Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW daki Classlar -1-

Dragonutopia

Öne çıkan mesajlar

Savasci...
Savasci sinifi bugune kadar yayinlanmis butun MMORPG lerde en cok oynanan sinif olmustur ve Blizzarda gore WoW bunu degistirmeyecek.
Bir cok oyunda savascilar,dusmani hedefle,otomatik saldir ve dovusu seyret izlenimi verir neyseki bı olgu WoW icin gecerli degil.
Her irkin savascisina belirli gucler verilicek.Ornek olarak Insan savascilari 'defend' adi verilen bir ozellige sahip,bu ozellik Warcraft 3 teki gibi oyuncuya ihtiyac duyuldugu zaman defansif bir bonus saglıyor.
Bu ozellikler farkli etki yaratıp ve farklı odenek(cost) istiyecekler bu olay savasci sinifina ayri bir ilerleme kaydettirmesinin yanında oyuncuya buyucu sinifi karakter oynuyormus gibi ayri bir heyecan vericek.
Savasci level atlama konusunda en kolay sınıf olmasına ragmen en ozellıklı buyuculerı bile dize getirebilecek bir rakip olucaklar.
Blizzarda gore ınanılmayacak sayıda savascı oynama teknıklerı ve yolları olucak ve sonuc olarak bir savasci sinifiyla karsilastiginizda aslında neyle yuzlestıgınızı bılemeyeceksınız.

Buyucu....
Buyucu savunma ve saldırı ıcın buyu kullanan bır karakterdır.Bu buyuler savunmatık ıyılestırme buyulerınden savasta buyucuyu desteklemek ıcın cagırdıgı guclu yaratıklara kadar uzanır.
Buyuculer WoW daki en tehlikeli ve en guclu siniflardan biri olucaktir fakat bu sinifla baslamak ve ozelliklerini yukseltmek digerlerine gore daha zor olucak.Bir baska deyisle bu sinif daha cok vakit ve dikkat isteyecek ama odul yeterlı ve karakter cok guclu olucaktir.
Genel olarak buyuculer zayıftır ve savascıların yakınında bulunmak buyuk bır hata olup genellıkle olumlerıyle sonuclanır fakat WoW da bu o kadar fark yaratmaz yakın mesafede de buyucu olumcul bir sınıf olmaktadır.
Buyucu buyulerını genıs bır buyu yelpazesınden sececektır bu secenekler buyuk ıhtımalle ates ve buz sınıfından olucaktır sımdılık sadece ıkı ırk buyu kullanabılır cuceler ve ınsanlar.Insanlar buyunun gercek efendılerıdırler.Cuce buyuculer teknolojı ve teknolojıye dayanan buluslarına en az buyu guclerıne guvendıklerı kadar guvenırler ve bu onları hıc bır sekılde zayıf bır rakıp yapmaz.

Şaman...
Egitilmeyen birine gore şaman buyucunun bir alt sinifi gibi gozukebilir fakat buna inananlar yanilirlar hemde cok. .Her ıkısıde benzer etkılerde buyu kullanmasına ragmen şaman buyulerınde doganın gucunu cagırır.Şamanlar buyulerının en ıyı ve en saf buyuler olduklarına ınanırlar ustelık dıger buyuculerede bozulmus ve haın gozuyle bakarlar.Şamanlara gore onların buyulerı seytanı ve karanlıktır.
Orclar bozuldugundan :) berı(corruption),eskı şamanıstık kultur unutuldu aslında kotuluk amacıyla kullanılmaması ıcın unutturuldu bozulma bıttıgınde ıse orclar eskı yollarına donduler boylece kulturlerı tekrar ortaya cıktı ve hatta dostları Tauren lerın yardımıyla gelıstı.
Şamanlar ozellikle muttefiklerini kutsamak ve dusmanlarini lanetlemek ustune yeteneklıdırler buyulerı genel olarak bırden fazla objeye etkı eder ayrıca ıyılestırme ozellıklerıde vardır ve savasta aktıf rol alırlar.Sadece orclar ve Taurenler şaman olabilir.

Heh simdilik bu kadar imla ve mantik kurallarini hosgorun lutfen... :)[hline]A little less conversation a little more action please

[Bu mesaj Dragonutopia tarafından 03 May 2003 21:50 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

Bişi daha bunun üstteki mesajımla bir alakası yok. faq tan bir alıntı.
How do spells work?
All of the character classes in World of Warcraft have access to spells and/or special abilities. As a character levels, they can purchase, train, research, or simply find new spells and add them to their spell book and/or ability book. Casting spells and using special abilities generally requires mana and may sometimes require one or more reagents.
Türkçe Meali:
Büyüler nasıl çalışacak?
World Of Warcrafttaki bütün karakter sınıfları büyü ya da özel yeteneğe sahiptir. Karakter leveline göre, satın alıp, öğrenip, araştırılıp ya da kolayca bulup büyü kitabına ya da yetenek kitabına eklenebilirler. Büyü yapmak ve özel yetenek kullanmak genellikle mana ve bazen ise bir ya da daha fazla büyü malzemesi gerektirir.[hline]One ring to rule them all
One ring to find them
One bring them all
and in the darkness bind them.
Sosyal ağlarda paylaş

Druid ve hunter cikmissa onlarida ceviririz.....yakın zaman ıcınde gorursunuz forumlarda ayrıca buyu olayı herkeste var bu warcraftın ozellıgı ama esas guclu buyulerı mage ve shaman classları yapıyor sımdılık taıb daha nelerı eklerler bılınmez benım tahmınım hıghelf lerıde ekleyecekler...[hline]A little less conversation a little more action please
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
"bir savasci sinifiyla karsilastiginizda aslında neyle yuzlestıgınızı bılemeyeceksınız."

bu laf doğru olursa çok güzel olur.
belki karşımdaki drizzt gibi hızlı saldıran birisidir, belki de juggernaut gibi bir vurunca öldüren cinstendir.

güzel olcak güzel...

peki bladesinger gibi hem kılıç ustası hem büyü ustası olabilecek miyiz?[hline]Wacky, 15 May 2003 01:45 tarihinde demiş ki:
Ya çok zeki, "o kadar spastik bişi yapcam ki herkesin aklında yer edicek" diye düşündü, ya da moron, "süper olcak abi fikir süper ehe ben bi dahiyim" diye düşündü.
Sosyal ağlarda paylaş

Sımdılık Classlar az ama tırstıgım bı yon varkı bunu e3 kacak cekımlerınden gordum....orc fıghter gerılıyor falan etrafında yuvarlak bı halka olusuyor ve bagırıyor evet aynen bagırıyor ve rakıp saldıramıyor bı daha olunceye kadar dayak yıyor....sımdı ınsanoglu ıcınde bunu yapabılıyorsa o kısa sure ıcınde bı orcu nasıl oldururum planları yapmaya baslayacam.[hline]A little less conversation a little more action please
Sosyal ağlarda paylaş

Arcane cım bu yazıları sıtede yayınlansın dıye yazmıyorumkı amac genel olarak bılgılendırme ustelık gonullu olarak yapıyorum bu ısı kafama esıp hadı sunu yazayım demedım hıc bır sekılde Dresquın rıca ettı mıllet ogrensın muhabetıne bende yazdım gene verırse gene yazarım su ı-i olayına alısamadım bı turlu haklısın yanı araya i gırınce hızlı yazamıyorum o yuzden kullanmıyorumda :)[hline]A little less conversation a little more action please
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 ilginç şey öğrendim ,
--------------------

-90% pvm %10 pvp olacak oyun. (zaten biliodum bunu gerçi)

-dwarflar Ram lere binecekler, başka bi ırkın bineğini kullanabiliyoruz fakat o ırkla aramızda reputation kasmamız lazım. ne ler için belli değil.

-binek üstünde savaşılmıyor, şu an için. ayrıca binekleri yanımızda scroll olarak taşıyoruz, summon ediyoruz lazım olunca.

-questler ve tasklar olarak 2 görevi sistemi var, questler 1 kere yapılabiliyor. tasklar istediğin kadar.

-mesela orc ırkı sadece orc dilini bilerek oyuna başlayacak ve sadece o dili konuşacak. dinleyen diğer ırklar bunu çevrilmiş olarak görecekler, diğer diller öğrenilebilecek.

-server başına 2k yada 4k oyunucu olacak.

-skiller 2 şekilde bir class skilleri bide secondary olarak. ilki o yeteneği kullandıkça artacak. 2. skiller ise level atladıkça verilen puanlarla.

-herbalism için gerekli olan regler random spawn olacak, haritada bunları görmek için bir büyü olacak.

-ne lerin geceleri görünmez olma olayı sadece gece olmayacak.

-şu an için 2 faction var, kurallar kesin. bir orc, insan şehrine giderse npc guardlar saldıracak. The Allience human, ne ve dwarf ,, The horde orc ve taurenden oluşuyor.

-gmler kasabalara gidip, kim xx monsterını öldürmek istiyor toplanın gidiyoruz, şeklinde questler yapabilecekler.

-genel ulaşım için griffonlar ve gemiler olacak ama bunları biz kontrol edemiyoruz. gemilerde ilginç şeyler (korsan saldırısı vs) olma ihtimali var. griffonler sizi daha önce gittiğiniz bir yere götürebilir sadece.

-şu an için olunabilecek ırklara göre classlar:
Human/Orc - warlock.
Everyone - warrior.
Human/Dwarf - mage.
Tauren/NE - druid.
Orc/Tauren - Shaman.
Dwarf/Tauren/NE/Orc - Hunter

-gizli skiller olacak gizli quest ve monsterlardan çıkan.

-su altında savaş ve büyü olacak sadece biraz yavaş olacak ama bazı büyüler, ateş vs, tam çalışmayacak :)

-taurenlerin binekleri olmayacak, ama binekli birisi kadar hızlı koşabilecekler.

-crosshair olmayacak.

-healing iksirlerle, büyüyle, yemek yemeyle,oturup beklemeyle ve first aid kullanarak, olacak. ayrıca heal olurken bekleme olmayacak, arka arkaya olabilecek.

-hunter tame ettiği hayvanı hep yanında tutabilecek, tek seferde sadece 1 hayvan olacak ama sizin levelinizin %90 ı kadar sizinle level atlayacak gelişecek.

-rare olan binekler kazanılabilecek questlerden

-party ve guildlerde level sınırı olmayacak

-subclass şu an için olmayacak, (warrior/ paladin mesela)

-Lordaeron, oyunda olmassa daha sonra expansion yada patchle eklenecek.

-Allience ırkları hordelarla party yapamayacak.

-para otomatik olarak bir üst paraya dönüşecek, 105 bakır kazandıysanız 1 gümüş 5 bakır olarak gelecek.

-haftalar yada aylar boyu devam edebilecek epic questler alınabilecek.

-2 faction için büyük savaşların yapılabileceği alanlar olacak. Ayrıca faction ırkları kendi factionlarıyla savaşamayacak. no orc vs tauren.

-malzemeler zamanla bozulmayacak.

-oyuna Northrend bölgesini ekleyecek bir expansion olasılığı yüksek.

-siz görünmez olunca petiniz görünür kalacak ve saldırabilecek.

-zırh,kıyafet vs boyanabilecek.

-sahip olduğunuz itemi, siz kaybetmek istemediğiniz sürece kaybetmeyeceksiniz.

-dövme yara izi vs seçilebilecek.

-ilerde yanınıza mercenary alabilme opsiyonu olabilir.

-şehir guardlarına saldırırsanız onlarda destek çağırabilecekler.

-karakterler serverlar arası taşınmayacak.

-bazı npcler şehirler arası gidip- gelecekler sürekli haraket halinde olacaklar.

-gece olduğunda gündüz ortaya çıkmayan yaratıklar çıkacak.

-npc işgalleri olabilecek, bir kasabayı undeadlerin basması gibi, böyle durumlarda oyunculara çağrı yapılacak gelin ve şehri savunun şeklinde.

------ 2-3 taneden uzun oldu gibi ama olsun :D[hline][i]WoW - Swg - Do I really exist? - Begin[/b][/b]
Sosyal ağlarda paylaş

-90% pvm %10 pvp olacak oyun. (zaten biliodum bunu gerçi)

-ne lerin geceleri görünmez olma olayı sadece gece olmayacak.

-şu an için 2 faction var, kurallar kesin. bir orc, insan şehrine giderse npc guardlar saldıracak. The Allience human, ne ve dwarf ,, The horde orc ve taurenden oluşuyor.

bunlar sakat geldi bana yav pvp olayı zaten sux ya oyun pvm olmamalı saece bari %50 %50 bisi yapsalardı.

ne ler nasıl yani gündüz de mi görünmez olabilecekler?

yav peki ne allience ne de horde da olmak istemiyorsak :)
mesela ben ikisine de düşman olmak istiyorum.

aslında hunter olmak istiyorum human niye hunter olamıyor ya? allah alalh ben doğada yaşayıp ranger gibi birşey olmak istiyorum human olarak. zorla ne mi yaptırcaklar bizi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...