cenx Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 bi ara peygamberimiz hz. muhammed din konusunda soru sorulmasını yasaklamıştır. eve pek çounuz bunu bilmez. nedenide her şeyin caizmi deilmi diye sorulmasına gerek olmaması ve kuranın öğretileri doğrultusunda kulun ne yapıp edeceini "akıl etmesi" gerekir. ayrıca her konu hakkında kuranda bir kuralın bulunması (ki biliyorsunuz zamanında peygamberimize sorulan her sorunun cevabıda kuranda vardır, ve bu yazılanların aksi kesinlikle düşünülemez) bazı "maazeret"leri etkisiz kılmakta ve yanlış kararlar verilmesine sebep olabilme olasılığı oluşturmaktadır. yani peygamberimiz kuranın bizi kısıtlamasından korktuğu için absürd soruların sorulmasını yasaklamıştır. o zamanda birisine verilmesi gerekenle bu zamanda verilmesi gereken cevap aynı olmayabilir. yani birisinin illa size şunu yaz bunu yazma demesine gerek yok. akıl verilmiş kullanın. avrupalımısınız nesiniz anlamadımki...[signature][hline]Cenx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 ee diyelim öyleyiz sen nerelisin?[signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: Muhallebi, 17 Temmuz 2005 19:23 tarihinde demiş ki: ortamın delikanlısı geliyor yolda. [signature][hline]Sert Kal Taviz Verme ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: elaidi, 17 Temmuz 2005 19:27 tarihinde demiş ki: senin camdan aşaya işedim topicin kilitlenmezse millet geliyo nasıl sıçtığını anlatıyo. yok şöle oldu böle oldu. HAHAHAHAHAH falan diolar.. eğer öle olursa asıl paticiğin düştüğü hali düşünmek gerekir.. katılıyorum. daha kaç yıllık üyesin de gelip burda "paticiğin dönüştüğü hal" konusunda atıp tutuyorsun onu anlamadım :) eğer paticik kötü hale dönmüşse, bunda belirli şeylere kızan ve tepki gösterenlerde değil, kızılacak ve ayıp şeyleri gelip pişkin pişkin anlatanların suçu vardır. dominic'i haklı buluyorum ben o topic konusunda. camdan dışarı işenir mi? ertesi gün de gelip burda başkası yolun ortasına kakasını yaptığını övünerek anlatır o zaman. said: Baggio, 17 Temmuz 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Sonuna kadar haklisin bence namesiz. Gercekten Paticik oyle bir hale geldi ki millet "camdan asagi isedim, damdan yukari sctim" gibi topicler aciyor artik, biz de memnun degiliz ama elden ne gelir? [signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 18 Temmuz 2005 01:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 komik mi şimdi bu? bend e ciddi bir şey oldu diye girdim ama o da ne.. bu ne zeytinyağlıktır paşam? benimde zamanında açtığım saçma konular vardı ama ben kitlendiğinde gösterimdne kaldırıldığında bir kere isyan ettim o da noobluk zamanımdaydı (dark-dr bilir :)) yani sen yeterli bir süredir de bu topluluğun bir parçasısın.. saçmalaya bilirsin belki ama saçmalığını savunmak için daha çok saçmalamamak gerekir.. öeeeh diyorum.. (kim gece gece balkondna işediğini paylaşmak ister ki? yani nasıl bir psikoloji anlayamıyorum..)[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki: Osman kılıcımı rolladı. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" [Bu mesaj BabacumMostors tarafından 18 Temmuz 2005 01:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: homoid, 17 Temmuz 2005 20:05 tarihinde demiş ki: Burasi internet ortaminda bir forum olunca herseyi anlatmayi serbest sanan tipler var. Yani altina yaptigini anlatan dangalak icin ne var bunda diyen adam camdan iseyen sasirmis icinde dogal olarak aynisini soyler alkis tutar... Isin komik olani bu tiplerin ayda 1 kere paticik nereye gidiyor duzeltelim uye alimi kapansin ve turevleri gibi msg atiyorlar. Sonra cesitli orgutler cikiyor ortaya. Oraya buraya sicanlarin camdan iseyenlerin hakkini korumak icin. lol iyi söylemişsin.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Ben dikkatleri muhallebiye cekmek istiyorum susuyorum. Gunde 14.5 mesaj ortalamasi ile forumlara katilirken bunun 12.5 u anlamsiz 2 kelimelik postlardan. Hatta bazilarini aradakileri okumadan okursaniz anlamli cumleler ciktigi oluyor. ornek: bu forumun ilk 3 sayfasindaki anlamsiz postlar. Lutfen forumlar orf adet kural vs lerini ogretirken. O madalyanin sadece gostermelik oldugunu anlatin arkadasa cunku o yanda madalya olunca evinede gercek birtane yollicaklar saniyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jabba Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Ehh birbirine laf sokma olayı çoğaldı doğru ama gerisine katılmıyorum..[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 hak edene laf sokulur boş yere laf sokana da laf sokulur bu böyle, ölçmedne biçmeden konu açmayacaksın hatta konu açacaksan 3 kere (bazı üyeşlerimiz için 5 kere olsun) düşüneceksin[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki: Osman kılıcımı rolladı. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hollow-Man Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Amma büyüttünüz yaaw Kadıköy Anadolu Yatılısı her gece camdan aşağı işer.. Ne var bunda =)[signature][hline]www.kalforum.com Martıların Buluşma Noktası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jabba Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: BabacumMostors, 18 Temmuz 2005 02:07 tarihinde demiş ki: hak edene laf sokulur boş yere laf sokana da laf sokulur bu böyle, ölçmedne biçmeden konu açmayacaksın hatta konu açacaksan 3 kere (bazı üyeşlerimiz için 5 kere olsun) düşüneceksin hı hı evet[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 pardon ama konu biraz fazla uzamadımı.dusundumde gerçekten yazmam salakça(yaparken eğlenio insan :P)ama burada benim anlatmak istediğim laf sokma hadisesiydi o olay anlaşıldı yeter bence dimi :D[signature][hline]madjai, 10 Şubat 2005 19:44 tarihinde demiş ki: bence bu tip olaylar bazı şeylerin provasıdır hazırlığıdır. bugün sarımsak gazı bırakan yarın şarbon bırakır ertesi gün radyoaktif maddede koyar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knight_of_rose Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 bu laf sokma olayi cogaldi dogru,fazla mesajatan biri olmadigimdancok sorunum olmuyor olsada sallamiyorum genelde ama.senin konudada hakvermemek elde degil insanlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 tamam yapmış olan hatasını görüyorsa sorun yok di mi jabba? zaten namesiz in son mesajındna sonra konuyu kurcalamaya gerek kalmadı iyi akşamlar bir sonraki tartışmada görüşlmek üzere esne kalın *!TRT akşama doğru program kapanış müziği girer*[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki: Osman kılıcımı rolladı. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 @ homoid: Hmm "post kasanları yada kastıklarını düşündükleri insanları kınama komitesi" benim de peşime düştü. Bu geyik sonsuza kadar sürer. Kasıp kasmadığımı sana burda izah edemem. Ama kesin olan birşey varsa oda post kasıcaksam Yeni gelenler bölümüne gidip gelen geçene "merhaba" demek kadar işlevsel bir aksiyon yok. 2 kelimeli postlara geleyim. O sırada uygun gördüğüm şeyi yazıyorum oraya. Fazla düşünmüyorum. Ne bu test falanmı. İnsanları rencide etmemeye en uygun şeyi yazıyorum. Bazen başarısız oluyorum görünüşe göre. Kimse mükemmel değildir. Bu arada senin de nerden çıktığını anlamadım.[signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom [Bu mesaj Muhallebi tarafından 18 Temmuz 2005 02:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Sen konu dışına gidip "dün balkondan işedim" diye topic açarsan elbette isteyen istediğini der. Önce kendimizde arayalım hatayı.[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence" Kerforn/Night Elf Druid Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Lütfen son mesajıma bakalım[signature][hline]madjai, 10 Şubat 2005 19:44 tarihinde demiş ki: bence bu tip olaylar bazı şeylerin provasıdır hazırlığıdır. bugün sarımsak gazı bırakan yarın şarbon bırakır ertesi gün radyoaktif maddede koyar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Şimdi baktım. Bu saatten sonra zor biraz kıvırmak :)[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence" Kerforn/Night Elf Druid Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hollow-Man Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Hadi öpüşün barışın[signature][hline]www.kalforum.com Martıların Buluşma Noktası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: Muhallebi, 18 Temmuz 2005 02:10 tarihinde demiş ki: @ homoid: Hmm "post kasanları yada kastıklarını düşündükleri insanları kınama komitesi" benim de peşime düştü. Bu geyik sonsuza kadar sürer. Kasıp kasmadığımı sana burda izah edemem. Ama kesin olan birşey varsa oda post kasıcaksam Yeni gelenler bölümüne gidip gelen geçene "merhaba" demek kadar işlevsel bir aksiyon yok. 2 kelimeli postlara geleyim. O sırada uygun gördüğüm şeyi yazıyorum oraya. Fazla düşünmüyorum. Ne bu test falanmı. İnsanları rencide etmemeye en uygun şeyi yazıyorum. Bazen başarısız oluyorum görünüşe göre. Kimse mükemmel değildir. Bu arada senin de nerden çıktığını anlamadım. Surda bir kac quote yapmak zorunda birakma beni rica ediyorum. Cunku yaparsam sadece fazla dusunemedigin ortaya cikicak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 dilimiz çok uzun. başka bir işlevi varmı[signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 said: namesiz, 17 Temmuz 2005 19:21 tarihinde demiş ki: bardağı taşıran son damla işemenle ilgili bilgiyi paticik forumlarına vermen bardağı taşıran son damla sanırım bunu mu vurguladın ben mi yanlış anlıyorum get a life pankartlı bişi vardı o lazım sanırım bu topice cevap olarak. neyse bu tip tutumları olanlarada acil şifalar dileyelim bari insanlık göreviizdir.[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nukem_Verite Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 akila söylemişti bi ara, iki dakika adam olun başka bişey istemiyoruz aslında.[signature][hline]Mayhem, 13 Haziran 2005 23:15 tarihinde demiş ki: p.mye site adresini gönder, halledeyim siteyi. [Bu mesaj Nukem_Verite tarafından 18 Temmuz 2005 07:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nukem_Verite Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 gerçek hayatta aptalca birşey yapınca, laf sokup dalga geçmiyo mu insanlar da paticikte olunca gelip ağlıyosunuz onu çözemedim.. Ulan bide biz noobken paparayı yer otururduk, şimdikiler zeytinyağı gibi be. Abi kaç günlük üyesinde paticiğin düştüğü hal diye topic açıyosun? lol[signature][hline]Mayhem, 13 Haziran 2005 23:15 tarihinde demiş ki: p.mye site adresini gönder, halledeyim siteyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Bu forum insanın kişilğinin aynası kişisel fikrime göre. Çünkü insanlar gerçek hayatta yaptıkları saçmalıkları şirin gösterecek mimik ve hareketlerle süsleyemiyor. saçmalık saçmalık olarak kabak gibi görünüyor yapıldığında. Bunu algılamak için insanın yazdığı yazıyı bu açıdan değerlendirerek yazması gerekiyor. Forum kurallarına gelince forum kuralları bu forumda genel hakim olan aklı başında katılımcı kitlesinin mutluluğunu, zırvalayan insanların ise kendine çeki düzen vermesini amaçlayan bir kurallar bütünü. Eğer işlevini yitirdiğini düşünüyorsanız oturun yazın neden işlevini yitirdiğini. Bunun gerçekten değişmesi gerekiyorsa değişir, hep değişti. Diğer yandan forumda yer alan zırvalama seviyesindeki artışın nedeni genel olarak despot yönetim eksikliğinden kaynaklanmakta bana göre. Despot yönetici dediğin sadece yapar hesap vermez çünkü kural var ve uygulamak değil uygulamamak hatadır. Müsamaha göstermek bir kişi için iyi olabilir fakat genel ortam için malesef zararlı. Yazılan bir mesajı en az 100 kişinin okuduğunu ve örenkleri ile çoğaltılarak tekrar edildiğini düşünürsek kuralın görmezden gelinmesi 2 günde tüm ortamı darmadağın edebiliyor. Şahsi fikrimdir kimseye sen öylesin sen böylesin demek gibi bir amacım bulunmuyor. Sadece bu forumda okunmaya değer çok az şey kaldı bari onları koruyalım gibi bir niyetim var. Saygılar sevgiler.[signature][hline]"Story of SadButcher" - SadButcher Playlist! horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar