Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Transparan Menu Yapımı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Nasıl olduğunu merak edenler için bu bilgiyi paylaşmak istedim.

1) Bir resim editörü ile ( Ben bu uygulamada photoshop kullandım ) boş bir alan oluşturun. Ne kadar büyük olursa ileride okadar rahat edersiniz. ( 800*600 ideal ).

2) Bu alana pixel pixel yatay yani paralel çizgiler çizin. İlk pixel siyah ikinci pixel siyaha en yakın koyu gri. Bu koyu gri ne kadar siyaha yakın olursa transparan menunuz okadar hoş oluyor.Bu şekilde siyah ve koyu gri şeklinde bir background oluşturdunuz.

3) Bir hatırlatma yapmak istiyorum siyah burada şeffaf yani transparan pozizyondadır.

4) Bir gump editor programı ile ( Ben gump patcher kullandım ) verdatada yeni bir gump oluşturun ve kullanılmayan bir isim ( rakam ile ) verin. Bu işleminin detayını anlatalım.

5) Verdata'yı yükleyin. Load bitmap'dan daha önce oluşturmuş olduğunuz bmp dosyasını seçin. Daha sonra kullanılmayan bir id'yi verdata destination kısmına yazıp patch to verdata yaparak verdatayı güncelleyin.

6) Artık verdatanızda transparan menunun için bir background var.

7) Yazmış olduğunuz id background'un id'sidir. Scriptlerinizde bu id'yi kullanarak sorunsuz bir şekilde transparan menuyu kullanabilirsiniz.

Saygılarımla
Mesaj tarihi:
Ben Biliyorum ama Güzel Bir şekilde Açıkladığın için sağol sorun yasayanlar kolayca halledebilir[signature][hline].......

ICQ=173110143
«³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Mesaj tarihi:
arkadaslar ozur dılerım nette sorun var galıba lag dan bır ıkı kere gonderıyorum yazıları[signature][hline].......

ICQ=173110143
«³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Mesaj tarihi:
said:
Arthur_HellsFire, 27 January 2004 20:35 tarihinde demiş ki:
resmi sen upload etsen biz indirsek daha güzel olmazmı mesela :D

Guzel bi Fikir...[signature][hline]Gondorun ışıkları göründüğünde grupta garip bir heyecan vardı. Ravena,Keyn,Phoenix ve Elf Bivrip Ile Meroder'De başlayan yolculuğunun ilk hedefi bu şehirdi ve artık önlerinde yükseliyordu. Gondor'u, yani Batı'nın belki de en güzel şehrini görmüş olan Ravena bile hayranlığını gizleyemedi batan güneşin kızıl bir alevle aydınlattığı bu şehre bakarken Şehrin Güzelliğini Bir Rüya Zannetmişti...*

Mesaj tarihi:
ne kadar site coklugu olursa o kadar sphere camiasına hayırlı olur. sen paticik'i geçmeye falan calısıcaksan, (hitler arıyorsan) bişey diyemem..
Mesaj tarihi:
said:
Faust, 28 January 2004 00:14 tarihinde demiş ki:
onu yalnız bırakın.
o aşmış bir adam!
kimde o yetenek var?

o bir coder
o bir owner
o biiiiiiiiir ki üç dört THECODEEER!!

:tebrikz:
muahahhaa :lol:
Mesaj tarihi:
Coder Burada baktığında zor birşey yok. Sadece siyah alanların transparan olduğunu fark etmek böyle bir menu hazırlamaya yeterli bir bilgi oluyor :). Bende verdata ile oynarken kaza ile siyah bir alan yaptım bide ne göreyim arkası gözüküyor. Hemen aklıma jaluziyi icat eden adam geldi. Dedim şimdi jaluzi misali gidi düşünürsek menu tamam. Yani öle birşeydi işte. Hem benden bir kaç yenilik daha var. Onlarıda senin siteye saklarız. Konuşuruz yine....

Bu arada Background'u istiyenler için bir url vereyim

www.emlakcity.com/transparan.zip

Saygılar

[Bu mesaj patara tarafından 28 January 2004 11:36 tarihinde değiştirilmiştir]
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
1 yıllık başlığı neden yukarı alıyorsunuz? hem artık checkertrans komutu var gerek yok böyle basit numaralara :)[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
  • Yeni Oluştur...