Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölüyorumm

BeIlow

Öne çıkan mesajlar

köpeğimi gezdirirken, köpeğimin kendinden 2 kat boyundaki (köpeğim daha 3.5 aylık :P) köpekleri kovalaması sonucu belediye çukuruna düştüm ve ayağımı kırdım ( veya incindi bilmiyorum ) gibi bişi oldu. Çok acıyor acıdan duramıyorum şişti filan böhüüü :([signature][hline]KÜTÜK TARAFINDAN KAPATILDI
[i][b]

Sosyal ağlarda paylaş

delimisin git hemen,

benım bacak kırıldıgında 6 saat sonra amelyata aldılar o 6 saatde kırık bölgeledi damarlar koptugu için beslenemiyor kıkırdak protez takcam şimdi. ne kadar çabuk gıdersen o kadar iyi.[signature][hline]Voic3
arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki:
kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem

Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki:
en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm önceden yazmıştım bir yere bunları ama nereye...

Ayakmış (serçe parmak) Ama tüm ayak sakatlanmalarına ilk müdahale şu şekildedir, (Siz gene de hemen doktora gidin)
1.KONTROL..
Ayakta 3 kemiğin kontrolü yapılır.. (zor anlatıcam yazıyla)
..Ayağı serbest bırak, ayağın alt çukurna bir parmağı diğerini yukarıya ayağın üstüne koy hafifçe sık.(tarak kemiği) Çok acı varsa kırık var..
..Gene alttaki parmak aynı yerde üstteki parmak bilek yanına. Sık. Acı var, kırık var
..Bir de tarak kemiğinin parmaklara yakın olan kısmının kontrolünü yapalım..Alttan üstten tut hafifçe sık :)
..Bilek bağları (yan bağlar+tendon) Sağ ayak için yazıyorum.. Serbest bırak havada. hafifçe sola kır ayağını. Acı varsa zedelenme var.
Çevirirken bilek arkasındaki kemik gibi olan kısımda fırlama oluyorsa tendon da zedelenme var.
Ayak bilek bağlantısının alt kısmında tabana yakın yerde çürüme olursa çapraz bağlarda kopma var..
2.ŞİŞME..
BUZZZZZ!! Her sakatlanmada hemen 30dk boyunca buz kompress. Çok soğuyunca kaldırın Buz yanığı yapar :[
Sonraki günlerde günde 4 defa 15 er dakika
3. İLAÇÇÇÇ
Analjezik ve Antiflematuar sürücez.. Kamfolin(Voltaren, Ben-Gay) [Analjezik] , Lasonil [Antiflamatuar,Heparinoid]
Ağrıyı Kamfolin alıcak ama bunu devamlı kullanmamalıyız (mışız doktor öyle dedi)
Varsa elastik bandaj yoksa tülbent ile sar.. Yukarıda tut ayağı...
4.DOKTORRRR!!!!
Ama yarın kati doktora git. Kontrol ettir. Gerekirse X-ray falan ister o zaten. Bunlar ilk müdahaleler sadece.
Geçmiş olsun :D[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog

[Bu mesaj dasaaa tarafından 26 Temmuz 2005 22:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Doktora gitmekte fayda var... Hiçbir şey olmasa yumuşak doku tramvası olur (büyük ihtimal küçük bir çatlak var tarak kemiğinde) doktor müsahalesi ile iyileşme süresi kısalır. Doktora gidicek imkanın yoksa dediklerimi yap üstüne basma... Hmmm :([signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

Gecmis olsun ya uzuldum senin adina... Aslinda hemen doktora gitmeliydin.. Kirilmisa zaten sabaha kadar duramazsin atesin cikar buyuk ihtimal.. Kopegin nasil?...[signature][hline]Penthesilea 10 Kasım 2004 11:53 tarihinde demiş ki: İbret olsun diye sallandıracan senin gibileri. Ah 4. Murat aah, erken gittin.
Lexius 02 Temmuz 2005 22:33 tarihinde demiş ki: bu adam dağları deler o şeyle :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...