huun Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Yapılan büyüler BL'yi güçlendirmiyor ama o büyülerin yapıldığı gücün kaynağını ele geçirmek için BL'yi nasıl diyelim tahrik ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Horde KÖTÜ değildir.. bu faction hayatta kalmak için dost olmus kabilelerden oluşuyor diyelim.. Orcların kimin etkisinde kalıp buralara ne vaatler ile geldiğini biliyoruz.. Taurenler zaten doğayı seven , koruyan ve dlğer ırklar ile dost geçinmek isteyen bir cemaat :) Undeadlar ise Forsaken gurubu bizi ilgilendirir. Layd Sly nın amacı nedir ? Lich king gücü zafıylayınca etkisinden kurtuldu.. ve Undercity e saldırıp ele geçirmedimi ? Amacı onu bu hale getirenlerden intikam almak deilmi ? bakın okuyun kim tüm ırkları egemenliği altına alıp sömürmek istedi veya barış ı bozup savaşlar cıkartı.. genelde insanlar.. Elfler ise Arcane ve Shadow büyülerini yasaklamışlardı benim bilgimce ama bunları kullanan elf leri sürdüler... O elflerde east kingdom a gelip Quel thalas ı kurmuşlardı hatırladıgımca... Dikkatli okuyup anlarsak aslında herkezin içinde bir kötü ve iyi yan oldugunu anlarız.. Ama kesin bu iyi bu kötü asla denilemez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovrld Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 @nedanko, evet bir nevi, warlocklar ve mageler için bu, ödedikleri bir bedel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 kötü iyi diye ayırmak yerine "mavi takım" ve "kırmızı takım" diye ayırırsak daha makul oalcak keza horde ve alliance bayraklarıda ağırlıklı oalrak bu renklerde o zaman mavi takıma 10 puan kırmızı takıma da 10 puan veriyoruz bu turda :P *haydi, haydi, haydi, haydi...* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 elma ile armutu karıştırmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Ozii_x gerçekten olayı en doğru şeklinde anlatmış... Hatta ben Horde'u daha çok seviyorum ve daima kalbim onlarla olacak, ki bu kadar onurlu bir ırk görmedim ben. Bildiğim bileli insanoğlundan da nefret etmişimdir çoğu oyunda. Orc'um, onurluyum, halkım için savaşırım, varolmak için savaşırım. World of Warcraft'ı oynayanların birçoğu aslında Horde'u ''nihaha kötü olalım etrafa kötülük yayalım'' misalinde oynuyorlar ki lore bilgisi sıfır olan şahıslar bunlar. Yanlış tabii ki köklü bir fantasy dünyasına lore bilgisi hiç olmadan başlamak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 bi sn ben takıldım; frp'nin içinden gelmek ne demek ? böyle frp'nin böğründen kopup gelmiş gibi mi ? ben mesela azeroth'ta değildim, sayılır mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 said: Evet sayısız hikaye ve oyundan kendime göre çıkardığım,kendimce kanım; Druidler en eski zamanlardan kalan ve Dünya'yı hertürlü kötülüğe karşı korumaya and içmiş bir ırktır. Peki Horde olupta Dünya'yı kötülüğe boğmaya çalışmaları mantıklı mı ? Biri çıkıpta Fallen Druid demesin sakın ;) Gerçi 2 yıl öncenin topiği, ama şu yazıları her gün farklı ortamlarda görüyorum. "FRP'nin içinden gelmek" lafı üstünde durmak istiyorum öncelikle. FRP dediğin, RPG'nin bir alt türüdür. Fantazi Kurgu hikayelerini esas alarak RPG oynamaktır. Ama gerek Dragonlance romanları olsun, gerek Baldur's Gate gibi oyunlar olsun, herşey FRP diye nitelendiriliyor. Yabancıların FRP dediğini bile duymadım, masaüstü fantastik kurgu oyunlarına "RPG" diyorlar. Yani Fantastik kurguyu "FRP" diye kastetmek, "FRP'nin içinden geliyoruz" diye nitelemek, bana saçma geliyor. Druid'ler konusunda bilgi ise, "FRP'nin içinden geliyor" olunmasına rağmen son derece yanlış. "En eski zaman" konusu es geçelim. Gerçek olarak Druid'ler sık sık Discovery Channel gibi belgesel kanallarında adı geçiyor. Kelt rahipleri deniyor ama haklarında pek bilgim yok. Ancak fantazi kurgudaki druid'ler, doğa büyücüsü olarak geçer. Bir ırk değillerdir, Dünyayı her türlü kötülüğe karşı korumaya and içmiş de değillerdir. Druidler için önemli olan doğanın kendisidir. Doğa tanrısına, Doğa'nın kendisine taparlar. Doğayı, birçok şeyden üstün tutarlar. Doğanın gücünü büyü olarak kullanırken, doğaya karşı saygılıdırlar. Ancak her türlü alignment olabilirler. Good, Neutral, Evil. Sonuçta bunlar kafayı doğayla bozmuş adamlardır. Ancak kötülük-iyilik konusunda kesin bir tarafta yer almazlar. Horde konusuna gelirsem. Bin defa söylenmesine rağmen, bazıları inatla "Alliance iyi, Horde kötü" mantığından vazgeçmiyor. İlk savaş "Warcraft" oyununda meydana gelmiştir. Orclar, demonların emri altında Azeroth'a gelmiş ve orayı ele geçirmeye çalışmıştır. İnsanlar ise kendi vatanlarını korumak için mücadele etmiştir. Bu durumda Orclar kötü, İnsanlar iyi değildir. Çünkü insanlar iyilik için değil, vatanlarını korumak için mücadele etmişlerdir. Orclar ise kötülük için değil, toprak elde edebilmek için mücadele etmişlerdir. Bu durumda asıl kötü olan demonlardır. Çünkü orcları kendi pis işleri için kullanmış, onları yabancı bir gezegeni ele geçirmek için zorlamıştır. Warcraft II'de de durum pek değişmemiştir. Orclar bu toprakları ele geçirmek için frost troll, ogre, goblin gibi vahşi yaratıklarla iş birliği yapmış, insanlar da buna karşı dwarf, elf ve gnome'larla anlaşmıştır. "Horde" ve "Alliance" tarafları bu şekilde oluşmuş. Warcraft II'nin sonunda Alliance, Horde'u yenmiş ve Orc'lar da yavaş yavaş demon kontrolünden çıkıp, özgür orcları bir bütün halinde birleştirmeye çalışmıştır. Warcraft III'te de gördüğümüz gibi, Alliance, orcların demon kontrolünden çıkmasını önemsememiş ve onlara karşı olan kinini beslemiştir. Gerektiği yerde orclara soykırım yapmaktan çekinmemiştir. Ancak Warcraft III'te, demonlara karşı orclarla birleşmek zorunda kalmıştır. Buna karşın, orclara inat, demonlara karşı savaştıkları barbar night elf'leri kendi Alliance'ına dahil etmiş, buna karşın kendilerine büyük yardımı olmuş orcları bir köşeye itmiş, ve Alliance - Horde savaşına devam etmişlerdir. Bu durumda kesin olarak bir "iyi-kötü" savaşından söz etmemiz mümkün mü? Bence değil. Alliance'lar, kendi ülkelerini kuşatmaya geldiği için orclara kızgın durumdalar. Bu kızgınları, onların barış teklifine rağmen devam etti. E bu kadar öfkeli olmaları, onları "dark side'a" yakınlaştırmıştır. Yine de kötülüğe karşı mücadele ettikleri için, "kötü" taraf olarak alliance'ı sunamayız. Horde'u ise hiç sunamayız. Ogre ve Forest Troll gibi vahşi ırklar yerine Tauren ve Jungle Troll gibi daha barışçı ırklarla birleşmiştir. İlla bir "kötü" taraf sunulması gerekiyorsa, Horde'un olduğu kadar Alliance'ın da kötü olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta Human ve Gnome'lar, Warlock olup şeytanlarla işbirliği yapmaktan çekinmiyorlar. Ha bir de, burda "druid" olan, genel olarak "horde" değildir. Tauren'lerdir. Ki taurenler warcraft dünyasında en barışçı ırk bile diyebiliriz (pandaren'ler hakkında kesin bilgimiz yok). Adamlar hem shamanist hem druid. Yani hem atalarına hem de doğaya büyük saygıları var. :) [ Mesaj 26 March 2007, Monday - 15:40 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Bone çok güzel bir şekilde anlatmış bence.Umarım artık millet at gözlüklerini atar ve daha büyük bir açıdan bakmaya başlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 konuylan belki alaakasız olcak ama bu bilgileri bi yerden mi okuycaz öörenmek için iicene?? kitabı falan mı var? varsa alıcam direk :p soru aşırı noobca[noobca ne demekse] biliom ama bu konuda bende öyleyim.:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 said: İnsanlarda Neyi Sevmiyorum Biliyor musunuz ;Bir insanın düşüncesine yanlışta olsa,ukalalik yapmadan,güzel bir dille cevap verememelerini ve sempatik bakamamalarını ! bir sürü insan bilginin yanlış olduğunu, bu yüzden de yanlış bir fikre kapıldığını anlatmaya çalışmış, ama sen onları ukalalıkla suçlamışsın :) said: Kumadam ve arcane doğru demişler ama ben açıkça yazayım yinede. 1) Druid: Druidler bir ırk değildir, çoğu fantastik dünyada (setting diyelim aslında) bulunan druidler bir karakter sınıfıdır ve amaçları Doğa Ana'yı zararlı etkenlerden korumaktır. Bu etkenler Burning Legion gibi dışardan gelen işgal ordularından çekirge sürüsü gibi yakıp yıkarak ilerleyen o dünyanın ırklarına kadar uzanır. Kimi Druidler önlem alırken çok sert davranır, kimileri ise daha bi diplomattır. 2) Kötü Fantasy Role Playing diyerek olaya yaklaştığımızda kötü; inandıkları uğruna başkalarına zarar verip vermeyeceğini düşünmeden hareket eden kimsedir. Doğa Ana'yı savunmak için sertliğin ötesinde zalim de olunabilir. Bu Druidlere "evil druid" diyebilirz. Yani kötü druid de vardır. 3) Horde: Horde kötü değildir. Warcraft 3 oynayan herkes bunu bilir. Bunu geçeyim. 4) Tauren Druid Taurenler Kalimdor'da yaşayan kadim bir ırktır, Orclar gelipte Horde'a katılmadan önce de druiddiler, Orcların hepsi dreanor'a gitse bile druid olacaklardır. Druidliğin temeli doğa anaya hizmet etmek, bize verdiklerinin karşılığında onu hor görmemek ve ona zarar gelmesini engellemektir. Burning Legion Azeroth'u işgal girişiminde başarılı olamamasına rağmen Toprak bu büyük savaşın ve yıkımın izlerini hala taşımaktadır. Taurenler de bu yıkımın etkilerini azaltmak için canla başla çalışıyorlar. Yani Taurenler'den druid olması son derece mantıklı. Fefe, bence diyorsun ama objektif olmayan bir konu bu. Yani dünya belli, kuralları belli. Pek bencelik birşey kalmıyor geriye. abi axedice'ı bu yüzden seviyorum. hasta bir post yazmış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 haha bu da benim eski postum :P said: konuya geç geldim ama birşeyler yazmadan duramıycam üzgünüm. 1- Warcraft dünyasından bahsediyorsak, WOW'daki Horde tarafı kötü değildir, Alliance tarafı iyi değildir. Buna rağmen WoW'da bir iyi kötü savaşı var zannedilmektedir. Warcraft dünyasına yabancı insanlar orc'u kötü bir ırk zannetmektedir. Bunun bencesi sencesi yok, kesin olarak Horde kötü bir ırktır diyemeyiz. 2- Şu örneği vermek istiyorum. Horde'a kötü, evil diyenler 1. Dünya Savaşı ve 2. Dünya Savaşlarını düşünsün. Örneğin 1. Dünya Savaşında İngiltere'nin yerine Human'ları, Türkiye'nin yerine de Orcları koyun. Dünya Savaşlarında iki taraf niye vardı? Biri şeytanca şeyleri yeryüzüne getirmek diğeri de bu kötülüğe son vermek için mi taraf oldu? Hayır, Dünya Savaşlarının iyi-kötü savaşı olmadığını herkes bilir. İşte WoW'daki Horde vs Alliance savaşı da Aynen Dünya Savaşına benzer. Belirli sebeplerden ötürü anlaşmazlıklar yüzünden savaş çıkmış ve İki farklı taraf oluşmuştur. Horde ve Alliance'ı kişiliklerindeki farklılıklara göre değerlendirebiliriz, ancak iyi-kötü savaşından bahsedemeyiz. Yoksa Türklere kötü, şeytani millet demiş gibi oluruz. 3- Level dergisindeki Warcraft Tarih'i yazısını okumuşsun iyi güzel. Ama o "Tarih". Adı üstünde. Irkları anlatan birşey değil, önemli olayları anlatan bir yazı. Bundan dolayı sırf o Tarihlere bakarak Orc'lara kötü demek yanlış olacaktır. Yazıda Warcraft 1, Warcraft 2 dönemleri geçiyor. Warcraft 1 ve 2'de Orclar Humanlarla savaşıyordu. Peki bu savaş ne için vardı? Warcraft 3'te bu açıklandı. Warcraft 1 ve 2'de Orc'lar "Burning Legion" denilen şeytanlar yüzünden İnsanlarla savaşmak zorunda kalmıştı. Oysa Orc'lar Warcraft 1 zamanlarından önce shamanistik inançlarına göre kendi çapında yaşamaktaydılar. Hırs, umut, açgözlülük... bunlar yüzünden Şeytan'ların, yani Burning Legion'un -ister istemez- kontrolüne girmişlerdi. Asıl planları yapan ise, perde arkasından Orc'ları yöneten Shadow Council'di. Bir suçlu arıycaksak Orc'ları gaza getiren ve Azeroth'a saldırmalarına neden olan bu Shadow Council'dir. Warcraft 3'te ise Burning Legion'ın etkisinden kurtulup eski Shamanistik inançlarına geri dönmüşlerdir. 4- Sana önerim şu türkçeye çevrilmiş Warcraft hikaye kitaplarını okuman. Sonra Warcraft 3 ve Frozen Throne oynarsan "Warcraft Tarihi" konusunda bilgilerin daha çok pekişecektir. 5- Druid'e gelirsem. Druid dediğin, Paladin gibi "Kill all the evils! Bwaaargh!" modunda dolaşan kişiler değil. Druid, iyiliği savunmaz, Doğayla ilgilidir. Örneğin bir Köpek, bir At hakkında şeytani veya iyilik konusundan bahsedemeyiz. İşte Druid de bunun gibidir. Bir köpek, doğanın parçasıdır. Druid de doğanın parçasıdır. Dengeye inanmaktan çok dengenin kendisidir. İyilik veya Kötülük hakkında çaba göstermez. Onun yerine Doğayı korumaya çalışır, çünkü doğanın bir parçasıdır. Good Druid, Evil Druid bunlar olabilir. Ancak ortak fikirleri doğa üzerinde olacaktır, doğayı koruycak onu sevecektir. 6- Tauren'ler Horde olmasına rağmen, Warcraft dünyasının en "iyi" ırkıdır. Ellerindekini başkalarıyla paylaşmaktan çekinmezler, kıskançlık gibi duygulardan uzaktırlar. Mesela sizin o "iyi" Night Elf'leriniz, Burning Legion'dan dünyayı korumak üzere birleşmiş Orc ve Human birliklerine çekinmeden saldırmış ve çok kişiyi katletmişti. Kıskançlık, gurur, ellerindekini paylaşmaktan çekinmek gibi şeyler görmüştük. Ancak Tauren'ler, Orc'larla ilk karşılaştıklarında merhabalaşmış, ve onlara kucak açmıştır. Taurenler Kızılderili hayatı yaşamaktadır. Doğaya saygılıdır ve barışçıl bir ırktır. Bundan dolayı bir Horde olan Tauren'in, Druid olmasında sakınca yoktur. 7- Burning Legion, Sargeras'ın emrinde kötülük yapmaktadır. Burning Legion'a kötü ırk diyebiliriz. Ama WoW dünyasında buna karşıt tam olarak bir iyi ırk yok. Burning Legion'a karşı savaş verilse de, iyilik kötülük kavgası için verilmez bu. Hayatta kalma savaşıdır verilen. İlla iyilik üzerinde konuşacaksak. Gözlemlediğim kadarıyla: Tauren>Human>Orc>Dwarf>Night Elf>Troll... WoW'da bir iyi kötü savaşı yoktur. Horde vs Alliance savaşı da asla İyi vs Kötü savaşı değildir. Irklardan bahsederken "Gururlu, Öfkeli, Dürüst, Açgözlü, Maymun iştahlı, Cimri, Bonkör, Düzenbaz... " gibi terimler kullanabiliriz. Human şudur, Orc şudur felan diyebiliriz. Ama asla Human iyidir, Orc kötüdür diyemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 said: konuylan belki alaakasız olcak ama bu bilgileri bi yerden mi okuycaz öörenmek için iicene?? kitabı falan mı var? varsa alıcam direk :p soru aşırı noobca[noobca ne demekse] biliom ama bu konuda bende öyleyim.:D Fromthehell, Warcraft hakkında bilgileri soruyorsan, şöyle cevap veriyim. Warcraft 1 bir yerden bul (her ne kadar oynaması kastırsa da) oyna. Aynı şekilde Warcraft 2: Tides Of Darkness ve expansionu Warcraft 2: Beyond The Dark Portal oyna. Son olarak da Warcraft 3 ve Warcraft 3: The Frozen Throne'u oyna. Sırayla bunları oynadığında zaten Warcraft ırkları ve Warcraft tarihi hakkında genel bilgilerin olacak. Ama daha pekiştirmek için, Warcraft'ın bazı "novel"leri yani romanları mevcut. Bunları al oku. Bunlar 3 Warcraft oyunundan çok çok farklı bilgiler vermese de, mevcut senaryonun yan kısımlarından bakmana imkan tanıyor. Böylece ırklar hakkında çok daha ilginç bilgiler öğrenebiliyorsun :) http://en.wikipedia.org/wiki/Warcraft_universe şu wikipedia sayfasını inceleyebilirsin bu konuyla ilgili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Bütün bunları yap ve ne kazandım diye düşününce bişi kazanmadığını gör, üzül :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 said: Paladinlik olayının -afedersiniz- orta yerine dışkılamış blizzard. Paladin dediğin adam paladin olarak doğmaz. Warrior olur, sonra tanrıya inancı varsa, bu dönülmez yola baş koyarsa ve kabul edilirse paladin olur. Wowda zırt diye açıyorsun paladin charı. Paladin questlerinin, talentlarının adı intikamlı falan. Yahu paladin dediğin adam lawful good'dur. Blood elf dediğin ırktan paladin çıkarmı? Adamlar büyünün peşinde, bu hırs yüzünden high elflerden ayrılıp yeni bir ırk olarak adlandırılmışlar. Sen çık sırf horde'a paladin classı koyabilmek için, güzel suratlı ırk diye blood elfe paladin classı koy. Oldu canım. Paladini geçtim, bu forsaken olayı o kadar saçma geliyor ki bana anlatamam. Bakmışlar alliance'da 4 ırk var, horde'da 3 ırk. Yau eksik kaldı birde millet undead oynatmak ister şimdi sallıyalım o hikayeyide şöyle diye koymuşlar. Fıs bir tez ama aynı zamanda değil. Çünkü blizzard hep aynış eyi yapıyor. Bilindiği kadarıyla Blizzard world of warcraftı çıkardığında expansion pack'de draneai diye bir ırk getirmeyi planlamıyordu. Yenilik olsun diye kafadan ırk sallamalar. Zaten bütün kozlar adamların ellerinde. Dünyanın tanrısı onlar. Arkasınada bi hikaye döşersin misler gibi. Kimse çıkıp birşey diyemez. paladin adam mutlaka önce warrior diye bir kaide yok. baldur's gate'de, ddo'da bile lvl 1 paladin açabiliyorsun, ama sen wow'da lvl 1 paladin açılmasına laf ediyorsun. paladin dediğin, iyiliğe inanan, onun için mücadele eden adam. örneğin benim anne-babam bana sürekli iyi insan olmam için eğitim verdi. bunun sonucu iyiliğin korunmasını düşünen, tek amacı iyiliğe hizmet eden biri haline geldim. ben de bu gazla gittim paladin eğitimi almaya başladım. yani lvl 1 şekilde paladin başlamış oldum. şunu unutma, paladin dediğin adamın içinden gelen bir duygudur. kimseyi paladin yapamassın, paladin duygularına sahip olan birisi paladin olabilir. zaten d&d'de lawful good olman gibi bir zorunluluk var. paladinin önce warrior olma zorunluluğu belki might & magic gibi "class rank atlama" tarzı oyunlarda olur. ama fr/dl/wc gibi oyunlarda böyle bir zorunluluk yok. forsaken olayı çok da saçma değil. sen diyorsun ki, wow için çıkardılar forsaken'ı. tam tersine, scourge'un daha zayıflaması için bir grup undead'i scourge'tan ayırıp forsaken adını verdiler. bu bahsettiğim olaylar da wow'da olmadı, warcraft 3 ve frozen throne'da oldu. draenei olayına gelirsem, wow'un başlarında böyle bir ırk planlamadıklarını nerden biliyorsun? projede mi bulundun? çünkü blizzard'çılar, "wow'da şu ırkları planlıyoruz, şunları planlamıyoruz" gibi bir açıklamada bulunmamışlardı hiç. said: Biraz daha kassam bir sürü şey çıkar. lütfen bkz: said: arkadaşlar eğer iyi bir araştırma yaparsanız bir çok şey var aslında.Lütfen hiçbir dayanağı olmayan kulaktan dolma bilgiler ile atıp tutmayın. [ Mesaj 26 March 2007, Monday - 18:31 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 said: Bütün bunları yap ve ne kazandım diye düşününce bişi kazanmadığını gör, üzül :) eğlence. bu mantıkla gidersek banji camping, pogo, araba kullanmak gibi şeyler de gereksiz şeyler absolut :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Hayatında 1 veya 2 kez bir forumda kullanabileceğin dahi meçhul olan bilgiler ile kafa doldurmak için ben gereksiz diyorum. Araba kullanmak ile karşılaştırman yanlış. Ayrıca şahsi görüşüm bu bilgilerin gereksiz olduğu yoksa keyif sizin keyfiniz istediğiniz kadar okuyun öğrenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 abi forumda konuşmak için edinmiyorsun ki bu bilgileri. bir oyunu oynarken anlatılmayan eksik noktaları daha iyi anlayaiblmek için ediniyorsun :) burdaki tartışmalar da zaten bu yüzden çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Bana garip gelende bu oluyor zaten yani kaç kişi bi quest yaparken hikayesini okuyor? Veya questleri takip ediyor? Bugüne kadar 1 questi dahi konusal olarak okumadım ki okuyanların da sadece bazı belli başlıları okuduğuna eminim. Konunun PVP ayağına ise hiç girmiyorum dahi :) Ama dediğim gibi tamamen kişisel zevktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Ben yeni bir bölgeye geçmeden önce thottbot ve wowwiki karşısında biraz vakit harcıyorum. Hem senaryo gereği oynanan zincirleme questler,instancelar hakkında lore yönünden bilgi ediniyorum, tabii bu arada boş durmayıp uyduruk questleri haritada işaretleyip roket hızıyla xp kasıyorum. Etkileşimli kitap gibi birşey oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Sizi bilmemde ben WOW'u bir warcraft oyunu olduğu için oynuyorum.Questlerini de okuyorum, NPClerin ikili diyaloglarını dinliyorum.Aksi taktirde pek zevk alamam sanırım.Zaten PVP pek sevmiyorum, ısınamadım bir türlü.Bir ara gaza geliyom 1 hafta PVP yapıyom sonra bayıyo :( .Herhalde Warrior oynadığımdandır :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 area52'daki aldor scryer diyalogları cok güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VashTheStampede Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Valla bende konuya göre oynuyorum baya hoşuma gidiyor bu şekilde :D Orayla illgili biligi öğrenmek benim için kitap okumak gibi. İnternet olupta oyun oynayamayacağım durumlarda wowwiki açıp saatlerce okumuşluğum var. Bir Ashbringer'ı alıp SM'ye gitmemiş kişiler var mesela nasıl bir event kaçırdıklarını bilmeden. Yada Old Hillsbrad'a girip Southshore'a uğramamış kişiler :D Bence oyunu asıl güzel yapan bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 burda anlatılmış hikaye güzel bir biçimde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar