Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlginç su altı yaratıkları

-Kobe-

Öne çıkan mesajlar

deniz anasi gorun siz hehe

viperfish bahsi gecen

daggertooth , artık avini napar ..

dunyada ne garip canlılar var

pearleye

bole bisey

armorlu snail. dogadaki metali kullanıp zırh yapan acayip yaratik

dandelion diye bi varlık

[signature][hline]´´dUAlİSt´´

[Bu mesaj DueLisT tarafından 05 Ağustos 2005 00:32 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

Ühühü işte ilk defa hayatımda gördüğüm bir resim kabusuma girecek.(yoktur herhalde böyle bir yaratık değil mi?)

O_o O_O o_O[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S

[Bu mesaj Ardeth tarafından 05 Ağustos 2005 00:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aquila, 05 Ağustos 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
suyun altindakilerden degil karanin ustunde yuruyenlerden korkun...

e dogru tabide en azından aynaya baktigimda apartman büyüklügünde bi sümük görmüyorum :-)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 05 Ağustos 2005 00:35 tarihinde demiş ki:

Ühühü işte ilk defa hayatımda gördüğüm bir resim kabusuma girecek.(yoktur herhalde böyle bir yaratık değil mi?)

O_o O_O o_O

malesef varda

o nplyon balığı mısırda dalmaa gittiğimizde üstümden geçtiydi eğer o balıksa ki çok benziolar uzun bişi kalın fln acaip tırstıydım rehberin paletine fln yapışmıştım[signature][hline]Anubis
Karakteriniz, şöhretinizden önemlidir. Karakteriniz, siz ne iseniz odur... Oysa şöhretiniz, başkaları sizi ne sanıyorsa odur.

you are not a beautiful and unique snowflake. you are the same decayin organic matter as everything else.

Sosyal ağlarda paylaş

resmin background u gercek aehhe

hatchetfishi kovalayan viperfish

biliyosunuz son yıllarda yeni bi eko sistem bulundu.deniz dibindeki fay hattından sizan kukurte baglı bi ekosistemdi.ama olculen sıcaklı 670F civari yani x-32/180 den C dereceyi hesapliyin iste hehe bu sıcaklıkta bile yasam var yaw cok deli
http://www.pbs.org/wgbh/nova/abyss/life/images/ext04.avi
işte o bolgeden bi tubeworm tarlasi.bu habitatin ilk ayagını olusturan canlılar hidrojen sulfur u oksijen niyetine kullanıyor

bolgede birbirlerine baglı olarak yasayan bi suru yengec , kabuklular , balıklar da var

bu tubeworm lar cok ilginc hayvanlar oyleki habitattaki yerlerini bilimadamları daha koyamadi simdilik hayvanlar aleminde kendilerine agit olan the vestimentiferans sinifindalar.agizlari karınları bagirsaklari atiklari attiklari ozel organlari falan yok.peki nasil yasiyorlar :)

plume=

icinde bakterilerin barindigi ozel bi organ hayret verici.kırmızı renkli olmasinin nedeni homonglobin barindiran kanla dolu
Vestimentum=
hayvanin hem sperm yumurtayi urettigi organ hem de bir cesit beyin olarak metobolizmayı kontrol ettigi yer.genel olarak metobolizmik faaliyetler burda oluyor veya yurutuluyor.
trophosome= plume den alinan o2 co2 ve h2s i burda ozel olarak hucre icine girmis bakteriler kimyasal yolla ayırıyolar co2 yi h2s sulfatiyla organik karbona donusturuyolarmis ve bu organda yasayipta baska yerde bulunmayan bakteri cesitleri bulunuyor.
trunk=sulfati attiklari deri kısmı ama enerji harcamadan yapıolar bunada bisey deniyodu lise2 lise 3 te ogretmislerdi ama heheey unuttum aklıma gelirse yazarim
tube=dıstaki kabuk kısım beyaz olan.koruma amaclı. plume ye bisey dokundugu zaman solucan hemen bunun icine cekiyor kendini.
Opisthosome=solucanin taslara baglandigi kısım.tasin icinden sicak gazlar gectigi icin cok kızgın olan bu kaya 85F dereceyi buluyor.ve okyanusun o derinlikteki isisida -bilmemkac F derece.boyle bi ortam bunlarınki plume kısmı yaklasık 35F dereceyken iste en alt kısmı 80F derece cıvarında.hayvanlar baya dayanıklı

yeter bu kadar derin deniz.[signature][hline]´´dUAlİSt´´

Sosyal ağlarda paylaş

bide soyle kotu bi haber vereyim unuttum

en son dalislarda bu habitattan geriye eser kalmamis oldugu goruldu.fay hattı uzerinde oldugunu soylemistim zaten.depremle fay kırılıyor ve derin denizdeki bu hayvanlar lavların arasinda yok oldu.bu fay hattıda atlantik okyonusunu bastan basa yaran buyuk bi fay hattidir. :([signature][hline]´´dUAlİSt´´
Sosyal ağlarda paylaş

bi denizaltına bide uzay falan olaylarına ck ilgim vardır cok severim.resimler hakkaten cok gusel.hele o arkadaşın rüyama gircek dedigi resim cok gusel ya öle bişi varmı gemi kadar be adam ufacık kalımş[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
original_oguz, 05 Ağustos 2005 11:41 tarihinde demiş ki:
o deniz anası ultra mega fotoşop zaten.o ne oyle goz kararı 15-20 metre caplı bişey gibi gozukuyo.

Banada öyle geldi nedense ama mükemmel şeyler
böyle sualtı yaşamla alakalı site adresleri verebilirmisiniz?[signature][hline]Gamze: Biliyomusun Kemal'in tam 7 tane gitarı war! yaaa!!!
Ben : Buyur???

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...