Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. Türkiye Cumhuriyeti ...


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

1960 ihtilalinden sonra oluşan Türkiye ye 2.Türkiye Cumhuriyeti deniyor.
Tarihçilerin hemen hemen hepsi bu tezi savunuyor doğru olduğunu söylüyor.
Birçok siyaside öyle...

Nette araştırdım ama bulamadım.Bilginiz varmı ???[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında


DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildigim 2nci cumhuriyetciler adi verilen grup 1960 ihtilali ile ilgisi olmayan, daha cok gunumuzdeki 1990 sonrasi teslimiyetci ve ver-kurtul anlayisini temsil eden, boylece avrupalilarin bizi cok seveceklerini falan zanneden bi grup.

Temel ilkeleri doguyu ermenilere, kurtlere verelim, kuzeyde Pontus olsun, boylece AB'ye alirlar bizi, biz de bogaz manzarali koskumuzde viskimiiz rahat rahat yudumlariz falan tarzi bi sey. Bi de Ataturkculugu hic sevmez bunlar. "Resmi tarih" adinda hayali bir dusman yaratip ona savas acmislardir. Ahmet Altan, Orhan Pamuk ve bazi medya baronlari vs. bildigim kadariyla bunlarin basini ceken grup. Pek takipcileri oldugunu zannetmiyorum ama yurtdisindan cok destekcileri var ve cok ama cok buyuk paralarla oynuyorlar.

Halktan herhangi bir destek aldiklarini soylemek zor, hatta halk destegi olmayan bir grup demek daha dogru olur. Osmanli'daki "Ingiliz muhipleri cemiyeti" gibi bir grup yani. Kendi luks, zengin hayatlari pozisyonlarini kaybetmemek icin ulkelerini satmaya hazir bir grup.

1960 ihtilali ile ilgisi yok bunlarin, karisiklik olmasin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir bakıma doğru, bir bakıma yanlış..
2. cumhuriyetçiler, islamcı, sermayeci, abd ile iyi geçinen kimselerdır. Yani ılımlı, pelte islam anlayışının bir kısmı.
Bu kimseler, eski türk devrimlerinin geçerliliğini yitirdiğini ve yeni türk cumhuriyetinin islam penceresinde olması gerektiğini falan söylerler.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

60 darbesiyle falan ilgisi yoktur 83 seçimlerinden sonra yayılmış bir anlayış, eski MSP üyelerinin, anap gibi işbitirici çizgiye kaymasıyla oluşan sentezden bir kesit. Günümüzde akpdede mevcut bunlar. Kemalist kesimin tam zıttı cephede, az biraz sesleri çıkar bazı.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blackchaos, bilgilerin sanırım biraz yanlış. 2. Cumhuriyet kavramı, arkadaşların da belirttiği gibi 1983 yılına dayanır, Özal'ın da ağzında eveleyip gevelediği bir şeydir. Savunduğu fikir, Atatürk dönemindeki devrimlerin yararlı ömürlerini tamamladığı ve Cumhuriyette ikinci bir devrimler dönemi yaparak yenilemek gerektiğidir. Örnek olarak da "Bakın Fransa'da kaç tane cumhuriyet kurulmuş, değişmiş" denir, Fransa'da arada olan tarihsel olaylar, Napolyon amca falan hasıraltı edilir.

Cumhuriyetin "dönemini doldurduğu" tanımına islamcı kesim de sıcak baktığından, 2. Cumhuriyet onların da benimsediği bir kavramdır, hatta buradaki yeni "devrimler"e oldukça sıcak bakarlar. Benim görüşüme göre yoz olan bir şeyin iyice yozlaşmasıdır bu. Herkes kendi anlayışına göre yontar bu kavramı.

Yine diğer arkadaşlar tarafından belirtildiği gibi, genelde taraftarları arkalarını zaten sağlama almış bir takım insanlardır, içlerinde gazeteciden iş adamına sürüyle adam bulunur. Nihai amaçlarını bence kendileri dahil kimse bilmez, 2. Cumhuriyet gelsin her şey süper olacaaak diye takılırlar.

Durum bundan ibarettir, şu aşamada daha da bilinecek bir şey yoktur. Saygılarımla,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...