Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XP ye format... NTFS>FAT32 ?

Fistan

Öne çıkan mesajlar

hard disk iki parça biri c digeri d.
c: NTFS dosya sisteminde
d: FAT32 dosya sisteminde.
d: ye format atabiliyorum ama c ye bi turlu format atamadım.
biçimlendir diyerekten FAT32 sisteme geçireyim dedim ama oda olmuyo.
nasıl format atabilirim c ye?
başlandıç disketi ile msdos da format c: diyorum c ye deilde d ye format atıyor.

yardımcı olursanız sevinirim.[hline]i love this game!

Biz AntiPatik'iz.UltimaTR
Sosyal ağlarda paylaş

birleştirmene gerek yok. Xp cdsi yerine aptal salak bir win98 me başlangıç disketide işini görür. Fdisk ten ntfs kısmı silmek için ana menüden 3 ü seçip Dos olmayan kısmı sil i seçeceksin. Daha sonra o sildiğin bölüme tekrar bir partition atıp fat32 olarak formatlayacaksın. Yalnız formatlamadan önce aktif bölüm olarak yeni açtığın kısmı yapmayı unutma.

XP cdsinden de yapabilirsin ama daha önce yapmadıysan şaşırabilirsin.[hline]What if the prophecy is true
What if tomorrow the war could be over?
Isn't that worth fighting for?
Isn't that worth dying for?
Sosyal ağlarda paylaş

Aman allahım ya
Neler duyuyorum 98 XP'den sağlammış. Nerde benim 98 cd'im hemen onu yükliim. Bütün hackerlar girsin bilgisayarıma.

Sağlam = Windows 2000

XP'yi kuralı çok olmadı o yüzden bişi diyemiorum ama şimdilik iyi gidiyor. Belki xp desteklemeyen driver kurmadığım içindir.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gerçi ben win98 varkende format atmazdım üstüne kurardım bozulan dosyalar düzelirdi.

Ama program yükleye yükleye kesinlikle bi yerden sonra bunalıo 98.

Win2k ve XP'de daha fazla limit ve kural olduğu için programlar hakkında. Yanlış bişi yaptığında direk kapatıo acımıo.

Win2k varken 1 defa format attım o da yeni aldığım hdd'ye :D
Winxp bir kere yükledim aynen devam edio. winxp'yi yüklediğimiz tarihi öğrenebiliozmu bi yerden yaw ?[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Win98 ile XP nin kıyaslanması yanlış birkere çünkü 9x/Me serisinin xp ile olan alakası "Windows" kelimesinden öte birşey değil. NT tabanlı bir işletim sistemi XP. Bu nedenle Kıyaslanacağı işletim sistemleri ya NT ya dak 2k olabilir. Sonra birde 98 de olan en ufak bir programın sistemi komple kitleme olayı XP de olmadığından 98 e daha iyi diyenlere açıkçası bu işten anlamayan kişiler olarak bakıyorum.

Her yeni çıkan şey biraz daha komplike oluyor kullanılması becerilemeyince 98 daha iyiydi deniliyor. Alakası yok.

Birşey daha 98 ntfs görmez göremez çünkü ntfs nt tabanlı işletim sistemleri tarafından kullanılıyor. o neden ntfs bir partition ı silmek için "Dos olmayan bölüm" gibi bir ibare kullanılıyor.[hline]What if the prophecy is true
What if tomorrow the war could be over?
Isn't that worth fighting for?
Isn't that worth dying for?
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun işten anlamak ya da anlamamak değil.
Şöyle söyliyim, ben kullanıcıyım, üretici değil. Benim minimum bilgiyle en rahat ettiğim, daima en iyisidir. Minimum emekle hangisi bana maksimum rahatlık sağlıyor? 98. Çünkü XP'de update'lerle uğraşmak baya zaman alıyor. Kaldı ki bir de dail-up'sa para bakımından ölüm. Ama öbür taraftan 98'i kurduğun haldeki kullanılabilirlikle XP'yi kurduktan sonra sana sağlanan kullanılabilirlik arasında fark var. XP arkadaşın da dediği gibi NT ve 2k ile karşılaştırılmalı, peki. Kaç admin, network ağında 2k yerine XP kullanır? Azdır heralde sayısı. XP'nin hedef kitlesi 9k/ME idi. Arada bir geçiş yapabilmek için biraz daha stable hale getirebilmek için yaptılar.

XP'yi kullandıkça "e adamlar buraya kadar yapmış, bunu mu düzeltmemişler" derseniz, hatırlarsınız beni.

XP güzel haklısınız ama ben üretici ya da yönetici değilim, ben kullanıcıyım ve ben gördüğümü söylerim. Asıl önemli olan da budur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 22 June 2003 22:28 tarihinde demiş ki:
teşekkur ederim.
98se ye döndügüm içinmutluyum xp den.
ama ablam bilaf ettiona bozuldum.
"herkes ileri gider sen geriyemi gidiyon" dedi ehhe

Bence 98 se ye donmek yerine sorunun çözümünü dene hemen vazgeçme derim.Çünkü bir gün tekrar xp kurmak durumunda kaldıgında -ki muhtemelen kalacaksın- aynı sorunla tekrar karsılasmayasın.Sorununun çözümü ise şöyle herkesin bildiği gibi ntfs dosyalama sistemine sahip bir hdd fat32ye sahip olani fat32 dosyalama sistemine sahip bir hdd de ntfs ye sahip olanı göremez bu yüzdendirki işletim sistemin fat32 de kuruluysa fdisktende ntfs ye format atamazsin cunku ntfs yi gormuyor.Sana önerim ntfs partition ı silmek istiyorsan ntfs xp kurulu bi arkadaşına hddni götürmen ve bu sayede sorunu halletmen aynı sey fat32 içinde gecerli.Tabi işletim sistemin hangisinde kuruluydu bilmediğim için bu şekilde varsayımlarla konuşuyorum.Ayrıca ntfs veye fat32 de kurmanın bir amacı varmıydı yoksa madem xpyle ikiside gelmiş ikisinide kurucam bakiyim nasıl oluyo mantığımıydı.Çünkü ikisininde işleyiş tarzları birbirinden cok farklı bu yüzden hangisini seçeceğine konfigurasyonuna ve kullanımına göre karar vermelisin
Xp-98 stabilite tartışmalarınada pek bulaşmadan sadece şunu söylemek istiyorum windows xp os dünyasında(hos aslında böyle geniş bir dünya yok sadece ms tekeli var)bir devrimdir.Ev kullanıcısı,server yönetimi gibi birbirinden daima farklı sistemlerde bulunmuş kitleleri tek bir işletim sistemi altında toplamayı becerebilen,bu kadar muazzam bir güvenliğe sahip olan,gerek ts(terminal services)clientla gerekse services özelliğiyle ile tum server tipi yonetimleri son derece rahat hale getiren,hemen hemen hiç bir donanım için driver istemeden hepsini tanıyan ve yeni başlayanından profosyoneline kadar herkese son derece büyük kolaylıklar sağlayan bir işletim sistemini windows 9x serisi gibi tamamen mavi ekran hatalarından oluşmuş bi sistemle karşılaştırmak sanırım biraz abes kacar.

[Bu mesaj vampirhuma tarafından 23 June 2003 14:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

NTFS suck FAT32 rulz diye bi hadise sozkonusu dahi degil,kullanidiginiz sistemin geli$mi$ligine ve hdd nizin doluluguna gore cok buyuk mesafeler olusabiliyor
ne gibimi?(Kaynak:CHIP Haziran 2003,detayli bilgi icin bu sayiyi siddetle almanizi oneririm,cevirim metodlarini vs yazmislar)

FAT32 Dosya sistemi:
+Kucuk ve orta olcekli klasorlerde calisirken gayet hizlidir
+64 MB ve altindaki bellege sahip sistemlerde daha verimlidir
+Sabit disk kafasi NTFS dosya sistemine gore daha az hareket ettigi icin yavas performansli HDD lerde daha iyi calisir
+Hemen hemen her isletim sistemi tarafindan okunabilir,bu nedenle coklu isletim sistemiyle calisan bilgisayarlar icin daha iyidir
gelelim - lere
-Cok fazla dosya iceren klasorlerde oldukca yavastir
-tek dosya en fazla 4 gb buyuklugunde olabilir(!?!4 GBMI?!)
-diskteki daginiklik arttikca performans duser bundan korunmak icin sIk sIk disk birlestirme uygulamaniz gerekir
-Buyuk dosyalara erisim nispeten zordur

Simdi sirada NTFS in + ve - leri

+Kucuk dosyalar erisim son derece hizlidir
+sistem performansi daginikliktan fazlaca etkilenmez
+sistemdeki dosyalar ne kadar buyuk boyutlu,klasorler ne kadar cok dosya iceriyor olursa olsun,gosterdigi performans iyidir
+buyuk dosyalarda,ornegin dev boyutlu videolarda calistirken dosyanin ortasinda yer alan ozel bir bolume ulasmak nispeten daha kolaydir
simdi - lere,burada ikisi cok ayriliyor
-dusuk hizli sabit disklerden performans olarak FAT a oranla daha afazla etkilenir
-64 mb den dusuk bellege sahip sistemlerde onerilmez

goruldugu gibi,sux rulz kavramlari yok,farkli amaclar icin farkli 2 HDD dosya sistemi[hline]Leathas Level 17 Ranger(Excalibur)
Sosyal ağlarda paylaş

NTFS'in - lerine "Dosyaların okunması sırasında o dosya corrupt edilebilir, hatta bu sık sık olabilir" yazılması unutulmuş ..

Ben her ikisini de kullandım, ve kesinlikle FAT32 diyorum..

NTFS kullanırken her gün değişik programlar "kıltüy.dll bulunamadı." "hödö.vxd ye verilen yol geçersiz" "Bu programın installandığın emin olun" gibi hatalar veriyorlardı.
Format attım düzelmedi.
İnterneti talan ettim NTFS diye,
"NTFS deki otomatik hata düzeltme sistemi dosyalar yazılırken oluşabilecek hataları anında tespit edip gidererek bu sorunları engellemektedir. Ancak bu sistemin dosyaların okunması sırasında da devreye girerek dosyaları geçersiz kopyalarıyla değiştirdiği ve hatalara sebep olduğu bilinmektedir." yazısını okuyunca bi daha bastım formatı, geçtim FAT32 ye, o günden beri mis gibi çalışır bilgisayarım ..

Ayrıca NTFS in DOS, Win98 gibi sistemlerdan görülememe rezaleti de cabası .. Kesinlikle uzak durulması gereken bir dosya sistemi ..[hline]TheSilver, 18 June 2003 22:17 tarihinde demiş ki:
unutmamalı ki kadere birtane patlatamazsın ama dm playerın yanı başındadır.
Sosyal ağlarda paylaş

ntfs çok da iyidir tabi kullanmasını bilene (ben de bilmiyordum o yüzden şu anda 30 gb backup alarak bir format atmak zorundayım lol)

fat32'den neden vazgeçtiğimi anlatayım. bir gün dışardan eve geliyorum bakıyorum downloaduma. VAUV o da nesi, dowlnoad ettiğim 3 film de bitmeye çok yaklaşmış
bilgisayarım takılyo reset atıyorum
TA TA TA TAAA 3 gb civarı download uçmuş

ntfs'te ise böyle birşey kesinlikle yok. sırf bu yüzden ntfs kullanmayı tercih ederim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...