Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sorular Sorular...

Sorj

Öne çıkan mesajlar

[/b]KESİNLİKLE DİN İLE İLGİLİ BİŞEY YAZMAYIN.SORULARA CEVAP VERİRSENİZ GÜZEL OLUR.KONU DALLANIP BUDAKLANMASIN LÜTFEN LAF SOKMA,LAF YETİŞTİRME IŞİNE HİÇ GİRMEYİN! MESAJ ATMAYIN EĞER CEVAP VEREMİYECEKSENİZ.[/b]

Şimdi bu son haftalardır düşünüyorum, acaba ben cennetemi gitcem diye... Ve bazı şeyleri yazmak istiyorum buraya..
Şimdiye kadar Yalan söylememeye çalıştım,Anneme yada babama ufakta olsa yalan söyledim ama mecburdum.Kimsenin hakkını yemediğimi düşünüyorum ve bazen, kendi hakkımı çoğu zaman başkasına veriyorum.Insanlardan iyi tepki alıyorum.(en azından suratıma konuşuyorlar... arkamdan ne diyorlar hiç bişey diyemicem)
Şimdi bi kaç sorum var.Öncelikle herkezden beni seven, sevmeyen herkezden Helallik istiyorum.Eğer helal ederseniz çok mutlu olurum...

1)Bu güne kadar hiç namaz kılmadım.Dua da bilmiyorum Günahmı işlemiş oluyorum? (Sadece cevap yazın dallanıp budaklandırmayın)
2)Bi kızla ilişkiye girdim var sayalım... Ileri zamanda 2006 mesela pişman oldum.Tövbe etsem yanlış yaptım affet beni Allahım diye tövbe etsem.Kabul olabilirmi? ama bu öyle her önüne gelenle birlikte olupta allahım pişmanım lütfen affet değil sadece 1 kere yanlış olduğunu anladığım zaman.
3)Şu ana kadar çok az iş güç ile uğraştım.Çoğu zamanım boş geçti... E Allah Boş duran kulu sevmez diye bi laf vardır. :(
4)Bi kız ile öpüşmek Günahmıdır? (sadece öpüşmek ilerisi yok)
5)Kötü gezmek günahmıdır? (cnup :utaniem:)

Evet arkadaşlar sorularım bunlar.. Ileride daha fazlası eklenebilir.Cevaplarınızı bekliyorum...[signature][hline]Pff bune ya..
Sosyal ağlarda paylaş

sadece Kuran-ı Kerim'in Türkçe mealini bir oku bakalım asıl cevapların orda zaten
her attığın adımı da günah diye değerlendirme eğer gerçekten O'na inanıyorsan affedici olduğunu da bilirsin,anlarsın...
hatasız kul olmaz diye şarkı da mı duymadın arkadaşım yaa:)[signature][hline]Nobody is perfect!!!
Sosyal ağlarda paylaş

1-Namaz sonuçta her erişkine farz o kısmını biliyorum ama ne derecede günahtır bilmiyorum, geçtim

2-Allah tövbekar insanları severmiş. Yanlış bişey yaptığında tövbe edip birdaha yapmamaktan güzel bişey yok zaten.

3-Boş durma kısmına yorum yapamiycam. Ben pek bişey yapmadım dersin ama o "pek bişey" in ne kadar olduğu kişiden kişiye değişir. Boş durma sen yine de :)

4- Öpüşmek günah değildir.

5-Cnup gezmek gerçekten çok kötü. Günahı da büyüktür. En azından lisede Din dersi hocan söylemiş olmalıdır. Kesinlikle temiz gez.

bu kadar. saygılar.[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call!
There's no try. There's do!
Sosyal ağlarda paylaş

bana göre bu saydıklarının hiç biri günah diil.. bidefa dua bilmek zorunda diilsin bende öyleyim birtane bile bilmiorum ve bu inan günah diil tabi eğer mesela bi ölünün arkasından fatıiha okumak bildiim kadarıyla sevapmış.. ondan sonra o bi kızla birlikte olmak işi..eğer kızda istediyse bunu neden günah sayılsınki?çok saçma olur... ondan sonra boş işler yaptım diyorsun..boş iş dediin nedirki insan ya işine gider ya okuluna yada bomboş gezer.. bence herşei biras abartmışın..sonra öpüşmek neden günah olsunki?? o zaman aşk nie var? öpüşmekte aşkın bi simgesi bence.. sadece birascık hayır işlerine gir sevaba gir derim onun dışında abartılcak bişi yok ;)
Sosyal ağlarda paylaş

ya Ne biliyim Fazla stv izliyorum herhalde.. adamlar çoğu şeye günah bilmemne diyorlar.Off kafayı yiyecem :(

Ya bide ilişkiye girmeyi şöyle düşünüyorum Burda alacağım zevkin belkide 100 milyon katını cennette alıcam herşey kusursuz onu düşündüm ve tövbe ediyorum.Acaba Bi yabancı kızla evlenip muslumanmı yapsam :(

Ya ailede hiçmi dinle ilgilenen yok bre :( hocaya gidip sorcam şu ilişkiye girme muhabbetini off :([signature][hline]Pff bune ya..
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası çoğu sey insanı dinden soğutuyor ve bence ilişki meselesini hocaya sorarsan alacağın cevap senin işine gelmeyecek bence sen cnbet meselesine dikkat et yeter
namaz meselesine gelince;namazını kılıp dedikodu yapan milletin kötülüğünü düşünen insanları düşün böyle olmaktansa...yani ok bu farz olan bir konu ama bence kendini çoğu şeyden arındırmaya çalışır ve asıl mantığı kavrayabilirsen(insanlara değer vermek,kötülük düşünmemek,kimsenin hakkını yememek gibi)bu da bir başlangıç sayılabilir[signature][hline]Nobody is perfect!!!
Sosyal ağlarda paylaş

gencler bence bu konuda fazla bılgısı olmayanlar cewap yazmasın
yannıs fetva vermek caiz diildir
tamam cok sapıkca topiclerım olabılır ama benım bu olaylarım sadece dildedir sırf esprı geyık olarak... cok dındar bı ınsanım(elhamdulıllah ;))5 vakıt namaz kılarım...
sewgılı erutan tovbe kapısı her zaman acıktır eger gercekten pısman olduysan muhakkak Allah affeder.ama bi gunahı sureklı ısleyıp ısleyıp tovbe edersen .... bı daha yapmamaya calıs ,ama ıslam alımlerı bu sayının 3 oldugunu soyluolar genelde, ama her zaman umut war yeterkı pısman ol onemlı olan vıcdanın.
namaz kılmıosun, hıc olmassa bı cumaya gıt be kardes, su war ki evet gunah ama bu olay soyle; kalbınde zerre kadar ıman olan herkes cennete gıtcek ama hepımızın gunahları war eger sewaplarımız gunahlarımızdan cok gelırse dırek cennete gıtcez ama gunahımız cok gelırse once cezamızı cekıp sonra cennete gıtcez... orda bulusurus bi gun topluca, kaynatırız :D (insallah)
opusmek dııl sadece parmagının ucuna bıle dokunsan "namahrem" oldugu ıcın hos dııl ama herseyın sewıysı war bı elını tutmakla zina bir diil tabıkı.
daha fazla yardımcı olmak ısterım eger bısıy sormak sıtersen bana msj at ordan daha rahat konusurus
Sosyal ağlarda paylaş

1-her yetişkinin namaz kılması gerekiyo.kaçırılan her vakit günah olarak yazılıyo
2-tövbe edersen ve tövbe ettikten sonra bi daha aynı şeyi tekraralamazsan günahın affedilir heralde.çünkü allah tövbe edenleri severmiş,
3-bunu bilemicem:)
4-bunuda bilemicem:)
5-evet[signature][hline]asla aptallarla tartışma.seni önce kendi seviyelerine çeker,sonra da tecrübeleriyle yenerler...
Sosyal ağlarda paylaş

[inananlar için konusuyorum]Allah hepimizi çok seviyor amacı bizi cezalandırmak değil asla ona karşı saygılı ve sevgili olun yeter. Onun ne kadar affedici olduğunu bi bilseniz...
bi de günah icad etmekten günah bişi yoktur bilip bilmeden herşeye günah demeyin karşındakinin rızası varsa kimse bu davranışındandolayı üzülüp zarar görmüyorsa neden günah olsun öpüşmek?

[Bu mesaj Giovanni tarafından 29 Temmuz 2005 20:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben şey sormak istiyorum, bütün bunları cennete girmek için mi yapıyosun?tanımadığın insanlardan neden helallik istiyosun? namaz kılmadıysan zaten müslümanlığın şartlarını yerine getirmemişsin, müslüman sayılmazsın henüz. şimdi cennete girmek için müslüman olmaya karar verdiysen de kutsal kitabı okumanı öneririm.

müslümanlığa göre günahların, sevapların vade sistemiyle çalıştığını zannetmiyorum pek, 2006 yılında pişman olsam şu olur mu diye sorma bence. var sayalım lafının altında ne olduğu da apaçık ortada :) pişman mısın, hoşuna gitti mi? bir eylemi yapmaya karar verdikten sonra, o eylemden sen sorumlusun artık, pişman olacağını bildiğin şeyleri yapmamaya çalış, kendi doğrularını uygula ama başkalarına zarar vermemeye özen göster.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

Namaz olarak sadece bayram namazlarina gideriz babamla kucuklugumden beri onun disindada 2 3 kere cumaya gitmisimdir o kadar...Alkol kullaniyorum, kizlarla bereber oluyorum... Onun disinda iyi bir insan oldugumu dusunuyorum yalan soylememeye calisirim, kimsenin kalbini kirmam ahini almam yardim ederim elimden geldigince. Simdi ne insanlar duyuyoruz adam 5 vakit namaz kilio ama neler yapio hoca kiliginda insanlari kandirio cart curt o 5 vakit namaz kildigi icin daha iyimi musluman oluyo ? Allah a inan elinden geldigince iyi bir insan ol zate dinimizin sartlarini zamani geldigince yapicaz nasi olsa bu arada cenebatte gezme ayip :)[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider...
Sosyal ağlarda paylaş

2006 da kastım

mesela önceden gaza geldim full gaz yaptık bi halt sonra, anladım pişman oldum ozaman tövbe etsem o anlamda söylemiştim onu...

Ayrıca Gerçekten dine inanan birisiyim ve sürekli Kuran ile ilgili Televizyonda ne geçiyorsa takip ederim.Bazıları tuhaf geliyo ama yinede izlerim... Inansam bile müslüman değilmiyim? ben şimdi müslüman değilmiyim? Dinsizmiyim :([signature][hline]Pff bune ya..
Sosyal ağlarda paylaş

her inanan müslüman olsa valla..ne bileyim, islamiyetin şartlarını haybeye koymamışlar heralde!
ben korkmuyorum ya, mümkün olduğunca iyi bir insan olmaya gayret ediyorum, hoşgörülüyüm, insanları seviyorum. ateistim ama, bunun yüzünden cehenneme gitmem gerekirse, yani inanç konusunda yanılıyosam, napiyim yani, ben de böyle bi adamım.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

Erutan ;

1-) Namaz Kılmak her gence farzdır.Kılmayan günah işlemiş olur..
2-) Allah'a şirk (ortak) koşmak hariç herşeyin tövbesi vardır
3-) Eğer bakmakla yükümlü olduğun kişiler varsa ve sende boş oturuyorsan günahtır.
4-)ÖPÜŞMEK ZİNADIR ZİNA GÜNAHTIR
5-)Günahtır. Attığın adım kadar günah kazanırsın..

Aman dikkat et abi...[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | | ForuM |
Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim.
Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Erutan, 29 Temmuz 2005 21:09 tarihinde demiş ki:
Ayrıca Gerçekten dine inanan birisiyim ve sürekli Kuran ile ilgili Televizyonda ne geçiyorsa takip ederim.Bazıları tuhaf geliyo ama yinede izlerim... Inansam bile müslüman değilmiyim? ben şimdi müslüman değilmiyim? Dinsizmiyim :(

müslüman olmanın şartı,allaha,peygamberlerine,ve tabiki hazreti muhammede,4 büyük kitaba gönülden "inanmaktır", sadece inanmak.
namaz,oruç..vs gibi ibadetler insanlar üzerine farz kılınmıştır, bunları yaparsın ya da yapmazsın o senin bileceğin iştir kimse kimseyi bunları yapmaya zorlayamaz, bunları yapıyorum diye kimse kendini cennetlik ilan edemez, ya da kimse bunları yapmıyorum diye cehenneme gidecek demek de değildir.[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...