Apache Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Hehehe,ilki sözlerinde alay oranı her threadde gitgide büyümekte.Yok sen ona kanıyorsun,buna kanıyorsun.Onun bunun hedesini hödösüne inanıyorsun.Irkçı bilmemne akımına kapılmışsın.Bu kadar şey yazıyorum,çiziyorum 'sen bilmezsin' tadında yazılarınla daha bir keyif alıyorum. ikincisi japonya'nın on milyon insana bilmem ne etmesi Amerika'ya onlara atom bombası atma hakkımı veriyor.Böyle komik bir olay olamaz. Unity birisi sana birşeyler saçmalamış,sende inanmışsın besbelli.[hline]fedaykin, demiş ki: Ve unity elini amerikan anayasasına basarak milli marşlarını söylerken gözünden aşağıya mutluluk yaşları süzülmektedir apache the taksimetre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: unity100, 03 January 2004 21:25 tarihinde demiş ki: "Hitler sadece kendi aleyhinde olacak kişileri belli bir süre tutmak için kullanıyordu. " Hmm tabi bunu sadece Hitler yapıyordu.Bunu Süper hukuk anlayışı içindeki Nürnberg mahkemelerine sormak lazım.Alman hükümetinin savaş sonucunda karşı çıkacağı hiçbir delili kabul etmeyip SSCB'nin bütün delillerini sahih delil yapıp,şerefsiz bir hukuk mahkemesi olduğunu bütün hukukçular tasvip ederken,bunu koskoca 2. Dünya savaşında Hitler'e yüklemek kendini bilmezliğin, yozlaşmanın bir sonucudur. said: sen alay mi ediyorsun tarihten habersiz misin. gestapo nedir iskence nasil yapilir insan nasi sessizce oldurulur kac bin metodunu icad etmisler haberin var mi ? Hmm evet ABD'nin yıllarca Vietnam'da babasız,kocasız bırakılan annelerden çocuklardan,hala sakat doğmakta olan japonlardan,1946 da toplu halde yok edilen Rus filosundan habersiz kalmışım. said: nazilerin mucidi oldugu sey, kendilerinden baska HERKESI dogal, atanmis ASSAGILIK - bak vurguya - NE ISTENIRSE yapilinabilir hayvanlar olarak addetmekti. - bak parti tuzugune -. Parti tüzüğünde aşşağılık gibi bir ifade yer almıyor.Reich ırkı dışında herkezin alt sınıf isnan olduğu yazıyorki,bu savaş sırasında çok akıllıca bir düşüncedir.Bunu tebrik edeceğine,anlamsızca eleştiriyorsun. said: kendi kafanda okutugun sapitmis bazi moronlarin fikirlerine dayanarak allahin essogluesseklerini romantiklestiriyorsun. bu adamlar KASAPti. mecaz da demiyorum gercek anlamda kasap. insanlarin uzerinde canli canli deney yapilan hastaneler vardi. bu hastanelerde deney yapan doktorlarin bir kismi hala sag. hangi kasaplar? hangi biyoloji uzmanlarından bahsediyorsun? kendi dünyanda yarattığın hayali kurbanlar,böyle korkunç yüzlü insanları fiziki dünyaya adapte ediyorsun.Yok böyle birşey bunuda ilk kez senden duydum. said: gaz odalari sacmasi yapan sensin. icqda da bir suru irkci kaynaktan okudugun manasiz revizyonist yalani one surdun, hepsine teker teker cevap verdim, burada da tartistik hala daha kendini bir sekilde 'gaz odasi yoktu' diye ikna ediyorsun. buna kendini kandirmak denir. gaz odasını anlamsız garip insanların konuşmalarını ilk seferinde delil verdin olmadı.Gene hiçbir gerçek yönü bulunmayan yok bu 'Gaz odasının kapısı' diye resim bulunan sitelerin adresini verdin gene tutmadı.Şimdi ben kandırıldım? eheheh. said: ha birisi cikip da bu dehsetten kurtulan ya da bu dehsette akrabasini arkadasini kaybeden, hala psikolojik tedavi hayattayken revizyonist dazlak neo nazilerin zirvalarini savunursa ben de onu cok fena terslerim. Savaş sırasında delirmiş veya delirmiş gibi gösterilmiş karşıt devletler tarafından tiyatro oyunlarını bana sergileme unity.Bunlar medyaya bile yansımış artık büyüsü bozulmuş olaylar.[hline]fedaykin, demiş ki: Ve unity elini amerikan anayasasına basarak milli marşlarını söylerken gözünden aşağıya mutluluk yaşları süzülmektedir apache the taksimetre [Bu mesaj Apache tarafından 03 January 2004 21:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: Apache, 03 January 2004 21:40 tarihinde demiş ki: Hehehe,ilki sözlerinde alay oranı her threadde gitgide büyümekte.Yok sen ona kanıyorsun,buna kanıyorsun.Onun bunun hedesini hödösüne inanıyorsun.Irkçı bilmemne akımına kapılmışsın.Bu kadar şey yazıyorum,çiziyorum 'sen bilmezsin' tadında yazılarınla daha bir keyif alıyorum. ikincisi japonya'nın on milyon insana bilmem ne etmesi Amerika'ya onlara atom bombası atma hakkımı veriyor.Böyle komik bir olay olamaz. Apache birisi sana birşeyler saçmalamış,sende inanmışsın besbelli.[hline]fedaykin, demiş ki: Ve unity elini amerikan anayasasına basarak milli marşlarını söylerken gözünden aşağıya mutluluk yaşları süzülmektedir apache the taksimetre icq da da ayni seyleri soylemistim hatirlarsin. loglari da duruyor tum tartismanin ne kadar paranormal iddialar yaptigini bir hatirla istersen.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: Apache, 03 January 2004 21:57 tarihinde demiş ki: Hmm tabi bunu sadece Hitler yapıyordu.Bunu Süper hukuk anlayışı içindeki Nürnberg mahkemelerine sormak lazım.Alman hükümetinin savaş sonucunda karşı çıkacağı hiçbir delili kabul etmeyip SSCB'nin bütün delillerini sahih delil yapıp,şerefsiz bir hukuk mahkemesi olduğunu bütün hukukçular tasvip ederken,bunu koskoca 2. Dünya savaşında Hitler'e yüklemek kendini bilmezliğin, yozlaşmanın bir sonucudur. o delilleri kabul etmeyenler bir tek neo naziler. bik bik bik kendileri ottuler goringden tut rudolph hess e kadar.. adamlar 'benim ilgim yok toplama kamplarinin hepsini hitler emretti himmler yaptirdi' dediler intihar edenlere attilar sucu. nurnbergin delili senin carpittigin gibi sscbnin delilleri degildir. toplama kamplarinda ele gecen imzali alman belgeleri ve burada imha gorevini ustlenenen doktorlarin ifadeleridir. ama onlar hepsi tiyatroydu dogru ya. 1-2 bin adam muthis nurnberg piyesinde rol aldi. kimmis o tasvip etmeyen hukukcular bi soyle bakalim da isimleri arastiralim neymis anlayalim mahiyetleri. ilk kez senden duyduk. zaten ne zaman boyle bir radikal iddia ortaya ciksa arkasinda hep isimsiz hukukcular, bulunamayan bilim adamlari olur. said: Hmm evet ABD'nin yıllarca Vietnam'da babasız,kocasız bırakılan annelerden çocuklardan,hala sakat doğmakta olan japonlardan,1946 da toplu halde yok edilen Rus filosundan habersiz kalmışım. vay beee. yani su bir lafla 10 milyon ve 3.5 milyon silahsiz insani FABRIKALARDA oldurme skorunu sildin nazileri temize cikardin. bi hesap et bakalim vietnamin nufusu kacmis kac anasiz babasiz cocuk kalmis, 10 milyon cinli kac anasiz babasiz cocuk birakmis. neymis ya 46 da toplu halde yok edilen rus filosu ? enteresan seyler cikiyor konustukca. said: Parti tüzüğünde aşşağılık gibi bir ifade yer almıyor.Reich ırkı dışında herkezin alt sınıf isnan olduğu yazıyorki,bu savaş sırasında çok akıllıca bir düşüncedir.Bunu tebrik edeceğine,anlamsızca eleştiriyorsun. buna denecek bir sey yok artik. kendi kendini aciklamaya basladin iyice. olay da zaten bu. said: hangi kasaplar? hangi biyoloji uzmanlarından bahsediyorsun? kendi dünyanda yarattığın hayali kurbanlar,böyle korkunç yüzlü insanları fiziki dünyaya adapte ediyorsun.Yok böyle birşey bunuda ilk kez senden duydum. hala sag olan, yeterinde durtukleyenin kendilerini bulup belgesel bile cekebildigi toplama kampi doktorlari, hala sag olan ve vaktiyle akil hastalari imha icin tasra kasabalarindak hastanelere gonderilirken kamyonlarin ardindan kosup icerdekilere 'yeni sabunlar geliyor' dedigini bu gun aglayarak anlatan alman vatandaslarindan bahsediyoruz. gayet icinde bulundugumuz dunyanin elektromanyetik alaninda var olan biyolojik fonksiyonlarini tam yerine getirebilen insanlar bunlar. ac google.com nazi experiments on humans de. ama dur herkes hayal, herkes kandirilmis hepsi senaryo butun arastirmacilar fason : http://www.dc.peachnet.edu/~shale/humanities/composition/assignments/experiment/nazi.html bak hain alman hamburg universitesinde gorevli o da ama kandirilmis : http://www.webster.edu/~woolflm/nazidocsandothers.html said: gaz odasını anlamsız garip insanların konuşmalarını ilk seferinde delil verdin olmadı.Gene hiçbir gerçek yönü bulunmayan yok bu 'Gaz odasının kapısı' diye resim bulunan sitelerin adresini verdin gene tutmadı.Şimdi ben kandırıldım? eheheh. gaz odasi kapilarinin resimlerini delil olarak degil, ibret olarak verdim. gaz odasi icin o postlarda tonlarca link var usenmeyen bakar. said: Savaş sırasında delirmiş veya delirmiş gibi gösterilmiş karşıt devletler tarafından tiyatro oyunlarını bana sergileme unity.Bunlar medyaya bile yansımış artık büyüsü bozulmuş olaylar. evet biliyoruz. tarihin en buyuk tiyarosu sergileniyor hersey fason. hersey fason ama bi tek neo nazi yazarlar fason degil. sag kalanlar fason, nazi doktorlarin ifadeleri fasooon goringin ifadesi fasoon hess zaten ne dedigini bilmiyorduu hersey yalan hersey bos.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: BOccOB, 03 January 2004 23:00 tarihinde demiş ki: adolf hitler aslında her konuda becerikli bir adamdır, ancak yeteneklerini kötü amaçla kullanmış olması onun adını lekeliyor... şu an fan klüpleri bulunani arabadan çok arkadaş olarak görülen tosbağa vosvosları tasarlayan adam adolf hitlerdir. almanya da onlarca yıl bozulmadan duran otobanların tasarımcısı adolf hitlerdir..., adolf hitler çok iyi bir ressamdır, cidden güzel resimleri vardır... politiaya yatkınlığı, kitleleri etkisi altına alabilmesi gibi özellikleri sayesinde tüm almanların ona güvenmesini sağlamış ve birkaç tılda 1. ds sonunda yıkılmak üzere olan almanyayı toplama kampihaline getirmiştir... volkswageni tasarlayan hitler degildir, porschedir. bir alman muhendisidir. hitler volkswageni sadece secim kampanyasinda iktidari ele gecirmek icin her almana bir araba ve bir ev vaadlerini yerine getirecek bir ucuz araba yapilmasi emrini vermistir. icad boyle oluyorsa biz de emir verelim icadlar yapilsin.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 ya bir araba tasarlamanin ne kadar zor birsey oldugunun farkinda misin ? o yaziyi yazan adamin - artik ne ise bu konudaki bilgisi tarihi onu da gec - kasdettigi sey dis gorunumunu cizmektir. araba dedigin oyle bir kahvede tasarlanivermez.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 mumi'cim artık ben bu tartışmalara pek girmiyorum çünkü maşallah unity ansiklopedi gibi bişi, :) bu konuda fikir ayrılığımız da %5-10 filandır ancak. onun dediklerine katılıyorum bu tartışmada.. ww'yi hitler'in emriyle porsche'nin tasarladığı bilinen bir gerçektir. dahası jet fadıl'ın imza ile yaptığı hadiseyi naziler gerçekleştirmiş, millete birkaç yüz mark karşılığı önsipariş şekliyle arabalar satılmış ama savaş hazırlığı bahanesiyle teslim edilmemiştir sahiplerine.. ilginç bir bilgi de vermek isterim hitler'in iktidara gelişinden önceki dönemle ilgili. 50 milyon insanın ölümünden doğrudan en az hitler kadar sorumlu olan bir kişi varsa o da viyana sanat akademisinin başkanıdır. genç hitler henüz avusturya'dayken sanat akademisine kaydolmak istemiş ama kabul edilmemiştir. bir tek imza bütün dünya tarihini değiştirmiştir adeta, aksi olsaydı bugün açık arttırmalarda eserleri bile satılıyor olabilirdi.. :) hitler gençliği sırasında yahudilere karşı nefret geliştirmesinin sebebi olarak alman ülkelerinin yaşadığı buhran sırasında işlerini 'iyi bilen' yahudilerin (deyimler bile vardır yahudilerin iş anlayışı konusunda yani bu bilinen birşey) diğer almanlardan daha iyi durumda olmaları gösterilmektedir. "ağaç yaşken eğilir" sözünün kanıtı olarak hitler savaş sonrası dönemde işsiz ve bedava yemek kuyruklarında beklerken yönlendiricisi olmayan biri durumuna gelmiş, sapkın fikirler edinmeye başlamıştır. bu dönemde işçilerle de zaman geçirme fırsatı bulmuş, sendika ve komünizm karşıtı düşünceler de geliştirmeye başlamıştır. göring ve sonradan yandaşı olacak pekçok nazi gibi o da büyük kısmı dağıtılan ordudan ayrılan başıboş askerlerden biri olmuştur. dünya savaşı gibi büyük bir yıkıma en ön planda tanık olduktan sonra işsiz güçsüz sokağa salınan yüzbinlerden dilenciler çıkması yerine diktatörler çıkması daha olasıdır, tarih bunu zor yoldan öğrenmiştir maalesef.. almanya'nın dünya savaşı sonrasında yaşadığı buhranın kaynağı olan versay anlaşmasının mimarları da dolaylı olarak sebebidir hitler'in iktidara gelişinin. dikkat ederseniz artık mağlup edilen ülkeleri ödenemeyecek, buhrana sokacak antlaşmalara varmak istemiyor, hatta onlara yardım etmeye çalışıyor amerika gibi ülkeler. ikinci dünya savaşı sonrasında japonya ve almanya'ya bu şekilde yaklaşıldığı için bunlar amerika'nın çok yakın iş ortakları ve müttefikleri haline gelebildi..[hline]Yes. In the rain, I smiled, but I was really crying. I was really crying. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 said: BOccOB, 04 January 2004 17:47 tarihinde demiş ki Bir yerde de çıkıntılık yapmasan oömayacak di mi unity? Al işte senin dediğin gibi olmadığını kanıtlandım... unity'le tartışılmaz.Onun söylemleri ferman değerindedir.O kadar yaz çiz uğraş ispatla ı-ı illa onun kapısı bunun düğmesi 'google arattırması' bulup koyacak.[hline][b]fedaykin, demiş ki: Ve unity elini amerikan anayasasına basarak milli marşlarını söylerken gözünden aşağıya mutluluk yaşları süzülmektedir apache the taksimetre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 said: BOccOB, 04 January 2004 20:25 tarihinde demiş ki: Neyse zaten arabanın tasarım evriminde ismi porşe olan adam yok benim bastığım nokta orası... nasi[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Merlot Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Calisma arkadasi tarafindan "Cilginca milliyetci dusunceleri olan seytani bir adam." denen bu liderin hakkinda bugune kadar cok yorum yapildi. Dev bir ulusu neredeyse yok olmanin esigine getirdi. I. Dunya Savasi'ndan gelen askeri ve siyasi nedenler , kominizmin ac,issiz ve yenik Almaya'da hatali orgutlenmesi yuzunden ulkenin ic catismalarda bozulmasi, ustelik henuz sscb'de bile bir fidan olan kominizm, varligini ve amacini kanitlamak bir yana, kendini sovyet halkina bile anlatabilmisdegildi. Psikolojik yapisi cok farkli olan Alman ulusuna bu elbise uymuyordu ve asla uymadi.Yenik bir ulusun kirilan gururu,acliktan perisan bir milletin bilincsizce umut arayisi, bir irkin hedef gosterilmesi ve daha bir surusebep Hitler'in kitleler ustundeki etkisini ve buyusunu aciklamaya yetmiyor.. Bu konu hakkinda soylenecek oldukca fazla soz konusulacak cok konu var.. Ayrica bu zat'in buyuyle iliskisi oldugu bile komplo teorileri arasinda var. Boylece bir hassas konuyken birbirinize laf atmanizi tercih etmemenizi isterdim. Guzel bir tartisma olsun herkes bilgilensin. Saygilar...[hline]Ben kadinin Istanbul gibi olanini severim; Fethi zor , Fatih'i tek ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 hitlerin yukselisini orta sinifin ilk dunya savasindan sonraki yıkım ve ekonomik durum nedeniyle icinde bulundugu stabilite arayışına da baglayabiliriz .. insanlar savas olmasın stabilite hede hodo diye ozgurluklerinden vazgecip baslarına totaliter bir yapı kurulmasına izin verdiler .. cok derin bilgim yok ama benim gorusum budur ekleyecek duzeltecek bisey varsa cekinmeyiniz, memnun olurm eheh[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki: Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 said: Merlot, 05 January 2004 14:08 tarihinde demiş ki: Ayrica bu zat'in buyuyle iliskisi oldugu bile komplo teorileri arasinda var. hitler degil, fakat kendi notlarindan cikarildigi kadariyla himmler ve birkac baska kalburustu nazinin nazi partisinde daha asagi seviyede olan hatri sayilir bir grupla birlikte cesitli buyu calismasi ve denemeleri yapiyorlarmis. bu himmler bircok cinayetin katliamin arkasinda olan bir adamdir ve almanyada neredeyse savasin ortasindan itibaren 2. adam olmustur.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 öyle ki bundan indiana jones gibi hikayeler dahi çıkmıştır..[hline]Yes. In the rain, I smiled, but I was really crying. I was really crying. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 *!Tartışmayı açıp kaçmış gibi görünsede,pür dikkat devamlı izlemede bulunmaktadır* *!Sam'in indiana Jones i ağzına aldığını duyar* Şşş :] Ben o denizaltıya bile girdim ..Macera ne kelime ;) *!Maceraperesttir*[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Jimenez artık LTDF da olamayacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 zaten 2.dünya savaşı olmasa amerikan film endüstrileri baya kötü duruma düşerdi,adamlar bu yüzdenmi savaşa girmiş acaba,bu savaştan 1000 film çıkarırız oh ne güsel diye :P[hline]benim hala umudum var. turktelekom'a kafam girsin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Merlot Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 said: unity100, 05 January 2004 18:47 tarihinde demiş ki: said: Merlot, 05 January 2004 14:08 tarihinde demiş ki: Ayrica bu zat'in buyuyle iliskisi oldugu bile komplo teorileri arasinda var. hitler degil, fakat kendi notlarindan cikarildigi kadariyla himmler ve birkac baska kalburustu nazinin nazi partisinde daha asagi seviyede olan hatri sayilir bir grupla birlikte cesitli buyu calismasi ve denemeleri yapiyorlarmis. bu himmler bircok cinayetin katliamin arkasinda olan bir adamdir ve almanyada neredeyse savasin ortasindan itibaren 2. adam olmustur.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. said: unity100, 05 January 2004 18:47 tarihinde demiş ki: said: Merlot, 05 January 2004 14:08 tarihinde demiş ki: Ayrica bu zat'in buyuyle iliskisi oldugu bile komplo teorileri arasinda var. hitler degil, fakat kendi notlarindan cikarildigi kadariyla himmler ve birkac baska kalburustu nazinin nazi partisinde daha asagi seviyede olan hatri sayilir bir grupla birlikte cesitli buyu calismasi ve denemeleri yapiyorlarmis. bu himmler bircok cinayetin katliamin arkasinda olan bir adamdir ve almanyada neredeyse savasin ortasindan itibaren 2. adam olmustur.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Hitler'in kendisi de bizzat buyuyle ugrasiyormus iddialara gore. Iddialara gore Hitler, Germen mitolojisindeki Thule efsanesinden etkilenmis.Thule efsanesi de tipki Atlantis gibi kayip bir ulke efsanesidir ve Hitler'in arkasinda ki gizli ve buyulu guc de Thule orgutuymus. Bir kitapta okumustum ; II. Dunya Savasi sonlarina dogru yikilan Nazi karargahina girildiginde hic akillara gelmeyen birseyle karsilasilmis.Yikintilar arasinda 12 Tibetli rahibin cesetleri bulunuyormus.Bunla baglanti kurarakta Nazilerin bir yeralti uygarligi olduguna inanilan Sambala ile irtibattaymislar. Almanlarin avrupa iclerinde hizli ve durdurulamaz ilerleyisine inanamayan muttefiklerin ortaya attigi bir mit olabilir tipki bizim icin canakkalede soylenenler gibi.[hline]Ben kadinin Istanbul gibi olanini severim; Fethi zor , Fatih'i tek ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 said: Merlot, 06 January 2004 03:30 tarihinde demiş ki: Almanlarin avrupa iclerinde hizli ve durdurulamaz ilerleyisine inanamayan muttefiklerin ortaya attigi bir mit olabilir tipki bizim icin canakkalede soylenenler gibi bencede[hline]benim hala umudum var. turktelekom'a kafam girsin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 hayir bu durumda mit olmasi soz konusu degil cunku olaya karisanlarin kendi dokumanlari arasinda elyazilariyla tuttuklari sahsi notlar var. bu pislik isten ve kisilerden daha fazla konusmamayi tercih ederim.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Anlamamakta kararlısın galiba ya. Öyle bir gösteriyorsun ki sanki müttefikler sütten çıkmış ak kaşık. Savaşta haklı taraf olmaz ben bunu hep savundum savunacağım. NASIL anlamayabiliyorsun bilmiyorum ama bu BAKIŞ AÇISI meselesi. Apache sana binlerce neden saymış almanyayı haklı göstermek için. ALMANYA HAKLI DEĞİL. Sen de kaç gündür 30 tane excuse göstermişsin müttefikler zorunda kaldılar bik bik bilmemne diye. MÜTTEFİKLER DE HAKLI DEĞİL. Hepsi adam katletti. Hepsi suçlu. Hiç birini savunamazsın. Savaş anında ve insanlar sıkıştığında çok saçma işler yapabilirler. HİTLER OLMASAYDI NE DEĞİŞİCEKTİ? Sence 2. dünya savaşı olmayacak mıydı? Bunu söylüyorsan bir daha tarihten bahsetme bana. Bütün ülkeler hazırdı bu savaşa, zaten bekleniyordu. Tek ihtiyaçları olan bir deli, ülkeyi savaşa sürükleyecek yetenekli bir liderdi. BÜTÜN DÜNYAYI BİRBİRİNE KATACAK ADAMIN ZATEN DELI OLMASI GEREKIYOR. Deliydi de. Milliyetçiydi almanyada sürünen, aç kalmış, 5 kuruşsuz halk için kahraman gibiydi. Öyle dar açıdan bakıyorsun ki her şeye! Bugün geriye bakıp değerlendirmek çok kolay hitler bik bik etti himmler şunu öldürdü katliamcılar hedeler hödöler. Evet katliamlar yaptılar, herkes yaptı, haklı kim, haksız kim? Bunu yargılamak ne sana ne Apache'ye düşer. Herkes kendine göre haklı, herkesin kendine göre sebepleri var, herkesin kendine göre kanıtları var. İsterseniz 100 yıl bunu tartışın sen kanıt göster o bilmemnenin kapısını göstersin o yok desin sonunda "ben 15 metreye işiyorum, sen kaça işersin?" tartışmasından daha öteye gidemediğinizi UMARIM anlarsınız. Herkes kendine göre haklı, ama dünya bakışını ele alarak iki taraf da haklı diyemezsiniz, bunca insan öldü çünkü, bu yüzden herkes haksız. Bütün taraflar suçlu. Hepsi birbirinden aşağılık hareketler yaptı. Savaşın ortalarında nazilerin günde 3000 musevi öldürmesi Amerikanın hiroşimaya nükleer bombayı attığı gerçeğini değiştirmeyeceği gibi Amerika'nın sömürgeci politikası da Hitler'in partisinin kölelik politikasını haklı çıkarmaz. Unity alman milliyetçi partisinden ne beklediğini de anlayamadım açıkçası? Bugün MHP'nin elinde yeterli güç olsaydı ve MHP partisi iktidarda olsaydı Türk ırkını üstün gösterip aynı şeyi yapmaya çalışmaz mıydı?!? Peki kriz anında milliyetçe ezik hissettiğimiz bir dönemde ve HATTA diyelim ki, kürtler ülkemizin ekonomisinin %80'ini elinde tutsaydı, allah için, halkın en az 3/4'ü MHP'yi başa geçirip hitlerin yaptıklarını belki aynı raddede değil ama bir derece takip etmez miydi?!? Biz de haksız olacaktık, ŞÜPHE YOK! Ama yapılıyor bunlar! Boşu boşuna tarafları savunup birbirinizi küçük düşürüyorsunuz. HAKLI TARAF YOK![hline]Some people are born with tragedy in their blood. UIN: 2060306 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Imparatorluk kurmaya çalışan herkez gibi (Deli zaten hepsi Bkz : Napolyon) oda rusyaya girdi onun sonunu bu hazırladı... Bu konu böyle topicte falan tartışalımaz. Karşılıklı oturup tartışmak lazım ki zevki çıksın... [hline] Pek alakasız olabilir ama faydalanabilirsin diye düşündüm. Bir siteye tarihçe yazmam gerekmişti Reich hakkında.Onu C/P liyorum... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Reich Tarihçesi. 27.10.2003 1. Reich : 9. yüzyılda kurulur.Ardından 1806 tarihinde , tarih sayfalarına gömülür kutsal roma-germen imparatorluğu... 2. Reich : Otto Von Bismark tarafından kurulan Prusya Imparatorluğudur.Son hükümdarı II.Wilhelm'dir. 3. Reich : Drittes Reich.Almanların üçüncü Imparatorluğudur.Tam olarak kurulamasada Hitler tarafından kurulmaya çalışılmıştır.11 Milyon Alman askeri bu Imparatorluğu kurmak için anormal kısa bir süre içinde telef olur.Topraklar hızlı genişleyip hızlı kaybedilir.Yeni neslin yetişememesi nedeniyle başarısızlıkla sonlanır(1945). (Faşizm ile ilgili fikir edinebileceğiniz bir kitap : Faşizmin Kitle Psikolojisi /Wilhelm Reich) Wilhelm Reich Kimdir? 1890'da Avusturyada doğar.Anscluss'dan önce Ücret karşılığı Komünist Ajanlığı yapmaktaydı ve 1933 yılında Alman K.P üyesi olduğu öğrenildi.Avusturyadan ihraç edildi. 1930 - 1933 Faşizmin Kitle Psikolojisini (Die Massenpsychologie Des Faschismus) yazar.Okumayanlar için kitabın teması : Irkçılık Ve Faşist yönetim hastalıktır. 28 Ağustosta Norveçten S.S Stavengerfjord'e biner ve New York'a gider.Ancak yanında 11 Ağustos 1939 Norveç Oslo Amerikan Konsolosluğundan temin ettiği kotasız göçmen vizesi bulunmaktadır.Ayrıca 27 Mayıs 1939 tarihli, Norveç Oslo'dan aldığı Nufus Kağıdı bulunmaktaydı Vize başvurusu : 24 Mart 1897'de Polonya, Dobrazanice'de doğduğu.Ibrani olduğunu, boşanmız ve 2 çocuğu olduğunu (Bunlar Eva : 27 Nisan 1924, Lore : 13 Mart 1938) ve bunların New York'a meçhul bir yere ikametket ettiği. Wilhem Oslo Üniversitesi Psikoloji Üniversitesi'de Psikoloji Profesörü olduğunu ve Amerikaya sadece 12. Cadde 66 Batı New York Adresinde bulunan Sosyal Araştırmalar Okuluna psikoloji öğretmeye geldiğini idda eder. Aynı zamanda Freud'un asistanlığınıda yapar.Fikir ayrılığı sonucu ayrılırlar ve Wilhelm yepyeni bir terapi tekniği bulur. 3. Reich en kısa zamanda yükselip en kısa zamanda bitenidir.Adolf Hitler tarafından kurulmuştur.Hatta bazıları kurmadığını idda eder. Adolf Hitler Kimdir? "EIN VOLK!EIN REICH!EIN FÜHRER! diyen faşist diktatör. Yahudi katledicisi.(Dünyayı genleri çöp olan Polonyalılardan, Çeklerden, Iskandinavlardan hele hele o yahudi denilen yapıştı mı çıkmayan mantar topluluktan temizliyeceğim." Çoğunuz temel yönlerini biliyorsunuz o yüzden tarihçesini aşıp başka şeylerden bahsediceğim Thule Gesselshaft'ın kuklası olduğu idda edilir.Geceleri olmayan şeylerle konuştuğu söylenir. Herşeye rağmen Hitler sadece Auschwitz de 6.5 milyon yahudi katleder. Kamplara Örnek : Majdanek , Sobibor , Treblinka , Belzec , Chelmno. Auschwitz Nedir? 14.06.1940'da Kharkow'da kurulur.Toplama (Konsantrasyon) Kamplarından sadece birisidir. Insanları çalışın özgürlüğünüze kavuşun vaadiyle yollarlar buraya.Duşlara Zyklon-B gazı verilirken Wagner çalınır. Zyklon-B Nedir? Aslen gaz değil katı olan bir maddedir.Hava ile temas halinde zehirli bir gaz açığa çıkarır.Metal kutular içerisinde saklanır.Auschwitz'in kayıtlarında olduğu söylenmesine rağmen, ilginçtir savaş sonrası hiç bulamazlar. 3.Reich Nazilerin teknolojik üstünlüğü ile yükselmiştir. 2. Dünya Savaşında Almanlar Neler Kullandı? Müttefikleri en çok bunlarla ezmiştir Almanlar. - ***U-Boot (U-Boat) [Almanların kaybetmesininde nedenidir.] Tanımı : U-Boot'un U harfi Underwasser kelimesinden gelir.(Türkçesi Su Altı)Boot ise bot demektir. Savaşı 6 yıl kadar uzatan bu başarılı aletler deniz altılardır.Yanlız modenr denizaltılardan bir farkı vardır bunların.Yanlız gezmezler filo halinde saldırıp ticaret gemilerinden tutun kruvazorlere kadar herşeyi patlatırlar. Zamanla etkisini kaybeder. Neden 1 : Geliştirilmesi gerekirken Hitler karşı çıkar bu olaya.Çünkü U-Boatların yapımında kullanılan bir madde V-2 lerede lazımdır.Hitler V-2'leri seçerek bir hata yapar. Neden 2 : Savaşın başından beri VII tipi kullanılır.Bunlar gelişmediği için, müttefikler kargo gemilerine ilah eklemeleri vb şeyler yaparlar. Neden 3 : Savaşın sonlarına doğru Hitler bu böyle olmayacak diyerek U-Boot lara ağırlık verir ama artık çok geçtir.XXI U-Boot'lar 1945'de denize inerler Su Altında 22 Su Üstünde 30 mil yapar bu aletler.Gerçekten üstün başarı göstermelerine rağmen artık çok geçtir.Zamanında Ar-Ge ye kaynak verilse V-2 ler yerine 1941 - 1942 arası suda XXI lar dolaşıyor olurdu.Ve Almanlar kaybetmezdi. - V-2 Vergeltungswaffezwei - 2 (Türkçe anlamı : Intikam silahı 2) Bulan kişi : Wernher Von Braun Hitler'in U-Boot'tan sonra en ölümcül silahı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 hannah arendt - the origins of totalitarianism de genel olarak totaliter rejimler üzerine olduğu icin durumu kavrama açısından iyi bir kaynakmış, bana tavsiye edildi güvenilir bi kaynaktan; bakmadan iletirim o derece güvenirim eha[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki: Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Merlot Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 said: unity100, 06 January 2004 08:20 tarihinde demiş ki: hayir bu durumda mit olmasi soz konusu degil cunku olaya karisanlarin kendi dokumanlari arasinda elyazilariyla tuttuklari sahsi notlar var. bu pislik isten ve kisilerden daha fazla konusmamayi tercih ederim.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Boyle birsey ispatlanmamistir ve ispatlanamazdir.Uzatmanin alemi yok...[hline]Ben kadinin Istanbul gibi olanini severim; Fethi zor , Fatih'i tek ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Bu yazı adını unuttuğum bir siteden alıntıdır :) Adolf Hitler 20 Nisan 1889 yılında Branau kasabasında doğdu. İlk tahsilini doğduğu kasabada gördü. Orta tahsilini Viyana civarındaki Lintz şehrinin realschule'sinde yaptı. On üç yaşında babasını, on altı yaşında annesini kaybetti. Orta öğrenimini bitirince Viyana sanayi mektebine yazıldı. Kendi kendini eğitti. Viyana'da bir mimarın, sonra da nakkaşın yanında çalıştı. 1912'de Viyana'dan Münih'e geldi. 1914'de Cihan Harbi çıkınca Hitler Bavyerada Alman ordusuna gönüllü olarak girdi. Alman mağlubiyetinden sonra Hitler, arkadaşı mühendis Feder ve altı kişi tarafından kurulmuş olan Alman İşçi Partisi isimli gizli bir fırkaya katıldı ve kısa sürede bu fırkanın reisi oldu. Fırkanın adını Milli Sosyalist Alman İşçi Fırkası olarak değiştirdi ve nüfuzunu arttırdı. Gazetede fırkasının fikirlerini açıklayan makaleler yayınladı. 1924'de hükümeti devirmek için teşebbüslerde bulundu fakat başarılı olamadı. Bunun üzerine 10 ay hapse mahkum edildi ve bu zaman içinde Mücadelem isimli hatıralarını yazdı. Aynı zamanda fırkanın yeni teşebbüslerini hazırladı. Onun kurduğu Nasyonal Sosyalist Parti’ye halk "Nazi" ler dedi. Kendisine de, taraftarları, rehber anlamına gelen "Führer" lakabını verdiler. Parti 25 maddelik bir program hazırladı. Bu programın ilk maddesi Almanya'yı Versay'ın zilletinden kurtarmak idi. Alman vatandaşlığının yalnız Alman kanını taşıyanlara hasredilmesin lazım geleceği programın esaslı maddelerindendi. Aynı zamanda büyük sermayeyi devleştirmek de yine programın esaslarından birini teşkil eder.Seçimle işbaşına gelen Adolf Hitler kısa zamanda Almanya’yı süper güç haline getirdi.Batı Avrupa ülkelerini ve Rusya’yı karşısına aldı.Bu cephe genişliği II.Dünya Savaşı’nın sonucunu belirleyen en önemli etken oldu.Savaş sonucunda Almanya’nın yenilgisini gören Adolf Hitler intihar ederek hayatına son verdi(1945). HAKKINDA YAZILANLAR 1.Yabancıların Gözüyle Hitler Hitler'in Dünyaya Bakışı Osman Öndeş Boğaziçi Yayınları 2.Nazi Kadınları Anna Maria Sigmund Doğan Kitapçılık / Dünya Tartışıyor Dizisi Adolf Hitler'in kadınları cezbeden ve zaman zaman büyük mitinglerde kitle histerisine yol açan bir gücü vardı. Toplumun kalburüstü tabakasına mensup kadınlar, hayranlık duydukları Hitler'e iktidara giden yolu açtılar. Hanna Reitsch, Leni Riefenstahl ve Winifred Wagner gibi gözde kadınlar, ününü artırdılar. Yeğeni Geli Raubal Hitler yüzünden intihar etti, Eva Braun beraber ölüme gitti. Tabii ki Hitler'in yardımcılarının yanlarında da kadınlar yer alıyordu, günümüzde az tanınıyor olsalar da. Bu kadınlar nasıl bir yaşam sürdüler? Sahne gerisinde resmi olarak hangi rolleri üstlendiler? Magda Goebbels, 1945 yılında altı çocuğunu birden öldürme kararını nasıl verdi? Carin ile Emmy, Göring'in morfin bağımlılığı konusunda ne düşünüyordu? Henriette von Schirach, kocası 60 000 Viyanalı Yahudi'yi toplama kamplarında yolladığında neler hissetti? Unity Mitford ve nasyonal sosyalizmin diğer seçkin kadınları, propagandası yapılan "Erkek halka, kadın aileye sahip çıkar" idealine uydular mı? Anna Maria Sigmund bütün bu sorulara cevap arıyor. Sonuç, Nazi Almanyası'nda kadınların durumuyla ilgili büyüleyici bir kitap. Adolf Hitler kendini vurarak, iki gün önce evlendiği Eva Braun da zehir içerek intihar ettiler (1945).[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill...[Bu mesaj hasansemre tarafından 06 January 2004 16:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Savaşta haklı taraf olmaz ne demek ya? Ben ülke olarak sağa sola saldırıcam, insanları katledicem bana dur diyecek ülkelerde benim gibi haksız mı olacak? Ya da kurtuluş savaşında biz haksız mıydık? Sonuçta sen Avrupanın 3/4ünü işgal edersen sana karşı savaşanlarda gayet haklı olarak savaşa girerler. Ayrıca harbi ne çok nazi savunucusu varmış burda... faşistlikte bir yere kadar yani...[hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Alexi_Septimus rommel hakkında yazdıklarının çoğu yanlış. 1)rommel tobrukta 80000!!!!!! askeriyle 28000 ingilizi püskürtüp şehri almadı.tobruk 18 kasım 1941de başlayan ingiliz "crusader"operasyonu tobruk'u alman kuşatmasından kurtarmak ve halfala geçidini almaktı ama 29'una kadar rommel kendinden sayıca çok daha(4kat)fazla ingiliz askerini geri tuttu ve püskürttü ama 28'inde geri çekilmek zorunda kaldı.21 haziranda yaptığı karşı saldırıda güçsüz kalmış ingilizlerden aldı tobruk'u. 2)rommel afrikaya 2tümnenle gitti(5.panzer,15.panzer)orda italyan askerlerinide komuta altına aldı ama 80.000 asker!!!!!oah derim yani. 3)hitlere olan suikast planında parmağı olduğu biliniyordu,ya idam edilecekti,yada kendini öldürecekti,kimse bunu rommel'e söylemedi.hele hele hitlre çıkıpta rommel'e kendini öldürürsen ailene bakarız demedi türk filmi gibin.rommel 14.1.1944'de ulm kentinende hastende rutin kontrollerine yaptırmak için gitti(zaten 1940'den beri hastaydı) gittiğinde zehir aldı kendi isteğiyle,hitler ocak 14'ü ulusal yas günü ilan etti,rommel askeri törenle tamamen onurlu biçimde gömüldü,bayraklar yarıya çekldi(hitlerele karşı olan antipatisi halk tarafından bilinmiyordu)[hline]benim hala umudum var. turktelekom'a kafam girsin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar