BonePART Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 İşte en buyuk hoax no 2 Hidrojenle calıscak arabalar Hidrojen ucuz bi kaynak değildir Hidrojen dogada petrolden az bulkunur. Evet dunyanın 3/4 u sudur ve su hidrojenden olusur ama hidrojeni ayırmak icin elektroliz denen elektrikle yapılan zor bi ayırma methodu gerekir . Ayrıca ortaya hidrojen ve onun guzelce yanmasını saglıcak oksijen dişye 2 tane super yanıcı gaz cıkar ki en ufak kıvılcımda yane benzinin tutusmucagı dizelin ise gormuyecegi bi kıvılcım bile bi anda etrafın o unlu havaya ucan zeplin tadında cehenneme donusur. Ayrıca hidrojen super bi yakıttaq değildir cunku cıkıs urunlerinden biri sudur, yane yakıt yandıktan sonra suya donuscek buda ilerki yakısları zorlastırcaktır. Kabaca hidrojen ancak uzay gemilerinde cok iyi yandıgı ve cok hafifi oldugu icin kullanılır baskada bi işe yaramaz. Gelecegin arabaları olsa olsa hem icten yanma motorlu hemde gunes enerjili olabilir. Boylece arac sehir icinde pilleri sarj ettiği surece gunes enerjisiyle gidecek geri kalan zamanda icten yanma moturun pili doldurulması saglancaktır. Bide not dunyada petol dısında enerjiyle calısan tek efektif arac nukleer deniz altılardır. Kendi oksijenlerinide elektrodializle ureten bu denizaltılar calısanların yiyecek ve icecek ihtiyacları olmasa simdiki gibi 3 ayda 1 değil 50 senede bir su ustune cıkmaları yeterli olacaktır.[signature][hline]let no one heal your wounds... BonePART - Pepelek Saplar Birliği OnursalBaşkanı ve Kurucusu Berteollio Bonepartelli of Familia Leetranos Kill me again, or take me as I am; for I shall not change. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Vay be desene boşuna kimya mühendisLiği okuduk. Desene bize yanLış yunLuş biLgiLer verdiLer , kandırdıLar bizi :) Demek Hidrojeni eLde etmenin tek yoLu varmış , demek bizi çok kötü kekLemişLer. Demek Mercedeste aLemi kekLemiş HidrojenLe çaLışan araba yaparak :)[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: arcane, 14 Ekim 2004 23:34 tarihinde demiş ki: bugün trt de bişiler izledim bor süperdir falan filan bor hidrojen enerjisi ve taşınmasına önem oluşturuyormuş, biz de bor zenginiyiz, kasıomuşuz teknoloji için Bizim bor zengını oldugumuzu tum dunya bılıyoda bızımkıler bı gaza gelıp işleyemedıler şu bor madenlerını[signature][hline][spo1=Paticik Antipatik ßirliği]Paticik Forumlarındaki Bireysel Silahlanma+Saçmalanma+Gereksizleşmeye HAYIR!!! Daha iyi bir paticik için elele:FRP_Master,Erutan,RaVeNa,Fransua,Neronn,_Dalamar_... [/spo] |Alem ßuysa Kral Biziz »» GS | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 bor zengilnligine döndü sorum şöyle diyim hidrojen enerjisi hakkında makale yazı çalışma sı olan varsa yolıyabilrmi? yada bildigi bi adres varsa yazabilirmi Bu arada hidrojen elde etmek sadele elektolizlede elde edilmiyor bildigim kadarıyla Okudugum kadarıyla villa nın bahçesine full hidrojen havuzu olacak bahçe ne kadar onu dautttum güneş gelirmi onuda bilmiyom kimya mühendisi arkadaş varmış o daha iyi bilir bi arabanıngünlük gidecegi yol u saglıyomuş[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: BonePART, 15 Ekim 2004 15:22 tarihinde demiş ki: Hidrojenle calıscak arabalar Hidrojen ucuz bi kaynak değildir Ayrıca hidrojen super bi yakıttaq değildir cunku cıkıs urunlerinden biri sudur, yane yakıt yandıktan sonra suya donuscek buda ilerki yakısları zorlastırcaktır. Kabaca hidrojen ancak uzay gemilerinde cok iyi yandıgı ve cok hafifi oldugu icin kullanılır baskada bi işe yaramaz. Gelecegin arabaları olsa olsa hem icten yanma motorlu hemde gunes enerjili olabilir. Boylece arac sehir icinde pilleri sarj ettiği surece gunes enerjisiyle gidecek geri kalan zamanda icten yanma moturun pili doldurulması saglancaktır. Az bucuk arastırma yaptım kabul hidrojen ucuz bu enerji kaynagı degildir kabul ama zaten hidrojen enrjisiniz arabalalrda icten yanmalı motorlada kullanılarbilir ama bu büyük sorunları olan bişey bikere arabaya fazladan 500kg luk bir ek agırlık ilave ediyor kullanımı yokmu var İngiltere almanya bi kaç avrupa ülkesinde otobüslerde kullanılmaya başlandı 2007 yılında ucaklarda kullanılmaya baslancak airbus tipi ucaklarda japonya 4 milyar olar ayrıdı enerji gelişimi için bi adada deniz suyunu kullanarak üretecek izlanda 20 sene sonra sadece hidrojen enerjisi ni kullanmak icin planlar yapıyor ve shelll ilk hidrojen dolum tesisini izlandada açtı almanya&sudi arabistan ile anlaşma yaptı ve hidrojen üretim tesisleri kurdu ve arabistan petrolden sonra hidrojende ihraç edecek günesleride var saolsun Ek bilgi : Bügün saat 2 de itüde hidrojenin türkiyedeki faliyetleri konferansı var katılan olursa buraya konferans bilgilerini aktarırsa sevinirim :)[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Doğal gazda yanıcı ama adamlar bir şekilde güvenli depoluyorlar. Hidrojenide balonla saklamaz herhalde :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dingaer Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 abi ya ne bilgili bir paticik camiasıymışız ya narstil abi helal olsun bunu ortaya çıkardın yani[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 said: BonePART, 15 Ekim 2004 15:52 tarihinde demiş ki: walla benim bilgim bu ama mercedes buyursun yapsın umarım havaya ucmaz bence hidrojeni yakıt olarakkullanmak dunyanın en sacma işi ama hade bakalım lol BMW de yapmış :) http://www.vatanim.com.tr/cat/haber_detay.asp?Newsid=43928&Categoryid=30 [signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü [Bu mesaj Mave tarafından 05 Ocak 2005 17:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 said: Mave, 15 Ekim 2004 09:48 tarihinde demiş ki: Benden size bir tüyo ; Çok yakında ( 15 - 20 sene civarı ) dünyadaki bütün arabaLar Hidrojen enerjisi iLe çaLışıyor oLacak. Bu kadar yakın oLacağını tahmin etmezdim :)[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 soğuk fizyon benim bildiğim dışarı enerji vermeden bir maddeyi ayırmak doğal olmayan bir yolla.Chemical istesede patlatamaz yani :D[signature][hline]Guild Master Of Tamers Of Defiance Namesiz The Tamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 konu sapmış ama söyliim de hidrojenin neresi pahalı be ? su işte. heryer su. zor bi elektroliz olayıyla deil orta okulda lablarda bile rahaaaaaatlıkla yapılan bi olay.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 sonra su kaynakları tükeniyo diyosunuz :p[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 türkiye (iett) hidrojenle çalışan iki tane otobüs ısmarlamıştı. gazete bir yetkili açıklamıştı. 2007'de sanırsam seferlere başlayacakmış. yani böyle bir şey var; hatta ucuza geliyor ve biz de ısmarlamışız.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Hidrojen günümüzün en temiz enerji kaynağıdır[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 ardeth biz içme suyu kaynakları temiz su kaynakları tükeniyor diye bağrınıoduk sanırsam[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 iyide temiz suda pis sudan elde edilebilir çeşitli yollarla. Deniz suyu vsde su kaynağı. Ayrıca dünya içindeki su çemberi bozulur elbet, pis suda, temiz suda bu çemberin bir parçası.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Dünyada petrol gibi yakıtlar elbet bitecek ve insan oğlu soguk fisyonu düzgün dengeli bir sekilde zike zike kullanacak. Yoksa hepimiz gebericez ...[signature][hline]defaultgame WoW TeaM icq|Burası Bizim | aNtu AAL '05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 israil deniz suyundan içme suyu elde ediyordu yanılmıyorsam[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 PetroL bir yakıt değiLdir !!! PetroL bir endüstridir !!![signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 TÜBİTAK, 15 milyara hidrojenli otomobil üretecek Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından hidrojen enerjisiyle giden Türkiye'nin ilk hibrit otomobilinin geliştirildiği açıklandı. Enstitü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ata, hidrojen enerjisiyle hareket eden hibrit otomobil tasarladıklarını ve aracı 3 ay içinde gerçekleştireceklerini kaydetti. Otomobilin hidrojenle çalışacağını, aynı zamanda batarya takviyeli olduğunu belirten Ata, bu aşamada otomobilin iç giydirmelerini yaptıklarını, elektrik motorunu, yakıt pilini ayarladıklarını, aracı hazır hale getirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ata, ''Otomobilimiz 4 kişi alabiliyor. İstenirse 2 kişiliğe çevrilebiliyor. Hızı saatte 100 kilometreye ulaşıyor. Şehir içi trafiği için tasarladık. Temiz araç, emisyonu sıfır'' diye konuştu. Araçta test sürüşü olarak 50 kilometre yaptıklarını kaydeden Ata, herkes alabilsin diye maliyetini 10-15 milyar lira arasında düşündüklerini ve kendilerinin satacağını bildirdi. Otomobilin adını henüz belirlemediklerini ifade eden Ata, projenin başlangıç bütçesinin 100 bin avro olduğunu söyledi. Ali Ata, Türkiye'nin araç piyasasında markalaşmasını istediklerini ifade etti. HYUNDAI, 1 MİLYON DOLARLIK ARACINI TANITTI Öte yandan Hyundai'nın 1 milyon dolar değerindeki hidrojenle çalışan yakıt hücreli aracı Tucson FCEV modeli Türkiye'de ilk kez sergilendi. Bu yılın Ocak ayında yapılan Los Angeles Otomobil Fuarı'yla dünya tanıtımı yapılan 2. jenerasyon yakıt hücreli elektrikli araç, Hyundai Motor Company Başkan Yardımcısı Moon-Sik Kwon'un katılımıyla İstanbul'da bugün başlayan Uluslararası Hidrojen Enerjisi Fuarı'nda teknoloji meraklılarıyla buluştu. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, 2000 yılından bu yana geliştirilen bu proje için 100 milyon dolar harcandığını bildirdi. Sergilenen aracın maliyetinin 1 milyon dolar olduğunu belirten Kibar, 2010 yılına kadar seri üretime geçecek ürünü geliştirmek için ayrılan bütçenin 1 milyar doları bulacağını söyledi. Aracın 2010 yılında satışı için 80 ila 100 bin dolarlık maliyete indirebilecek şekilde projeksiyonla çalışma yürütüldüğünü aktaran Kibar, Hyundai'nin halen Amerikan hükümeti için 32 adet deneme maksatlı ürün üretimi yaptığını anlattı. Kibar, ''Aracın en büyük avantajı ses yok. Normal araçta bir litre yakıtın götüreceği yolun 2 mislini eşdeğer oranlı hidrojenle bu araç götürüyor. Maksimum şu anda 150 kilometre hızla gidebiliyor'' diye konuştu. Bu araçların en kısa sürede hayata girmesini arzu ettiklerini ifade eden Kibar, ''Bakarsınız bir gün yerli olarak üretim için bantlara alabiliriz'' temennisinde bulundu. Fuarda, bazı üniversiteler, özel ve kamu şirketleri de çeşitli projelerini sergiliyor. Kaynak[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 abi hidrojenle çalışan araç yapmışlar beğenmiyorsunuz yaranılmıyor size :) bu arada soğuk füzyon teorisi olsa da bulunamadı daha diye biliyorum.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: Dariel, 15 Ekim 2004 02:41 tarihinde demiş ki: Örümcek adam ve Dr. octopus. :p valla örümcek adamı bilmem ama ben bişi bilmiorum haha[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki: arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim... Karsinizda Pipican,Fanus Hayati Yasayan octopus [b]i have become comfortably numb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolm Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Abi isin ayrintilarini tam olarak hatirlamiyorum ama soyle birseydi sanirim. Einstein amcamizin dedigi gibi e=m*c2 yani enerji=kutle*isik hizinin karesi. Fuzyon ve fizyon (daha once ne olduklari anlatilmis) olaylarinda bir miktar kutle kaybolur iste bu kutle enerjiye donusur. Normal fizyonda bu enerji o kadar cabuk bir sekilde aciga cikarki bir patlamayla hersey yok olabilir. Soguk fizyon bunun zamana yayilmis ve nukleer santraller gibi enerji elde etmek icin olan versiyonu. Onemli not: Cillop gibi lpg li arabalar varken kim hidrojen kullanir ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emivoz Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: Black_Lupin, 14 Ekim 2004 23:39 tarihinde demiş ki: said: arcane, 14 Ekim 2004 23:34 tarihinde demiş ki: bugün trt de bişiler izledim bor süperdir falan filan bor hidrojen enerjisi ve taşınmasına önem oluşturuyormuş, biz de bor zenginiyiz, kasıomuşuz teknoloji için Keşke o bor madenlerini çıkartabilmek gibi bir imkanızı olsa :( . Bizim artık çok sevgilimi desem ne desem bilmiyorum devlet büyüklerimiz zamanında elimizdeki neredeyse tüm bor madenlerini sözde büyük kuvvet amarıka pirleşik devletlerine bırakınca bizede avcumuzu yalamak düşüyü :( bor rezervelerimizin hiçbiri yabancılarin elinde deilki ? [Bu mesaj Emivoz tarafından 14 Temmuz 2005 00:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 borların küçük bir kısmını almanya'ya satıyoruz işlenmemiş olarak onlar işliyor ve bize işledikleri teknolojiyi vermiyorlar-satmıyorlar diye biliyorum ben. ve Türkiye'de sadece bir tane bor araştırma enstitüsü var diye biliyorum. marmara'da o da. belki geleceğin yakıtı olcak maddenin çoğunu elimizde bulunduruyoruz, değerlendirebiliriz inşallah.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar