Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşlemci sizlere ömür

NsN

Öne çıkan mesajlar

ne kadar ugrastıysamda kurtaramdım 1 teli kopardım. ve kasamla birlikte bir teknik servise gittim yeni bir işlemci aldım p4 3.0 ht olanlarından taktı teknik servistekı arkadaş. fakat yine çalışmadı sorun anakartta dedi ... Anlaycağınız anakartta gitti şimdi cok klararsız durumda kaldım baan yardımcı olursanız çok sevinirim
bir kaç seçenek var önümde bilgisaarcılarında önerdikleri birkaç yapabileceğim şeyler
. yeni bir işlemci vede anakar alıcam ( agp slot denilen bildiğimiz düzen . kendim içim konusuyorum)
. pcı slot deniliyor galiba yeni tarz bi anakart alıcam tabi işlemci vede ekran kartı ha bide ramlermiş galiba

cok karsız kaldım cok amd athlon 64 denilen bu işlemciden alsam 3000+ dediklerınden ( tabi buna uyumlu anakart ramleri vede ekran kartını alsam) p4 3.0 ht ve anakart alsam performans olarak hangisi daha ii olur bunu merak edıyoum..

bulunduğum yerdeki dar imkanlar sayeinde bilgisisz bilgisayarcılar yüzünden kararsızlığım.

ha bide ekran akrtı üstünde olan ekran kartları var amd 3000+ athlon takılıyormus vede eski ramlerimi kullanabiliyormuşum burasını anlamadım.. bu işlemciye uyacak anakart ddr2 ram istemezmi? bilgisayarcı eski ramlerini kullanırsın dedi hepten kafam karıstı. ekran kartıkımı takamıorum fakat ddr reamlerımı kullanabiliyorum bu nasıl iş anlamadım bu konularda yada baana en mantıklı ne yapabilirim kısaca izah edebilcek olan varsa sevınırım[signature][hline]Natıon :Karus
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi tam olarak soyleyeyım özellıklerıde siz bana hangi parçaları kullanıp kullanamaycağı soylersenız sevinirim

p4 2.6 ht ( ölen )
asus p4p800 (yanan )
256 x 2 ( 400 mhz kingstom)
asus 128 mb fx 5200 ( v .. tmagic)
80 gb w.d.hdd
aopen güç kaynağı var bide
kasa
klavye
mouse

şimdi burdan işlemciyi vede anakartı silersek ne yapmalıyım
pci denilene geçersem ramlari vede ekran akrtınıdamı sileceğim ???
vede alacağım ianakartın, ramlarin, ekran kartının,işlemcinin yeni pci slot uyummlu olduklarını nerden anlayacağım ararştırırken. bu bahsettiğim nforce 4 mü olmuş olacak
yada reamlarimi vede ekran kartımı kullanbilmek için agp slota mı devam etmeliyim...
aslında artık amd geçmek istiyorum ama amd athlon 64 dediklerıde yenı slot sanırım. dier amdlerde iş görmez gibi gelior bana haklımyım ?[signature][hline]Natıon :Karus
Sosyal ağlarda paylaş

ramleri her halükarda kullanabilirsin

şimdi amd 64 bit e geçersen, eski ekran kartını kullanabilirsin yeni ve uygun anakartla; tabi o ekran kartıyla oyunlardan zevk alamassın oda ayrı.

ekran kartınının pci-e olması için anakartını nforce4 seçceksin; palit yada msi nin 6600 gt sini alırsın, güzel sistem olur.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

tamam yazdıkarınısı sımdı okudum bubu yazarken ( hazırlarken yazmıssınız sunları) ram lerını kullaa biliyorsam o kısmı okumasınazda olur :)

AMD 3000+ AMD CPU Athlon 64 (2000MHz, 512 KB, S.754) Retail Boxed

MSI 6702E- 020 AMD MAINBOARD (64 BIT)- K8T Neo FSR, VIA K8T800, 800, DualD400, 6XSes, GbitL, S.ATA, RAID (S.939) yada

Gigabyte K8NF-9 AMD MAINBOARD (64 BIT)- NForce4, PCIex16, DDR400, 8XSes, GLan, RAID, SATA, 1394 (S.939)
yada

Asus K8N4-E DLX AMD MAINBOARD (64 BIT)- NForce4, PCIex16, DDR400, 8X Optic Ses, Lan, S.ATA, RAID (S.754)
yada

Asus A8V-E Deluxe AMD MAINBOARD (64 BIT)- VIA K8T890, PCIex16, DDR400, 6XSes, GBitLan, RAID, S.ATA, 1394 (S.939) ( bu ankartların fiatları birbirine yakınlar)

Ekran kartları seçeneklerım

Asus RX600Pro 128 MB PCIEx16- RADEON- Tv- Dvi OUT- (128 Bit) AX600Pro/TD (Boxed)

Gigabyte X600Pro 128 MB PCIEx16- RADEON- Tv- Dvi OUT- 128 Bit (Boxed)

Gigabyte X600XT 128 MB PCIEx16- Tv- Dvi OUT- (128 Bit)- Boxed

MSI GF6200 128 MB PCIEx16- Tv- Dvi OUT- (128 Bit)- 8981-080 TD (Boxed)

yukarda yazmıştım bu parçaları alırsam ramlari de değicekmıyım yoksa su asağıdaki gibi ddr2 mi alcağım?

Kingston PC2 4300 1 GB DDR2-RAM 533MHz - CL4 - Boxed

Kusara bakmayın pek anlamıorum vede erzurum gibi bir yerdeim anlayan vede yardımcı olabilcek bir yer kişi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim[signature][hline]Natıon :Karus
Sosyal ağlarda paylaş

işlemci anakart ta alacağımdan bahsettığınız ekran kartını alamaycağım :( ilerde umarım.. yazdıklarım sorun cıkartırmı ? Ekran kartımıda kullanabilirim gibi bise yazmıssınız bunu anlamadım nasıl mümkün ?[signature][hline]Natıon :Karus
Sosyal ağlarda paylaş

oyun oynuyorum ama sadece Knightonline rahat oynarım onuda umarım zevk önemli değilde en ekonamik sekılde kurtarmaya calısıyorum cok sağolun o yazdığım anakartların herhangi biriyle ekran kartımı vede ramlerimi kullanabilirsem ne mutlu bana[signature][hline]Natıon :Karus
Sosyal ağlarda paylaş

Ramler icin yukarida dedigime bak, DDR400 destegi olmasi sart alacagin anakartin. Ekran kartin icin de ekran karti slotunun AGP 8x olmasi gerekiyor, PCI Express anakart alma sakin kazara. Anakart ozelliklerinde yazar zaten bunlarin ikisi de acikca.

Anakartini AGP alirsan ileride PCI Express bir ekran karti almaya kalktiginda tekrardan anakart degistirmen gerekicek, o da aklinda olsun bir yandan.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek?

[Bu mesaj Baggio tarafından 23 Temmuz 2005 00:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi yeti kadar aydınlandım galiba pci slot alcağım vede üzelerinde ddr400 yazıor demekkı sadece işlemci anakart vede ekran kartıyla yırtıyorum ramler i bitek kullanıcam eskı olarak şimdilik sağolun[signature][hline]Natıon :Karus
Sosyal ağlarda paylaş

Ses karti taktigin yer de bir PCI slot, PCI Express 16x slotu olmasi gerekiyor PCI Express ekran karti takabilmen icin :) (Farkindasin belki de, sadece kisaca pci dedin, ama degilsen dunyanin parasi bosa gitmesin diye hatirlatiyorum sadece.)[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek?
Sosyal ağlarda paylaş

AMDnin oyunlarda performansı daha iyi ama inteli esdiği falan da yok öyle. Ama alacaksan AMD al, intel'in ısı sorunları var. 3000+ iyi seçim. Epoxun meşur 9pnası var. Bu da iyi seçim. Bu anakart ddr bellek kullanıyor ddr2 değil.
Ekran kartı olarak, 6600 ya da 6600gt kesene göre..[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...