gokkkan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Arkadaslar bugun aldığım Seagate 160 gb harddisk msdosta 160 gb ama win xp pro da 130bin kusur megabyte gözüküyo, napmalıyım?biligilerinizi esirgemeyin ltfn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 fdisk atmayı dene bi[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokkkan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 fdiskli ztn kardes hatta fdisk te de 130 bin küsür mb gözüküyodu [Bu mesaj gokkkan tarafından 06 Ağustos 2005 23:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 aaa burda ne var :-)[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 bi tespitte bulundum boyut artınca millet farketti lan bu eksik diye[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Olur böyle vakalar, polis gelir yakalar.[signature][hline]My name is Guybrush Threepwood, and I wanna be a pirate! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokkkan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Baba benimkileri hala polis yakalamadı napcm?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
othinn Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 aramaya inanacaksın, aynı sorunun bahsi geçti bol bol(ben de yaşadım o problemi hatta, aradım buldum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 benimki 149 GB gözüküyor şu an 160tan az gözükmesi matematiksel bir şey sorun yok zaten ama 130gb fln gözüküyorsa bir sorun olabilir fdisk ile tek bölme halinde tekrar yarat bölümü, sonra formatla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 1KB= 1,024 Byte 1MB= 1,024 * 1,024 = 1,048,576 Byte 1GB= 1,024 * 1,024 * 1,024 = 1,073,741,824 Byte 149GB= 1024 * 1024 * 1024 * 149 = 159,987,531,776 Byte İşte bu son satırdaki 159 küsür milyar byte'ı 160 gigabyte diye adlandırıp pazarlama yalanı atıyorlar. Giga milyarı sembolize ettiği için doğru bir ifade gibi görünüyor ancak bilgisayarlarda kullanılan anlamı ile koca bir yalan. Çünki bilgisayarda byte hesabında milyon milyarın 1000'de 1'i değil 1024'de biri. Dolayısı ile aldığın sözde 160GB'lık HDD 149GB olarak görünecektir. Senin 130GB olayına gelince büyük bir olasılıkla diskini XP'yi kurarken boot diskten partition kurup formatladın. XP'nin şöyle bir eşekliği var. Kurulum sırasında diskin hangi boyutta olursa olsun 137GB olarak görüyor. Kalan kısmı boş bırakıyor. Bu kalan kısmı sonradan partition magic gibi programlarla partitionlıyabiliyorsun. Bu hatayı da sp1 ile çözmüşlerdi hatırladığım. Ek bilgi çok bilgi: NTFS ile bir hacimde en fazla 4,294,967,295 dosya oluşturup kullanabilirsiniz. Hani olmaz ya oldu diyelim 4,294,967,296. dosyayı oluşturmak isterken işletim sisteminiz olmaz yapamam derse yadırgamayın. Durmayın Bill amcaya küfür edin. Ama unutmayın ki Bill amca kanaatkar bir amcadır. (Bkz. 640KB base memory yeter de artar, fazlasına ne gerek var?)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
othinn Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 bu kadar kasmanıza gerek yok, sorun basitçe eski xp sürümlerinin yeni hdd özellikleriyle ilişkilendirilmemiş olmasıdır, o yaptığınız hesaplamalar açıklamalar gereksiz ve alakasız, seagate'in kendi hdd leri için özel driverı var, diğer markaları bilemiyorum. sorun 1024=1 değil arkadaşlar, adam 130diyor 160a, sorun bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Ne guzel demissin othinn.. Tamam 1024 != 1'den dolayi gider biraz da, 160'ta da 30 kaybolmaz ki, 8-9 kaybolur anca. Maxtor'un Big Drive Enabler'i var mesela, ya da genel olarak EnableBigLBA diye ufak bir registry ayari var, onu yapip reboot etmeniz yeterli oluyor gormesi icin, sonra bir partition manager ile bosta kalan alani bicimlendirirsiniz rahatca. SP1 kurunca gerek de kalmiyor zaten bu aletlere, kendisi taniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Olay 1024=1 olayı değil. 160gb hardisk zaten 160*1024*1024 tür. Kayıp ordan değil. 160gb harddisckin partisyonsuz formatsız kapasitesi. Dosya sistemi adresleri vs yazmak için kullanıyor o 30gigabyteı.[signature][hline]My name is Guybrush Threepwood, and I wanna be a pirate! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 İllaki papaz olacağız değil mi? Şu benim gereksiz mesajı bir irdeleyelim. Çünki birşeyi gereksiz bulmak için önce anlamak lazım. Anlamadan gereksiz yorumunu yapmak gereksizliğin tanımı oluyor. İlk bölümde byte hesabını verdim. Böylece 160GB olarak satın aldığı sabit diskinin sisteme takıldığında görmesi gereken kapasiteyi bilmiş oldu. Bunu neden yaptık? Mr_Hand'in konusunda Mr_Hand'ın yaşadığı şaşkınlığı yaşamasın diye. İkinci bölümde ne yaptık? Sorununun sebebini söyledik. Uygulayabileceği çözüme örnek verdik. Son bölüm ise en gereksizi. Gereksiz bir bilgi verdik. "olur böyle vakalar, polis gelir yakalar" sözünden bile gereksiz bir bilgi. Mesajımız özetle bu. Şimdi Baggio, 160GB'da ikili sistem dönüşümünden dolayı 30GB veri kaybolur diye bir ifadem yok ki mesajımda. Neden böyle bir yorum yaptın anlıyamadım. Ve othnin, ilk mesajında ararsan bulursun diyerek geçiştirdiğin bir konuya cevap verildikten sonra, verilen cevabı doğru dürüst irdelemeden aynı cevabı vermek ve ilk verilen cevabı gereksiz bulmak abeste iştigal değil de nedir? Mesajlarıma gereksiz diye yorum yapabilirsiniz, ama önce kendi içinizde gereksizliğini gerçekleyin.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
othinn Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 gereksiz çünkü benzer 4856konuda 4856kez açıklanmış bir şey, papaz olan yok, niye olayım. konuyu insanların kendileri araması yerine uzatmak saçma ve gereksiz anlatabiliyormuyum? yukarıda "arama" diye bir seçenek var, oraya bakıp arayınca çıkıyor herşey, senin anlattığın teknik bilgileri de muhtelif kişiler anlatmış zilyon kere o konularda, ben buna gereksiz diyorum, aramaya inanmaya gerekli diyorum. açıklayıcı olmuştur umarım, olmuştur da daha da uzamaz bu topic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Arama konuyu açan kişinin yapacağı işlem. Cevap verenlere bu şekilde yaklaşma hakkın yok. Kimseyi cevap verdi diye eleştiremezsin. Eğer arama yapmadığı için cevap alma hakkının olmaması gerektiğini düşünüyorsan cevap verme. Bunu da yapmadığına göre kendi içinde bile çelişiyorsun. Cevabımda eksik ya da hatalı bilgi varsa beni eleştir ötesinde sessizliğini bir zahmet muhafaza et. Paticiğin kuralları ile senden daha uzun süredir içli dışlıyım. Yaptığın ukalalık sınırlarını bile zorluyor.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
othinn Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 güzel arkadaşım bir daha oku istersen yazdığım o postu? sana yönelttiğim bir şey yok ki, herkese genel açıklama yaptım ve konuyu sonlandırmak istedim ama hatalıydım evet insanlar forumlarda konuları sonlandırmaz bunu biliyorum, bu ukalalık değil, fazla sinirli tavır takınmaman da ayrıca bir forum kuralıdır, paticik de bir forumdur, "sen daha kısa pantolonunla koşarken ben kız keserdim silah atardım" tavrı da sevilen bir tavır değildir keza (ayrıca forum kurallarını öğretmeye çalıştığın kişi bir admindir,moddur) saygısız bir laf etmedim, hakaretde etmedim aynı şeyi beklerim, yanlış olabilir insanlar tamam ama alevlenmek niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Yo, yo, merak etme derdim konuyu uzatmak değil. Alevlenmemin sebebi gereksiz bulduğun açıklamamın sebebini anlattığımda bu sefer de gereksiz bulma nedenini arama yapılmamasına bağlaman. Bende şüpheye düştüm. Dedim acaba derdi üzüm yemek mi bağcı dövmek mi? Tavırlarım ve davranışlarım bırak bana kalsın. Ceremesini ben çekeceğim nede olsa. Sana forum kurallarını öğretmek gibi bir amacım da yok yanlış anlamışsın. Ama bir otokontrol atabilirsin. Asıl demek isediğim o ki, kraldan çok kralcı olmamak lazım. Her konuda. (Yani arama da dahil) Neyse, asıl önemli konuya dönersek, seni kırdıysam özür dilerim. *barış çubuğu uzatır*[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar