AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: Spastik_Serce, 21 Temmuz 2005 11:43 tarihinde demiş ki: ? bana mı Bencede atıyosun.[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | Bir Ba$kadır a$k palandöken'de Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 dela nın dediği durum çok önemli.sonrada ağlıyoruz üniversiteli işsiz diye. düm öss birincisinin tv de verdiği röportajı dinledim.dedim kesin inek bu.adam şey dedi "bilgisayarla ilgili bir bölüm seçeceğim ama henüz bir bilgim yok dedi" işte böle adamlar bilgisayarın "b" sini bilmiyor ve mezun olunca üniversiteli işsiz olmaya aday oluyor yada bilgisayar sektörünün ayak işlerini yapıyor. yani olay öss de süper başarılı olmakla bitmiyor. bende gelecek sene girecem ilk kez.sınav sistemi değişti saçma bir şekilde .bende bu sene bilgisayardan ve internetten feragat edeceğim ama bunu yaparsam seneye yazın 24 saat nwn 2 yi rahatça oynayabileceğimi biliyorum :D[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Fflar strikes back Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 ben ne oorendim... seneye sinav 3.5 saat olacak. eger kisi okudugu bolumde tercih yapacaksa cozmesi gereken soru sayisi yine 180. ancak Fen bolumunde okumus, esit agirlik puaniyla yerlestirilecekse, 210 soru yapmasi gerekiyomus... yaniii artik fen okuyup isletme secilmeyecek. fen okuyan muhendislik sececek. universitede isi olmayanlar, kapisina da yaklasamayacak. @pipo_14, bir sene koca bi omurde nedir ki? simdi bana hede hodo diye saldirmayin bosuna. egitim icin sana gore "bosa gecen" sene yoktur. acikcasi 2 sene geriden takip ettim yasitlarimi, hic de umrumda olmadi. isin ucunda idealin var ya... yani universite var. madem bu kadar onemli senin icin uni.'de okumak, o zaman bu ugurda harcadigin her dakika senin lehinedir, doludur. oturup calisirsin, kazanirsin. kazanamazsan, zaten bu senin idealin oldugu icin sonraki sene tekrar denersin... ha ne zaman daha yuksek alamayacagina inanirsin, o zaman da dersin ki demekki universite bana gore bi yer degilmis... elimde neler var? nereye yoneleyim der yolunda ilerlersin.[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 21 Temmuz 2005 22:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: Forseti, 21 Temmuz 2005 11:47 tarihinde demiş ki: Çünkü üniversite sayısı ve kalitesi teyerli değil fransa da da üniversite kasmak diye bir şey yok paris te üni ye gidecem diye de bir şey yok adam nasıl geldiyse gayet doğal bir şekilde kendi şehrinin ünisine gidiyor buraya gelen fransız hocalar bizim sisteme çok şaşaırıyorlar :D cunku herkes universiteye gitmek istemiyor orda... gitmek isteyene yol acilmis oluyo haliyle. ancaaaaak... dikkat edersen, ib diplomasini soruyolar ilk basvurdugunda. sonra skoruna gore basvuruyosun, ona gore belirli dersleri almani sart kosuyolar. hatta ve hatta bir sene geciktirip, git su su derslerden su su ortalamayi getir, ondan sonra gel diyolar...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 said: insight, 21 Temmuz 2005 13:35 tarihinde demiş ki: said: Spastik_Serce, 21 Temmuz 2005 11:43 tarihinde demiş ki: ? bana mı Bencede atıyosun. az sonra cenaze namazına gidicez. Neden atabilirimki sence?[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 said: RamsesII, 21 Temmuz 2005 11:45 tarihinde demiş ki: KArdeşim kalabalık diyorsunuz,öss olmalı diyorsunuz siz.Fakat almanyanın sisteme bir bakın,adamlar bizim kadar kalabalık bir ülke ve onlar da öss sınavı tarzı birşey yok.İlkokuldan sonra herkes yeteneğine göre okullara gidiyor.Neden bu sistem bizde uygulanmaya çalışılmıyor?Onuda anlamış değilim... alman sistemi turkiyeye gelirse turkiyede universite okuyan kalmaz. adamin bi tarafindan kan aliyorlar universitelerde.onun icin cok tercih sebebi degil universiteler.millet mesleki egitime yoneliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 said: insight, 21 Temmuz 2005 13:35 tarihinde demiş ki: said: Spastik_Serce, 21 Temmuz 2005 11:43 tarihinde demiş ki: ? bana mı Bencede atıyosun. Tebrik ediyorum son derece kompleks bir gizemi üstün zekanla açığa çıkartmışsın Sence doğru olma ihtimalin olan bişey için bu lafınla eğer doğruysa o insanı ne kadar üzebileceğini biliyomusun ? Allahım insanlar nasıl bu kadar duygusuz ya ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 duygusuz değil, mal bunlar.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Mallık değil. okul öncesi eğitimi lazım nerde ne konuşulur gibi patavatsızlık daha çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 oos nin yerine olan fikriniz nedir ben bu kadar sayfa okudum bulamadimda[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 şu anki en iyi sistem bu. Ha avrupadaki sistem olsun diosanız önce -Öğretmenlerin idealist olması lazım -Ailelerin idealist olması lazım Yani rüşvet kayırma vs vs vs ortadan kalkmalı. E ztn bu kalksa ulke tumden duzelıcek[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Sadece ilk baslıgı okudum, ilk once basın sagolsun. İkincisi intihar olayları insanlar uniye girince bitmiyor, öss stresi vs diyosunuz da universitenin stresi daha agırdır össye göre. Mimarlıktan bi kız atladı bizde de bu sene, bir sürü kişi össde süper yapıp da curve'den 20-25 yiyince depresyona giriyor. Burda sorunun sistem ya da bisey oldugunu dusunmuyorum, rekabet her sartta olucak olmalı. Sorun kızın dusunce sisteminde yanlıs bence, bi sınav ya da biseyin basarısı bir insanın hayatının herseyi olmamalı. Ne universite notları ne de öss bir insanın hayattaki basarısının olcutu degildir olmamalıdır. Yani bugun ossde iyi bir yere girmis olsaydı, yarın unide bir finalde kaydırsa yanlıs yapsa ve repeat olsa kendini yine atmayacak mıydı? İşin ilginç yanı böyle bi konu açılmış ama kimse gidip de falanca universitede su intihar etmis diye bi konu acmamıs (ya da ben gormemisimdir o zaman kusura bakmayın hatam varsa duzeltin). Sistem degisince de biseyin degisecegini dusunmuyorum, amerikanın en iyi universiteleri (MIT, Cornell, Harvard vs...) icinde her yıl bir suru kisi intihar ediyor. Bence sorun kızın egitiminde, ailenin ve cevresinin onu psikolojik olarak baskıya almasındadır. Edit: Bir sene hicbisey degildir. Universitede bes altı seneye uzatan insanlar varken bi sene ossye hazırlanmak aynı kapıya cıkar, ki isteyen uzatır/uzatabilir. [signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var... [Bu mesaj Venator tarafından 23 Temmuz 2005 19:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: zgrw, 20 Temmuz 2005 14:57 tarihinde demiş ki: sistemi olduğu gibi kabullenmek lazım , herşey , herkes aynı durumda olduğu için bi eşitlik daima söz konusu olacaktır . intihar asla çözüm olamaz , olmamalı ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: bLackcha0s, 20 Temmuz 2005 14:54 tarihinde demiş ki: anlamıyorum hiç mi vicdanları sızlamıyor bu Bakanların. Hiçmi adam akıllı bi eğitim sistemi yoluna gitmiyorlar ? Bu kadar zormu avrupa ya danışmak.... ilk sayfayı okudum sadece kusura bakmayın bakamadım diğer sayfalara ama şunu söylemeden geçemeyeceğim, avrupa'da da eğitim sistemleri pek iyi sayılmaz. nüfus az olduğu için kotarıyorlar bir ölçüde ama asıl japonya ve kuzey avrupa ülkeleri başarılı bu konuda. yani avrupa'dan kasıt kuzey avrupa ise lafım yok, ama diğerleri de fasafiso.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smokey Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 türkiyede okul azlığından başka sistem getirilsede aynı şey olacak. yani çözüm yok böyle gider[signature][hline]www.gamerbug.net www.underground3.com www.animetr.com www.gtatr.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar