Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiye'nin turizmde yukselisi ve bombalar arasinda baglanti olabilir mi?

demirbilek2

Öne çıkan mesajlar

ben italyanın uzerinde olmamızı bekliyordum. italyadan, bizim truzim bakanlığına truzimi nasıl geliştiridiğimizi fln incelemeye eleman gönderdiler fln diye duymuştum. ne kadar doğru bilmiyorum.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
helena, 22 Temmuz 2005 02:48 tarihinde demiş ki:
eğer yurtdışından bir turizm acentası ile geliyorsanız türkiyede çok uygun fiyatlarla kalabiliyorsunuz otellerde.

konaklama sadece türk turistler için pahalı yani

zaten başlıca saçma işlerden biridir bu
döviz gelicek fln filan diye yurt dısından gelen 5 yıldızlı tatil köyünde günlüğü 50 ytl ye kalıyor
türk turist ise min 80 ytl ye kalıyor

şimdi 2 hafta tatil için anlaşsan
4 kişilik aileni de getirsen
yurt dısına ucakla git ordan turla tr ye gel geri dön olayı yapsan daha ucuza geliyor

ve bu dışarıdan gelen turistler ciddi böyle ucuz tur organizasyonları ile gelenler hiç para harcamıyorlar
çok tanık oldum, bir 1.5 litre su aldılar
2. gün o suyu yemek masasında dolduruyorlar
olmadı çeşmeden dolduruyorlar öyle içiyorlar
birdaha suya para vermemek için

ne iş yaptıgını öğrendik adamın
almanyada belediye çöpçüsüymüş
ama bir oturuşu var yemek de görsen şu marina benim bu stadyum benim der gibi :)[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

bi Rus

9 günlük tatil için

Herşey dahil sistem..yerli içkiler vs vs

300$

+gezi+5 yıldız tatil köyü+ulaşım servisleri dahil..durum böyle oluncada çok kalitesiz turist geliyo[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

said:
orc_lord, 22 Temmuz 2005 02:55 tarihinde demiş ki:
gerçekten iyi bir gelir. ben yıllardan yıla daha fazla büyüyeceğine inanıyorum. amerika'nın birinci olmasının sebebini hala anlayabilmiş değilim, acaba adamlar nereden kazanıyor?

Benim bildiğim bu hesaplamalar şöyle yapılıyor.

Toplam bırakılan döviz cinsinden hesaplanıyor. Yani bunun içinde iş için gelen de var. Çünkü nerden bileceksin adam gezmek için mi iş için mi gelmiş.
E Dünyanın kalbide Amerika'da attığına göre, yani çok fazla iş için gidip gelen olduğuna göre doğal bir sonuç diye düşünüyorum.[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv*********
Sosyal ağlarda paylaş

Ecnebiler buraya çok hayran oldukları için mi geliyorlar sanki :) Ucuz diye geliyolar. Millet havalanıyo ama ben bunu hiç gurur verici falan bulmuyorum,üzülüyorum bu duruma[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"

Kerforn/Night Elf Druid
Burning Legion

Sosyal ağlarda paylaş

ben olsaydım sırf ucuz diye beğenemediğim bi yere tatile gitmezdim..onlar buraları tabiki beğeniyolar,her köşesi birbirinden guzel yurdumuzun.yani ispanyamı türkiyemi deseniz ispanya derim belki ama o da biz artık kendi yurdumuza alıştığımız için ispanya bizden üstün olduğu için değil[signature][hline]asla aptallarla tartışma.seni önce kendi seviyelerine çeker,sonra da tecrübeleriyle yenerler...
Sosyal ağlarda paylaş

Param olsa çine giderdim...
hatta seversem yerleşebilirim bile...
ama çince yok ordan zor olabilir :)

bi sürü boş insandansa bi kaç felsefeci hocayla yaşamayı yeğlerim...
hem asyalı kızlara karşı ilgim var :)[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

kumarhane sektoru ne alemde ,bu soruyu parasi olan adami cekemiyoruz cumlesine istinaden soruyorum ,o 50 -60 milyar dolar kazanan ulkelerin yuzde kaci eglence turizminden o paralari goturuyomus acaba ..adamlar ozgur olduklari ,sorgulanmayacaklari rahatca dinlenebilecekleri ne bileyim ickilerini yudumlarken aksama bara kumarhaneye gidebilecekleri yerleri ariyolar ole kultur turuzmi ayagina gelende yuzdece gerilerde kalir[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun
emulegokmod k.litecodec
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
Sensible, 22 Temmuz 2005 07:09 tarihinde demiş ki:
Ecnebiler buraya çok hayran oldukları için mi geliyorlar sanki :)

ucuz olması evet de antalyada ev alan rus sayısıda az değil
iyice yerleşmeye başladılar o bölgeye
yani sıcagıyla deniziyle zaten çekici bir tatil yeri + şehirin güzelliği ile pek çok aşırı pahalı tatil yerlerini aratmayacak kapasitede olmaya başladı[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sensible, 22 Temmuz 2005 07:09 tarihinde demiş ki:
Ecnebiler buraya çok hayran oldukları için mi geliyorlar sanki :)

Where are you from dude?
Turkey
Cool
u
sweden,Both of us
We love turkey!!
=).Have you ever been here?
Yes.Side we love side

Meali
gurban nerelisin
türkiye
vaay güzel
siz?
ikimizde isveçliyiz
türkeyeyi seviyoruz

hadi ya geldiniz mi hiç?
evet.side varya oraya.çok seviyoruz orayı
sadece wowdan bir ornek.Tanıdıgım bır suru yabancı var nette buraya bayılan[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

valla bombaların turizmle alakasını tahmin etmek kolay değil, o minibüsteki bomba transfer sırasında patlamış anlaşılana göre.yani nereye gidiyor, nerede patlatılması amaçlanıyordu tam bilemeyiz.ama olay kuşadasında geçtiği için insanın aklına hemen "turizmi baltalama amaçlı" olduğu geliyor.ama türkiye turizmini baltalamak bu kadar kolay değil. herşeyden önce türkiyedeki tesisler bence dünyada yabancı turiste en çok ilgi ve alaka gösterilen yerler. hatta bu bazen öylesine abartılabiliyorki bazı tesislerde türk misafirlere ikinci sınıf vatandaş olarak davranılıyor.bu ülkedeki en sağlam acentenin (ismini vermeyeyim reklam olmasın ama tahmin edersiniz herhalde :) ) müşteri ilişkileri departmanında çalışan bir kişi olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. ayrıca bazı pazarlarda (tahmin edebileceğiniz gibi rusya ve civarı) turiste o kadar düşük fiyatlar veriliyorki sizin verdiğiniz belkide iki, en fazla üç günlük (acenteden acenteye göre değişir elbet) kalış ücretine adamlar aynı otelde 7 gün herşey dahil konaklama+uçak şeklinde paket alıyor. belki buna "ya ucuz turist geliyo" felan diyebilirsiniz ama bence türkiyenin konumu düşünüldüğünde ucuz turiste dönülmesi isabetli olmuş. niye diye sorarsanız, zengin turistin canı tatlıdır arkadaşlar. genelde yaşlı olur ve psycho-centric turistdir (psiko felan diyince aklınıza kötü bişeyler gelmesin, içine kapanık, genelde hep aynı yerlere giden ve güvenliğe düşkün turist tipi demek oluyor :P ) bu terörist saldırılar zengin turisti hemen uçuruverir. ama ucuz (normal yani, şimdi ismini hatırlayamadım ama bu turist tiplerini gösteren bir çizelge vardır -yanlış hatırlamıyorsam psikolog plog'un turist tipolojisi diye bi çizelge, başka turizmci arkadaş varsa aydınlatsın lütfen- içine kapanıkları sola, ekstrem insanları sağa koyarsanız ortadada normal turist olur, bide bunların ara basamakları var ya neyse karıştırmayın :) ) turist öyle çokda umursamaz, kabul herkesin canı değerli ama normal turist için fiyat/kalite en önce gelir. bizdede o oldukça iyi, hatta biraz fazla iyi.somut örnek:bakın dibimizde savaş oldu hala da hergün bombalar patlıyor malum ülkede, ama biz hala turizmde rekor kırıyoruz...
*!Öf be parantez manyaa oldu yazı*

P.S.= bu arada ufak bi bilgi olsun diye yazayım dedim, sırf antalyada turizme katkı veren 44 yan sektör olduğunu, türk turizminin bütün ana ve yan sektörlerle beraber (acenteler, oteller ulaşım şirketlerinden vs. tutun otellere mobilya satanlarla, onların ailelerine felan) bu ülkede tam 20 milyon kişiye ekmek parası sağladığını biliyormuydunuz?yaa ya bu ülkede turizm bu kadar önemli işte.öyle kolayca baltalanmaz, ama baltalanırsada bizim için hiç hayırlı olmaz.bina ne kadar büyük olursa çöküşüde o kadar büyük bi facia olur hesabı...

[Bu mesaj PUMA tarafından 22 Temmuz 2005 23:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...