Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darth Maul vs. Darth vader

Jade

Öne çıkan mesajlar

zaten bahsi geçen çizgi romanda da maul vaderdan daha hızlı dövüşebiliyordu.

abi güzel demişin
birde dediğin gibi ordaki sadece maul'a benzetilmiş dandirikten bi clone gibi bişi bi de maul'un kendi hızını ve akrobasi özelliklerini eklersek maul'un ne kadar hızlı olduğunu görebiliriz[signature][hline]Fear ... Fear Attracks The Fear From ... The Strong , The Weak , The Innocent , The Corrupt ... Fear ... The Fear Is My Ally ....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 06 Ağustos 2005 13:48 tarihinde demiş ki:
said:
BOccOB, 06 Ağustos 2005 11:38 tarihinde demiş ki:
bi akıllı maul daha hızlı vader yavaş savaşıyo demiş...

vaderın olduğu film 1970 lerde maulunki 200 lerde çekildi, bunu hesaba katarak konuşuyrsundur umarım, gördüğünle kalıyorsan eğer...

evet çok akıllıyım ben, di mi cevat abi?
tabii ki sadece tek bir filmden bahsetmiyorum.
zırh ve mekanik parçalar içindeki bir adamın, bir insan çevikliğinde olamıycağını söylüyorum.

zaten bahsi geçen çizgi romanda da maul vaderdan daha hızlı dövüşebiliyordu.

demeden edemedim, acıyoruz GitS'i bakıyoruz major'a hatun kızımız silme metalama pek ala cevik ucar kacar takılıyo.[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC FREE
Sosyal ağlarda paylaş

YA pardon da SWnin tek olayı filmleriyken kendinizi nasıl kaptırdınız ki yok çizgiroman yok tales yok vs,
Expanded Universe denen şey tamamen saçmalık aslında, en iyisinden, fan fiction diyebiliriz.

Dart Maul dediğiniz şey anca 3. sınıf kötü adam olur, Qui Gonn'un ölümü de tamamen sernin 4-5-6 ile uyumlu olması nedeniyle olur, hem de boş boş geçen ilk filmde aa bi jedi ölsün de trajedi olsun mantığı yatar, bir de obi wan a karizmatik bi geçmiş lazımdı ondan...

Bütün 6 film DArth Vader'ın hikayesini anltır yani SW evreni zaten DArth Vader üstüne kuruludur...

Darth Sidius u da çok rahat alailecek güçteyken Anakin sadece korkularına esir düşmüş durumdadır. Belki de sidius'un yaında kalarak ölümsüzlüğü veya ölmüş insanları geri getirmeyi keşfetmeye çalışıyordur?

3.sınıf kötü adamla, koskoca Darth Vader'ı karşılaştırmayın , hele bunu george lucas'ın yazmadığı tamamen fan fiction şeylere dayanarak yapmayın yaa[signature][hline]MVAB
Sosyal ağlarda paylaş

fan fiction dediğiniz şeyi neden bu kadar itiyorsunuz onu cidden anlam veremiyorum.

"x-men çizgi romanı ilk 10 sayı için çıkartılmıştır, ondan dolayı serinin diğer çizgi romanları sayılmaz, fan fictiondur onlar"
veya "marvel dünyası ilk şu şu karakterler için yaratılmıştır, bundan dolayı spider-man bir fan fictiondan ibarettir" demek gibi birşey söyledikleriniz.

sırf darth vader'ı savuncaz diye sadece 6 filmi ele almak çok komik.
e ona bakarsan darth maulla kıyaslamaya bile gerek yok, istesek bile darth sidiousla kıyaslamayız.
ne de olsa sadece darth vader üzerine kurulu filmleri hesaba katıyoruz, kim ne derse desin karşıtez sunamıycak, herşeyi boşu boşuna sınırlandırıyoruz çünkü.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

karakedi kızıcak ama dayanamıyorum

size şu iğrenç espiriyi yapıyorum

jediyim ben ezelden kilicim var lazerden[signature][hline]Anubis the Sexy
Voys, 06 Ağustos 2005 23:25 tarihinde sayıklamışki:
tartarlı su , müsil hapı atılmış su , karbonhatlı su gibi şeyler gelıyor rakı görünce aklıma. müsil ne alaka demeyin hastahanede verdiler... verdiler... verdiler...
Sosyal ağlarda paylaş

abi geç kaldım ama belirteyim bende kendi görüşümü.
Darth Maul klasik bir padawan hiç bir masterlığı yok.Sadece jedi knight diyebiliriz.
Anakin dark side a geçip Darth Vader olmasıyla gücünü daha iyi kullanabiliyor.

Darth Maul vs Darth Vader derseniz.

Ben Vader dan yanayım.Force u yeter diye düşünüyorum.Maul un öğrenceği çok şey var.
Sosyal ağlarda paylaş

bence Vader...
hiç SW online oynadınızmı? Force kritik noktalarda çok önemlidir. Ve sanırım Varderın Force almış başını gitmiş. Birde üstün tecrübesini ekle (2 yönlü).

malun hangi yönden bakarsan bak şansı yok gibi gözüküyor.[signature][hline] "Unutulmuş Muydum Alışıyormuydun Yokluğuma Beklenmiyormuydum Kalbinimi Yordum Bunca İş Güç Arasında..."

Sosyal ağlarda paylaş

bone, berk'in dediğini tam kavradın mı bilmiyoruma ama verdiğin örnek tutmamış onun dediğiyle.

george lucas expanded universe'e karışmıyor. orda olan olaylar filmdeki karakteri tam olarak yansıtmıyor.[signature][hline]Dextra, 29 Ekim 2001 00:40 tarihinde demiş ki:
Minoc'da fisherman'e Igor buy dedim. Göctük.
Sosyal ağlarda paylaş

e işte dediğim örnek çok alakalı aslında.
x-men'i ilk çizenler, ilk yaratanlar da, serinin sonraki sayılarına karışmıyor.
hikayeyi farklı kişiler yazıyor, başka kişiler çiziyor felan.
bu durumda onlara da fan fiction dememiz gerekli.

ama bir hikayenin, bir dünyanın, ilk defa sadece yaratıcılarıyla sınırlandığını, diğerlerini fan fictiondan ibaret sayıldığını görüyorum :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Vader ile Maul'un kapıştığı çizgiromanı okudum.
Bir gurup (tam olarak sith değil fakat karanlık tarafın dibine gönülmüş ve sanırım forceta ustalar) Maul'un nefretini (inanılmaz fazlaymış) kullanıp onu diriltiyorlar. Nedeni ise Vader'ın Maul'u kesen Obiwan'ın öğrencisi olması ve içinde az da olsa aydınlık tarafın olması. Yani Sidius'a layık görmüyolar Vader'ı. Duelde de Vader çok sağlam yaralanıyor(açıkçası ben Vader'dan daha fazlasını beklerdim) ve üztüne atlayan Maul'u kılıcına kendine saplayarak ( kılıcın ucu Maul'a da saplanıyo) haklıyor.
Vader'dan şöle sağlam bir force kullanımı görmedim yada klıç...
Ama aralarında geçen diyaloklar süper Maul Vader'la Jedi Jedi diye dalga geçiyor.Sith esaslarını söylüyor. İlgilenirseniz indirin okuyum bence.
Maul Vs. Vader çizgiroman[signature][hline]Marv: I'll stare the bastard in the face as he screams to God, and I'll laugh harder when he whimpers like a baby. And when his eyes go dead, the hell I send him to will seem like heaven after what I've done to him.
Sosyal ağlarda paylaş

@bone: yanlış mı düşünüyorum ama şöyle bişey var bi de. george lucas sagayı başlatıp bitiren adam. herşeyiyle ilgilenmiş. o saganın üstüne expanded universe yazılmış. yani tamamen farklı. demek istediğimi anlatamadım ama neyse. :P[signature][hline]Dextra, 29 Ekim 2001 00:40 tarihinde demiş ki:
Minoc'da fisherman'e Igor buy dedim. Göctük.
Sosyal ağlarda paylaş

expended universe le gerorge lucas ilgilenmiyo sadece hazirlanip gelmis seylere cek atiyo tamam olur diyo FAKAT artik benim bildigim bu islemide o yapmiyo cunku starwars projesi bi nevi bitti onun icin ama vader maulu haklar lucas gelip haklayamaz dese fikrim degismeyecektir :) hatta ebnce saber bile kapısmazlar vader tutar sıkar olay biter :)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

yo ben filme göre endekslenmedim ama vader i daha cok sevdigmden o kazanır diyorum ayrica karakterlerini kapıstırttık arkadasla beraber maulun daha fazla saldiri oldugundan aliyor fakat vader force kulanirsa biraz zor oluyo (bende Rpg sw kitaplair varda :D )[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

Star Wars'da "x vs y - kim kazanır?" muhabbetlerini hiç sevmem, nitekim tahmin ettiğim gibi konu berbat bi yerlere gitmiş saçma sapan mesajlarla dolmuş. kimisi kafasından bişeyler uyduruyo, kimisi bi diğerine "sen bi bok bilmiyosun o aslında şöyle konuşma fazla" diyo.

şurda bu tartışmalara ayırıcağınız vakitte gidip bi expanded universe kitabı/çizgiromanı okuyun daha faydalı olur.[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG:
Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy
Otkoo Jeliyeer of Bria Galaxy
Sosyal ağlarda paylaş

dextra:
ben de şunu anlatmaya çalışıyorum.
ilk filmi yaratan george lucas, tamam.
star wars evrenini ilk yaratan da george lucas.

ancak

george lucas, aklında yarattığı bir dünyayı masaya koymuş.
bu dünyanın yaratıklarını, gezegenlerini, yaşayıslarını kendi tasarlamış.

iş film çekmeye gelince, olay george lucas'ın kendi yorumuna kalıyor.
kendi yarattığı dünyada, darth vader adındaki bir adamın hayatını anlatıyor.

star wars evreni, darth vader üzerine kurlu bir evren değildir. evrenin herşeyi de darth vader üzerine kurulmuş değildir.

bundan dolayı diğer kişilerin,
george lucas'ın yarattığı evreni alıp,
george lucas gibi bu evrende bir hikaye yazmasını
fan fiction gözüyle bakmamız çok büyük bir hata.

dünyayı george lucas yaratmış olabilir, ama çektiği filmler, bu evren için bir fan fictiondan hiç bir farkı yoktur.

çizgi roman örneğini vermem de bu yüzden.
örneğin, x-men'i ilk yaratan adam tek kişi olduğunu ele alalım.
ancak bu dünyayı genişleten, sürdüren, ve geçmişteki hikayeleri baz alıp geliştiren bir sürü insan var.
nerdeyse her sayıda hikayeyi farklı biri yazıyor.
ama aynı dünyayı ve hikayeleri devam ettirdikleri için, kimse çıkıp da "bu yazdıkların sayılmaz, ben sadece x-men'in ilk 10 sayısını ele alırım" demiyor.

benim anlatmaya çalıştığım bu.
george lucas'ın yaptığı, yarattığı bir evrene hikaye yazmaktan farklı birşey değil.
diğer hikaye yazanlar da, george lucas'ın yarattığı dünyanın kurallarına sonuna kadar sadık kalıyor. hatta bu dünyayı daha iyi pekiştiriyor.
bu yüzden "asıl star wars iyidir, expanded universe kakadır" gibi bir anlayışı çok yanlış buluyorum.[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 07 Ağustos 2005 16:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...