Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ingiliz Hakimler

Mave

Öne çıkan mesajlar

Neden aLakası oLmadığını anLatayım ;

Sen bir hakime parar verip satın aLıp , istediğin şekiLde karar vermesini sağLayabiLirsin. Bu durumda iki tarafta memnundur oLaydan.

Ama bir hakimin aiLesini kaçırdığın zaman , hakim koLayLıkLa poLise gidip " aiLem kaçırıLdı , bu davada tarafsız kadar veremem " diyebiLir.

Ama parayı aLıp poLise gidecek bir hakim oLduğunu sanmıyorum :)[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 09 Temmuz 2005 20:32 tarihinde demiş ki:
Ailesini tehdit edersin?

off :D:D[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin söylemek istediğin hakimin satın alınamayacağı, böylece Adalet Sisteminin takır takır işleyeceği. Benim söylemek istediğim ise, Adalet Sisteminin işleyişini ve hakimlerin karar verme yetkilerinin sadece rüşvet yoluyla değil, başka yollarla da değiştirilebileceği...
Capeesh?[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki:
ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa
Sosyal ağlarda paylaş

Evet benim söyLemek istediğim şey böyLe bir hakimi satın aLamayacağın , tehdit edemeyeceğin değiL.

Yani ikisi arasındaki farkı çözemiyorsan ve verdiğim örneği anLamadıysan sana daha fazLa yardımcı oLamıycam.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

Allah allaaahh....

Senin bu topic'i açmaktaki amacın neydi kardeşim?
"Bakın İngiliz Adalet Sistemi nasıl da güzel çalışıyor!" demek değil miydi?

Ben sana verdiğin tek örneğe dayanarak bu kanıya varamayacağını anlatmaya çalışıyorum. Anlamak istemiyosan ben ne yapayım daha...[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Sosyal ağlarda paylaş

Nerde çıktı ağzımdan " İngiLiz adaLet sistemi çok güzeL çaLışıyor " diye ?[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

Ağzından çıktı demedim ki, anlatmaya çalışıyorsun dedim. Hakimlerin ne kadar özgürce karar verme hakları olduğunu anlatan bi olayı buraya yazmanın arkasında başka nasıl bir neden olabilir merak ediyorum doğrusu.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anLatmak istedikLerimi işine göre anLayıpta , sonra onLarı çürütüpte , bana neden geLip saLdırıyorsun ?

Ben buraya biLmediğim ve yeni öğrendiğim bişeyi yazdım. BeLki benim gibi biLmeyenLer vardır diye.
Ben İngiLiz adaLet sistem yöneticisimiyim ?[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlı dönemi kadıları içinde bir hikaye geldi aklıma; atlı bişeydi. gerçi belgelerde vardır doğruysa

ama bu tür şeyler bana mail forward efsaneleri gibi geliyor.
tmm hakim gerçekten dürüst verir parayo geri filan ama herkes te dürüst olcak fiye bişey yok.

daha sağlam bir kaynak yok mu bunla alakalı[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

@Mave;

Yok canım, sana ne diye saldırayım. Sadece yazma nedeninin heriflerin adalet sisteminin sağlamlığını savunmak olduğunu düşünerek yazdım o mesajları. Yoksa seni tanımam etmem,aklı başında da bi adama benziyosun, ne diye saldırayım sana ;)[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Sosyal ağlarda paylaş

Özür diLerim Asteroth , bende seni yanLış anLadım o zaman :)

Dediğim gibi bunu sadece iLginç buLduğum , ve biLmediğim , yeni öğrendiğim bişey için oLduğu için yazdım[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mave, 09 Temmuz 2005 19:51 tarihinde demiş ki:
Dün yan komşumuzLa bira yudumLayıp sohbet ederken iLginç bişey söyLedi. Ne kadar doğru ne kadar yanLış biLmiyorum.

İngiLete'de hakimLer devLetten maaş aLmıyorLarmış. Yani maaş aLmıyorLar derken sabit bir maaşLarı yokmuş. DevLet tarafından eLLerine direk oLarak çek koçanı veriLiyormuş. Ve üzerLerine istedikLeri rakamı yazabiLiyorLarmış.
Günün birinde adamın biri merak edip 1 miLyon sterLin yazmış ve biriyLe çeki bankaya yoLLamış. Gönderdiği adam eLinde 1 miLyon sterLinLe dönünce bu hakim parayı aLıp bankaya geri götürmüş, iade etmiş ve görevinden istifa etmiş.
Gerekçesi ise " Bu sistemin gerçekLiğinden şüphe ettiğim için kendimi suçLu buLdum " imiş.

(belki önceden yazılmıştır)
şehir efsanesi bu
www.efsaneler.comda arasan bulursun[signature][hline]Aket Atum
Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş;
''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
Sosyal ağlarda paylaş

Sanmıyorum

öyle birşey vardır ama kontrol mekanizmasıda vardır.

Adam hakim olup o zaman istediği gibi sömürür.

Saçma belki açık çek verebilirler ama belli bi sınıra kadar...

Ayrıca yazılı anayasasının olmamasıda saçma.Öyle birşey olmaz.İngiltere bir devletse illa ki yazılı bir anayassası olmak zorunda Anayasası olmayan devlet mi var ?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

Yok bu gerçek yahu ben de öyle biliyorum. Tabi ingilizler doğrudan değişik bir halk, ondan normal böyle şeyler. Ama bazı uç fikirleri öne sürüp sistemi çökertmeye çalışmadan, bu sistemi kuranların da zeki adamlar olduğunu düşünüp; buradaki bazı komik fikirlere çözüm ürettiklerini de varsayabiliriz.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies; Blog
Sosyal ağlarda paylaş

bana abartı gibi geldi

ben de ingilterede hakimlerin maaşlarının çok yüksek olduğunu böylece klasik bir tabirle "vicdanları ve cüzdanları" arasında seçim yapmaya zorlanmayacaklarını okumuştum bir köşeyazısında.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...