Zagg Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 İDO'nun yeni gemiler almak için harekete geçmesi üzerine İstanbul'un simgesi vapurların kaldırılmaması için 'Vapurumu Vermiyorum' kampanyası başlatan kent halkına seslenen İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, 'Yıl sonunda farklı gemi tasarımlarını ortaya koyup, 'Ey İstanbullu buyrun seçin' diyeceğiz' dedi. [hline] 'Büyülü Şehrin Gelinleri' diye tarif ettiği şu an çalışan 32 vapurun kesinlikle kaldırılmayacağını belirten İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, 'Hiç kimse merak etmesin, martıları yarensiz bırakmayacağız' dedi. Şu an vapurlarda doluluk oranının yüzde 17 olduğunu belirten Dr. Paksoy, başka deniz araçlarının arayışı içinde olduklarını da bildirdi. Proje çalışması yaptıklarını söyleyen Paksoy, 100 bin İstanbullu'ya nasıl bir gemi istediklerini sorduklarını belirterek şunları kaydetti: [hline] 'İstanbullu açık güverte istiyor, martıya simit atmak istiyor. Yeni gemiler açık güverteli olacak. Gemiye biner binmez gemi hareket etsin istiyorlar. İnsanlar arka arkaya oturmak istemiyor. Yeni proje bunları kapsayacak. Özellikle engelli vatandaşlar 'biz de bu keyiften faydalanmak istiyoruz' dediler. Böylece iki aydır çalışan proje ekibi yıl sonuna kadar yeni tasarımları ortaya çıkaracak. Alternatifleri ortaya koyacağız, 'Ey İstanbullu sizin isteklerinize uygun olarak bakın size farklı tasarımlar yaptık. Buyrun size soruyoruz, seçin, hangisini istiyorsunuz? ' diyeceğiz.' [hline] Yeni gemilerin yaptırılması için 200 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırdıklarını söyleyen Dr. Paksoy, kapasitesi belirlenince kaç tane yaptırılacağına karar verileceğini söyledi. Paksoy, 'Neden şu andaki vapurladan üretmiyorsunuz' sorusuna, 'Onlardan zaten 32 tane var. Nasıl yandan çarklılar yerine şu andaki vapurlar getirilmişse, Getireceğimiz gemiler de şu anda çalışan vapurların devamı olacak' yanıtını verdi. İDO Genel Müdürü, 'Yenileri üretilmeyince eski vapurlar zamanla yandan çarklılar gibi yok olup gitmeyecek mi? sorusunu ise şöyle yanıtladı; [hline] '32 vapurun teminatı İDO'dur. Şehit Sami Akbulut gemisi iki yıldır kenara alınmış hüzünlü bir gemiydi. 1 trilyon harcayarak geminin bütün çelik aksamını değiştirdik ve ömrünü 50 yıl uzattık. Sami Akbulut, eylülde Boğaz sularında süzülmeye devam edecek. Necati Gürkaya gemisi bir senedir hurdaya ayrılmıştı, tamir ettik, çalışıyor. Siz bu gemilere bakarsanız, bu gemiler 100 sene daha gider.' [hline] İDO Genel Müdürü; İçiniz rahat olsun [hline] Kent sakinlerinin başlattıkları kampanya'da 'Konserve kutusu gibi gemilere binmek istemiyoruz. Deniz yerine ense görmek istemiyoruz' dediklerini hatırlatan İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, herkesin içinin rahat olmasını istedi. Paksoy, yeni gemilerin güverteli olup yolcuların martılarla arkadaşlığına engel olmayacağını da sözlerine ekledi. [akşam][signature][hline]Ben bir mülteciyim burada aslında sınır yok, kazanmak kaybetmek yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 şimdi vapurla kadıköye geçtiim günleri hatırladım :) zevki ayrı. donuyon tabi o da ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 çok güzel haber, içim rahatladı valla. vapursuz istanbul düşünemiyorum.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 eyi güzel tepkinin işe yaramasını görmek çok hoş...[signature][hline]Viva la creativa! Viva la resistance! geleceğin türkoloğu]geleceğin türkoloğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 çok sevindim bu habere. doğrusu hala birilerine para kazandırmak uğruna bazı arayışları var ama...[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 biraz bakıma ihtiyaçları var vapurların ama...[signature][hline]Kişisel Sorunları Lütfen ÖM 'ye yollayalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 İstanbulun 1 numaralı simgeleri hiçbiryere gitmeyecek.[signature][hline]S b N N b N N :horace: :horace: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebuch Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 İstanbul vapruna binmesem de (bana anadolu yakası yetio...) mukemmel bi şehir[signature][hline]yokedemeyeceğin şeyi kontrol edemezsin... [/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b] [/b]çizim galerim[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loras Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Ankaralı olarak sevindim ben de yahu. Ara sıra İstanbul'a geldiğimden kesinlikle-gerekmiyor olsa bile- biniyorum.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies; Blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebuch Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 yeni tasarımları gorebileceğimiz bi link var mı?[signature][hline]yokedemeyeceğin şeyi kontrol edemezsin...[hline] [/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b][hline] [/b]çizim galerim[/b] [Bu mesaj Nebuch tarafından 15 Temmuz 2005 13:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: SbNN, 15 Temmuz 2005 13:20 tarihinde demiş ki: İstanbulun 1 numaralı simgeleri hiçbiryere gitmeyecek. Teşekkürler başkanım. Yeni seçimlerde oyum size. la havle..[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 intenernetten vote sistemi getirsinler yeni gemiler için[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 200 milyon bütceymis... kim bu kadar paranın sorumlusu o kadar gemi inşaat mühendisliği bölümümüz var değerli hocalarımız var, (ki gemi inşaatı, aslında yabancı literatürde, deniz mimarlığı olarak geçer) Bunları fikirleri alınıyor mu ? Onun yerine, "halka" soracakmışlarmışmış. Bir de bir sokak ağzı aldı gidiyor "ense değil deniz görmek istiyorlar" ne demektir. Pef.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pha Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Vapurlar olmasa okula gitmem hehe zaten 2 saat yol işkence tek çekilir yanı vapur sefası.[signature][hline][b]Kralla Tartışma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 yani tamam vapurlar güzel istanbulun simgesi filan ama bir de şu var ne kadar kullanışlı? ben bir aralar her sabah üsküdar beşiktaş arası vapurları kulanıyordum şimdi motorları tercih ediyorum açıkçası,vapur iskeleye yanaşana kadar motor bir tur daha yapar, niye boşuna vakit kaybedeyimki?[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Ya görüntü açısından gerçekten simge gibi harikalar ama artık daha hızlı ve konforlu ulaşıma ihtiyacımız var gibime geliyo. Yani 2 saatte yanaşıyo 3 saatte yerinden kalkıyo falan dayanamıyorum.[signature][hline]Mike Portnoy | Vic Firth | Mapex murderer dark forter // retired uo player Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: Frigg, 15 Temmuz 2005 18:53 tarihinde demiş ki: yani tamam vapurlar güzel istanbulun simgesi filan ama bir de şu var ne kadar kullanışlı? ben bir aralar her sabah üsküdar beşiktaş arası vapurları kulanıyordum şimdi motorları tercih ediyorum açıkçası,vapur iskeleye yanaşana kadar motor bir tur daha yapar, niye boşuna vakit kaybedeyimki? motorlara belirli bir kalite zorunluluğu getirdikleri sürece kesinlikle vapurlara tercih edilir. ama bir kişi bile binerse batacakmış görünen motorlar değil.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 vapurlar cok yavas[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Vapurların kalkmasını isteyen ve istemeyenlerinde tek derdi para farkındasınız dimi. Sizde istemeyenlerin safında duyguları sömürülerek beyinleri yıkanan fedailersiniz :D[signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom [Bu mesaj Muhallebi tarafından 15 Temmuz 2005 19:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Yahu vapur dediğin beni 25 dakika içersinde Kadıköy'den alıp Beşiktaş'a geçiriyor nesi yavaş bunun? Üstelik gerek estetik açıdan verdiği haz, gerek açık güvertenin sunduğu mutluluk, gerekse kati güvenliğiyle olsun her daim kullanılacak, güzel mi güzel bir varlıktır vapur. Gerçi vapurları kurtarıcaz diye ince belli bardakta çay içme zevkimizi kurtarmayı unuttuk. Bilmem farkında mısınız ama artık vapurlarda sıcak içeçecekler plastik bardakta servis ediliyor.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: Loras, 15 Temmuz 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Ankaralı olarak sevindim ben de yahu. Ara sıra İstanbul'a geldiğimden kesinlikle-gerekmiyor olsa bile- biniyorum. [signature][hline]Sert Kal Taviz Verme ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: Muhallebi, 15 Temmuz 2005 19:19 tarihinde demiş ki: Vapurların kalkmasını isteyen ve istemeyenlerinde tek derdi para farkındasınız dimi. Sizde istemeyenlerin safında duyguları sömürülerek beyinleri yıkanan fedailersiniz :D Normal vapur da 1 liraya geçiyo Turyol da. Fiyat da bir fark yoktu. Yeni mi değişti yoksa?[signature][hline]Mike Portnoy | Vic Firth | Mapex murderer dark forter // retired uo player Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 her şey güzel nostalji ama insan taşıyor onlar ve baya eskiler...[signature][hline] "Eğer insanları ikna edemiyorsan kafalarını karıştır. Harry Truman" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 said: Selamon, 15 Temmuz 2005 19:26 tarihinde demiş ki: Yahu vapur dediğin beni 25 dakika içersinde Kadıköy'den alıp Beşiktaş'a geçiriyor nesi yavaş bunun? Üstelik gerek estetik açıdan verdiği haz, gerek açık güvertenin sunduğu mutluluk, gerekse kati güvenliğiyle olsun her daim kullanılacak, güzel mi güzel bir varlıktır vapur. Gerçi vapurları kurtarıcaz diye ince belli bardakta çay içme zevkimizi kurtarmayı unuttuk. Bilmem farkında mısınız ama artık vapurlarda sıcak içeçecekler plastik bardakta servis ediliyor. bence bu kadar romantik olmanin bir anlami yok insanlarin ensesini gorerek 10 dakkadadan bile az surede karsiya gecmek daha mantikli. saniyorumki her sabah vapur kullanan insanlari cogunlugu hizli olmasini ve seferlerin 10 dakkada bir olmasini tercih edeceklerdir[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Ben etmiyorum arkadaş. Senin romantiklik olarak nitelediğin yaklaşım sayesinde de hayattan belki de kimsenin alamayacağı kadar tad alıyorum. Zaten işe giderken insanların ayakları geriye geriye gidiyor en azın "oh be vapur keyfim var" diyerek bir parça mutlu olmanın nesi kötü? Hiç bir insanın ensesini enfes İstanbul'uma tercih etmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar