkla savaşırken bir oyuncuya saldırmak
Griefer-Diğer oyuncuları kasten rahatsız etmeye çalışan kızdıran kimse.
Grinding-Uzun süre aynı savaş alanında kalmak ve aynı tür yaratıklarla uğraşmak.
GS-Goldshire
Hate-Tehdide benzer...
HP-Hit point yada health(sağlığınız)
IF-Ironforge
Incoming(INC)-Bir saldırı geliyor demek.
Instancing-Grubunuz ve sizin kendinize ait kopyasına gireceğiniz dungeon(zindan)lar.Sadece siz ve grubunuz kendi kopyanızda oynarsınız başka biri ve ya grup aynı bölgeye girerse zindanın başka bir kopyasına giderler.(Oldumu,biraz düşük oldu galiba)
INT-Intelligence(zekanız)
Kiting-Düşmanın hedef alanından(bunun bir adı vardı yaa) sürekli kaçarak ve aynı zamanda kaçarken hasar vererek yapılan bir döğüş türü.
KOS - Killed on Sight(bunu anlamadım)
KS-Başka bir oyunucunun öldürme hakkını çalmak
LFG-Looking fo group.Grup aramak
LFM-Looking fore more.Daha fazlasını istemek
Log-Sonlandırdığınızda oyundan düşersiniz
LOM-Low on mana
LOS-Line of Sight(görüş mesafesi)
LOOT-Öldürülen bir canlıdan yada bir sandıktan hazineyi almak
LVL-Level
MEZ-Mesmerize ‘ın kısaltması.Hedefi kısa bir süre uyutan yada güçsüz kılan büyülere başvurmak.
MOB-Eski bir proglamlama terimi olan Mobile Object Blok’un baş harflerinden oluşan kısaltma.Bütün MOBlar bilgisayarın kontrolünde olan karakterlerdir.
Named-Etrafını çeviren özel yetenekli ve itemlı canavarlardan daha güçlü özel bir yaratık(pöff buda biraz düşük oldu)
NBG-Need Before Greed(hırstan önce ihtiyaç)Sadece ihtiyacı olan birinin loot için zar atması
Nerf-Fazla güçlü olduğu düşünülen bir sınıfın güçleriyle oynanması,azaltılması,zayıflatılması.
Newbie-Yeni oyuncu yada iyi oynayamayan oyuncu manasında kullanılır.
Newb-newbie nin kısaltması
Ninja-Diğer oyunculardan habersiz ,izin almadan loot alma
Noob-newbienin bir başka kısaltması ama kaka bir kelime blizzard tavsiye etmiyor J
NPC-Oyuncu olmayan bilgisayar yada server tarafından yönetilen karakterler.
OOM-Out of mana.Grubunuza mananız kalmadığını ve daha fazla büyü yapamayacağınızı belirtmek için söylediğiniz söz
PC-Oyuncuların kontrol ettikleri karakterler
POP-Arasıra kullanılan,re-spawn ı belirten kelime
Proc-Etkinleştirmek
PST-Please send tell.Söyleyen kişinin /t(ell) ve ya /w(hisper) yoluyla iletişim kurmak istediğini belirtir
Puller-Canavarı gruba çekmekle yükümlü kişi
Pulling-(bkz.puller’ın yaptığı iş)
PvE-Player vs Environment.Oyuncuyla bilgisayar kontrolündeki karakterlerin döğüşmesi.
PvP-Player vs. player.İki oyuncunun döğüşmesi
Raid-Bir alan üzerinde bir grup tarafından yapılan büyül ölçekte saldırı
Res-Resurrect(canlandırma)nın kısaltılmışı
Re-spawn-Ölen bir
Sosyal ağlarda paylaş

bende biraz carebear'lık yapayım madem .p

karşı factiondan bir oyuncu diyelim seni yarım saat boyunca esir etti , corpse camping yaptı , sende onu KOS listesine ekliyosun ve sanırım bu addon ile kaydedilebilecek bir şey.
adamı görünce addon diyor ki "bak bunu sen önceden not etmiştin , buna gördüğün heryerde dalacaksın" gibi.

Tank-Döğüş sırasında bütün saldırıları üstüne çeken yakın dövüş karakteri
tank daha çok diğer classların verdiği yüksek damagelere rağmen hedefi kendi üzerinde tutabilen (taunt) classa denir.
bu yüzden paladin tank olamaz , yani seal of fury nereye kadar.

Roll-Çıkan bir eşyayı alma hakkının en uygun kime olduğunu belirlemek için rast gele 1-100 arası atılan zar.
/random 100 (eğer aralık bu ise) komutu ile yapılır.

SS-Shoutshore
Southshore , Hillsbrad'taki Alliance base.

oyuna tekrar girilecekse "relog" , oyundan çıkılıyorsa "logoff" terimi kullanılır.

BRD-Blackrock deeps
blackrock depths olacak bu.

eklenti olarak , pull yerine lure de kullanılabilir.[signature][hline]valandil ownz j0o!
bir eğlencemizin de sonuna geldik
WoW - Kelvin /BL , Xrzug /TM
Sosyal ağlarda paylaş

said:
St_Dreamer, 09 Ağustos 2005 17:09 tarihinde demiş ki:
Oyuna ekim gibi başlıcam şimdilik araştırıyorum,forumları okuyorum.Pek çok kısaltmaya rastlıyorum ama anlamlarını bilmiyorum.Bugün blizzard ın sitesini gezerken bu sayfayı buldum.Forumlarda araştırdım baktım kimse yazmamış dedim işin ne otur çevir yeni başlıyanlara yardımcı olur belki.Bu arada düşük ingilizcem ve oyunu oynamamayışım yüzünden çevirilerde düşüklük olabilir olabilecek olanları belirttim onun haricinde yanlış çeviri ya da düşüklük bulduğunuzda bu başlık altında yazarsanız daha yararlı olacaktır.

[spo1=kısaltmalar ve anlamları]AV-Zırhınızın sınıfı ya da defans
Alt-Hesabınızda ki ana karakteriniz haricinde sahip olduğunuz karakter(ler)
AoE-Area of Efect Damege(alan etkili damege) Warcraft 3 teki Blizzard gibi belirli bir alandaki yaratıklara hasar veren bir büyü
Add-Devam etmekte olan bir savaşa katılan ekstradan bir yaratık
AE-Alan etkili
AFK-Away from keybord.Kullanıcı bilgisayarının başında değil anlamına gelir
Aggro-Yaratıkların size karşı sinirli olduğu ve onları saldırmak için hareketlendirdiğiniz anlamındadır.Bu durumda size ulaşıp saldırma çabası içinde olacaklardır
Aggro Radius-İçine girdiğinizde yaratıkların uyanıp size saldıracağı sınır(yarıçap)
AGI-Agility
AH-Auction House(mezat evi)
AV-Alterac Valley Battleground
BRD-Blackrock deeps
Buff-Bir yaratığa yada oyunca çeşitli avantajlar sağlayan büyüler(atma)
Carebear-PvP deki oyunculara saldırmaktansa yaratıklarla uğraşan oyunculara yardım etmeyi seçen diğer uyuncular.
Caster-Arka sıralarda kalarak büyü yapmak yada iyileştirmek görevini üstlenen mage gibi karakterler.
Cheese-Oyundaki bir dengesizliği ve ya bugu sömürmek.
Combat Pets-Oyuncu tarafından kontrol edilen bir NPC.Döğüş sırasında oyuncuya ve takım arkadaşlarına yardımcı olur.
CR-Corpse Retrevial(retreviali bulamadım)
Creep-Yaratık,canavar
Creep Jacking-Warcraft 3 ten gelen bir terim.Bir grup oyuncunun yaratıklarla uğraşan başka bir gruba saldırması.
Critters-Karşı saldırıda bulunmayan yaratıklar.Tavşan,geyik gibi
CTF-Warsong Gulch Battleground
DD-Direct Damage.Bütün hasarı süreye yaymadan bir seferde veren büyüler.
DMG-Damage(hasar)
DOT-Damage over time
DPS-Damage per second(saniye başına düşen zaman
De-buff-Yapılan kişinin bazı güçlerini azaltan negatif büyüler.
FH-Full health
FM-Full mana
Gank-Herhangibi yaratıkla savaşırken bir oyuncuya saldırmak
Griefer-Diğer oyuncuları kasten rahatsız etmeye çalışan kızdıran kimse.
Grinding-Uzun süre aynı savaş alanında kalmak ve aynı tür yaratıklarla uğraşmak.
GS-Goldshire
Hate-Tehdide benzer...
HP-Hit point yada health(sağlığınız)
IF-Ironforge
Incoming(INC)-Bir saldırı geliyor demek.
Instancing-Grubunuz ve sizin kendinize ait kopyasına gireceğiniz dungeon(zindan)lar.Sadece siz ve grubunuz kendi kopyanızda oynarsınız başka biri ve ya grup aynı bölgeye girerse zindanın başka bir kopyasına giderler.(Oldumu,biraz düşük oldu galiba)
INT-Intelligence(zekanız)
Kiting-Düşmanın hedef alanından(bunun bir adı vardı yaa) sürekli kaçarak ve aynı zamanda kaçarken hasar vererek yapılan bir döğüş türü.
KS-Başka bir oyunucunun öldürme hakkını çalmak
LFG-Looking fo group.Grup aramak
LFM-Looking fore more.Daha fazlasını istemek
LOM-Low on mana
LOS-Line of Sight(görüş mesafesi)
LOOT-Öldürülen bir canlıdan yada bir sandıktan hazineyi almak
LVL-Level
MEZ-Mesmerize ‘ın kısaltması.Hedefi kısa bir süre uyutan yada güçsüz kılan büyülere başvurmak.
MOB-Eski bir proglamlama terimi olan Mobile Object Blok’un baş harflerinden oluşan kısaltma.Bütün MOBlar bilgisayarın kontrolünde olan karakterlerdir.
Named-Etrafını çeviren özel yetenekli ve itemlı canavarlardan daha güçlü özel bir yaratık(pöff buda biraz düşük oldu)
NBG-Need Before Greed(hırstan önce ihtiyaç)Sadece ihtiyacı olan birinin loot için zar atması
Nerf-Fazla güçlü olduğu düşünülen bir sınıfın güçleriyle oynanması,azaltılması,zayıflatılması.
Newbie-Yeni oyuncu yada iyi oynayamayan oyuncu manasında kullanılır.
Newb-newbie nin kısaltması
Ninja-Diğer oyunculardan habersiz ,izin almadan loot alma
Noob-newbienin bir başka kısaltması ama kaka bir kelime blizzard tavsiye etmiyor J
NPC-Oyuncu olmayan bilgisayar yada server tarafından yönetilen karakterler.
OOM-Out of mana.Grubunuza mananız kalmadığını ve daha fazla büyü yapamayacağınızı belirtmek için söylediğiniz söz
PC-Oyuncuların kontrol ettikleri karakterler
POP-Arasıra kullanılan,re-spawn ı belirten kelime
Proc-Etkinleştirmek
PST-Please send tell.Söyleyen kişinin /t(ell) ve ya /w(hisper) yoluyla iletişim kurmak istediğini belirtir
Puller-Canavarı gruba çekmekle yükümlü kişi
Pulling-(bkz.puller’ın yaptığı iş)
PvE-Player vs Environment.Oyuncuyla bilgisayar kontrolündeki karakterlerin döğüşmesi.
PvP-Player vs. player.İki oyuncunun döğüşmesi
Raid-Bir alan üzerinde bir grup tarafından yapılan büyül ölçekte s
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lorrotar, 09 Ağustos 2005 22:09 tarihinde demiş ki:
said:
kemani, 09 Ağustos 2005 22:06 tarihinde demiş ki:
düzeltmeler için saol herkes düzeltirse güzel bir envanter olur yalnız blizzard da deeps yazıyor ondan yani benim hatam değil :)

sen blackfathom la karıştırmışsın blizz yapmaz öle şey :)
bkz.blizzard glossary sayfası
edik:kemani arkadaşın acc.si bende açık kalmış özür dilerim[signature][hline]Viva la creativa!!!
ThIs gAmE LoVeS Me

[Bu mesaj St_Dreamer tarafından 09 Ağustos 2005 23:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

:lol: şu an yerdeyim inanınki blizz kendi oyununda ne olduunu şaşarımış.blacrock deeps ahahahah

ayrıca bi kıslatmada ben ekliyim(pek kısaltma değil)örneğin birisi siz mob keserken IMBA yazarsa inanınki shaman gelmiştir =) [signature][hline]Lorrotar-60 Human Mage-BL

[Bu mesaj Lorrotar tarafından 10 Ağustos 2005 00:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1) Bu topic zaten daha önce açılmıştı, bazı ekstra terimler de yazılmıştı. İlgili topic şudur:
http://forum.paticik.com/view.php?id=123511

2)
said:
Lorrotar, 09 Ağustos 2005 22:18 tarihinde demiş ki:
zergin mânası benim bildiğim starcraftta savaş anında düşman tarafından az adamı olduğu düşünüldüğü ve kaybedecek gözüyle bakılan zerg ama aslında az adamı olmayan.oyunun b*k*n*n çıkma vaziyetine getiren gg sözcükleririn arasında yerin altından çıkan sürüyle adama karşı çaresiz kalan düşmana karşı deniyo bu.

Zerg nedir?
http://en.wikipedia.org/wiki/Zerg
Zerg, Starcraft'taki bir Uzaylı ırkıdır. sayı ve hız üstünlüğüne dayalı bir stratejiye sahiptir. Böcek gibi çoğalırlar, daha ne olduğunu anlamadan rush'ı yiyebilirsin.

Zerging nedir?
http://en.wikipedia.org/wiki/Zerging
Zerging, Zerg'den farklı bir terimdir.
Birçok oyunda kullanılabilinir, özellikle mmorpg'lerde rastlarız.
Sayı ve hız üstünlüğüne dayalı bir şekilde düşmanına saldıran oyuncuların yaptığı "zerging", yani "zerglemek" diye tarif edilir.

3 Orc yolda dolaşırken bunlara 10 Human saldırırsa, bu zerging olur.[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 10 Ağustos 2005 01:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...