Xaero Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Kimler öğrenim ve/veya katkı kredisinden yararlanabilir ? Yüksek öğretim kurumlarından herhangi birinde öğrenim görenler kredi hizmetlerinden yararlanabilirler. Öğrenim ve katkı kredisinin her ikisinden de yararlanabilecek olanlar; 1. Ön lisans 2. Lisans 3. Açık öğretim 4. İki yıllık okullardan mezun olup,dört yıllık okulların üçüncü sınıfına ara vermeden intibakı yapılanlar (intibak programı süresi hariç) Sadece öğrenim kredisinden yararlanabilecek olanlar; 1. Yüksek lisans 2. Özel yüksek öğretim 3. İkinci öğretim öğrencileri Kimler öğrenim ve/veya katkı kredisinden yararlanamaz ? 1. Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık alanlarla sürekli bir işte ücret karşılığı çalışan, 2. Herhangi bir yüksek öğretim kurumundan mezun olan, 3. Kredi isteğinde bulunduğu tarihte kayıtlı olduğu öğretim kurumunda, bir öğretim yılından fazla başarısız olan, 4. Kurumdan daha önce öğrenim ve/veya katkı kredisi almış olan, 5. Anarşi ve terör olaylarına karıştıkları tespit edilen, 6. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan, 7. Yabancı uyruklu, 8. Ek süre öğrenim gören, 9. Sadece katkı kredisinden yararlanamayacak olanlar; 10. Yüksek lisans, 11. Özel yüksek öğretim, 12. İkinci öğretim, Öğrencileri, öğrenim ve/veya katkı kredisinden yararlanamazlar. Öğrenim ve/veya katkı kredisi tahsisi yapıldığı nereden öğrenilebilir ? TAHSİS LİSTESİ : Öğrencilerin müracaat formundaki beyanlarına göre yapılan değerlendirmeler sonucu, öğrenim ve/veya katkı kredisi almaya hak kazanacakların listesidir. KREDİ NUMARASI : Öğrenim ve/veya katkı kredisi almaya hak kazanan öğrencilere verilen numaradır. Öğrenim ve/veya katkı kredisine müracaat eden öğrencilerin durumları değerlendirildikten sonra tahsis yapılan öğrencilerin isim listesi, devam ettikleri öğretim kurumlarında ilan edilmektedir. Yüksek öğretim kurumlarında yapılan ilanlarda, öğrencilerin beyanlarına dayalı olarak, istenilen belgeler ile kredi numaraları duyurulacaktır. NOT : Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin adreslerine duyuru yapılmaktadır. Öğrenim ve/veya katkı kredisi tahsisi yapılan öğrencilerden hangi belgeler istenmektedir ? Tahsis yapılan öğrencilerin tamamından; Başarı Durum Belgesi; öğretim kurumundan temin edilecektir. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği; öğrencinin kayıtlı bulunduğu nüfus müdürlüğünden alacağı aile nüfus kaydını gösterir belge Taahhüt Senedi; Kurumca başvuru sahibinin adına düzenlenen Taahhüt Senedi başvuru sahibinin öğretim kurumuna gönderilmektedir. Öğretim kurumundan temin edilecek 2 nüsha Taahhüt Senedi noterde tanzim ve tasdik ettirilecektir. 18 yaşından küçük olanlar Taahhüt Senetlerine velileri ile birlikte imza atacaklar ve muaffakatname düzenleyeceklerdir. 18 yaşından büyük olanlar kendileri imza edeceklerdir. Ayrıca, başvuru sahibinin müracaat Formundaki beyanına göre; Yetiştirme veya Vakıf Yurdu, Şehit çocuğu, Okuyan kardeş, Vergi levhası, Meslek, Emeklilik belgesi, İsteğe bağlı sigortalı ve Bağkur, Çiftçilik, belgeleri istenmektedir. Tahsis listesinde başvuru sahibinin, adının karşısında istenilen belgeleri, ilan edilecek açıklamalar doğrultusunda temin ettikten sonra, Kurumca bildirilen adrese, verilen sürede posta ile göndermesi veya elden teslim etmesi gerekmektedir. Öğrenim ve/veya katkı kredisinin verilme süresi nedir? Öğrenciye,öğrencilik halinin devam etmesi ve öğrenim ve/veya katkı kredisi almasına engel bir durumun olmaması koşuluyla, okuduğu öğretim kurumunun normal öğrenim süresi kadar, öğrenim ve/veya katkı kredisi verilmektedir. Öğrenim ve/veya katkı kredisi borcunun tespiti Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrencilerin borcu, kredilerinin verildiği tarihten, öğrenim süresinin bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar kredi olarak verilen miktarlara, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilir. Öğrencilerin ödeyecekleri bakiye kredi borcu, öğrencilerin öğretimi süresince Kurumdan aldığı toplam kredi miktarının 3 katını geçemez. Öğrenim ve/veya katkı kredisini nereden ve nasıl alınacak ? Tahsis listesinde başvuru sahibin istenilen belgelerin beyanlarınıa uygunluğu ile Taahhüt Senedi incelenmekte, bir eksiklik veya yanlışlık görülmediği takdirde başvuru sahibinin öğrenim ve/veya katkı kredisi ödemesi yapılmaktadır. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler listesinde, öğrencinin adı, soyadı, kredi numarası ve hesabının bulunduğu banka şubesi bildirilmektedir. Kredi numarasıyla ilgili banka şubesine müracaat eden öğrenciye adına düzenlenmiş BANKKART verilecektir. Öğrenciler öğrenim kredilerini BANKKART ile T.C. Ziraat Bankası'nın herhangi bir şubesindeki A.T.M. makinelerinden süre tahdidi olmaksızın, istedikleri zamanda, A.T.M. makinelerinin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası Şubesinden masraf ödemeden tahsil edebil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Walla ben bursda yazdım kredide :)[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | | ForuM | Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim. Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes! Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 bu krediye hangi tarihler arasında ve hangi belgelerle başvurmak gerekiyor bilen var mı acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 netten başvurdum ben direk belge melge bişi gerekmedi. eğer çıkarsa (ki herkes çıkar diyor)(öğrenim kredisinden bahsediom) gerekli belgelerle bilrlikte en yakın yurt ve krediler kurumuna gitcen galiba. belgeleri de yazarlar heralde nete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 başvuran herkese veriyorlar valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Samanosuke Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Bu bızlere verılen 150 mılyonluk burs mu oluyor?Bırde Ozele okul gıdenler alabılıyor dıye bılıyorum ama ben..Oyle mı gercekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 başvuru kabul edilirse bi ton belge istiyolar işte. bişey sorucam sınıfta kalanlara burs verilmiyor mu hiç bir şekilde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 abi devletimiz pek bonkör, okula gitmediğimiz günlerde bile her ay yaz kış 150 cepte, 4 yıl sonra patlıycak bu krediler :) [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 20:43 tarihinde, tellos tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 o paraları ne güzel hiç düşünmüyosun var ya,ehah :D [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 20:50 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 ya ben anlayamadım tübitaktan burs alıcam aynı zamanda devletten öğrenim kredisi de alabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 krediyi geri ödüyosun sonuçta kredi ve bursu aynı anda alabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Bu kredi için falan ne zaman başvuru tarihleri universiteye kayıttan once sonra falan? Tam tarih nedir kaçırmayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 www.kyk.gov.tr den duyurulur sanırım öeh [ Mesaj 03 Ağustos 2007, Cuma - 16:43 tarihinde, Lopeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 başvuru için ayın 5'i son. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 bizim okul yok başvuru formundaki listede :/ Doğu akdeniz üniversitesi. sallasam farkederler mi acaba??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Başka kurum ve kuruluştan burs alanların,(katkı kredisi hariç) hmm peki yattı benim iş yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Bu krediler vs universiteye kayıt olduktan sonra alınmıyomuydu? Ben daha hangi universiteyi kazandığımı bilmiyorum nasıl başvurucam 5ine kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 tercıh formunu doldururken doldurmustum ben tabı 3 sene onceydı değişmiş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 belediyelerden para alabilen oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 başvurman lazim ama belediyeler zor burs veriyorlar genelde. ben kocaeli belediysine gittiydim okuduğum okul yüzünden başvuramadım bile burs için sen git dediler direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 yeni tercih yapanlar heyecan yapmasın size daa var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 bu sene ne kadar olur bakalım kerdi her yıl 20 artıyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 tatlı tatlı yemenin acı acı osruması olur => atasözü :) babanız ödeyecekse düşünemden alın tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Şimdi yerleştirmeler açıklandıktan sonra kredilere başvurular açılacak değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar