Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wuthering Heights (yeniden)

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Bu grubu paticik kapanmadan önce de tanıtmıştım ama arşivde bulamadığımdan tekrar açıyorum konuyu...

İçinizde bu grubu daha önce dinleyen var mı bilmiyorum ama bu enfes gençler beni 6 aydır esir ettiler kendilerine. Popüler kültürü hiç sevmem ama gerçekten de beni etkileyen albümler-şarkılar dışında hiçbir şeyi çok uzun süre dinlemem. Ne var ki bu grubu dinlediğim süre boyunca (ki her okula gidiş gelişlerimde istisnasız bana eşlik ediyorlar) bir kere olsun sıkılmadım, bıkmadım, usanmadım. Bilakis her dinleyişimde yeni şeyler keşfettim, ufkumun genişleridiğini anladım.

Grup tarz olarak power-progresiv arası bir müzik icra ediyor, ama ne öyle Dream Theater gibi megolamanlar (şahane gruptur aslında) ne de Stratovarius gibi dört nala koşan bir at (bunlar da şahanedir aslında) değil. Her an değişen bir müzik yapısı, utanmasam dinlediğim en iyi metal vokali diyebileceğim bir ses, her bir notasında anlam yüklü vurucu şarkılar ve daha nicesi. Ne yazarsam yazayım ekran üzerinden pek bir şey ifade etmeyecek bu söylediklerim. Bir şekilde grubu lütfen edinin (İstanbul'u bilmiyorum ama Ankara'da hiçbir yerde orjinal albümlerini bulamadım). Özellikle son albüm 'Far From The Madding Crowd' enfes bir yapıt! Hastası olduğum onlarca albüm var ama baştan sonra bir tek parçada dahi sıkılmadığım albümlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu albüm de onlardan biri, belki de en iyisi. Benim favorilerim:
The Road Goes On
Tree
The Bollard
Longing For The Woods, Pt. 3- Herne's Prophecy

Kısa bir bilgi olsun diye grubun diskografisini aşağıya ekliyorum, resimlerin boyutu çok az, umarım sayfa açılırken zorlanma olmaz.

Erik Ravn - Gitar, Bass, Vokal (son albümden itibaren bıraktı vokali)
Nils Patrik Johansson - Vokal (elemanın sesine dikkat, ilk dinlediğimde iki farklı vokal var zannetmiştim)
Rune S. Brink - Klavye
Henrik Flyman - Gitar
Morten Sørensen - Davul

WUTHERING HEIGHTS - FAR FROM THE MADDING CROWD
2003 / 2004

1. Gather Ye Wild
2. The Road Goes Ever On
3. Tree
4. Longing For The Woods Pt.1
5. Highland Winds
6. Longing For The Woods Pt.2
7. The Bollard
8. Bad Hobbits Die Hard
9. Longing For The Woods Pt.3
10. Land Of Olden Glory
11. Lament For Lórien
12. Memory Within A Memory
13. The Tapdancer / Gather Ye Wild (reprise)

Bu albümün torrent dosyası

(Bu albümün orjinalini gören-bulan olursa lütfen benimle iletişime geçsin; kendi çapımda bir servet ödeyebilirim :D)

WUTHERING HEIGHTS - TO TRAVEL FOR EVERMORE
2002

1. Behind Tearstained Ice
2. The Nevershining Stones
3. Dancer In The Light
4. Lost Realms
5. Battle Of The Seasons
6. When The Jester Cries
7. A Sinner's Confession
8. See Tomorrow Shine
9. Through Within To Beyond
10. River Oblivion
11. La Chanson De Roland

WUTHERING HEIGHTS - WITHIN
1999

1. Enter The Cave
2. Hunter In The Dark
3. Too Great Thy Gift
4. Sorrow In Memoriam
5. Dreamwalker
6. The Bird
7. The Wanderer´s Farewell

Grubu dinlediyseniz veya bir şekilde bilgi edinmek istiyorsanız lütfen yorumlarınızı yazın. Bu sayede grubu Türkiye'den takip eden 10 kişi içine siz de girebilirsiniz :D. Ve son olarak ilk albüm dışında torrent ya da direk link bulamadım. Gerçekten ilgileniyorsanız soulseekten yollayabilirim.

Daha detaylı bilgi: http://intromental.com/wuthering/bandindex.html

Not: Eğer şarkıları yayınlamak illegalse linkleri kaldırmam için lütfen uyarın...

[Bu mesaj pekaziz tarafından 31 Temmuz 2005 20:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...

Biraz geç kaldım yeni albümlerini duyurmakta ama olsun. Yıllar geçse de aradan böyle bir müzik ziyafeti asla kaçırılmamalı.

Wuthering Heights - The Shadow Cabinet
1. Demon Desire
2. Beautifool
3. The Raven
4. Faith - Apathy Divine Part 1
5. Envy
6. Snow - Apathy Divine Part 2
7. Sleep
8. I Shall Not Yield
9. Reason ... ?
10. Carpe Noctem - Seize The Night
11. Midnight Song

Çok fazla diyecek söz bulamıyorum açıkçası, ama kesinlikle son yılların en iyi albümlerinden birisi. Wuthering Heights pek tanınmış bir grup sayılmaz; yeni duyulan Elvenking, Skyfire vs. kadar bile popüler değil ama müzikal yetenek ve enfeslik açısından paraya para demeyen abileri kadar başarılılar, belki bir adım dahi öndelerdir. İmkanınız varsa lütfen albümü orjinal edinmeye çalışın bu sayede bootleg tarzı hoş bir konser cdsi de hediye gelecek, yok önce görmem denemem lazım dersenin bir şekilde indirme adresini ulaştırırım size.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...