Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk paralı işim

Seregwethrin

Öne çıkan mesajlar

İlk paralı işimin sitesini yaptık arkadaşlar :). Bir tekstil sitesi.

http://www.znttekstil.com/test/

Görüşlerinizi alalım bakalım :). Birkaç şey daha değiştirecem müzik filan koyacam sonra bitecek. Bide ingilizce kısmı tabi.

Bunu yaparken siz pati arkadaşlarımın fikirlerini almak istedim güzel olsun istiyorum ilk işim :).[signature][hline][ www.wow-turk.com | doruan.com | POP-TR | mail to me ]
Adamın biri demiş ki:
Ahmet topu at cümlesinde Ahmet insanmı¿ İsmi neden ahmet¿ bide neden topu atıyo¿ O_o
Sosyal ağlarda paylaş

Ellerine sağlık ama © olayı gelirken bozulmalar meydana geliyor bariz bir şekilde belli oluyor, bir de butonların üzerine gelindiğin de ise yazılar anlamsız dönüyor yani simetrik olmuyor.
Artı olarak da Grevill yazısı da aynı şekilde bozuluyor.(Birde zıplamasa olduğu yerde daha iyi olur gibi.)
Biraz fazla oldu ama ne yapalım eleştiri işte, daha iyisini yapman dileğiyle.[signature][hline]Janitschar Family LL
P.G.T.

[Bu mesaj Janitschar tarafından 21 Temmuz 2005 19:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

crevill ve c işaretinde yazıların arası bozuk gözüküyor. neden? çünkü crevill yazısının arkaplanı, flash animasyonuyla aynı desende.
bu yüzden desen üstünde aynı desen kaydırılmış oluyor, ve harflerin arası bozukmuş gibi gözüküyor.
o copyright işaretiyle crevill'in arasını arkaplan deseni değil de, saydam kullansan, bahsettiğim bozukluk olmaz.

ana sayfada aynı animasyon loop halinde çıkıyor. gereksiz olmuş o. ortada zıplıyıp duran crevill yazısı rahatsız ediyo.

"Bize Ulaşın" ve "Hakkımızda" bölümlerindeki resimler çok "template-vari" olmuş.
yani, hani template'lerde bazı resimler kullanılır ya, internetten arak alınmış resimlerdir, her template'de aynı resimleri görürsün felan. ona benzemiş. Şirkette resim çekmessen, veya şirketin kendi resimlerini almassan, oralara resim kullanmak gereksiz. Hiç olmasın daha iyi.

Sağdaki menüde yazıların üzerine gelince çıkan ses efekti berbat olmuş. Ses efekti olmasın, gerek yok.
Şu yazıların efekti gene kötü. Onun yerine yazılara gelince font değişimi veya renk değişimi bile çok daha sade ve etkileyici olur bence. böyle çok cancanlı.
bir de bu menü sağda değil solda olsun, daha kolaylık sağlar.

"Üretim" bölümündeki animasyon çok tuhaf kaçmış.
Hani ortaokul çocukları böyle powerpointte cancanlı sunum hazırlarlar ya, yanarlı dönerli felan. ona benzemiş biraz.
Daha yaratıcı bir stil düşünebilirsin o kısım için.

"Hakkımızda" bölümünde, fabrikanın ve satış mağazalarının resimlerini de görmek isterdim.

"Ürünler" bölümünde Bay ve Bayan diye ayırmışsın.
Ancak ürünler altalta sıralanmış. Sayfanın efektliğini bozuyor o.
Küçük ikonlar halinde sıralansa bu giysiler,
biz birine tıklasak, pop-up penceresinde açılsa.
Ya da en azından bu küçük ikonun üzerine mouse'u getirince pop-up vari küçük bir pencere açılsa, mouse ile o küçük ikonlar üzerinde hızlıca göz gezdirebilsek.
kastettiğim şey şu. direk explorer penceresi açılmıyor. ancak bir script gibi, browser içinde bir pencere çıkıyor. misal örnek istiyorsan şu olabilir:
http://www.thottbot.com/?c=Rogue
ability resimlerinin üzerine gel. yeni bir pencerede daha detaylı olarak açıklama penceresi çıkıyor.
işte giysileri de o şekilde tanıtabilirsin. yanyana küçük ikonlar halinde sıraların, ancak mouse'u üstüne gelince büyük bir pencerede asıl resim gözükür. böyle birşey yapabilirsen çok daha düzenli gözükecek o sayfa.

Yazılardaki fontlar çok sade kaçmış. Bay ürünleri, bayan ürünleri kısmında mesela çok daha ilginç ve göze güzel gözüken bir font kullanılabilinirdi.

soldaki pencere ve sağdaki menünün kendi arkaplanlarındaki desen güzel. iyi bir desen seçmişsin.
ancak, sitenin asıl arkaplanındaki desen çok kötü olmuş.
onun yerine siyah yapsana o kısmı? hem daha sade ve göze güzel gözükür.
ayrıca soldaki pencere ve sağdaki menüye daha çok dikkat çekmiş olursun.

neyse benden bu kadar. bunları yaptıktan sonraki halini de görürsem sevinirim :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

sağ taraftaki menüyü alıp sola koyma isteğiyle dolup taşıyorum. menülerin solda olmasına çok alıştım sanırım.

bi de arka planı yine benzer ama biraz daha düz ve belki biraz daha canlı ve açık bi renkte seçebilirsin.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olması açısından geçer not veriyorum ama daha sonraki çalışmalarında biraz daha gelişmeni öneririm. Daha iyisini yapabilirsin. Linklerin üzerine gelince acaip şekillere gireceklerine sadece renginin değişmesi, hatta sadece underline bile olması site dizaynını çok daha profesyonel hale getirir.
Ben de geçenlerde bi tekstil firması için site yaptım. Deneme sayfası da burda. Yalnız text olarak sayfaya yazdıklarım arkadaş içindi ona hitaben yazdım :)[signature][hline]Mike Portnoy | Vic Firth | Mapex
murderer dark forter // retired uo player
Sosyal ağlarda paylaş

fena olmamış ben beğendim :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak şunu belirteyim o animasyonlardaki sorun ilk başta yoktu ama gifle yapınca resimler çok efektli olduğu için beyaz kısımlar kaçıyor neyse uğraşıp düzeltirim sorun değil olması beyazlar silinmedi png koyarım.

İkinci olarak sesi gelince bulamadım doğrusunu isterseniz flashkit.com'da yarım saat dolaştım ama en güzeli buydu resimlerin :-)

Ürünler kısmına gelince orası için localımda javascriptli bir slayt gösterisi var ama internete atmadım. Sağ menüye müzik koyacam ikisini birlikte bidaha atacam böyle yarım yarım değiştirmektense bir bütün değiştirmek daha güzel farkediliyo değişiklik :).

Vergiye gelince ilk önce siz arkadaşlarıma şunu diyorum "illa birilerini kötü yönünde eleştirip açıklarını bulmak ve onlarını ezmek isteyen LAMERLERsiniz", ve vergi veriliyor siteyi ben yapıyorum ama anlaşmalı bir şirket aslında bir kişi bir abim kendisi o alıyor işleri birkaç kişi var benim gibi yapıyoruz vergisi tmm yani.

Yeni başlayan birine göre diyen arkadaşlarıma sanırım bir günde yapılan site bu kadar oluyor ve bütün site bana ait ne hazır bir template kullandım nede hazır bir flash, kendileri sanırım benden daha güzel bir siteyi bir günde bitirebilirler? Sanırım o kadar az anlıyorsunuz ki yeni başladığımı düşünüyorsunuz. Burada bir portal yapmıyorum ve site daha hiç alıcıların gözüne gözükmedi sadece benim gözümle yapıldı kısaca site daha çok değişecek ve sitenin ilk hali. Ama sanırım buraya sormakla hata ettim ve birdaha da sormayacam. İnsanı hasta eden çok tip var.

Şunuda belirtiyim gerçek alanım php&mysql'dir ve normal yazı yazar gibi php yazabilirim. Dinamik sayfalarla uğraştığım için genellikle dizayn için kendimi pek kasmam bu nedenle dizaynda çoğunlukta template kullanırım ama böyle bir site için template kullanmak istemedim.

Flash konusundaki eksikliğimi kabul ediyorum ama hiç kendimi flashta kasmadım sadece swish kullanabiliyorum onda da çok fazla birşeyler olmuyor aslında oluyor da o kadar çok efekt varki güzel birtane bulmak için her verilecek efektte yarım saat uğraşmak gerekiyor :).

Ana sayfadaki flashı tekrar değiştirecem, fikirleriniz için teşekkür ederim. Ama üretim bölümünü anlamadım. Oradaki bence gayet güzel çünkü orası başta html'di ve sadece html ile çok güzel durmuyor.[signature][hline][ www.wow-turk.com | doruan.com | POP-TR | mail to me ]
Adamın biri demiş ki:
Ahmet topu at cümlesinde Ahmet insanmı¿ İsmi neden ahmet¿ bide neden topu atıyo¿ O_o
Sosyal ağlarda paylaş

Menü sağda çünkü isteyen kişiler bana şöyle bir siteye benzesin dediler onunki soldaydı menüsü ben sağa koydum biraz farklılıklar olsun istedim. Yanlış mı? Ha sağda ha solda pek farketmez bende değişiklik iyidir. Ama sesleri değiştirecem :D

said:
Dev, 21 Temmuz 2005 20:38 tarihinde demiş ki:
yeni başlayan birine göre iyi...

1991'li biri benden 2 yaş küçük. Gel çalışmalarımızı ve dizaynlarımızı karşılaştıralım eğer sen benden daha güzel şeyler çıkarabilmişsen seni takdir ederim ve kutlarım. Eğer ben daha iyi çıkarsam özür dilersin. Kabul mu?[signature][hline][ www.wow-turk.com | doruan.com | POP-TR | mail to me ]
Adamın biri demiş ki:

[Bu mesaj Seregwethrin tarafından 21 Temmuz 2005 23:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen adama kızma yahu kötü birşey dememiş..
Ben mesela dizayndan anlamam işim kod yazmak ama bunun çok çok çok daha iyisini yaparlar..Çünkü ileride anlıyacaksın ki bu işlerde iyi diye bir kavram yok hep daha iyisi var olucak..

Bence hoş olmuş.İnsanın kendi emeği ile para kazanması kadar güzel birşey yoktur.[signature][hline]Jabba

Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jabba, 22 Temmuz 2005 00:33 tarihinde demiş ki:
Hemen adama kızma yahu kötü birşey dememiş..
Ben mesela dizayndan anlamam işim kod yazmak ama bunun çok çok çok daha iyisini yaparlar..Çünkü ileride anlıyacaksın ki bu işlerde iyi diye bir kavram yok hep daha iyisi var olucak..

Bence hoş olmuş.İnsanın kendi emeği ile para kazanması kadar güzel birşey yoktur.

Ne istenirse yapabilcek kabiliyetim var. Yani ben bunu kendi kafamdan yaptım. Adamlar şu şöyle bu böyle olsun desin javascript flash istedin açılır kapanır menü istesin %90 olarak ne isterlerse yapabilirim. İşte bu nedenle alınıyorum. Yani birisini tanımadan onun hakkında kötü yönde bir yorum yapmak kötü. Gerçekten yeni başlasaydım ve bilmeseydim teşekkür ederdim.

[Bu mesaj Seregwethrin tarafından 22 Temmuz 2005 01:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Seregwethrin adam senin hakkında kötü bir yorum yapmamış ve ilk paralı işim olarak yazdığından yeni başlayan ifadesini kullanmış. Bunda alınacak yada bu tarz ters bir tepki verecek durum yok bence. Bunu yazma gereği duydum çünkü gördüğüm birkaç mesajında da benzer gereksiz tepkiler vermişsin hiç gerek yok.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni yeni sektore giren birisi olarak başlangıç olarak bana guzel geldi gelecek vaadediyo en azından.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Seregwethrin, 22 Temmuz 2005 01:44 tarihinde demiş ki:

Ne istenirse yapabilcek kabiliyetim var.

Öncelikle bu gereksiz ve gerçeklikten uzak bir söylem..
Onun haricinde;

Sayfanın ziyadesiyle amatör görünümlü bir sayfa olduğu görüşündeyim.. Şurası böyle burası böyle demek anlamsız nitekim sayfada "tasarım" olarak doğru kabul edilebilecek pek birşey yok.. efektler gereksiz, Logo çok silik, sayfada bütünlük yok, hakim rengin "blue jean" ile bir alakasını kuramadım, Flash animasyon olmamış (manasız bir şekilde 3-5 kelimenin, harfin yavaaş yavaş sağa sola kaykılması, büyüyüp küçülmesi felan bir amaca hizmet etmiyor, arka arkaya iki üç tane animasyon koyulmuş, başka bir olay yok. Zaten teknik olarak da çok amatör. başta gelen yazı font olarak değil de grafik bloğu olarak geliyor vesaire..), vesaire vesaire..

Genel olarak çok Zevksiz bir tasarım olmuş.. Herhangi bir profesyonellik ibaresi yok..

İlk iş için tebrikler ederim.. :) Zor olay iş almak bu aralar... Sayfa yapmaktan da daha zor hatta yağlı bir sayfa almak.. :)[signature][hline] Deus Ex Machina
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Seregwethrin, 22 Temmuz 2005 01:44 tarihinde demiş ki:

Ne istenirse yapabilcek kabiliyetim var.

Throndor,
bana güven arkadaş kendinde emin konuşuyorsa hiçte gerçekten uzak deil :)
ben kendimden biliyorum :-P[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

bayağı kötü olmuş.

ortaya bu kadar kötü bi iş koyup sonra da "ben şunu iyi yaparım bunu iyi yaparım, şunda ustayım, bunda kralım" demek de komikmiş. onları koy, onlara da güzel olmuş diyelim. kötüsünü koymuşsun kötü deriz tabi.

ne diyelim? "hmm bu oldukça kötü görünüyo, ama müneccim olduğumuz için diğer işlerini biliyoruz, o yüzden güzel olmuş"
hı?
Sosyal ağlarda paylaş

İşi nası aldın.Benim babam tekstilci.Bana da bizim yer icin bi sayfa hazırla dedi üşendim.Güzel bişiler yapabilirdim.Dinamik bi dil öğrenmen lazım php veya asp gibi.Ayrıca ben de 1991 liyim.Biz de fazla matör sayılmayız.Raks firmasının otomotiv tanıtım flash hedesini biz hazırladık.Daha da calışıyoruz.Ama parayla deil kendimiz icin.Site hoş.[signature][hline]Pati Ebook Unofficial geliyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...