Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATATÜRK'e hakaret, 16 saat sonra tahliye...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
beyler bayanlar saçmalamayın yaşayan bir kişiye hakaret ederseniz ne olur? Bu yasal bir suçtur, o kişi sizin hakkınızda dava açar ve ceza alırsınız. Dünyanın hemen her yerinde bu böyledir. Bir çok ülkede de bizim için çok önemli olan Kemal Atatürk gibi önemli ve rahmetli olmuş insanlar vardir ve bu insanların şahsiyetleri de yasa ile korunur. Bu da gayet mantıklı bir uygulamadır.[signature][hline]hold the line
does anybody want to take it anymore?
Mesaj tarihi:
said:
Ceday, 10 Temmuz 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
Hiç Türk olmayan yabancı birisinin aynı seyi yaptıgını düşün, adamın belki de dünyadan haberi yok..Sen kalkıp o adamı hapse mi atarsın bu tür birşey yaptıgı için??

yani belki ben biraz fazla geri kafalıyım ama evet atarım. bu suçun en ağır cezası neyse onu vermek isterim hatta.

ayrıca o insanların norveç'te yaşıyorlar diye ATATÜRK'ü tanımamaları imkansız gibi çünkü birinin adı Selman birinin ki ise Kadir.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
Atatürk'ü tanımasalar oraya gitmezler bu bir.
Kendileri ülke sınırları içinde erozyona kurban gidip doğal yollardan gömülmeliydi.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Mesaj tarihi:
tanımıyor olabilir mi,sokakta görüp de geçerken yazdıkları defter değil,anıtkabire gitmiş yazıyolar,saf mıyız biz?[signature][hline]Green is the colour of my death
as in winter-guise I swoop towards the ground
Green is the landscape of my sorrowfilled passing

[Bu mesaj December_Flower tarafından 10 Temmuz 2005 22:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
kesinlikle. atatürk'ü tanımıyor olabilirler, ama herhangi bir şahısa hakaret etme hakkına nasıl sahip değilseler atatürk'e de sahip degiller.[signature][hline]hold the line
does anybody want to take it anymore?
Mesaj tarihi:
Şimdi avrupa birliğine girmeye çalıştığımız bir dönemde elin oğlunu tutuklamamız pek tırstırıcı bir olay sanırım. üst kademelere kesin intikal etmiştir. Bırakın emri mahkemeye hemen tesir etmiştir.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Mesaj tarihi:
said:
Bonecrusher, 10 Temmuz 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
ne kadar güzel çok rahatsınız. keşke ben de bu kadar rahat olsam bu konuda :)
muzurluk diyorsunuz da, herşeyin bir sınırı vardır, belli birşeyden sonra başka bir kavrama geçilir.

öğretmenler odasına çatpat veya gaz bombası atıp kaçmak muzurluk olabilir belki.
ama tutup mesela askeri bölgede, İncirlik üssünde felan yaparsan aynı işi, bu muzurluk olmaz.

88 87 yaşındaki kişileri torpilli kılan nedir? 18 yaşına gelmiş, eşşek kadar adam olmuşlar. 2 yıl sonra türkiye şartlarına göre oy verecek yaşta olcaklar.
zamanında bir milletvekili de küfretmişti sanırım, cezayı da yemişti. iyi o zaman o adamı da affedelim? çünkü aynı suçu işledi ikisi de.

munzur çocuk heryerde aynıdır, sınıfta, askeriyede, devlet dairesinde; tabiki aktiviteleri sınırlanır psikolojik olarak.
anıtkabirin yol geçen hanı olduğunu sanmıyorum zaten yakalayanlarda askerler değil mi, herneyse bu esas konu değil

herşeyden önce yapılan şey kabul edilemez, yanlıştır, şerefsizliktir.

ama ben rahatım olabiliyorum, 2 tane veletin yaptıklarıyla bişey olmaz, bunların yaptıklarının daha fazlası bilimun sitelerde fazlasıyla vardır, deftere yazınca mı kiyamet kopcak illa

çocuk olarak görmemim sabebi
1 ayın bile insanın kendini geliştirmesi yeni fikirlere sahip olabilmesi, doğruyu bulabilmesi için yeterli olması

1 ay önceni, 6 ay öncesin,, 2 yıl 3 yıl öncesini düşünün, insan inanılmaz derecede değişiyor
canlı örnek olarak ilk attığınız postlara bakın, yüzünüzde bir gülümseme oluşur ben bunları nasıl yazmışım dersiniz

bence çok basit bir olay yanlışta ve aptalca bişeyde olsa bu yapılan iş; en azından tartışmaya yorulmaya değmeyecek birşey.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
diyorum ki AB sürecinde ülkeyi satıyolar Atatürk bu ülkenin sadece kurucusu. Yarattığı ülke daha büyük bi olgu atatürk'ten. Ülkeyi satan Atatürk'ü de satar babasını da.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Mesaj tarihi:
Elinde bi kumanda olucak, demokrasi & insan haklari on/off secenegi olan.
böyle durumlarda off a basip insan olmadiklarindan o haklari haketmeyen bu adamlari kursuna diziceksin, sonra on yapicaksin tekrar[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere...
Elandra, Night Elf Priestess
Penthesilea, Night Elf Huntress
Penth, Gnome Rogue
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 10 Temmuz 2005 22:29 tarihinde demiş ki:
böyle durumlarda off a basip insan olmadiklarindan o haklari haketmeyen bu adamlari kursuna diziceksin, sonra on yapicaksin tekrar

uzun saçlıları da dizebilir miyiz? Veya makyajlıları[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Mesaj tarihi:
said:
elaidi, 10 Temmuz 2005 22:30 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 10 Temmuz 2005 22:29 tarihinde demiş ki:
böyle durumlarda off a basip insan olmadiklarindan o haklari haketmeyen bu adamlari kursuna diziceksin, sonra on yapicaksin tekrar

uzun saçlıları da dizebilir miyiz? Veya makyajlıları

kadin düsmani ve gaysin sanirim?[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere...
Penth, Gnome Rogue
Mesaj tarihi:
Hayır sadece homofobik'im.
Dans gösterileri yapıp okulda makyajlarla dolanan ABİ NOLCAK YA IŞIK SİSTEMİ İÇİN diyenlere böle yapıyorum hah[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Mesaj tarihi:
said:
elaidi, 10 Temmuz 2005 22:29 tarihinde demiş ki:
diyorum ki AB sürecinde ülkeyi satıyolar Atatürk bu ülkenin sadece kurucusu. Yarattığı ülke daha büyük bi olgu atatürk'ten. Ülkeyi satan Atatürk'ü de satar babasını da.

ab ile ne ilgisi var bu konunun

kendi hukuk sistemimiz değil mi
18- olunca birşey yapılamıyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
said:
Ceday, 10 Temmuz 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
Ben kanunların tutarlı olup olmamasını tartışmıcam ama herkes Atatürk'ü tanımak zorun degil. Onun Türk halkı için önemini ve neleri temsil ettigini de bilmek zorunda degil..

Hiç Türk olmayan yabancı birisinin aynı seyi yaptıgını düşün, adamın belki de dünyadan haberi yok..Sen kalkıp o adamı hapse mi atarsın bu tür birşey yaptıgı için??

Yapılan her hareket nedenlerine ve motivlerine göre degerlendirilir. Değişik kişiler tarafından değişik nedenlerle yapılan bi tane aynı hareket varsa, bunların hepsini değişik değişik ele almak lazım. Aynı olayı gercekleştirmiş, hepsi de aynı cezayı almalı die bişey cok sacmadır.

anlatmak istediğine katılıyorum ama bazı uç noktalar var

bazı değerler koruma altında kalmalı ama hukuksal olarak nasıl olcak.

bir t.c. vatandaşının ermeni soykırımını reddettiği için isviçre de maruz kaldığı müdahe var örneğin[signature][hline]be the vanquisher, to forgive

[Bu mesaj forgiver tarafından 10 Temmuz 2005 22:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
orda fiili birşey yok, düşünce özgürlügüne verilen bi ceza var ki, tamamen komik ve tamamen siyasi bi karar..

bizim konumuzla da uzaktan yakından alakası yok bence..
Mesaj tarihi:
said:
December_Flower, 10 Temmuz 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
tanımıyor olabilir mi,sokakta görüp de geçerken yazdıkları defter değil,anıtkabire gitmiş yazıyolar,saf mıyız biz?

+1[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
said:
elaidi, 10 Temmuz 2005 22:32 tarihinde demiş ki:
Hayır sadece homofobik'im.
Dans gösterileri yapıp okulda makyajlarla dolanan ABİ NOLCAK YA IŞIK SİSTEMİ İÇİN diyenlere böle yapıyorum hah
sahneye cikarken göze kalem cekilir abicim, yersen[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere...
Penth, Gnome Rogue
Mesaj tarihi:
asalım gitsin ya biz niye idamı kaldirdik ? peh öcalan niye asilmiyo Neyse ugrassin bu avrupa bizle alirlarsa avrupa birlgiine oraya gider 8 10 tane dogudan asiret vede karadeniz tümeni :-P yrim sonra ben o avrupayi heheehhe pizzalari artik lahmacun salyangoz corbalari hamsi corbasi olur iyide olur[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Mesaj tarihi:
bu kadar sayfada en doğru lafı gimli söylemiş. tamamen katılıyorum.

penth, kusura bakma da senin de biraz elinin ayarı kaçmış yazarken. "kötü" tanımladıklarımızın kurşuna dizildiği bir düzende birgün tüfekler "kötülerin" eline geçerse artık kötü olan biz oluruz ve namlular alkışlar arasında bize dönüverir. tarih bunun örnekleriyle dolu.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
  • Yeni Oluştur...