Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimse bilmiyormu bunu! Win 98 ile xp bilgisayar bağlantısı!

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Donanıma bakan yok
Buraya yazıyorum
98 ile xp arasında ethernet kartı ile bağlantı kurulmazmı! nasıl yapılıor! help![hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu.

"ZzZzZzZZzZ"
"Site kapandı site!"
"ZzZzZzZzZz"
"*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" !
Sosyal ağlarda paylaş

cable unplugged diyor
cross felan bilmiyorum bişi deniyemedim :) ablamın bilgisayar laptop karıştırtmıo tabii atilla abimi arıcam bilgisayardan anlayan bi tanıdık:) (süper format atar oyunlarınıza dosyalarınıza)[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu.

"ZzZzZzZZzZ"
"Site kapandı site!"
"ZzZzZzZzZz"
"*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" !
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam sorun şu, normalde, iki makinayı ethernet kartı ile direkt olarak birbirine bağlarsan arada kullantığın CAT5 kablonun cross yapıda bağlanmış olması gerekiyor..

Normalde Kablo modem veya switch'e bağlantı yaptığın zaman kullandığın kablo düz'dür.. o kabloyu direk iki makinanın etherneti arasında kullanırsan işe yaramaz...

Bu nedenle sana cross kablo mu diye sordum..[hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi baktım crosscable renklerinin tek ucu beyaz oranj beyaz mavi beyaz yeşil kahve uyuyor diğer ucuda aynı renkler var farklı olması lazım sanırım[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu.

"ZzZzZzZZzZ"
"Site kapandı site!"
"ZzZzZzZzZz"
Sosyal ağlarda paylaş

hah evde crosscable buldum renkleri uyan:D 12m lik ethernet kablom var kedi barsaa gibi
not:ethernet kablosu satın alıcak varsa metresini yarı fiyatına satarım[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu.

"ZzZzZzZZzZ"
"Site kapandı site!"
"ZzZzZzZzZz"
Sosyal ağlarda paylaş

evet bağladım
ping atıyorum bilgisayarlar alıyor aralrında sanırım
ama bi halt olmadı:)[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu.

"ZzZzZzZZzZ"
"Site kapandı site!"
"ZzZzZzZzZz"
Sosyal ağlarda paylaş

98 görmese de xpnin otomatik görüp tanıması lazım
olmazsa sen ağ kur de
işte bi takım işlemden sonra xp yüklü olmayan bilgisayarlar için disket vb bişey diyo
cd den yaacam de
win98 olan bilgisayarda xp cdsinden ağ kurulum çalıştır öyle dene[hline]If only I could breathe to see the sun of May...
Sosyal ağlarda paylaş

donamımsal olayı halletiysen -ki iki 98 i birbirine baplarken ne yapıyosan aynısını yapacaksın- ikinci adımda baplantı protokolü yüklemen lazım.

xp den önceki windowslarda bulunan ve kolay yoldan, fazla ayar çekmeden bağlanmasını sağlanayan bi protokol var. Netbios yada öle bişidi. xp de olmadığından dolayı tcp/ip ile bağlaman gerekiyo ki bu da diğerlerine göre baya zahmetli bir yöntem.

netb*** hedesini xp ye yüklemenin bir yolu vardı ama şuan elimin altında xp oladığı için hatırlamıyorum şu an. sen tcp/ip ile bağlanmaya kas. bağlantı kurmak zahmetlidir ama sonuçte en temiz bağlantıyı yaparsın...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Ya bak category5 kablosu al bitane sonra yar içini içinden çıkan kablolar su sıra ile olacak: kahverengi-kahverengi beyaz-yeşil-mavibeyaz-mavi-yeşilbeyaz-turuncu-turuncu beyaz sonra onları connectorun içine sokcan ama ucuna tam denk gelcek sonra sıkma pensesi ile sık onları bu kadar
Sosyal ağlarda paylaş

cokta guzel taniyor,internet connection sharing bile yaptim burada.

biraz daha ugrasin,ayni workgroup uyesi olduklarina,ayni subnet altinda olduklarina ve mac adreslerinin cakismadigina(olur mu olur,fason network karti) bi bakin.Bir de xp cdsi ile 98 e "ek gorevler uygula" dan network tanitma hedelerini yukleyeceksiniz.

[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions."

[Bu mesaj Leath tarafından 20 Temmuz 2005 19:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...