Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürk giymeyimi düsünüyodunuz izleyin...

Evr

Öne çıkan mesajlar

Şimdi bu işkence gören hayvanların korkudan tüyleri diken diken oluyo(!) Dolayısıylada onlardan yapılan kürk kalitesiz, ucuz bişey oluyo...
Bilmeyenler öğrensin. :D[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü
İçkinin de oradaymış en güzeli
Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz;
Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili
Ö.Hayyam

Sosyal ağlarda paylaş

alexi su elaidi nin tum postlarını okursan kimin surekli laf sokma çabasında kimin seviyesiz oldugunu biraz ayıksan hemen anlarsın tum rencide etme çabaları sonucunda doal savunma mekanizmasıyla [lol] verilmiş i cevaptır saygı duyacagım son insandır o.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Laraken, 17 Temmuz 2005 00:13 tarihinde demiş ki:
said:
Nartanesi, 17 Temmuz 2005 00:12 tarihinde demiş ki:
Şimdi bu işkence gören hayvanların korkudan tüyleri diken diken oluyo(!) Dolayısıylada onlardan yapılan kürk kalitesiz, ucuz bişey oluyo...
Bilmeyenler öğrensin. :D

ben komik bişi göremedim?

eee?[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü
İçkinin de oradaymış en güzeli
Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz;
Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili
Ö.Hayyam

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 17 Temmuz 2005 00:14 tarihinde demiş ki:
Elaidi yakından tanıdığım bir arkadaşım.
Yeterince tanıyorum yani.

şimdi bastı ok.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.

[Bu mesaj Cintonick tarafından 17 Temmuz 2005 00:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Buna katılmam mümkün değil zira bu sektörü yoketmenin en önemli yolu talebi yok etmekten geçer zira sen ne kadar yasaklarsan yasakla, hangi kuralı koyarsan koy talep olduğu sürece bu iş devam eder. Talebi bitirmek için de bu insanlar görüldükleri her yerde taciz edilmelidirler ki giydiklerine giyeceklerine pişman olsunlar.

said:
Alexi_Septimus, 17 Temmuz 2005 00:10 tarihinde demiş ki:Ha öte yandan, burda tartışılan artık kürk giyinme olayı değil.Tamamen saygısızlık.Tutup kürk giyen birine "Bence bütün kürk giyenler kokona ve tüpçülerine veriyor :))" derseniz, doğal olarak tepki alırsınız, kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok.O insan hayvanların hepsinin kürkünü giymek istediğini söylese bile.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 17 Temmuz 2005 00:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle, yapılanlara kesinlikle ve kesinlikle karşıyım ve yapanlardan tiksiniyorum, onlara da onların hayvanlara yaptıkları zulmün yapılmasını istiyorum. (ama bu orta çağdan da gerisinde mümkün olurdu sanırım).
Neyse şimdi konuyla ilgili fikrime gelince, alttaki mesaja noktasına virgülüne dokunmadan katılıyorum.
said:
fedaykin, 15 Temmuz 2005 15:56 tarihinde demiş ki:
Benim açımdan kürkler ikiye ayrılır:

1-) Eti yenilebilen hayvanlardan elde edilenler.
2-) Eti yenmeyen hayvanlardan elde edilenler.

İlk grupta olanları giymekte bence hiç bir sakınca yok zira nasıl ineğin etinden sütünden yararlandığımız gibi derisinden de yararlanıyorsak aynı şeyi diğer hayvanlara da yapabiliriz. ancak bunu yaparken karşıdaki hayvana işkence çektirmemek zaten üzerinde tartışılmaması gereken bir kural.

İkinci gruptaki hayvanların derisinden yararlanmak için öldürmek ise bence hayvanlığın önde gideni. İşini başka şekilde görebilecekken başka bir canlının yaşamını elinden almanın hiç bir ahlaki savunması olamaz.

Bir de şöyle bir nokta var. Bizim evde de kürk var, sahtesini gerçeğini anlamam, bizdekinin de sahte mi gerçek mi olduğunu bilmiyorum ve ben kendimi bildim bileli var -işin garip tarafı bir kere giyildiğini görmedim sanırım anneannemden kalmış eheh-. Ona rağmen diyorum ki, fedaykin kesinlikle ve kesinlikle dediklerinde haklıdır, ancak ben şunu biliyorum ki, insanlar alırlarken bu meretleri şundan dolayı alıyorlar:
1. Hayvanların nasıl bir acı çekerek öldürüldüklerinden habersizler.
2. Soğuktan onları kürkten daha iyi koruyabilecek giysilerden habersizler.

Sonuç bu olunca, onlara da hak vermemek elde değil aslında. Ama tüm bunları bilip de giyeni fedaykin e teslim etmek lazım...[signature][hline]Silent dance with death...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 17 Temmuz 2005 00:16 tarihinde demiş ki:
Buna katılmam mümkün değil zira bu sektörü yoketmenin en öenmli yolu takebi yoketmekten geçer zira sen ne kadar yasaklarsan yasakla, hangi kuralı koyarsan koy talep olduğu sürece bu iş devam eder. Talebi bitirmek için de bu insanlar görüldükleri her yerde taciz edilmelidirler ki giydiklerine giyeceklerine pişman olsunlar.

Ha senin görüşün buysa uygula, karşına bir sürü dünya devi firmayı alırsın ama.
Yani bende bazı şeylere katılmıyorum, ve ortadan kaldırmak istiyorum, ama gidip cami, klise, müftülük, sinegog patlatmıyorum.[signature][hline]g3nk.

[Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 17 Temmuz 2005 00:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Gidip öldürün mü dedim, taciz edin dedim bence baya büyük bir fark var arada.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

kötü yola düşmek bence tam tersi olduğundan yine bir muhalefet şerhi daha koyacağım yazdıklarına.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Ya mesela ben IRA gibi PKK gibi Greenpeace gibi bir organizasyon kurup, ibadet yerlerini yok edip, heretic bir toplum oluşturma amacına baş koyabilirdim anlıyor musun, ama yapmıyorum, çünkü dünyanın ne kadarı ne belli.
Aynı şekilde, dünya üzerinde kürk giyenleri "IBNELEEEER!" diye taciz etmek isteyecek olan insanlar, ve bu yola baş koyacak insanlar azınlıkta.Yani olmayacak birşey.

Insanların hayvan öldürmesini öldürdünüz diyelim tamam, hayvanlar artık kullanılmıyor, hatta insanlar birlikte otluyorlar hayvanlarıyla, etinden derisinden yararlanmıyorlar.Hayvanların insanları öldürmesini nasıl önleyeceksin, onu geçtim, insanların insanları öldürmesini nasıl önleyeceksin.
Öldürme olayı, durmaz, duramaz, dengesiz bir şekilde insan ırkı öldürmeye devam edecek, insan ırkı ortadan kalkarsa öldürme olayı dengelenebilir ancak.

Afrika'da yağmur mevsimi kuvvetli geçtiğinde, yeşillikler çoğaldığında gazeller, zebralar, otoburlar yani, tam bir bilimsel açıklanması olmadığı halde normalden daha fazla yavrulamaya başlarlar, 2'yse 4, 4'se 8.Gazeller çoğalınca yanı şekilde aslanlarda normalde 2 yavru veriyorlarsa, 6 yavru verir.Aslanlar gazelleri yer.Bir daha ki mevsim, yağmur normalin altında geçer, gazelle' 8 yavru verirken 4 yavru verir, aslanda 2 yavru verir.
Bu bir dengedir.
Ekosistemin dengesine insan dahil değil, olamazda, çünkü iradeye sahip, bir zebranın sebepsiz yere zıplaması mümkün değilken bir insan sebepsiz çok şey yapabilir, buna şampanya havuzu, göğüs ucu şeklinde kapı tokmakları, sokakta isyan edip kafayı duvarlara vurmak, yada sadece istediği için zıplayabilmesi örnektir.[signature][hline]g3nk.
Sosyal ağlarda paylaş

@Alexi; iyi bi sponsor + iyi bir pazarlama ekibiyle kürkün aslında bir hayvandan geldiği hatırlatılır. bu kamu oyu baskısı oluşturur. %30 luk bir kitleyi harekete geçirirsen eğer, onlar da bağlı oldukları partiyi, o da demokrasiyi harekete geçirir. bundan sonra da belirli amaçlar dışında veya belirli hayvanlar ve belirli yöntemler dışında kürk üretimini yasaklanabilir

oldu mu? tabi pek ayrıntılı olmadı ama hatları bu şekil bişi. deve den büyük fil var, yani dev giyim sektörlerinden büyük halk var.

ayrıca bir şeyleri değiştiremeyecek olmamız onların yanlış, çelişkili, boktan olup olmadığını değiştirmez.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 17 Temmuz 2005 00:38 tarihinde demiş ki:
@Alexi; iyi bi sponsor + iyi bir pazarlama ekibiyle kürkün aslında bir hayvandan geldiği hatırlatılır. bu kamu oyu baskısı oluşturur. %30 luk bir kitleyi harekete geçirirsen eğer, onlar da bağlı oldukları partiyi, o da demokrasiyi harekete geçirir. bundan sonra da belirli amaçlar dışında veya belirli hayvanlar ve belirli yöntemler dışında kürk üretimini yasaklanabilir

oldu mu? tabi pek ayrıntılı olmadı ama hatları bu şekil bişi. deve den büyük fil var, yani dev giyim sektörlerinden büyük halk var.

ayrıca bir şeyleri değiştiremeyecek olmamız onların yanlış, çelişkili, boktan olup olmadığını değiştirmez.

Iyi bir sponsor, asla armani, gucci, kenzo ve benzeri milyar sıçan devleri karşısına almaz arkadaşım.[signature][hline]g3nk.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi ye katılıyorum

artı..hatırlatmak istedim Armani'nin deri bölümüde var..
ama çoğu şirket deride onlardan daha önce...
Çok dev firmalar var kimse karşısına alamaz[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

Inanılır gibi değil ama bende çoğu insan gibi gün içerisinde ;

"Hassiktir."
"Sikeyim ya."
"Sıçarım böyle işin içine."
"Ananı ! N'oluyor." tarzı laflar söylüyorum.

Gerçekten inanılır gibi değil dimi ?[signature][hline]g3nk.

[Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 17 Temmuz 2005 01:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya yeter insanın isyan edesi geliyor orda bir canlıya işkence yapılıyor siz burda edebiyat yapıyorsunuz.
bunun zevklerle ya da yaşama içgüdüsüyle ne alakası var.

bizde yaşamak için hayvanların etinden sütünden herbişeyinden yararlanıyoruz ama eziyet var ortada.[signature][hline]buff me buff you
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 17 Temmuz 2005 01:15 tarihinde demiş ki:
Ortada hata yok.
Amaçsız yere küfür kullanmak başka birşey "JHUEHUEUHEHUEUHEH SKİİİM A.Q YAAAAA" gibi, birde "milyar sıçmak" başka bir kavram.

Hatta özlü sözlerimiz bile vardır, eşşeğin sikine su kaçırmak gibi.

amaçlı yere küfür edelim yani, şimdi ben sana küfür etsem ayıp olmaz heralde bir amacım var çünkü...[signature][hline]Wendigo, 09 Temmuz 2005 20:31 tarihinde lafı öyle bir gediğine oturtmuş ki bakınız ne demiş:
seni hayat banlamış ben ne yapayım yazık!

forgiver 1, 11 Aralık 2004 21:40 tarihinde demiş ki:
bu arada hoşgeldin ps: senin mesajına ve diğer mesajlara hoşgeldin yazmamım tek nedeni post kasmak doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar bakalım bu seferde yörünge dışı olcammı

[Bu mesaj kingpin tarafından 17 Temmuz 2005 01:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...