sir Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 hayvan sevgisi, kürk giyenlere bela okumakla olmuyo.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
sir Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 o hayvanların kürklerini giyenler bu görüntülerin farkında olmayabilirler, bunu hiç düşünmedin mi?bunu izleyen çoğu insan etkilenir ve kürk almayabilir. ama alanlara bela okumak mantıklı değil. ha bu zulmü yapanlara başka şeyler okumak lazım orası ayrı.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 haklısın aslında. o görüntülerin verdiği üzüntü ve kızgınlıkla söylemiş olabilirim.[signature][hline]S b N N b N N :horace: :horace:
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 sakin....[signature][hline]Messor,10 Temmuz 2005 tarihinde icq'da demiş ki: tel tak, telli kız fantezim olmuştur hep.. tellerine takıldım isimli kitabımı yeni çıkardım.. lylide..
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: SbNN, 15 Temmuz 2005 12:53 tarihinde demiş ki: haklısın aslında. o görüntülerin verdiği üzüntü ve kızgınlıkla söylemiş olabilirim. o zmn özür diliceksin.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Nebuch Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 yazık......[signature][hline]yokedemeyeceğin şeyi kontrol edemezsin... [/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b] [/b]çizim galerim[/b]
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Sessizli harfli nick sahibi insan ve caps addict arkadaşımız, tepişmeye devam edecek olursanız kötü şeyler olacak. Adam gibi tartışın tartışacaksanız.[signature][hline]g3nk.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Sadece kürk giyenlere değil deri giyen herkese aynı eleştiriyi yapmanız lazım yani spor ayakkabıların ve diğer ayakkabıların, araba koltuklarının, ev koltuklarının, cüzdanlarında deriden ve doğal olarak hayvanlardan yapıldığını düşünürsek sadece kürk kullananlaralaf etmek yanlış. Haaa o kürkü öyle vahşice soyan adam her türlü lafı hak etmiştir orası ayrı ama biri kürk giyiyor diye laf ediyorsanız o kısım bence yanlış.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Nebuch Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 deri giymek ozellikle sığır derisi bence zararsız bi durum. gunluk sığır kesilme sayısına gore dusunursek az bile deri giyiyoruz.....[signature][hline]yokedemeyeceğin şeyi kontrol edemezsin... [/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b] [/b]çizim galerim[/b]
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: Absolut, 15 Temmuz 2005 13:29 tarihinde demiş ki: Sadece kürk giyenlere değil deri giyen herkese aynı eleştiriyi yapmanız lazım yani spor ayakkabıların ve diğer ayakkabıların, araba koltuklarının, ev koltuklarının, cüzdanlarında deriden ve doğal olarak hayvanlardan yapıldığını düşünürsek sadece kürk kullananlaralaf etmek yanlış. Haaa o kürkü öyle vahşice soyan adam her türlü lafı hak etmiştir orası ayrı ama biri kürk giyiyor diye laf ediyorsanız o kısım bence yanlış. bunu demeye çalışıyorum da iğneyi kendinize derken bunu demek istemiştim..[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Günlük sığır kesilme sayısı neden seni ilgilendirmiyor? Sen sığırları ye diye keserken iyi ama başkası kürk için kesince mi kötü oluyor? Kısacası olay bakış açısına göre değişir. Metod kesinlikle vahşice ama onu yapan adam sonuca bakıyor yani hayvan ölü mü değil mi? Ölü, o zaman değişen birşey yok onun için.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 orada yapılan şey vahşet bu bir gerçek. kürk giymekte çooook gerekli birşey değil, biliniyorki bir çok kişi gösteriş için kürk giyiyor. bu da bir gerçek. yani gösteriş için vahşet uygulanıyor ve birileri kürk manto satın alarak o vahşetin yapılmasının birincil sorumlusu. çünkü o sektörü kürk giyenler oluşturuyor. yani öncelikli olarak verilebilecek tepki kürk giymemek olabilir. giyenleri uyarmak, "bak böyle böyle yapıyorlar" demek olabilir. hayvanlar başka şeyler içinde katledilmiyor mu? ediliyor. zaten onlarada karşıyım. hayvanın etinden, sütünden, derisinden yararlanmak farklı şey. toplu katliam yapmak farklı şey. karıştırmamak lazım. deriler bir çok yerde kulanılıyor. o zaman hiç bir deri malzemeyi kullanmayın diyenler olabilir. günlük hayatımda orjinal yılan, timsah hede höde derileri kullanan birisi değilim. kullananlarada diyecek bir lafım yok. bunun dışında da zaten belirttiğim gibi "hiç hayvan öldürmeyelim ihtiyaçlarımız için" demiyorum. lakin sadece gösteriş adına yapılmasını hoş karşılamadığımı söylemiştim. (bir de bunun bir adabı var, işkence çektirmeye gerek yok bir canlıya) şimdi bir daha düşünün. milano'da kürkü ne yapacak bu cici hanımlar. ya da istanbul da? ya da o kürklerin hazırlanması için birincil şart, o hayvanların canlı canlı yere çarpılması, ayaklarının kesilmesi ve derilerinin o halde yüzülmesi mi? buyrun, meydan sizin. savunmaya çok meraklı gördüm...[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Öncelikle kimse kürk için hayvan öldürülmesini savunmuyor. Hele de böyle bir metod ile öldürülmelerini zaten savunamaz.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 tek değindiğim konu o değildi aslında. savunan savunmayan bir kaç kişi abidik yorumlar yapmış. birisi tasvip etmiyorum ama kürk alırım demiş. bir paragrafım onaydı... biriside hayvan katliamı, şu bu demiş. öyle ya da böyle hayvanlar bir yerlerde öldürülüyor devamlı... işi sığır kesmeye getirmeyede gerek yok, hayvanlar öldürülmesin demeyede. bunu belirtmek istemiştim kendimce. estim geçtim diyelim.[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 hayvanı sağlıklı bir yaşam için gerekli olan eti için öldürmek ayrı bir şey, birilerinin sırtına süs olsun diye öldürmek ayrı bir şey. aradaki fark gereklilik. etin gerekliliği=süs ün gerekliliği diyorsanız tabi bilemem. buyrun dünya sizin sömürün sömürebildiğinizce. torunlarınıza falan masal şeklinde anlatırsınız "eskiden X hayvanı vardı sonra tüm neslini katlettik süs olsun diye sırtımıza aldık".. (ha tabi kürkün süs olmayacağı yaşamsal bir ürün olabileceği zamanı (nükleer kış??) göz ardı ettim hani hava soğuk bir şekilde de tekstil ürününe erişimin yok al buyur o zaman kes hayvanı kürkükünü giy)[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* [Bu mesaj Rahan tarafından 15 Temmuz 2005 14:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Vejeteryan olup kürk giyenler tam windows mavi ekranlık aslında hehe System down.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 maddeleşmiş "oksimoron" olur o herhald. öehh..[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
ozkolous Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: Dynun, 14 Temmuz 2005 20:53 tarihinde demiş ki: iğne ile alakası yok. videodaki muameleyi, vahşeti gördün. kürk gördükçe aklıma bu gelecek. Tamam , hayvanlar bi çok yerde kullanılıyor ama, acı çektirmeden, vahşet yaşanmadan da yapılabilir bazı şeyler bunu anlatmaya çalışıyorum. edit: yanlış yazım aaaa olurmu hiç o kürkün değerinin artması daha canlı daha parlak daha kaliteli görünmesi için onca vahşet yapılmalı,hiç düşünmeden onca acı çektirilmeli bu hayvanlara,videodaki gibi yerden yere vurulmalı sonra canlı canlıderileri yüzülmeli hatta derileri yüzeldükten sonra bile canlı bırakılıp acı çektirilmeli bunlar olmazsa olmaz. allah belelarını versin!!!![signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki: Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim... kanberdim bi zamanlar
IllidanStormrage Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Bunları söylemekten, hatta insan olmaktan ne kadar nefret etsem de gerçek şu; İnsanoğlu dünya üzerindeki en güçlü canlı. Ve dünyanın ikinci bir gerçeği; ne yazıkki her zaman güçlü olan zayıf olanı ezer, kullanır, sömürür. İnsanlar tarih boyunca hayvanları her türlü şey için kullanmışlardır.Ama derileri ve kürkleri için kullanmak bütün yaptıklarının en berbatı, en korkuncudur.Yine de insanın ihtiyaçlarından biri olarak uzun yıllar kullanılmıştır.Kürk ün süs değilde soğuktan korunma amaçlı kullanılması bence doğrudur.İnsan her türlü kaynağı kendi yararına kullanabilir. -Ama bukadarına pes doğrusu- Bir hayvana nasıl böyle davranabilirler ya? O hayvanları yere vura vura öldürmeleri, hayvanların can çekişerek bakmaları, başlarına gelecek şeyi anlayıp kurtulmak için kafese yapışmaları filan korkunç bir görüntü.Hele hayvanların canlı canlı derilerinin yolunması, hayvanın derisiz bir halde çırpınması, acı çekmesi tamamen vahşet.Rezalet.Geri kalanını izleyemedim. İnsanın izlerken dahi içinin sızladığı, midesinin bulandığı, "lanet olsun bu dünyaya" dediği görüntüleri çekenler, hatta bütün bu gördüklerimizi yapanlar nasıl dayanıyor? Nasıl bir zihniyettir nasıl bir barbarlıktır? Hadi hayvanın kürkünü alıyosunuz bi zehirli iğne, hadi derisi delincek dediniz zehirli bir ilaç, yada elektrik şoku da mı olmaz? Tek bir hamlede boynunu kırsa hadi ona da neyse diycem de hayvana işgence çektire çektire döverek öldürmek te neyin nesi? Lanet olsun böyle insanlara.İnsanın elinde güç olsa aynısını bunlara yapası geliyo.Ki hayvanlara eziyet edenler, bin kat beterini hakeden -insan demeye yüreğim el vermiyo- mahlukatlar. O hayvanların çırpınışları hala gözümün önünde ya.Bu olayı nasıl savunuyosunuz? Dilerim ki o hayvanları o şekilde öldürenlerin, ölümüne sebep olanların hepsinin başına o acının çok daha fazlası gelir. Ne yazıkki elimizden dilemekten başka birşey gelmiyor.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 oohoo... millette anlayış kıtlığı var.. savunduğumuzu kim söledi..[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 kürklere karşı çıkan insanların vejeteryan olması gerekiyo,yoksa kesinlikle konuşmaya hakları yok. bi hayvan ölürken acı çekmiş veya çekmemiş arada pek fark yok önemli olan öldürülmüş olması.
armra Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: elesso, 15 Temmuz 2005 14:54 tarihinde demiş ki: kürklere karşı çıkan insanların vejeteryan olması gerekiyo,yoksa kesinlikle konuşmaya hakları yok. bi hayvan ölürken acı çekmiş veya çekmemiş arada pek fark yok önemli olan öldürülmüş olması. yanlış düşünüyor olabilir misin ? acaba bir sineğe bile acı vermek insanlıkla bağdaşır mı ?[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor... Hasan Mezarcı
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 evet bağdaşır.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: elesso, 15 Temmuz 2005 14:54 tarihinde demiş ki: kürklere karşı çıkan insanların vejeteryan olması gerekiyo,yoksa kesinlikle konuşmaya hakları yok. bi hayvan ölürken acı çekmiş veya çekmemiş arada pek fark yok önemli olan öldürülmüş olması. yaaa yaa demi. aslında aslan kaplan falan da doğaya zarar veriyor. ceylanların neslini tüketti şerefsizler. hepsini tutuklamak lazım. sorun tek başına "hayvan öldürmek" değil, "süs için zevk için keyif için hayvan öldürmek" gereğinden fazla tüme varım yapıyorsun. olmuyor öyle. doğada hiç bir hayvan keyif için bir diğerini öldürmez. problem burda başlıyor, insanlık olarak biz yapıyoruz bunu. [signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* [Bu mesaj Rahan tarafından 15 Temmuz 2005 15:04 tarihinde değiştirilmiştir]
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 zevk için değil. o adamlar o işten para kazanıyo. çok yanlış ve barbarca. kabul ediyorum ama süs için evet. deri cüzdanlara deri koltuklara yediğiniz etlere de bu hassasiyeti göstersenize.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Öne çıkan mesajlar