Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cuma Böcükleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya bakın şimdi Fem dershanesini bilen biri olarak yorum yapiyim..Zgrw gerçekten bire bir düşündüklerimi dile getiriyo o yüzden tekrar teşekkür ediyorum..

Fem dershanesinde kesinlikle öğrencilere ibadet edin yada zorla namaz kılın gibi bişi söz konusu değil..Fakat topladıkları ( istekli olan ) öğrencileri topluca cuma'ya götürdükleri zaman gitmek istemeyen öğrenciler az sayıda yada yalnız kalıyorlar..Psikolojik olarak dışlanmış hissediliyosunuz ve sizde zorla istemeden bile olsa gitmek zorunda kalıyosunuz..Zamanla bu kendi isteğiniz haline geliyor..

Beyin yıkamak demek illa zorla birşeyler yaptırmak demek değildir zaten..

Ayrıca kızlar ve erkeklerin aynı şube de olmaması nasıl bir mantıktır ?[signature][hline]www.kalforum.com

Martıların Buluşma Noktası
Mesaj tarihi:
farklı şube olayınıda bilmiyordum ve sadece oha yorumunu yapıyorum :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Tek birşey örnek vereceğim, başka birşey söylemeyeceğim.

Geçen yılbaşında yurtlarında kalan öğrencilere TV'deki yılbaşı programlarını izlemelerini yasaklayıp yılbaşında kuran okuttular. Öğrencilere gelip "Kuran'ın var mı?" diye sordular, olmayanlara "Sen gel biz sana buluruz" dediler.

Yurtta kaldınız mı bilmiyorum ama çok yakın 3 arkadaşımın başından geçmiş bir olay.

Ayrıca geçen sene denemeye girmek için bir arkadaşıma form aldırtmıştım. Arkadaşım da kız olduğu için gidip Kız Fem'den ( Ki Kız Fem, Erkek Fem diye birşey de var ) almıştı formu. Haliyle sınava da orada girecektim. Kapıdaki hocalar ve görevlilerle ne kadar tartışsam da beni sınava almadılar. Neymiş, Kız Fem'e erkek öğrenci giremezmiş.[signature][hline]Click!
Welcome back!!
Mesaj tarihi:
said:
zgrw, 05 Ağustos 2005 15:01 tarihinde demiş ki:
tam tersin dershane o süreboyunca sorumludur

Bak arkadasım sen hafta sonu grubusun tamammı
Hafta ici extra olarak gidiyorsun.
ki bunlarıda gectim
hafta ici olan arklar varsi iyi bilirler
Hafta ici guruplarında Ogle teneffusunde Dısarı cıkartmayan bir tane dershane soyleyebilirmisiniz bana?
Ben aklıma gelen dershanleri soyleyeyim hepsi dısarı cıkmaya izin veriyor...
Ekol- Mef-Kultur-Final-c atılım.
ilk aklıma gelenler...[signature][hline]Bakınız! Na
Buyrun! Mail=MsN
Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
Mesaj tarihi:
bende sana binlerce sayabilirim , biz dershanedeyken dışarı 10 dk çıkmak için ter dökerdik hocalara[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Geyyik
Mesaj tarihi:
said:
abuzittin, 05 Ağustos 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
öğrencileri topluca cuma'ya götürdükleri zaman gitmek istemeyen öğrenciler az sayıda yada yalnız kalıyorlar..Psikolojik olarak dışlanmış hissediliyosunuz ve sizde zorla istemeden bile olsa gitmek zorunda kalıyosunuz..Zamanla bu kendi isteğiniz haline geliyor..

Ayrıca kızlar ve erkeklerin aynı şube de olmaması nasıl bir mantıktır ?

eminim bunları doğru bulan çıkacaktır.
kızlar ve erkekler elbette ayrı olmalıdır, birisinin hastalığı diğerine geçmemelidir diyceklerdir.

psikolojik olarak dışlanmış hissetmessin, öğretmenler anlatıyor isteyen gelsin diyorlar diyceklerdir :)

nasıl olsa bunların yaptığı herşey doğru, hocalar orda bize "dinimizi" öğretmesi çok önemli :)[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
1 saatlik öğlen teneffüsü bayaaaa iyiymiş ya.
bak şu allahın işine, keşke o dersaneye gitseymişim, bize hiç öğlen teneffüsü vermediler :-P

valla ister öğlen teneffüsü olsun ister akşam teneffüsü
ordaki hocaların görevi onları öss'ye hazırlamaktır.
"hadi cuma namazına gidiyoruz" demek değildir.
o durumda hristiyan ve diğer dinlere inan insanları dışladıklarından çok buyup ayıp yapmış olurlar.
ayrıca öss'ye hazırlık konusunda eğitim vermesi gereken yerin böyle alakasız işler peşinde koşması da çok yanlış benim görüşümce.

sen burda "aferin ya 'dinlerini' öğretiyorlar, ne güzel öğrencileri teneffüste toplayıp cuma namazına götürüyorlar" dersin,
bir başkası da aynı şekilde "cinsel eğitim" için genelev'e felan götürür o zaman çocukları?[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 05 Ağustos 2005 15:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Lol işin kötüsü bu yapılanlara insanlar o kadar kolay inanıyor ve o kadar herşey temiz geliyorki !?

Bakarmısınız hala bu yapılanların gayet mantıklı ve doğru olduğunu savunuyor insanlar..

İşte anlatmak istediğimiz de bu farkında olmadan sizde onlardan biri oluyorsunuz..[signature][hline]www.kalforum.com

Mesaj tarihi:
Naa sevgili arkadaşım , yukarda belirttiğim gibi gayet normal bir şekilde onlar da kimseyi zorla götürmüyor..Ama içine soktukları durum öyle ki sen isteyerek gidiyosun..

Düşünsene namaz kılmayan bir lise öğrencisi oradaki tüm hoca ve öğrencilerle birlikte gitmeyip dersanede tek başına oturursa? Sen öyle bir şeye cesaret edermiydin ? İstemeye istemeye gittikten sonra bir kaç sefer artık kendin gitmek istiyeceksin..

Olay bu haa bende gittim Fem'e gördüm ortamını oruç tutmuyordum iftar veriyorlardı o kadar güzel yemekler yapmışlardı vs herkesle beraber oturup herkesle beraber yemek yemek için zorunlu olarak oruç tutmuştum..

Yada herkesin oruç tuttuğu bi yerde gidipte ben mal mal milletin önünde bişiler yer içersem insanların bakışlarından korkarak bir daha böyle bir şeye girişmem zaten..[signature][hline]www.kalforum.com

Mesaj tarihi:
said:
abuzittin, 05 Ağustos 2005 15:22 tarihinde demiş ki:
Düşünsene namaz kılmayan bir lise öğrencisi oradaki tüm hoca ve öğrencilerle birlikte gitmeyip dersanede tek başına oturursa? Sen öyle bir şeye cesaret edermiydin ?

Edenler var, arkadaşım bütün sen fem yurdunda kalıp namaz kılmamıştı, kimse de bir şey dememişti.[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Mesaj tarihi:
FDD rule =)[signature][hline]Anubis
Karakteriniz, şöhretinizden önemlidir. Karakteriniz, siz ne iseniz odur... Oysa şöhretiniz, başkaları sizi ne sanıyorsa odur.

you are not a beautiful and unique snowflake. you are the same decayin organic matter as everything else.

Mesaj tarihi:
aşırı din güzel birşey değildir.
"isteyenler cumaya gelsin" gibi bir olay,
birincisi cumaya gitmek istemeyenleri dışlamış olurlar
ikincisi diğer inançlara sahip kişilere saygısızlık olur
üçüncüsü eğitime din karıştırmış olur bu da başka bir yanlış olur.

örneğin, ankara üniversitesinde okurken, sırf "müslümanlık" yüzünden adamlar yemekhaneyi kapatıyordu. e ben de yemekhaneden yiyemiyordum, illa gidip abur cubur yemek zorunda kalıyordum.
konyada daha ağır olaylar oluyormuş.[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
tek bir şey diyeceğim , eğer bir dershane öğrencileriyle cuma namazına gidiyorsa o dershanenin bir daha kapısından geçmem kimseyide geçirtmem[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Geyyik
Mesaj tarihi:
dershane eğitim kurumudur , din dersi vermek okullarını işidir . Dershane sadece fen ve sosyal eğitmelidir .[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Geyyik

[Bu mesaj zgrw tarafından 05 Ağustos 2005 15:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
zgrw, 05 Ağustos 2005 15:39 tarihinde demiş ki:
tek bir şey diyeceğim , eğer bir dershane öğrencileriyle cuma namazına gidiyorsa o dershanenin bir daha kapısından geçmem kimseyide geçirtmem

sakni ogrencileriyle ker... gidiyorya
guldurmeyin insanı... Her istiyen Camii'ye gidebilir. Bir zorlama olmadıktan sonra problem nedir ya..[signature][hline]Bakınız! Na
Buyrun! Mail=MsN
Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
Mesaj tarihi:
Tabikide cumaya gitmenin bi guluncek bi tarafı yok ama asırı dinci olmak ve bunu butun cocuklar uzerinde zorunlu yaptırılması cok yanlıs bir davranıs herkes ozgurdur isteyen kişi gider namaz kılar istemeyen kişi yerinde otutur onemli olan yurekten inanmaktır ve insan gibi davranmaktır tutupta namaza gittikten sonra cıkıp ona buna laf atan serefsizlik yapan cok insan gordum.[signature][hline]Korku Kızgınlığı Kızgınlık Nefreti Nefrette Acıyı Getirir...

..:www.hisaroyun.com & Frpnet.net [ Moderator ]
Mesaj tarihi:
vay be dershaneye gittik geldik..topik almış yürümüş...[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
Ağustos.

Hem doğum tarihim bu mevsimde.
  • Yeni Oluştur...