Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matrix 'i anlayanlar Kurulu [fan thread]

Nebuch

Öne çıkan mesajlar

matrix lerin üçünün senaryosu aynı zamanda mı yazıldı?.
yoksa matrix 1 in başarısı üzerine konuyu sündürdüler mi?

ben aynı zamanda yazıldığını tahmin ediyorum. ve "bir filmin ilkini beğendiysen devamına

gitmeyeceksin" diyerek matrixi eleştirenlere kıl oluyorum. LOTR gibi bir devam filmi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

peşpeşe gelen notlar için özür dilerim. foruma çok geç rastladım. ve bazı nedenlerden dolayı bir süre tekrar giremeyebilirim.

ve bütün notları 3-4 saat içinde okudum

bu film ve felsefesi ilgimi çekiyor. sorularıma alıntı yaparak cevap verirseniz tekrar girdiğimde okurum. teşekkür ederim.

nebuch ve bishopla 4 saat sohbet etmişim gibi hissediyorum:)
Sosyal ağlarda paylaş

kahin neden revolutions ta değişti, başka biri oldu?. (bazı datalar silinir bazı datalar kalır diyor. kim sildi neden sildi? matrix1 ve reloaded da kahinler aynı. yoksa ücrette mi anlaşamadılar aynı aktrisle?)

neden zenci oldu?.

kahinin sigara içmesinin bir anlamı var mı?.
üçlemede tek sigara içen oydu galiba...

[Bu mesaj realsummer tarafından 20 Şubat 2005 13:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya işiniz gücünüz yok mu sizin?
Nebuch kötü huyları hep sen aşılıyorsun millette zaten :-P
Neyse geçelim onu

Kansas repliği çok sevdiğim bir repliktir kendileri..

Neo seçilmiş olan değil mi? Herkesten herşeyden üstün olması lazım. "teh one" veya chosen diyince insanın aklına über bi herif geliyor.
ama Smith denilen mahlukat bizim heriften güçlüydü.
Yok kendini klonlamak, yok uçup vurmak felan.
Tamam yine saçma salak şekilde birşeye dayandırırız neden böyle olduğunu ama,
hikayesel olarak çok gereksiz buluyorum.
Bu yüzden Matrix 1 severken Matrix 3'te kusmuştum.

Bi de şey sorcam, bu Matrix içinde istediğimiz şeyi gerçekleştirebiliyoruz, zıplayıp uçan tekme vuruyoruz felan...
neden lightsaber kullanmıyoruz, fireball atmıyoruz veya yaratığa dönüşmüyoruz?
Yani neden illa abuk sabuk mac-10, scorpion, uzi kullanmak zorunda kalıyoruz?
eziyet değil mi bu bize?

Ayrıca Sıradan hayatına devam eden biri için Neo çok çabuk kabullendi bence tüm olanları :)

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 21 Şubat 2005 09:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

real 'ın sorularının bir tanesi dışında hepsinin cevabı; evet. Matrix 'in annesi Kahin deir. replik şöyledir:

- Eğer ben Matrix'in babası isem o da annesidir.

bone sorunun cevabını burada birçok kez tekrarlamak zorunda kalacağım galiba:

- Öğrenmen gereken Matrix' deki kuralların bilgisayar sistemindeki kurallardan farklı olmadığıdır. Bazıları farklı yorumlanabilir bazıları ise "ihlal" edilebilir....[signature][hline][/b]Kolay olacağını söylemedim, Neo. Yalnızca gerçek olcağını söyledim.[/b]

[Bu mesaj Nebuch tarafından 21 Şubat 2005 12:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle. başıma daha önce de geldi ama Matrix konusunda bu biraz zor olur çünkü hayatım bu filmi düşünerek ve filmi yapanlar düşünmüş olmasalar bile ben bazı kuramlar üreterek geçiyor. bu arada aramıza hoşgeldin greywolf[signature][hline][/b]Kolay olacağını söylemedim, Neo. Yalnızca gerçek olcağını söyledim.[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

ozellikle Matrix' e farklı bakan insanlara yakınlığımıza da bağlı. Ben arkadaşlarım sayesinde bu kadar yazı yazabiliyorum. Mesela gecen gün ben StRencher bir kitapçıda konuşuyorduk ve şunu farkettik:

*Trinity 'nin o ünlü tekmesi 3 filmde de başarılı oluyor ve Morpheus'un zıplayarak yaptığı o ezici tekme de her seferinde başarısız oluyor. Bu tekme 3 kez atılıyor ve hepsini Morph atmıyor. Bir tanesini de başkası deniyor ama yine başarısız oluyor. Bu kişiyi ve hangi sahnede bunu denediğini farkettiniz mi?[signature][hline][/b]Kolay olacağını söylemedim, Neo. Yalnızca gerçek olcağını söyledim.[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet giderek bir paranoyaya dönüşecek bu gizli mesajlar. Bir ara çok modaydı; Kur'an da gizli şifreler aramak, ya da Kur'an da gelecekle ilgili işaretler bulup kehanetlerde bulunmak. Şimdilerde nasıl Türkiye'de durum bilemiyorum ama, Matrix'de böyle komik bir kısır döngüye düşmemeli bence, işin aslını kaçırmamak lazım gibi düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...