Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vapurlar gitmeyecek...

Zagg

Öne çıkan mesajlar

İDO'nun yeni gemiler almak için harekete geçmesi üzerine İstanbul'un simgesi vapurların kaldırılmaması için 'Vapurumu Vermiyorum' kampanyası başlatan kent halkına seslenen İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, 'Yıl sonunda farklı gemi tasarımlarını ortaya koyup, 'Ey İstanbullu buyrun seçin' diyeceğiz' dedi.
[hline]

'Büyülü Şehrin Gelinleri' diye tarif ettiği şu an çalışan 32 vapurun kesinlikle kaldırılmayacağını belirten İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, 'Hiç kimse merak etmesin, martıları yarensiz bırakmayacağız' dedi. Şu an vapurlarda doluluk oranının yüzde 17 olduğunu belirten Dr. Paksoy, başka deniz araçlarının arayışı içinde olduklarını da bildirdi. Proje çalışması yaptıklarını söyleyen Paksoy, 100 bin İstanbullu'ya nasıl bir gemi istediklerini sorduklarını belirterek şunları kaydetti:
[hline]

'İstanbullu açık güverte istiyor, martıya simit atmak istiyor. Yeni gemiler açık güverteli olacak. Gemiye biner binmez gemi hareket etsin istiyorlar. İnsanlar arka arkaya oturmak istemiyor. Yeni proje bunları kapsayacak. Özellikle engelli vatandaşlar 'biz de bu keyiften faydalanmak istiyoruz' dediler. Böylece iki aydır çalışan proje ekibi yıl sonuna kadar yeni tasarımları ortaya çıkaracak. Alternatifleri ortaya koyacağız, 'Ey İstanbullu sizin isteklerinize uygun olarak bakın size farklı tasarımlar yaptık. Buyrun size soruyoruz, seçin, hangisini istiyorsunuz? ' diyeceğiz.'
[hline]

Yeni gemilerin yaptırılması için 200 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırdıklarını söyleyen Dr. Paksoy, kapasitesi belirlenince kaç tane yaptırılacağına karar verileceğini söyledi. Paksoy, 'Neden şu andaki vapurladan üretmiyorsunuz' sorusuna, 'Onlardan zaten 32 tane var. Nasıl yandan çarklılar yerine şu andaki vapurlar getirilmişse, Getireceğimiz gemiler de şu anda çalışan vapurların devamı olacak' yanıtını verdi. İDO Genel Müdürü, 'Yenileri üretilmeyince eski vapurlar zamanla yandan çarklılar gibi yok olup gitmeyecek mi? sorusunu ise şöyle yanıtladı;
[hline]

'32 vapurun teminatı İDO'dur. Şehit Sami Akbulut gemisi iki yıldır kenara alınmış hüzünlü bir gemiydi. 1 trilyon harcayarak geminin bütün çelik aksamını değiştirdik ve ömrünü 50 yıl uzattık. Sami Akbulut, eylülde Boğaz sularında süzülmeye devam edecek. Necati Gürkaya gemisi bir senedir hurdaya ayrılmıştı, tamir ettik, çalışıyor. Siz bu gemilere bakarsanız, bu gemiler 100 sene daha gider.'
[hline]

İDO Genel Müdürü; İçiniz rahat olsun
[hline]

Kent sakinlerinin başlattıkları kampanya'da 'Konserve kutusu gibi gemilere binmek istemiyoruz. Deniz yerine ense görmek istemiyoruz' dediklerini hatırlatan İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, herkesin içinin rahat olmasını istedi. Paksoy, yeni gemilerin güverteli olup yolcuların martılarla arkadaşlığına engel olmayacağını da sözlerine ekledi.
[akşam][signature][hline]Ben bir mülteciyim burada aslında sınır yok, kazanmak kaybetmek yok..
Sosyal ağlarda paylaş

200 milyon bütceymis...
kim bu kadar paranın sorumlusu
o kadar gemi inşaat mühendisliği bölümümüz var
değerli hocalarımız var,
(ki gemi inşaatı, aslında yabancı literatürde, deniz mimarlığı olarak geçer) Bunları fikirleri alınıyor mu ?

Onun yerine, "halka" soracakmışlarmışmış. Bir de bir sokak ağzı aldı gidiyor "ense değil deniz görmek istiyorlar" ne demektir. Pef.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

yani tamam vapurlar güzel istanbulun simgesi filan ama bir de şu var ne kadar kullanışlı?
ben bir aralar her sabah üsküdar beşiktaş arası vapurları kulanıyordum şimdi motorları tercih ediyorum açıkçası,vapur iskeleye yanaşana kadar motor bir tur daha yapar, niye boşuna vakit kaybedeyimki?[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Frigg, 15 Temmuz 2005 18:53 tarihinde demiş ki:
yani tamam vapurlar güzel istanbulun simgesi filan ama bir de şu var ne kadar kullanışlı?
ben bir aralar her sabah üsküdar beşiktaş arası vapurları kulanıyordum şimdi motorları tercih ediyorum açıkçası,vapur iskeleye yanaşana kadar motor bir tur daha yapar, niye boşuna vakit kaybedeyimki?

motorlara belirli bir kalite zorunluluğu getirdikleri sürece kesinlikle vapurlara tercih edilir. ama bir kişi bile binerse batacakmış görünen motorlar değil.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

Vapurların kalkmasını isteyen ve istemeyenlerinde tek derdi para farkındasınız dimi. Sizde istemeyenlerin safında duyguları sömürülerek beyinleri yıkanan fedailersiniz :D[signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom

[Bu mesaj Muhallebi tarafından 15 Temmuz 2005 19:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu vapur dediğin beni 25 dakika içersinde Kadıköy'den alıp Beşiktaş'a geçiriyor nesi yavaş bunun? Üstelik gerek estetik açıdan verdiği haz, gerek açık güvertenin sunduğu mutluluk, gerekse kati güvenliğiyle olsun her daim kullanılacak, güzel mi güzel bir varlıktır vapur. Gerçi vapurları kurtarıcaz diye ince belli bardakta çay içme zevkimizi kurtarmayı unuttuk. Bilmem farkında mısınız ama artık vapurlarda sıcak içeçecekler plastik bardakta servis ediliyor.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Muhallebi, 15 Temmuz 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
Vapurların kalkmasını isteyen ve istemeyenlerinde tek derdi para farkındasınız dimi. Sizde istemeyenlerin safında duyguları sömürülerek beyinleri yıkanan fedailersiniz :D

Normal vapur da 1 liraya geçiyo Turyol da. Fiyat da bir fark yoktu. Yeni mi değişti yoksa?[signature][hline]Mike Portnoy | Vic Firth | Mapex
murderer dark forter // retired uo player
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Selamon, 15 Temmuz 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yahu vapur dediğin beni 25 dakika içersinde Kadıköy'den alıp Beşiktaş'a geçiriyor nesi yavaş bunun? Üstelik gerek estetik açıdan verdiği haz, gerek açık güvertenin sunduğu mutluluk, gerekse kati güvenliğiyle olsun her daim kullanılacak, güzel mi güzel bir varlıktır vapur. Gerçi vapurları kurtarıcaz diye ince belli bardakta çay içme zevkimizi kurtarmayı unuttuk. Bilmem farkında mısınız ama artık vapurlarda sıcak içeçecekler plastik bardakta servis ediliyor.

bence bu kadar romantik olmanin bir anlami yok insanlarin ensesini gorerek 10 dakkadadan bile az surede karsiya gecmek daha mantikli. saniyorumki her sabah vapur kullanan insanlari cogunlugu hizli olmasini ve seferlerin 10 dakkada bir olmasini tercih edeceklerdir[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

Ben etmiyorum arkadaş. Senin romantiklik olarak nitelediğin yaklaşım sayesinde de hayattan belki de kimsenin alamayacağı kadar tad alıyorum. Zaten işe giderken insanların ayakları geriye geriye gidiyor en azın "oh be vapur keyfim var" diyerek bir parça mutlu olmanın nesi kötü? Hiç bir insanın ensesini enfes İstanbul'uma tercih etmem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...