Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pi


Maedhros

Öne çıkan mesajlar

ha bu arada 216 basamaklı olması gereken sayı (ekrandaki sayı) 218basamaklı... Basamak lafı doğru olmadı hane daha dığru galiba..
Ama film müthiş! 60000$ a çekmişler. Parayı Darren Aronofsky abimiz eşten dosttan tırtıklamış. Film matematik üzerine kuramlar geliştirmeye çalışmıyor, sadece matematik kuramlarını numeroloji mistisizim ve din öğeleriyle harmanlıyor. Yoksa amanın pi işte böyle bir şeydir 216 gerçekten vardır gibi bir çabası yok. Ki bunu pi rakamının ekrandan geçtiği her sahnede görüyoruz. Gösterilen pi rakamları doğru değil(!) En iyi ihtimalle 3-5 haneleri doğru. Yoksa filmin Torah, Kabala, Talmud öğeleri aşılama amacı yok :-P Filmdeki ara sahneler çok güzel (hap alma olayı, kulak çınlamaları falan) Filmin müzikleri filmden çok daha güzel :D Bir iki müziğin sample ını Requiem For A dream de duyuyoruz. (RfAD'de elemanların parti yaptığı zamanki müzik örnek olarak) Klip gibi bir film, çok hızlı bir şekilde akıyor..
Darren Abimize helal olsun! Bi şiler daha yazacaktım ama unuttum.. Neyse.. Ben bu filmi Türkçe altyazılı veya dublajlı hiç seyredemedim. Dün gece seyredecektim altyazılı gene nasip olmadı.

1.Mathematics is the language of nature
2.Everything around us can be represented and understood through numbers
3.If you graph these numbers,patterns emerge.Therefore;there are patterns everywhere in nature...

15:04, Personal Note: When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun. So once when I was 6, I did. The doctors didn't know if my eyes would ever heal. I was terrified, alone in that darkness. Slowly daylight crept in through the bandages, and I could see, but something else had changed inside of me. That day I had my first headache.

15:06 Press Return[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...