Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyuncunun Manifestosu

arcane

Öne çıkan mesajlar

Bazı yerlerde katılıyorum, hak veriyorum.
ancak genel olarak konsollardan bahsettiği için biraz yabancı hissettim kendimi:

said:
-Why isn't a there a spy game where we actually get to be a real spy rather than a hallway-roving kill machine? You know, where we actually have to talk to contacts and extract information and tap phones and piece together clues, a game full of exotic locales and deception and backstabbing and subplots? A game where a gun is used as often as a real spy would use it (that is, almost never)?

-Speaking of adult games, where are they? Politicians bemoan the bloodthirsty horror of video games, but really the standards are almost Victorian when compared to R-rated Hollywood fare such as Sin City and Kill Bill and Cinemax's Voyeur Safari IV: Dildo Island. You get a little harsh language and some comic-booky sprays of gore, but that's about it. There is an "AO" (Adults Only) ESRB rating for games, but when is the last time you saw it?

-When we're on our deathbeds, we're going to wish we could reclaim the time we spent wandering around for save points long after we were done playing every night. Imagine if your word processing program did this, refusing to let you save your progress until you typed six more paragraphs. Or, made you retype your last paragraph six times while zombies tried to shoot your cursor...

-Instant-Failure Stealth Levels. Ack. This brings back horrible memories of a Goldeneye level where if you tripped an alarm, an infinite number of bad guys poured forth. We knew a man who failed that level 37 times, then got the Infinite Health cheat for it and came back. He intentionally tripped the alarm, the guards rushed out. Laughing maniacally, he proceeded to shoot those fuckers for four hours, killing 1,183 of them - 682 with groin shots - before his thumbs cramped up. Your game should not create this kind of bitterness.

-"Marine, we need you to head to the depths of the compound to rescue a scientist that is being held hostage by Satan and his manyfold minions. Here's your pistol and eight rounds of ammunition. Good luck."

özellikle bu kısımlar baya ilginç geldi bana.[signature][hline]Beş Hececiler
-Never trust a bartender with bad grammar.
-Doom to all who threaten The Homeworld
-For Auir! En Taro Adun!

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 13 Haziran 2005 08:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak konsollardan bahsetmiyor aksine genel olarak oyunlardan bahsetmesine rağmen ağırlıklı olarak pc oyunlarından bahsediyor.

benim en çok ilgimi çeken yeni nesil konsollara göndermeler, level design hususlarındaki saçmalıklar ve yapay zeka çevresinde dönen eleştirileri oldu.[signature][hline]comand falied
Sosyal ağlarda paylaş

Süper.. Oyun oynamaya Atari ile başladım C64 Amiga SEGA Nintendo ve PC... Hemen hemen tüm kosollarla oyun oynadım. Her türlü oyunu oynadım. Pilotların tecrübelerini uçuş saatiyle değerlendirirler. Duymuşsunuzdur. Oyun dünyasında böyle bir uygulama olmuş olsa tecrübem (ve sizlerin tecrübesi) daha net ortaya dökülmüş olur. Galiba son 5senedir uzaklaşmaya başladım oyunlardan ve son 2senedir fazla takılmıyorum. Yok öyle inanılmaz yoğunluktan değil. Oynayacak tek bir şey bile olmamasından. Ben dünyayı elimde Chain Gun'ımla kurtarmıştım "Süppper kötüler"den hem de sene 90'lar falandı (en geç 90lar olur) Uzaylılarla da savaştım, uzaylı olarak da savaştım. Ama o dönemki oyun yapımcıları farklı bir şeyler getirebiliyorlardı.
NFS UNDERGROUND:
+Aman tanım ne kadar farklı bir oyun!!
-Hadi ya yenisin galiba oyun sektöründe Grand Tourismo'dan çalıntı o...
dasaaa: Kaybolun ikinizde bilgisayar cahilleri... Streed Rod'un türevlerini oynuyosunuz ikinizde, sadece parlak grafikler başka bi şi yok!!

Sonra -ne olduysa oldu- yeni bir fikir gelmez oldu oyun yapımcılarından. Hep aynı tip oyunlar. Ve hatta geri gittiler bir sürü saçmalık sardı dört bir yanı. Tamagotchi ile büyüyen "sorumlu oyuncu" salgını, sanal hayvanlar vs den sonra The Sims (Johns[adı buydu sanırım] In the Fast Lane'in taklidi bu da) ve Pokemon vs. gazıyla Amanın benim cici hayvanım oyunlarına döndü... Eğer bir hayat yaşamak istiyorsam kendi hayatımdan menunum "Vaduviya eegebebaga" diye konuşan ve altına işeyen salaklara bebek bakıcılığı yapmak benim işim değil. Ha bide sevimli hayvanlar var. 14yaşında pembe Barbie eviyle oynayan ve bilgisayarla ilk defa karşılaşmış bir kız olsam belki...
Bir ara bu gelişmiş bilgisayarlar üzerinde berbat grafikli, sınırlandırılmış bir oyun oynadım uzun süre. Sınırlı olması sebeyile 3haftadan fazla süre geçiremiyordum ancak defalarca oynadım. The Unreal World isimli ortaçağ döneminde geçen bu oyunda yemek pişirmekten, balık avlamaya, ağaca çıkmaya, kapan yapmaya kadar her şeyi yapabiliyorduk. İşte "farklı" bir şey. Çok zor değilmiş ha! Ha tabi oyunlar konusunda "oyun fanatiklerinin" de suçu büyük. DOOM FARCRY'ı döver.. Olm onu UNREAL çiğ çiğ yer. Yok yeni ne tat aldınız ben onu anlamadım, birbirinin aynı grafik dışında (ki paranıza yazık O ekran kartları para ile satılıyo. Sadece grafikteki yenilik için para veriyorsunuz).
Parlatılmış grafikler parası olan avanakların gözünü aldığı sürece bu şekilde kalıplaşmış, yaratıcılık yoksunu oyunlar oynamaya devam edeceksiniz. Özellikle konsol saldırısının olduğu 2006 yılı parlatılmış içi boş vurvurvur kırkırkır oyunlarının yılı olacak. Umarım o dönemde PC'lerde yaşam emaresi zeka belirtisi gösteren farklı oyunlara rastlarız.[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
said:
riglous, 14 Haziran 2005 23:30 tarihinde demiş ki:
lol
guzel yazmis adam... da grafigin bi unsur oldugunu unutmamak gerek. evet elestirilerinde dooru soyluyo ama bazi yerlerde grafigi tamamen yok sayiyo. neyse bu kucuk ayrinti koskoca yazinin tadini kacirmaz elbet... siki elestirmis adam.

grafiğim o kadar önemli lduğuna inanmıyorum. hollywood filmlerindeki görsel efek çılgınlığımız oyunlardaki 3d sahnelerle birşelince geafik aşırı ön plana çıktı ama amiga ve pc'nin 2d oyunlarla dolu olduğu zamanlardaki keyifi çoğu zaman alamıyorum...[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

Sosyal ağlarda paylaş

Bazı yerleri çok abartmışlar sıkıcı bi yazı olmuş yarısına kadar okudum
said:
Where's the game where we're a pre-op transsexual where the object of the game is to gather enough money to complete the operation?

Yukarda alıntıda gösterdiğim şey çok abartı ve saçma olmuş mesela...[signature][hline][Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Başkalarından övgü bekleyenler, mutluluklarını onların ellerine bırakmış zavallılardır.

[Bu mesaj Cd- tarafından 08 Temmuz 2005 16:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...