Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tikky!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Zegna'ya katılıyorum...

Her kitle ve topluluğu yaratan yaşam standardlarıdır...

Bu kitleler hakkında tek tek konu açmak yerine burada hepsine kısa kısa değinmek istiyorum. Belki "tikky" lerin o kadar da acınası insanlar olmadıklarını anlarsınız...

Rakırım, metalciyim diye gezen tayfa ki, genelde maddi açıdan orta direk ve altıdırlar, izbelikleri ve pasaklılıklarıyla ön plana çıkma çabası içindedirler. Bu kitlenin büyük bir bölümü maddi olanaksızlıklar, yada izbeliğin dışa vurumunu ispat edercesine ortalıkta vücutlarına yapışmış siyah kotlar, leş gibi botlar ve yırtık pırtık tişörtleriyle gezer dururlar...

Hipapçıyım repçiyim, ezelden asiyim, ota boka karşı çıkarım, düzenin içine ediyim diye gezen, rahatlığını ön planda tutan ve bu yüzden kendisinden 3 5 beden büyük tişörtü pantalonu üstüne geçiren, elini kolunu sağa sola büküp, indirip kaldırıp sıradışı olduğunu zanneden ve yine büyük bir bölümünü orta direğin oluşturduğu bir kitledir...

Pankım, pankçıyım, anarşistim, her türlü cinslik, ucubelik bende mevcut, marjinallik adına sınır tanımam, diye ortalıkta hoplayan zıplayan Avril Lavigne gençliğini orta direğin yanısıra üst sınıf(maddi açıdan) oluşturur. Gençlik paraya doymuştur ve alt sınıfa özenircesine sefil bir hayat yaşamayı seçmiş ve bunu kendine tarz edinmiştir...

Kılabırız, hiçbir diceyi, partiyi kaçırmayız, pıtımızı atarız en kıyak kafayla ortamlara akarız, müzik dinlemek adına partilere gideriz, ama ortamda piyasa yapmaktan başka bir halt yemeyiz, favori ve yaşanabilitesi en yüksek ülke Hollanda, şehir ise Amsterdam'dır, en büyük hedefimiz ise günün birinde orada yaşayıp, hiçbir senseyşını kaçırmadan, rüya alemlerinde yaşamaktır. Bu kitleyi de orta direk ve üstü oluşturur. Genelde özel üniversitelere giren ve tarz bulmak uğruna bu yolu seçen, 3 5 kıytırık yerde miksırı eline almış, "baba ben şurda, burda diceylik yapıyorum, ona buna şuna miks yaptım dinlermisin" kişilerdir...

Buluuzcuyuz, cazcıyız, entelin alasıyız. Bunlar nüfusun çok küçük bir kitlesini oluşturmakla birlikte, genel kültür düzeyini gerekli, gereksiz her tür şey ile doldurmuş ve sadece insanlara kültürel seviyesini ispat edercesine ukalalık yapan bir topluluktur. Entellik kavramı rakırlarda başlar, bunlarda sona erer. Son durak bunlardır. Maddi açıdan doyuma ulaşmış, yada maneviyatı ön plana çıkarmış bir kitlenin ürünüdürler...

Gotçular.. Rak ve metalin karanlık ve kasvetli havasını soluyan, kendilerini fantastik dünyalarda gezinen bir kolcu, bir şövalye, bir büyücü sanan, ortalık yerde "kal vas flam" atabileceği potansiyele sahip olduğuna kendini inandıran, her türlü fantastik kurgu romanını okumuş ve özümsemiş, kendilerine has, başkalarının anlayamayacağı bir dil kullanan, naytfiş dinlemekle gotik olunabileceğini sanan, ateist yada satanist olduğunu karşısındakinin gözüne sokarcasına belli etmeye çalışan, orta halli bir kitlenin oluşturduğu topluluk...

Ciklet popçular.. bunlar kulak sahibi olmayan, müzikle yakından uzaktan alakası olmayan, ne olursa dinlerim diye ortada gezen, serdar ortaç, hande yener ve türevleriyle havaya giren, diğer bütün kitlelere acıyarak bakan, kendilerinin son derece normal olduğunu iddia eden, türkçe müzik çalan her barda potansiyel göbek atma yeteneğine sahip olan, masaların ve sandalyelerin üzerine çıkmaktan haz duyan, toplumun her kesiminin oluşturduğu basitlikten sıyrılamamış bir insan topluluğudur...

Damarcılar.. Arabesk ve fantazi müziğin damarlarında gezindiği, her an dengesiz bir hareket bekleyebileceğiniz, yıllarca toplumun itilip kakılmış bölümünü oluşturan, acıların çocukları...

Elektonik, dark wave ve türevlerini dinleyen bu insancıklar pank ve kılabırlık arasında sıkışıp kalmış, her türlü organizasyonu ve konseri kaçırmayan, diğerlerine oranla daha geniş bir müzik zevki ve tarz yelpazesine sahip, her yola gelirim diyenlerdendirler...

Niuw eyc, kılasik ve kelt müziğini aynı potada eriten, duygusal ve ruhsal açıdan zengin olan, ütopist tavırlar içinde uzayın derinliklerine dalıp giden, parmakuçlarında gezerek yaşayan, çevresinde olup bitenlere vurdumduymaz olan, diğerlerine kıyasla daha makul özelliklere sahip bir topluluktur...

Görüldüğü üzere maddi olanaklar tarzımızı, yaşam şeklimizi, zevklerimizi ve hobilerimizi doğrudan etkiliyor. Beyni boş olan birinin kendi eksiklerini dış görünüşü ile kapatmaya çalışması, tersi durumda olan birinin yaptıkları ile aynı şey...

Burada yazanlar tamamiyle benim görüşlerim ve genellemelerimdir. Eminim bütün patiler istisnadırlar!!! Yorumlarıma polemikler ile karşılık vermek yerine, farklı yorumlar katarak katılmanızı umarım...[signature][hline]Gyokuche neden sen?

Hatalıysam 0536 213 03 23
Mesaj tarihi:
ben tikky bi kızla çıkmıştım bi ara
çok kişi kızmıştı paicikten çoğu kişide dahil.[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
İçin dostlarım benim için
için için...
Mesaj tarihi:
Tikky leri bi ara hürriyet incelemişti farklı bir tür oluyorlarmış:P. Tikkylikle özentiliği karıştırmamak lazım.

Edit: Keyzar rocker muhabbetinde o kadar hak veremicem sana gerisinide okumadım zaten. çoğunluğu 1-2 kişiye göre tanımlamak yanlış bence.

[signature][hline] "Hiç Ölmicekmiş Gibi Çalış, Yarın Ölücekmiş Gibi De İbadet Et!"

[Bu mesaj SteelBB tarafından 21 Temmuz 2005 12:54 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Keyzar dediğin bir zamanlar için doğruydu fakat şuanda öyle olduğunu hiç sanmıyorum. bakınız fedaykin geçen gün karakedi ile otururken starbucs'da bir grup tikky insanlara katılmışlar
Keyzar peki hiç bilkent'li bazı kızların konuşma şekillerini veya giyimlerini gözlemledinmi? örneğin: "döncem ben sana","oha falan oldum","babaya kalk git diyor içimden bu ses, baydı bu bilkent'in otları falan ya" gibisinden :)
zegna, ted'li olup çok düzgün ve gerçekten altarnatif takılan tipler var. mesela bu örneklerden biride sen olabilirsin :-p

amon ansiklopediden bulduğun şey ilgimi çekti vallahi. meydan larus'ta o tip birşey nasıl yazar bilemiyorum :)
yonja'da gerçekten ilginç bir ortam. fakat bence tikkylerin olduğu bir ortam. hemen hemen her paticik kullanıcısı yonja'da bulunsada neden pati fan club tarzı düzgün birşey yok?

zegna bu arada diğer mesajında yazdığın kaliteli giyim konusuna katılıyorum. mesala bende sürekli olarak marka tarzı giyinirim ve hoşuma gider. fakat bizim tikky dediğimiz şey biraz daha konuşması,türkçesi bozuk veya club tarzı takılan insanlar.
(sonradan gördüm Disappear'in Zegna'ya cevabına katılıyorum)

not: 2 gece uyumadım, dün saat 5'ten 14:30'a kadar uyudum. mesajların hepsini okudum. konuya biraz geç cevap verebildim kusura bakmayın.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Mesaj tarihi:
@Keyzar demişin ki "Burada yazanlar tamamiyle benim görüşlerim ve genellemelerimdir. Eminim bütün patiler istisnadırlar!!! Yorumlarıma polemikler ile karşılık vermek yerine, farklı yorumlar katarak katılmanızı umarım..."

Sen sen gel o kadar, insanların dinlediği müzik tarzlarından yola çıkarak karakter tahlili yap(alakasız olsun bide) sonrada birinin çıkıp konuşacağını bile bile öyle bir savunma şekli yap kendine olmadı yani.
Şimdi ben o saydığın bütün müzik türlerini dinliyorum(arabesk dışında) clubber dan blues ine kadar.Ben ne oluyorum şimdi ?[signature][hline]Wendigo, 09 Temmuz 2005 20:31 tarihinde lafı öyle bir gediğine oturtmuş ki bakınız ne demiş:
seni hayat banlamış ben ne yapayım yazık!

forgiver 1, 11 Aralık 2004 21:40 tarihinde demiş ki:
bu arada hoşgeldin ps: senin mesajına ve diğer mesajlara hoşgeldin yazmamım tek nedeni post kasmak doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar bakalım bu seferde yörünge dışı olcammı

[Bu mesaj kingpin tarafından 21 Temmuz 2005 16:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
[spo1=lol]kusura bakma ama soyledigin aklima bi fikrayi getirdi; taksi soforuna sakin cocuga cevap verme demisler. cocuk yol boyunca konusmus. vs. vs.. sonra taksici dayanamayip annen ... baban .... olsa nolurdun demis. cocuk da taksici olurdum demis[/spo]
gordugunuz gibi insanlarin uzerine takilan tabelalar yeterince rahatsiz edici olabiliyor. ayrica tekrarliyorum, tiki diye nitelendirdiginiz cogu kisiyi daha tanimadan, dis gorunusuyle degerlendiriyorsunuz... yazik...[signature][hline]Tulahr
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
bence converse veya gucci giyen herkezde tikky değildir. amerikalıların veya avrupalıların pek çoğu converse kullanıyor. peki onlarda aşırı tikkylik durumu varmı?[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
Mesaj tarihi:
ya bende beymen vardır armanide ama şu varki insana bişi yakışıyosa giysin kalite sonucunda..abartmamak lazım
bu durumda tikky mi oluyoruz? bence hayır

bence tikky şudur bi insan özentiyse..mesela punk ortama bi kız girio ayağında converseler t-shirt falan herşey hoş..ne dinliyosun dediğinde bana mor ve ötesi derse.. işte ortam için şekil değiştirmektir ben buna tikky' derim[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
ben bilkent'lilere laf atmadım ki. bilkent'e ülkenin başka köşelerinden gelip okuyan veya bilkent center vb. yerlere gelen tikky akımından söz ediyorum. bilkent'te yaşayan çok kaliteli insanlar var. hatta alt komşum (dojorel) bilkent ünv.'de okuyor ve oldukça iyi birisi.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
Mesaj tarihi:
tikky=herşeyi lüxe kaçan kişi
maddi durumlarını ona buna zorlamaya çalışan insan..
anlam veremediğim şahsiyetler[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Mesaj tarihi:
said:
trapt, 22 Temmuz 2005 01:44 tarihinde demiş ki:
tikky=herşeyi lüxe kaçan kişi

bence ole degil lux ama lux giyinmieyi birsey sanan kisiler bunlar bana gore zengin kirolari oluyo :D cadde nisantasi cevresi hayattan bir haber insanlar kim kiminle nerde hangi otelden cikmis bilen ama onemli olan gundemden ise uzak insanlar bunlar birde bazilari gercekten salak oluyo

[Bu mesaj BullDoG tarafından 22 Temmuz 2005 09:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Blind, 20 Temmuz 2005 03:33 tarihinde demiş ki:
tikkylik marka veya çok süslü giyinmek değildir bence ki öyle olursa saçma olur sonuçta çevremizde biton marka giyinipte tikkylikle alakası olmayan insanlar var markayı niye seçtiğine bağlı olay eğer şekil yapayim işte gösteriş fln filan olsun tarzında marka giyiniyosan bu tikkyliktir ama marka alırım daha kaliteli bi kere alırım tam alırım olayına dönerse bunun tikkylikle bi alakası yok bide bana göre tikkyler kendi kimliğini bulamamış insanlardır diyeyim burda noktalayayim :)

söylediklerine katılıyorum.onlarda herşey markadır çoğu şeyleri abartıdır..konuşurken çok önemlilermiş gibi falan yaparlar ama sanırım dışardan nası gözüktüklerini hiç bilmiyolar..[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız...
Mesaj tarihi:
gosteriş için marka gıyene ve bunun marıfetmıs gıbı mıllete gosterene denır tıkky.Bununla bırlıkte bu kavram artık her marka gıyen ıcın kullanılmakta gordugum kadarıyla.Bır tur ezıklık sımgesı halıne gelmıs durumda.Bide cıks ıle concon var onlar ne anlama gelıyor hıc fıkrım yok.[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ;
Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat...
  • Yeni Oluştur...