Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgi üniversitesi hukuk fakültesi

Griswold

Öne çıkan mesajlar

Teddy var 3'e geçti, beraber girdiydik lol.
Kendercik var,
Dregoth var, varız baya aslında.
Sadece Dregoth aktif sanırım benim dışımda.

Kampüsten gireyim konuya;
Taksim meydanında AKM önünden shuttle kalkıyor, biniyorsun bitti. Okula gidiş kolay yani. Shuttle gelmezse taksi 3 küsür lira tutar, o da rahattır, yol ile ilgili sana tek tüyom kampüse meydandan yürümemen olacaktır, yol biraz sakat çünkü can güvenliği açısından =)
Bunun dışında kampüs içini zaten gör gör bıkacaksın, bir de onu anlatmayayım (üşendim).
Kampüs çevresinde oturulabilir kafe falan var ama pek aramıyorsun, gerçekten. Kaldı ki illa okul dışında oturacaksan Taksim 10 dakika, o da var =).
Evet okul Taksim'e 10 dakika ve bu iyi bir şey değil, hukuk okuyorsan hiç değil, ara sıra eeeeh diyerek Taksim'e gidecek manyak arayan insanlar tanıyorum okulda, sabah 10'da içmeye gitmişliğim var yani öyle diyeyim. Sabah 10'da içilir mi lan hatta.

Bölümle ilgili olarak şöyle söyleyeyim, Bilgi'nin müzik bölümü kral, bildiğim kadarıyla vcd'si kral, bir de bizim bölüm kral, kalanı geç. Çok bir olayları yok yani öyle diyeyim. Okulla dalga geçen çok olacak (900'lü hatlardan çıkan parayla üniversite açmışlar ahaha, oğlum amerikalılar almış sizi hohoho türevi), ancak baya iyi bir hukuk fakültesine geliyorsun, rahat ol.
Normalde diğer bölümlerde genel olarak kampüsler arası seyahat ediyorsun, maymun oluyorsun, o hukukta yok. Paso Dolapdere'de olacaksın yani.
Bunun dışında hocalar kral, çoğu işlerini bilen insanlar ve insan gibi davranıyorlar, çok kibarlar vs. Soru sorarsan zevkle cevaplayacaklardır ki çok soru sorman yararına diyeyim.

Bunlar işin geyik ve önemsiz kısmıydı, zaten bileceğin şeyler. Ancak hazırlık bazından önemli bir kısım var ki buradan sonrasına dikklat;

1. Medeni hukuk (law 131-132) 1. dönem genel hükümleri işlediğinden kazıktır, ee öö olabilirsin, çalış halledersin, ama çalışmadan imkanı yok. Kısaca kazıktır 1. dönem. 2. dönemde aile hukuka geçilir, rahat edilir, ama rahatlık derken kazıklık azalmıyor tabi =). İşi kapıyorsun ama.

2. Anayasa hukuku(law 121-122) toptan KAZIKtır, ÇOK dikkat et bu derse, aman diyeyim. 2 kere kaldım ordan biliyorum yani.
Hocası Serap Yazıcıdır, çok kral hatundur, karizma hatundur, psikopat hatundur, ve çok başarılı bırakır dersten. Vizede 5 sayfa çatır çatır döşenip 30 üzerinden 3 alırsan şaşırma. Ha bir de deli evil grin yapıyor hatun, kahkaha atarsa hazırlıklı ol yani korkma sdf.
Derslerinde katılıma inanılmaz önem verir, derse katılırsan artı verir, o artıları tek tek not ettirir, dönem sonu en çok artı alana 100'ü döşer, sonra o en çok artı alanın aldığı artı sayısını 100'e böler, bir artının kaç puan olduğunu bulur, sen kaç artı aldıysan o kadar artı x bir artının puanı kadar değeri de senin notuna ekler. Yani anlayacağın anayasa kazıktır ama derse katılırsan zararsızca yırtabilirsin. Ön çalışma muhabbeti götü kurtarabiliyor kısacası.

3. Roma hukuku kazıktır ancak neden kazıktır, çok terim vardır. Ama kaparsan olayı kazık falan olmadığını görürsün. Bu dersi yalayıp yutmanı tavsiye ederim, 2. sınıfta borçlar hukukunu kitlediklerinde bocalamazsın.

Hukukta yatarak geçilecek ders yok. Çalışmazsan kalman garanti, sallamazsan kalman gene garanti.
Ayrıca büt yok bizde, e alırsan bir sınava daha alırlar ve d ile geçebilirsin en fazla. Yaz okulu bu sene vardı, gene kaldıracaklar %90. Yani bütün sene yatar bütlerde abanırım kafası işlemiyor ne yazık ki bizim okulda, onu da ekleyeyim.

Okul içinde beni basamaklarda bulabilirsin. Basamaklar dediğim girişte eşşek kadar siyah basamaksılar var, onları diyorum =P.
Ha bir de unutmuşum, hocalar genel olarak katılıma önem verir ama çoğu yoklama almakla uğraşmıyor, derse girmezsen zaten kalırsın çünkü. Kasmıyorlar lol.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Derslerinde katılıma inanılmaz önem verir, derse katılırsan artı verir, o artıları tek tek not ettirir, dönem sonu en çok artı alana 100'ü döşer, sonra o en çok artı alanın aldığı artı sayısını 100'e böler, bir artının kaç puan olduğunu bulur, sen kaç artı aldıysan o kadar artı x bir artının puanı kadar değeri de senin notuna ekler.

HA?
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız türkiyedeki tüm bilgisayar mühendislikleri cs tarzında. hatta türkiyedeki elektronikçiler bilgisayar mühendislerinden daha fazla bilgisayar mühendisi. bunu tabi bir bilgisayarcıdan dinledim ben kendi fikrim değil zira hepsini bilmiyorum ama bu kiş imaster sırasında baya üniversiye dolaşmış hehe

hatta bu dönem kanadadan exchange gelen bir arkadaşla tanıştım onların ordaki bilgisayar bilimi programı boğaziçindeki bilgisayar mühendisliğine baya benziyor

bi de bilgide yanılmıyorsam matematik ve bilgisayar diye bir bölüm var ki orda bilgisayar mühendislerine ve hatta bilimcilerine verilmeyen dersleri veriyorlar analiz (matematikçiler için olan modeli) falan filan

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 02:12 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

abi istiyen gelsin yazılımcı ayağı ceksin, nölcek bişi olmaz.

ama gelip ters takmışsın sen o kabloyu demesin yanı...
hayır neden bu bilgisayar muhenddislerimiz iki gidip öğrenmiyo öğrensede ilgilenmiyo o yüzdende unutuyo şu hardware işini.

Hocam senın işin bilgisayar yazılım değil bilgisyar kasa olan!

sonra uğraşıyoruz yarım yamalak bilgisiyle makine kurcalayan tiplerle.

ohhh kustum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...