Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rogue için en iyi ırk

demonizer

Öne çıkan mesajlar

abi demin ahnin onunde adam pickpocket yapti adamin butun ustundekileri icin 100 g aldi herif oha dedim sonra noldu bilmiyorum belki deniyordur ne biliym[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mix|MSN|Blogs of my life|Myrande
B@B th3 G3NK
Sosyal ağlarda paylaş

Horde'da Undead > Orc > Troll
Alliance'ta Human > Dwarf > Gnome > Night Elf

Ben alliance side'da olduğumdan Human seçtim ve bence perception bütün Night Elf racial'larına bedel. Gerek duel'lerde gerekse rogue olduğunu bildiğiniz bir yerde(örn: wsg, bayrak çevresi) inanılmaz bir avantaj. Çok az Dwarf rogue var ama onlarında racial'ları fena değil. Diğer yandan gnome'ların ufak olmaları karambolde müthiş bir avantaj bence, üstelik noggen elixir için birde world enlarger yaptıklarında abartısız şekilde nokta oluyolar yerde.

Rogue'da horde racial'larının çok daha kullanışlı olduğu bir gerçek, undead'lere verilen racial sanki al kardeşim bununla rogue yap priest, warlock kes diye konmuş. Orc'larınsa stun resist olayı diğer rogue'lara karşı büyük bir avantaj.

Night Elf kötüdür demiyorum ama kullanışlı olduğuna inanmıyorum racial skill'lerinin.[signature][hline]Daedroth @ Bloodhoof
Sosyal ağlarda paylaş

Dwarf acın, rend dease posion bleedign effect yiyip vanish olamadığınız zamanlarda acarsınıs stoneformu vanish olursunuz, zaten speed reduction'lar stackde olmuyo bu yuzden yine %70 speed reductionda kalırsınız. Cok avantajlı cok, biraz oynayıp fark ediceksiniz posion'dan bleedingden disease'den öldüğünüz zamanları.

Bunun yanında dwarf'lar butun kutuları seziyo minimapde parlıyo hepsi miss gibi racial.

Ayrıca dodge chance diye almayın NE pvp yapıcaksanız bol. nasıl olsa kasıcaksınzı dodge'u duşurmek için ilerde =) bide kend işinizi zorlaştırmayın.

Ha evet ben ne desem diyim geclerimiz bir legolas tutkusuyla gidip yine NE olucak. Ama gün yakındır butun dunyanın gerceğin karfına varıcağı ve cuce olucağı gun yakındır.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Alliance:

Human: Anti rouge oynamak için ideal. Fakat başlangıçtaki düşük agi, sword ve mace spec.'in gereksiz oluşu gibi eksileri var. Fakat stealth dedection kayda değer bir yetenek.

Night Elf: Yüksek agi, dodge bonus, shadow meld (alternatif stealth, normalinden daha etkili). Alliance iseniz "hang ırk" sorusu "neden night elf değil" ile yer değiştirmeli.

Gnome: Freedom of action haricinde mantıklı bir sebep göremiyorum. Arcane resist güzel hatta high-end ortamlarda olmazsa olmaz.

Dwarf: Stoneform, cold resist ve yüksek hp. Night elf oynamak istemeyenler (bkz: ben) için güzel seçim.

Horde:
Troll: Neden? %25'in altına inince beserk oluyormuş, regen varmış. Pratik olarak bu iki özelliği kullanıp fırtına gibi esmiş kim var acaba(şimdi ben sordum ya herkes "ben o özellikleri kullanarak ragnaros sololadım diye yazar, heyecan yapmayın gençler).

Undead: Blizzard Beta'dan beri undead özelliklerini itinayla güçsüzleştiriyor. Permanent olan Will of the Forsaken önce 20 sn ye şimdi de 5 sn ye indirildi. Elbette alfa sırasında undead oyunculara schakle undead ya da turn undead atılabildiğini düşünürsek şükretmek lazım. İnsignia of the Horde ile birleşince iki kere fear, charm ve sleep etkilerini kaldırabiliyor ki bu hiç de azımsanacak bir şey değil. Charm ve sleep o kadar sık kullanılan yetenekler değil fakat fear oyunda hemen hemen herkesin en sevdiği c.c. Shadow resist güzel bir ırksal yetenek, cannibalize'ı ise 1. levelda heyecan olsun diye kullanmışlığımız vardır.

Orc: Açıkcası Will of the Forsaken nerf'ünden sonra Orc bana dah aoynanabilir bir ırk gibi geliyor. Rouge milletinin belası stun etkilerine karşı %25 gibi hiç de azımsanamayacak bir direnç söz konusu. Blood Rage ise artık zarar vermediğinden ve attack power verdiğinden muhteşem bir özellik haline gelmiş durumda(fakat yakında bu da nerflenir diyorlar). Tabi BR bitince muşmulaya dönen bir toplam ap durumu söz konusu ama hedefini hızla öldürüp sonra ortalıktan toz olan rouge'lar için birebir. Açıkcası benim kişisel seçimim orc olurdu (düşük agi, yüksek str dikkat edin.)

[Bu mesaj Narsil tarafından 01 Ağustos 2005 12:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Narsil, 01 Ağustos 2005 12:39 tarihinde demiş ki:
Troll: Neden? %25'in altına inince beserk oluyormuş, regen varmış. Pratik olarak bu iki özelliği kullanıp fırtına gibi esmiş kim var acaba(şimdi ben sordum ya herkes "ben o özellikleri kullanarak ragnaros sololadım diye yazar, heyecan yapmayın gençler).

%25in altına düşünce değil melee critical yiyince açılabiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Undead rogue = Will of forsaken sayesinde Feardan çıkarsın bu da priestler ve warlocklar karşisinda 1 pvp de 1 er kere dezavantajını ortadan kaldirir .
Human Rogue = Nedir getirisi bilmiyorum detect stealth miymiş ? Gereksiz MOD u olmayan adami zaten görüosun hatta adam önündeyse bitmiştir zaten ...
Gnome rogue = alliance olsam her türlü Gnome dum , Escape artist Frostla ilgili her şeyden hoplar ziplarsin nova vs. bunun da avantajı çok ama tipsiz işte ...
Night Elf rogue = Kulakları yüzünden farkedilmezsen Rapid concealment gibi bir ability si var bulduğun her gölgede her kapali alanda beleş hide in oluyor süper bir özellik kaçmak yada yeniden saldirmak için kullanilabilir ...
Ama herşeyden önce Horde mu olacaksin Alliance mi ona karar ver ..
Troll ve dwarfla ilgili bilgim yok[signature][hline]Evil Thoughts Lay Behind The Dark Skin.
®Stalker®
Khasperet The Drow Assassin
Sosyal ağlarda paylaş

Escape artist 1.5 saniye cast ve interruptable... her seyden hoplarim ziplarim olmuyor yani

Rapid Concealment dedigin talent elflerle alakasi yok... NE aksiyonu shadowmeld pasif olarak stealth levelini arttiriyor, aktif olarak pek kullanilmaz ama stealth ile ayri timer'da oldugundan dolayi stealth cd dolmadan rakibin olurse etrafta hedef tahtasi olarak gezmemek icin kullanilabilir, ama o kadar da fazla ihtiyac olmuyor...

alliance'da rogue icin en uygun irk night elf (anlatilmis yukarda bol bol), sonra sahsi kanaatim sirf boy avantaji yuzunden gnomelarin oldugudur, human da dusunulebilir sword/mace rogue olunacaksa da pek bir artisi yok o kadar, bir ara perception stealthken calismiyordu sanirim, sonra eger perceptioni acip stealth olursan calisiyor hale getirmis olmalari lazim... ama tam hatirlamiyorum yanlis yonlendirmeyeyim (aslinda spirit betadaki gibi proc sansini etkiler hale gelse human dusunulebilir bir irk olurdu)

horde'da ise orc stun resist (direk ustun... yuzde 25 ne yahu hayvanlik, cok cekiyorum sahsen bir alliance oyuncusu olarak) ve blood rage (ozellikle 1.4den itibaren ambush/backstab gibi aksiyonlarin direk attack powerdan bonus almasini goze alirsak, 15 saniyeligine saglam damage artisi olur demektir, ha combat uzarsa kotu olur o ayri) ve undead (wotf, acikcasi 5 saniyeye dusuruldukten sonra bence orc acmak daha mantikli olsa da, rogue'un cloth katili ve cloth giyen iki sinifin fear'i oldugunu dusunursek hic bir zaman yabana atilmaz)

trollerdeyse... ehm... throwing weapon spec. var... asmis +5 bonusu gule gule kullansin troll roguelar :P[signature][hline]RKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!"
Sosyal ağlarda paylaş

troll berserking artık melee crit yiyince aktive edilebiliyor, %25 speed bonusla bayağı farkeder rogue için. bence daha iyi rogue sınıflarından biri olabilir bu nedenle..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HellHound, 01 Ağustos 2005 14:28 tarihinde demiş ki:
trollerdeyse... ehm... throwing weapon spec. var... asmis +5 bonusu gule gule kullansin troll roguelar :P

hmm berserk warriorlara karşı ideal.warrioru almak istiyorsan stundan çıkarmıcaksın.(ally rogue lar yandı.orc)warrior dan crit yiyip adamı direk kidneyle indirirsen yüzde 25 i görürsün.adam stundan çıkana kadar verebildiğin en yüksek damage ı vereceksin.ardından tekrar stun.yoksa plate giymiş demir yığınını nasıl alcaksın.
undead warlock priest katili.
orc valla rogue ya hiç yakışmıyor.ag iğrenç.belki palaya karşı ii bi seçim.ama tip olarakda rogue deil savaşçıya benziyor.[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki:
lan buraya sizin resminizi koysam altina TOP yazsam TOP lan bu mu diceniz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DueLisT, 01 Ağustos 2005 15:32 tarihinde demiş ki:
Horde Rogguelar mc de falan yer bulabiliymu yoksa alliacnce deki gibi sıkıntı varmi party bulmada falan ?

wow hayatim bu soruya bagli hehe

varan 3

Var neden var cunku (burning legion için söyleyeyim) serverın yarısı nerdeyse rog ve cok sinir bir durum. MC ye neden zor girersin? guild ile gidilecek bir dangın ve serverın hepsi rog olduğu için ve nerdeyse her guildte 245 tane rog oluyo ve baska almak istemiyorlar (cok fazla "VE" dedim) Hatta item kolay kapmak için ubrs start scholo gibi dusuk dangın lara bile almıyolar bazen (eğer lider rouge ise).[signature][hline]Soulless - Burning Legion
Undead - 60 Warlock

Join me! Together we can rule the galaxies father and son!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Başlarda NE başlamadığım için çok pişman olmuştum ama şansa iyi bir karar vermişim, öyle düşünüyorum şimdi.

Dwarf olabilirdi aslında, belkide en kullanışlı racial'lara sahip rogue için ama çok tipsiz duruyolar :)

Ayrıca Perception'a kim yaramaz diyorsa tebrik ediyorum burdan, duel'lerde %100 avantaj olmasını geçiyorum duel için karakter mi yapıcaz diyen çıkabilir fakat bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi özellikle Wsg'da bayrak odasına yeterli bir uzaklıkta perception açıp stealth girerseniz(bu mesafe stealth sesinin duyulma oranını minimuma indirecek bi mesafe olmalı) içerde bekleyen diğer rogue'ları rahatlıkla görebilir, konumunuzu ona göre belirleyebilirsiniz. Diğer yandan vanish kullanmış bir rogue'u elinizle koymuş gibi bulmak cabası.

Şöyle düşünebilirsiniz; Rogue'ların hedef listesinin başını cloth armor giyen sınıflar oluşturuyor ve bu racial'ın onlara karşı bir getirisi yok. Evet doğru bir düşünce olurdu çünkü gerçekten bir getirisi olmuyor. Human ırkı daha çok combat build'ine uygun ve dolayısıyla cloth giyen class'ların dışına çıkıyor biraz. Örneğin diğer rogue'lar, hunter'lar, shaman'lar, paladin'ler ve druid'ler gibi. Çünkü Sword & Mace spec. racial'ları da ben combat'ım diye bağırıyor.

Eğer Ambush+Bs build yapar cloth wearer'lara girerim diyorsanızda Dwarf daha iyi bir seçim çünkü -bence çok farkı olmamasına rağmen birkaç arkadaş agility bonusundan bahsetmiş, o zaman bunuda söylememde sakınca yok sanırım- Dwarf'larda Strength NE'lere oranla daha fazla, dolayısıyla daha çok att. pwr ve daha efektif ambush+bs vurmak mümkün o halde.

1% dodge bonusunda çok fayda getirmediğini göz önünde bulundurursak geriye sadece stealth cooldown'ı bittiğinde shadowmeld kullanabilme kalıyor avantaj olarak sayılabilecek.

Not: Perception açıldıktan sonra stealth forma girilirse etkisi sona ermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ondskan, 02 Ağustos 2005 01:45 tarihinde demiş ki:
Eğer Ambush+Bs build yapar cloth wearer'lara girerim diyorsanızda Dwarf daha iyi bir seçim çünkü -bence çok farkı olmamasına rağmen birkaç arkadaş agility bonusundan bahsetmiş, o zaman bunuda söylememde sakınca yok sanırım- Dwarf'larda Strength NE'lere oranla daha fazla, dolayısıyla daha çok att. pwr ve daha efektif ambush+bs vurmak mümkün o halde.

her ne kadar racial stat ustunlukleri oyun sonlarinda pek bir fark yaratmasa bile bahsettigin bakis acisi yine de hatali zira rogue'da attack power hem str hem agi'den etkilenmekte, sirf str'ye bakilmiyor diger classlar gibi...[signature][hline]RKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!"
Sosyal ağlarda paylaş

Warriorimi actigimdan beri roguelarin dodgelamasina öyle seviniorum ki allah sizi inandirsin :D[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress
Head, 27 Temmuz 2005 20:15 tarihinde demiş ki:
"orospu kırmızı"
"ben senin beni şikayet etme ihtimalini sevdim."
"nietzche ve çocuk kestiğinde" gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HellHound, 02 Ağustos 2005 02:39 tarihinde demiş ki:
said:
Ondskan, 02 Ağustos 2005 01:45 tarihinde demiş ki:

her ne kadar racial stat ustunlukleri oyun sonlarinda pek bir fark yaratmasa bile bahsettigin bakis acisi yine de hatali zira rogue'da attack power hem str hem agi'den etkilenmekte, sirf str'ye bakilmiyor diger classlar gibi...

Zaten buna katılmadığımı cümle içinde belirtmiştim ama sadece str bonusu değil, agility'leride NE kadar olmasada az değil sonuç olarak eğer o bonuslardan avantaj olarak söz edilecekse Dwarf yine üstün oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...