Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tolstoy:Hz. Muhammed :gizlenen kitap:

elesso

Öne çıkan mesajlar

"...Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan mukayese edilemeyecek kadar yüksekte duruyor. Eğer insan seçme hakkına sahip olsaydı, aklı başında olan her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden Muhammediliği; tek Allah'ı ve onun Peygamberini kabul ederdi."

Lev N. TOLSTOY (1828-1910)

Rus halkı ve özellikle rus aydınları L.N Tolstoy u ilahi bir kuvvete sahip gibi seviyorlardı ve onun islamiyeti kabul etmesinin duyulmasının Rus toplumunda İslam'a güçlü bir akım başlatabileceğini biliyolardı. Bu yüzden Tolstoy un hz. Muhammedin hadislerinden derlediği kitapçığını KGB gibi rus istihbarat birimleri gizli tutmaya,unutturmaya,ve basılmasını önlemeye çalışıyorlardı.......

......hadislerden seçtiği konularda 'fakirlik' ve 'eşitlik' gibi kavramları esas almış, Rus halkına ve onları aldatanlara bir ders verir nitelikte olmasına özen göstermiştir........

Şu an elimde duran bu kitaptan bazı alıntılar yaptım. Daha önceden tartışılmamıştır umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar gizlenen bi kitap sana nereden geldi ayiptir sormasi?

yani elinde tuttun mu bu kitabi?

yoksa bi yerde var diye mi bu kaniya variyorsun
yani sonra, bizim komsunun dedesi oldukten sonra musafirlige gelmis . walla yemim ediyolar muhabbetlerine donmesin diye diyorum..[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja
Sosyal ağlarda paylaş

Muhammed her zaman Evangelizmin (Hıristiyanların) üstüne çıkıyor. O insanı Allah saymıyor ve kendini de Allah ile bir tutmuyor. Müslümanların Allahtan başka ilahı yoktur ve Muhammed Onun peygamberidir. Burada hiçbir muamma ve sır yoktur

[Bu mesaj elesso tarafından 01 Ağustos 2005 18:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Birazda c/p

Tolstoyun seçtiği hadislerden bazıları şöyle:

;Hakikat insanlar için ne kadar acı olsa da, hakikati söyleyin

;Hiç kimse öfkesini yutmaktan daha güzel bir içki içmemiştir

;Çok fazla yiyip içerek kendi kalbinize yüklenmeyin

;Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz

;Ölüm bir köprüdür, dostu dosta kavuşturur

;İşçinin hakkını alnının teri kurumadan veriniz

[Bu mesaj elesso tarafından 01 Ağustos 2005 18:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bu kitabı Tolstoy'un yazdığına dair elinizde herhangi bir kanıt var mı acaba? Ben kitabı aldım ve biraz inceledim. Bunları Tolstoy'un yazdığına dair tek kanıt olarak baskının sonuna ilk basılan orjinal metin olduğunu iddia ettikleri Kiril alfabesinde bir metni göstermişler. Ancak bu metin bir el yazısı falan değil. Basbayağı matbaa basımı harfler. Kesinlikle inandırıcı değil. Hele ki son dönemde bazı dinci web sitelerinde Tolstoy'un, Victor Hugo'nun ve Goethe'nin aslında müslüman olduklarına dair bir takım zırvalamalar okuduktan sonra asla güvenemiyorum. Bana göre insanların resmi kaynaklara duydukları güvensizlikten ve komplo teorilerine olan ilgiden faydalanmaya çalışıyorlar. Ben paramı yedirdim bu heriflere bari sizler yedirmeyin.

Sırf resmi tarihin söylediğinin aksini iddia ediyor diye bir tezin doğru olması gerekmez...[signature][hline]Hayat, cinsel birleşme yoluyla bulaşan ölümcül bir hastalıktır. Jacques Dutrounc
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...