Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

turistlerin %90`ı abeci ...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evet aynen öyle türkiyeye genelde hep kendi ülkelerinde ya öğrenci, ya hizmetçi yada bunun gibi hep ve 3. ve 4. sınıf işlerde çalışan turistler geliyo.

ben şu an izmirdeyim ve çeşme,kuşadası falan dolaştım daha öncesinde antalyaya gitmiştim ve izlenimlerime göre onlar yerli turistlere daha çok para-pul hesabı yapıyolar.

hatta bizim yapmadığımız çingen pazarlığını bile yapıyolar. bir çok defa çeşitli barlara gittim. tabi bi erkek olarak sizin gözünüze ilk bayan turistler denk geliyo. bakıyosunuz acayip bakımlılar bi okadarda güzeller ama aradan 1 saat geçmeden bardan atılıyolar neden? çünkü 1 biranın hesabını yapıyolar ve tüm geceyi onla geçirecekler akılları sıra. ve kesinlikle türk barmenlerin onları kazıklama gibi bi durumu yok.

ya sırbistandan turistler gelmiş biraz muhabbet ettim.
eee dedim uçak ne zaman kalkıyo? ne uçağı dedi ? biz otobüsle geldik!

dedim nie türkiyeye geldiniz? burası çok ucuz o yüzden dediler başka tatil ülkelerinde tatil yapamazlarmış bide zaten türkiyedeki çoğu turist bizim gibi diyor, yani hepsi abeci...[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Mesaj tarihi:
komik ama doğru
piskopat çingene pazarlığı yapıyorlar

bodrumda bir tatil köyüne gitmiştim, oradaki animatörlerle konuşuyoduk bu konuyu adamlar bir müşteriyi gösterdiler.adam almanyda tren düdükçüsüymüş şaka değil ve adam yılda 8 kere geliyor bodruma tatilköyü herşey dahil fln ucuz biryerde değildi.[signature][hline]Sevmesen de beni.. Özledim sesini.. Git desem de yine gitmesen..
Yıllardır çektiğim bu hasret mi çile mi? Haram mısın bana bir bilsem..
Mesaj tarihi:
bende geçenlerde antalya aqualand'e gittim. İğrençlerdi hepsi. Türkler yanında "First Class" kalıyordu. Adam kıllarını temizlemekten aciz(tövbe tövbe)
Daha kötüsü kız arkadaşımın söölediğine göre bayanlar bölümünde hiç bir turist kabin fln sallamıyormuş. Ne var ne yok herbişi meydanda yani...[signature][hline]... that's me in the corner...
Mesaj tarihi:
herkes kendi gelir siyesinden daha düşük gelir seviyesine sahip ülkelerde ucuz tatil yapma şansına sahip oluyor, belki gelir seviyeleri normalden de yüksektir ancak bizimkinin oldukça düşük olması burada hatırı sayılır bir etken[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
Mesaj tarihi:
harbi onlara göre çok ucuz geliyor ama ne bileym böle olduklarınıda duymamıştım[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
Mesaj tarihi:
burası ucuz değil heryerden daha pahalı hatırlatiim..
bu " herşey dahil sistemi" turizmi batıran nokta.Ucuz turistin gelmesini sağlıyo.ya birazda turuna bağlı bişey kalitesiz müşteri dediğin bi rus burda 300 dolara 1 hafta herşey dahil tatilini yapıyo..
Türkiye'yi cazip yapan da bu belki.. Rebherler zaten başta söylüyo "pazarlık yapın " diye..çünkü herkes birini kazıklamaya çalışıyo yavaş yavaş bu azalmaya başladı allahtan..

Dediğim gibi otele,tura bağlı
Antalya'da şehir içi otellerinde genelde bol arkadaş vardır arap,israilden falan 0_o (ewt turizm batıyo)
Tatil köyleri turla gelince çok ucuz oluyo.. zaten oraya giden çıkmıyo..çıksada senin dediğin oluyo
ama kremlin,topkapı palace gibi bi yerde kalıpta pazarlık yapan adamı görmedim hayatımda[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Mesaj tarihi:
ya abim bodrumda bi otelin inşaatındaydı.. otel 5 yıldızlı baya saglam bişeymiş. ek bina yapildigini için ayni anda otelde açikmis. otelin geceligi 100 milyon civariyken turistler 25 milyona falan kaliyormus. yani tur olsun mur olsun. nasi bi farktir abi bu benim bildigim yerlilere indirim yabancilara geçirim yapilir tr de tam tersi herhalde.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Mesaj tarihi:
said:
Greeny, 03 Ağustos 2005 11:53 tarihinde demiş ki:
komik ama doğru
piskopat çingene pazarlığı yapıyorlar

Yabancı kaynaklı Türkiye seyahat rehberlerine bir göz atın, benim gördüklerimin hepsinde pazarlık kısmı önemli bir yer tutuyordu. Öyle de olması gerekir zaten. Turizmciyim ve Antalya'da yaşıyorum, az çok buradaki fiyat politikasını biliyorum. Büyük acentalarla anlaşmalı olan mağazalarda bile pazarlık payı mutlaka vardır tüm ürünlerde; bir de küçük esnafı düşünün.

Adamlar buraya gelirken zaten pazarlığa koşullanmış olarak geliyorlar, ve daha kötüsü her zaman haklı çıkıyorlar. Ben defalarca bir malın etiket fiyatının 30% una satıldığını görmüşümdür mesela. Hal böyle olunca da çingene pazarlığı yapıyor olmaları çok ilginç değil, hele haksız hiç değil.
Mesaj tarihi:
Avrupa'da fiyatları bilen arkadaşımız vardır burda ..türkiye tek geçiyo
Yemek de neredeyse eşit,
Ucuz olan tek şey otel(turla gelmek şartıyla),deri,kuyum,halı..

tekstil ürünleri zaten çok uçuk burda geri kalan herşey tek geçiyo emin olun.....
ucuz geldiği yok yani[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Mesaj tarihi:
Nefr allasen herkes pazarlık yapar ama bunlar cidden işin şeyini çıkarıyorlar..

Geçen Taksim Afacan'dan yemek alıyorum, önümde uyruğunu çıkaramadığım bir Avrupa'lı vardı.. Bir yemek istedi, aşçı'da yemeği verdi. Adam beğenmedi bu küçük falan dedi. Büyüğünü ver falan dedi. Neyse bizi 1-2 dk oyaladı sırada büyüğünü seçene kadar.
Tamam bu kabuledilebilir bişi..

Üstüne kasaya geldik, kasadaki adamcağız adam 10 kere hesap yaptı hesap makinesiyle kabul etmedi. İndir falan diyo çok para diyo bu.

Ulan yemekte de indirim mi olurmuş. Bu kadar çingene olmaz ki bi insan.

Abartmıyorum 8-10 dk adam sırada pazarlık yaptı. En son da sinirlendim zaten yemek seçiminde de bole bekletmişti masama oturdum kalkarken parayı ödedim..

Aldığı şey'de en fazla 10 milyon ha.. e yuh yani..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********
Mesaj tarihi:
Turistlere ucuz olmasının bir sebebi de otel sahibinin kışın sıcak paraya ihtiyaç duyması ve yabancı tur firmalarına yaz sezonu için düşük fiyatttan yer satmasından kaynaklanıyor.
Mesaj tarihi:
Ama şunu söyliyim biraz dengesizler..
Mesela dün bi arkadaşımla konuşuyoduk.
Yanılmıyosam, Olympos'da yabancının teki pansiyon-otel gibi bişi de kalıyo, yer sahibi her katı kalitesine göre fiyatlandırmış. Adam bi üst kata geçmek istiyor, 5 milyon fark istiyor yer sahibi. Adam pazarlık yapıyo da yapıyo o 5 milyon'u vermemek için.
Sonra akşam disco'ya gidiyorlar, 15 milyon kapıda girişi tak diye veriyor herif..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********
Mesaj tarihi:
said:
MartinLGore, 03 Ağustos 2005 12:23 tarihinde demiş ki:
Ama şunu söyliyim biraz dengesizler..
Mesela dün bi arkadaşımla konuşuyoduk.
Yanılmıyosam, Olympos'da yabancının teki pansiyon-otel gibi bişi de kalıyo, yer sahibi her katı kalitesine göre fiyatlandırmış. Adam bi üst kata geçmek istiyor, 5 milyon fark istiyor yer sahibi. Adam pazarlık yapıyo da yapıyo o 5 milyon'u vermemek için.
Sonra akşam disco'ya gidiyorlar, 15 milyon kapıda girişi tak diye veriyor herif..

haklısın
bi örnekte ben veriim

10 parmağının 4 ünde has pırlanta yüzük var..koca karı kürk ceket bakıcak..yardımcı olmaya çalışıyoruz..kadın 50 euro için kendini yerden yere attı...sonunda tersledim ama elimde olan bişi değil..
bunların yaptığı türkiyede huy..gurur gibi bişi
tam ismini bulunca haber vericem

şimdi o kadın gitse bitane genç erkek bulsa 1 milyarı saniyesinde çıkartır cebinden...
kadının merkez bankası olduğuna adım gibi eminim. Neyse Allah iki katını versin sorun o değilde..çok çektirdi çingen[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Mesaj tarihi:
Şöyle diyim sana İrlandalı bi aile Adam zabıta şefi kadın hemşire ve 4 çocukları var 6 boğaz yani.Kuşadasının en iyi sitelerinden birinden (reklam yapim Yağmurkent :P) çat diye bikaç yıllık birikimle ev alıyorlar hemde 3 haftalık izinleri var yıllık.Bizde böyle bir aile ek bir geliri yoksa kirasını bile zor öder.[signature][hline]D'akmor J.Matthew
Bulamadım hala..Hard Rock Cafeeeee!
  • Yeni Oluştur...